Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια είχα ακριβως το ιδιο προβλημα. Τελικά ήταν ποιο κοντο το τετράγωνο εσωτερικο μεταλικό που ενώνει τα 2 χερούλια. Με ένα δυνατό κλείσιμο κουνηθηκε και έφυγε από το ένα χερούλι. με αποτέλεσμα απο την μέσα μεριά και να μην ανοίγει η πόρτα και να μην έχει καθόλου πίεση το χερούλι όταν το κουνούσα. Πήρα λίγο μεγαλύτερη ράβδο και απο τότε δεν έχω πρόβλημα

Δημοσ.

Τέλος καλό όλα καλά παιδιά,  δεν ανοιγε  με τίποτα με κάρτα,  μου βγήκε η πέτσα από τα κοψίματα,  σε μια στιγμή απελπισίας πηγαίνοντας το χερούλι πάνω κάτω άνοιξε μαγικά,  τελικά είχε βγει παραέξω η γλώσσα και δεν έμπαινε μέσα αλλα όσο κουναγα τα χερούλια κάπως έστρωνε.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Τέλος καλό όλα καλά παιδιά,  δεν ανοιγε  με τίποτα με κάρτα,  μου βγήκε η πέτσα από τα κοψίματα,  σε μια στιγμή απελπισίας πηγαίνοντας το χερούλι πάνω κάτω άνοιξε μαγικά,  τελικά είχε βγει παραέξω η γλώσσα και δεν έμπαινε μέσα αλλα όσο κουναγα τα χερούλια κάπως έστρωνε.

Μην την κλείσεις πριν αλλάξεις κλειδαριά, ή τουλάχιστον αν δεν βεβαιωθείς πρώτα ότι δουλεύει σωστά.

Tip

Η γλώσσα της κλειδαριάς στηρίζεται με μια βίδα ούτως ώστε να μπορείς εύκολα να την αλλάξεις από αριστερή σε δεξιά, τσέκαρε αν είναι λασκαρισμένη αυτή η βίδα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Μην την κλείσεις πριν αλλάξεις κλειδαριά, ή τουλάχιστον αν δεν βεβαιωθείς πρώτα ότι δουλεύει σωστά.

Tip

Η γλώσσα της κλειδαριάς στηρίζεται με μια βίδα ούτως ώστε να μπορείς εύκολα να την αλλάξεις από αριστερή σε δεξιά, τσέκαρε αν είναι λασκαρισμένη αυτή η βίδα.

Δεν μπορώ να βγάλω τα χερούλια με καμία δύναμη,  δεν έχει καν βίδες, θα βάλω φωτογραφία κάποια στιγμή να μου προτείνετε τι να πάρω και πως να το αλλάξω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Δεν μπορώ να βγάλω τα χερούλια με καμία δύναμη,  δεν έχει καν βίδες, θα βάλω φωτογραφία κάποια στιγμή να μου προτείνετε τι να πάρω και πως να το αλλάξω 

Συνήθως έχουν μια πολύ λεπτή ακέφαλη αλενόβιδα στην από κάτω μεριά για να μην φαίνεται, ή αλλιώς βγαίνει μαζί με το πόμολο/ροζέτα και έχει κάποια βίδα/ασφάλεια από μέσα.

Πάντως για να δεις αν παίζει η γλώσσα δεν χρειάζεται να λύσεις τίποτα.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Συνήθως έχουν μια πολύ λεπτή ακέφαλη αλενόβιδα, ή αλλιώς βγαίνει μαζί με το πόμολο/ροζέτα και έχει κάποια βίδα/ασφάλεια από μέσα.

Πάντως για να δεις αν παίζει η γλώσσα δεν χρειάζεται να λύσεις τίποτα.

Σωστός ,

Για την γλώσσα την κρατάς και κουνάς το χερούλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μέχρι να αλλάξεις την κλειδαριά, κοπάνησε με ένα κατσαβίδι την γλώσσα προς τα μέσα, ώστε να μαγκωσει μέσα και να μην ξανακλειδωθεις απ'εξω

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Μέχρι να αλλάξεις την κλειδαριά, κοπάνησε με ένα κατσαβίδι την γλώσσα προς τα μέσα, ώστε να μαγκωσει μέσα και να μην ξανακλειδωθεις απ'εξω

Μπουκωσα με χαρτοπετσέτα την τρύπα που μπαίνει η γλώσσα απλά αχαχχαχ

31 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Α ρε που φθασαμε... Αμερικανακια γινατε, θα ζητατε και manual με την αγορά κατσαβιδιου!!!

Δυστυχώς στα 24 μου χρόνια δεν έχω υπάρξει παρών ούτε χρειάστηκε να κανω κάτι τέτοιο για να έχω μάθει 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε επειδη εισαι μικρος θα σου δωσω ενα tipm. Τα κεσεδακια γιαούρτιου του κιλου, το κυλινδρικο μερος εαν κοψεις ενα κομματι καθετα, ειναι και λεπτα σε παχος, και ευκαμπτα και αντεχουν και εχουν σωστο σχημα για να ανοιγεις τις γλώσσες κλειδιαριων απέξω. Tested!

Εαν μπορείς να το κόψεις σαν μεγαλο τριγωνο ακομα καλύτερα. Να μπει η γωνια στην τρυπα της γλωσσας

Επεξ/σία από Fotis_Greece
Δημοσ.
7 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Υπάρχουν χερούλια (τέτοια έχω στις μεσόπορτες) που βγαίνουν μαζί με με τη μεταλλική τους βάση που πιάνει με 4 ξυλόβιδες ή 2 στο πάνω και στο κάtω μέρος.

IMG-2246.jpg

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/10/2020 στις 12:15 ΠΜ, Fotis_Greece είπε

Α ρε που φθασαμε... Αμερικανακια γινατε, θα ζητατε και manual με την αγορά κατσαβιδιου!!!

Δεν κανουν ολοι για ολα Φωτη,χαλαρωσε.

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/10/2020 στις 1:59 ΜΜ, k_w_t είπε

mclein²   . . . αλλαγή κλειδαριας μόνο ή μήπως χρειάζεται και αλλαγή στα πόμολα κλπ, ολο το σύστημα δηλαδή ?

Καλημέρα,

η πόρτα της κουζίνας με κλειδαρια AGB  μετα απο πολλά χρόνια ΔΕΝ τραβάει εντελώς την γλώσσα προς τα μέσα οταν πας να ανοίξεις με αποτέλεσμα να χρειάζεται 2-3 προσπάθειες με δύναμη ...

Μια αλλαγή  κλειδαριας μόνο θα λύσει το πρόβλημα ή ειναι πιο πολύπλοκο ?

ΥΓ  εχω βγάλει την κλειδαριά απο την πόρτα και φαίνεται λίγο ξεχαρβαλωμένη απο πάνω που βγαίνει ενα μεταλλικό 'κέρατο'  σαν σύρμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...