Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας,

Όπως καταλάβατε η δικιά μου ημέρα δεν ξεκίνησε και πολύ καλά. Στο σπίτι που μένω, στα δωμάτια έχουμε ξύλινες πόρτες, κάτι παλίες.

Σε μία απο αυτές τα χερούλια ήταν λίγο χαλαρά και καμιά φορά δεν πιάνανε όταν τα κάναμε πάνω κάτω για να κλείσουμε την πόρτα οπότε απλά την κοπανάγαμε για να κλείσει.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι αφού χθες βράδυ την κλείσαμε τώρα δεν ανοίγει με τίποτα το χερούλι είναι λάσκα και δεν ανταποκρίνεται.

Έχετε να μου δώσετε μια πρόχειρη συμβουλή για το τί να κάνω ; μπορώ να την ανοίξω κάπως μόνος δίχως να χρειαστεί να φωνάξω κλειδαρά ;;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Αν βγαίνει το χερούλι βάλε ένα μεγάλο κατσαβίδι μέσα στην τρύπα και προσπάθησε να ανοίξεις. Αν γυρίζει η τετράγωνη τρύπα και δεν τραβάει τη γλώσσα έχει ζημιά μέσα η κλειδαριά και εκεί δεν μπορώ να βοηθήσω. Τις αλλάζουμε όταν δούμε χαλαρότητα ή όταν δεν πάει κάτι καλά. Αναγκαστικά κλειδαρά.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Αν βγαίνει το χερούλι βάλε ένα μεγάλο κατσαβίδι μέσα στην τρύπα και προσπάθησε να ανοίξεις. Αν γυρίζει η τετράγωνη τρύπα και δεν τραβάει τη γλώσσα έχει ζημιά μέσα η κλειδαριά και εκεί δεν μπορώ να βοηθήσω. Τις αλλάζουμε όταν δούμε χαλαρότητα ή όταν δεν πάει κάτι καλά. Αναγκαστικά κλειδαρά.

Θα το δοκιμάσω μόλις γυρίσω σπίτι, ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ακριβώς αυτό. 

Έτσι ανοίξαμε μία ξύλινη πόρτα που χάλασε το χερούλι..

Αρκεί βέβαια να υπάρχει πρόσβαση από την εξωτερική πλευρά της πόρτας.

2 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Καλημέρα σας,

Όπως καταλάβατε η δικιά μου ημέρα δεν ξεκίνησε και πολύ καλά. Στο σπίτι που μένω, στα δωμάτια έχουμε ξύλινες πόρτες, κάτι παλίες.

Σε μία απο αυτές τα χερούλια ήταν λίγο χαλαρά και καμιά φορά δεν πιάνανε όταν τα κάναμε πάνω κάτω για να κλείσουμε την πόρτα οπότε απλά την κοπανάγαμε για να κλείσει.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι αφού χθες βράδυ την κλείσαμε τώρα δεν ανοίγει με τίποτα το χερούλι είναι λάσκα και δεν ανταποκρίνεται.

Έχετε να μου δώσετε μια πρόχειρη συμβουλή για το τί να κάνω ; μπορώ να την ανοίξω κάπως μόνος δίχως να χρειαστεί να φωνάξω κλειδαρά ;;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SB_1957 είπε

Ακριβώς αυτό. 

Έτσι ανοίξαμε μία ξύλινη πόρτα που χάλασε το χερούλι..

Αρκεί βέβαια να υπάρχει πρόσβαση από την εξωτερική πλευρά της πόρτας.

Τι εννοείες απο την εξωτερική πλευρά ; Αν δεν ειχα πρόσβαση στην εξωτερική πλευρά θα ήμουν ακόμη κλειδωμένος στο δωμάτιο, το θέμα είναι ότι δεν έχω πρόσβαση στο δωμάτιο μέσα καθώς η μπαλκονόπορτα είναι και αυτή κλειστή.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Τι εννοείες απο την εξωτερική πλευρά ; Αν δεν ειχα πρόσβαση στην εξωτερική πλευρά θα ήμουν ακόμη κλειδωμένος στο δωμάτιο, το θέμα είναι ότι δεν έχω πρόσβαση στο δωμάτιο μέσα καθώς η μπαλκονόπορτα είναι και αυτή κλειστή.

Εννοεί από την πλευρά που είναι έξω από το δωμάτιο (προϋποθέτοντας πως ανοίγει προς τα μέσα), από την πλευρά που ΔΕΝ ανοίγει η πόρτα, από αυτή τη πλευρά μόνο μπορείς να βάλεις κάτι και να υποχωρήσει η γλώσσα.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ φίλερ βαλβίδων, αλλά μια και δεν έχουμε όλοι τέτοιο μια χαρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστική κάρτα ή ταυτότητα ή κάτι παρόμοιο.

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Εννοεί από την πλευρά που είναι έξω από το δωμάτιο (προϋποθέτοντας πως ανοίγει προς τα μέσα), από την πλευρά που ΔΕΝ ανοίγει η πόρτα, από αυτή τη πλευρά μόνο μπορείς να βάλεις κάτι και να υποχωρήσει η γλώσσα.

Εγώ πάντως χρησιμοποιώ φίλερ βαλβίδων, αλλά μια και δεν έχουμε όλοι τέτοιο μια χαρά μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλαστική κάρτα ή ταυτότητα ή κάτι παρόμοιο.

Α τότε ναι , η πλευρά που έχω πρόσβαση δεν ανοιγει προς τα εμένα η πόρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, NobodyRankXV είπε

Α τότε ναι , η πλευρά που έχω πρόσβαση δεν ανοιγει προς τα εμένα η πόρτα.

Οταν δοκιμασεις να την ανοιξεις με καρτα-ταυτοτητα κτλ. Βαλε απο κατω αναμεσα στο πατωμα και την πορτα ενα κατσαβιδι και σηκωσε την λιγο.

Δεν θα στηριζεται η πορτα πανω στην γλωσσα της κλειδαριας..

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Οταν δοκιμασεις να την ανοιξεις με καρτα-ταυτοτητα κτλ. Βαλε απο κατω αναμεσα στο πατωμα και την πορτα ενα κατσαβιδι και σηκωσε την λιγο.

Δεν θα στηριζεται η πορτα πανω στην γλωσσα της κλειδαριας..

Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί αν κάνει αυτό που λες... θα βρει η γλώσσα στο πάνω μέρος της τρύπας που έχει το αντίκρυσμα και θα κουνιέται δυσκολότερα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μάλλον το αντίθετο θα συμβεί αν κάνει αυτό που λες... θα βρει η γλώσσα στο πάνω μέρος της τρύπας που έχει το αντίκρυσμα και θα κουνιέται δυσκολότερα.

Λιγο ενα τακ θελει.

Γιατι μιλαμε για παλια ξυλινη πορτα ισα ισα να σηκωθει.

Για να βρει στο πανω μερος θελει γερο σηκωμα και παλι δεν ενοχλει τοσο...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Λιγο ενα τακ θελει.

Γιατι μιλαμε για παλια ξυλινη πορτα ισα ισα να σηκωθει.

Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος το πως λειτουργούν οι κλειδαριές στις πόρτες...

Ο ρόλος της γλώσσας είναι να μην αφήνει την πόρτα να ανοίξει, και όχι να στηρίζει το βάρος της, αυτή τη δουλειά την κάνουν οι κλάπες.

Ακόμα και αν έχουν μεγάλη φθορά οι κλάπες και η πόρτα "κρεμάσει", απλά θα ακουμπήσει στην κάσα, δεν πρόκειται να στηριχτεί η πόρτα πάνω στη γλώσσα.

Δες μια φωτό που μόλις έβγαλα από μια πόρτα 30+ ετών όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως η γλώσσα ΔΕΝ κάθεται στο αντίκρυσμα:

antikrisma.jpg

16 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Για να βρει στο πανω μερος θελει γερο σηκωμα και παλι δεν ενοχλει τοσο...

Ανάλογα πόσο κενό έχει, αλλά από τη στιγμή που δεν βοηθάει σε τίποτα το σήκωμα είναι αδιάφορο αν θα βρει ή όχι.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Μάλλον έχεις καταλάβει λάθος το πως λειτουργούν οι κλειδαριές στις πόρτες...

Ο ρόλος της γλώσσας είναι να μην αφήνει την πόρτα να ανοίξει, και όχι να στηρίζει το βάρος της, αυτή τη δουλειά την κάνουν οι κλάπες.

Ακόμα και αν έχουν μεγάλη φθορά οι κλάπες και η πόρτα "κρεμάσει", απλά θα ακουμπήσει στην κάσα, δεν πρόκειται να στηριχτεί η πόρτα πάνω στη γλώσσα.

Δες μια φωτό που μόλις έβγαλα από μια πόρτα 30+ ετών όπου φαίνεται ξεκάθαρα πως η γλώσσα ΔΕΝ κάθεται στο αντίκρυσμα:

antikrisma.jpg

Δες στην φωτογραφια που μολις ανεβασες που εχει φθορα το αντικρισμα ..? Πανω η κατω ?

Τελος παντως εμενα πριν αλλαξω πορτες και ειχα μια που μπλοκαρε ετσι την ανοιγα...

Αρμοδιος για αυτα τα θεματα ειναι ο  mclein²

Δημοσ.
Μόλις τώρα, k_w_t είπε

Δες στην φωτογραφια που μολις ανεβασες που εχει φθορα το αντικρισμα ..? Πανω η κατω ?

Ούτε πάνω ούτε κάτω, στο πλάι έχει μόνο, και φαίνεται ξεκάθαρα πόσο κάτω φτάνει το σημάδι που έχει αφήσει η γλώσσα, που είναι πολύ μακριά για να στηριχθεί το βάρος της πόρτας πάνω στη γλώσσα όπως νομίζεις:

https://prnt.sc/uwn3se

7 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Τελος παντως εμενα πριν αλλαξω πορτες και ειχα μια που μπλοκαρε ετσι την ανοιγα...

Εδώ μιλάμε για χαλασμένη κλειδαριά, όχι μπλοκαρισμένη πόρτα, προφανώς κάποιο άλλο πρόβλημα είχε η δική σου.

Όπως και να έχει πάντως, το ότι η δική σου άνοιγε έτσι δεν συνεπάγεται πως όλες οι πόρτες ανοίγουν με αυτό το τρόπο, άσχετα με το τι πρόβλημα υπάρχει.

12 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Αρμοδιος για αυτα τα θεματα ειναι ο  mclein²

Όταν δεν έχεις ιδέα για το πως λειτουργούν οι κλειδαριές στις πόρτες ναι, φωνάζεις κλειδαρά σαν τον mclein² (από τους πιο σωστούς και τίμιους επαγγελματίες ο Γιώργος), εγώ πάντως τόσο απλά πράγματα τα φτιάχνω μόνος μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...