isaias1983 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, Occultist είπε 3200 ram σε 2666 imc, ΕΙΝΑΙ oc. Άλλα κομμάτια, σε συνδυσμό με το υπόλοιπο rig, το σηκώνουν, άλλα όχι. Βγάλε το XMP, κούμπωσε spd 2666 (ενδεχομένως να θες και format, αν έχει φάει corruption το file system) και ξαναδοκίμασε. Ξέχασα να πω ότι το φορμάτ που έκανα το πρωί ήταν μετά από bios reset.οι μνήμες είναι από το πρωί στα 2666. Έχω αρχίσει κ ξενερώνω με την amd....κ το θέμα είναι ότι περιμένω τις καινούριες για να δω τι θα πάρω..
Aris_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 το event viewer τι σου βγάζει πριν το crash η μετά το έχεις τσεκάρει ?
7nisiotis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, Dantε είπε Kλασσικο θεμα οταν εχει καποιος πανω απο 1 οθονη... Μπα, το είχα κ γω αυτό με aoc 24g2 μόνο μία οθόνη.
Occultist Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 11 ώρες πριν, isaias1983 είπε Ξέχασα να πω ότι το φορμάτ που έκανα το πρωί ήταν μετά από bios reset.οι μνήμες είναι από το πρωί στα 2666. Έχω αρχίσει κ ξενερώνω με την amd....κ το θέμα είναι ότι περιμένω τις καινούριες για να δω τι θα πάρω.. Τι να σου πω - χρησιμοποιώ ATI/AMD από το 2003 ανελλιπώς, με κάμποσα μοντέλα τσεκαρισμένα, και δεν είχα ποτέ προβλήματα τέτοιου τύπου. Μεταχείρω ήταν η κάρτα; Με κουμπωμένη άλλη δυνατή κάρτα, ΤΩΡΑ, λειτουργεί καλά το σύστημα; Θα σκεφτόμουν να τσεκάρω και φθορά του psu...
greekfragma Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 το ξαναγράφω αν δεν έγινε ξεκάθαρο εξαρχής. οι default ρυθμίσεις τάσεων των drivers ήταν χαμηλότερες από εκείνες που όριζε ο κατασκευαστής (η Sapphire στη δικιά μου περίπτωση) άνοιξε λοιπόν το tuning tab και όρισε χειροκίνητα τις σωστές τιμές. εγώ αυτό έκανα και τέλος τα cold boot no signal.
isaias1983 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, greekfragma είπε το ξαναγράφω αν δεν έγινε ξεκάθαρο εξαρχής. οι default ρυθμίσεις τάσεων των drivers ήταν χαμηλότερες από εκείνες που όριζε ο κατασκευαστής (η Sapphire στη δικιά μου περίπτωση) άνοιξε λοιπόν το tuning tab και όρισε χειροκίνητα τις σωστές τιμές. εγώ αυτό έκανα και τέλος τα cold boot no signal. Αν εννοιεις αυτο το παρακατω το εκανα μολις το εγραψες χωρις κανενα αποτελεσμα. Στη δικη μου περιπτωση το default ηταν 725 κ 1197 Event viewer δεν εχω δει...Αλλα οταν κανω restart στο pc στο adrelaline μου δειχνει στο notification οτι εκανε restart o driver λογω προβληματος. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από isaias1983
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μήπως τελικά είναι προβληματική η συγκεκριμένη κάρτα? Την έχεις τεστάρει σε άλλο μηχάνημα;
Aris_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, isaias1983 είπε Event viewer δεν εχω δει...Αλλα οταν κανω restart στο pc στο adrelaline μου δειχνει στο notification οτι εκανε restart o driver λογω προβληματος. αυτο που σου ειπα απο την αρχη για καποιο λογο τα win10 κρασαρουν οταν ζητας κατι απο τον driver μπ...δελο λειτουργικό και drivers μπορεί να το διορθώσεις με το να βρεις μια έκδοση που να κατσει αλλα πολύς πονος στο ψαξιμο
isaias1983 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Aris_ είπε αυτο που σου ειπα απο την αρχη για καποιο λογο τα win10 κρασαρουν οταν ζητας κατι απο τον driver μπ...δελο λειτουργικό και drivers μπορεί να το διορθώσεις με το να βρεις μια έκδοση που να κατσει αλλα πολύς πονος στο ψαξιμο Άλλο μηχάνημα δεν έχω πρόχειρο για να την τεσταρω.. Θα περιμένω νέο driver κ αν δεν διορθωθεί στέλνω πίσω τη κάρτα.... Αγορασμενη από amazon είναι οπότε δεν χρειάζεται πολλά πολλά... Κουράστηκα να ψαχνω... Όσο κ να σιχαίνομαι τη nvidia πάλι εκεί θα καταλήξω... Out of the box έπρεπε να δουλεύει... Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από isaias1983
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, isaias1983 είπε Out of the box έπρεπε να δουλεύει... Αυτό ακριβώς.. γι'αυτό υποπτεύομαι ότι ίσως τελικά να μην είναι software το πρόβλημα..
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, Dantε είπε Kλασσικο θεμα οταν εχει καποιος πανω απο 1 οθονη... Και εμένα στα 1750MHz είναι η RAM πάντα. Δοκίμασα να αλλάξω από 100Hz σε 60Hz και δεν άλλαξε κάτι. Πάντως δεν νομίζω πως προκύπτει θέμα από αυτό στον φίλο. Η αλήθεια είναι πως δεν το γνώριζα το ζήτημα. Διαβάζοντας λίγο, θεωρώ πως δεν είναι πρόβλημα. Αν λέει την αλήθεια ο τύπος, το πιστεύω: https://community.amd.com/thread/251357 Αναφορά σε κείμενο I checked with the product team and their feedback is that depending on specific display configurations (resolution and refresh rate combinations) and background tasks, RX 5000 Series GPUs may maintain memory frequency to ensure an optimal user experience. This behavior is expected and does not impact the RX 5000 GPU in any way. Πολλές φορές επειδή είναι το χόμπι μας, ασχολούμαστε περισσότερο με κάποια πράγματα και ενδεχομένως δεν θα έπρεπε. Κάποια πράγματα γίνονται όπως ορίζει ο κατασκευαστής και όχι όπως εμείς θεωρούμε πως πρέπει να γίνονται επειδή έχουμε λανθασμένη άποψη ή έχουμε συνηθίσει μία λειτουργία που υπήρχε. Αυτό βέβαια είναι μία άλλη μεγάλη κουβέντα και έχει να κάνει με πολλά πράγματα. Από εμπειρία, γνώση, ηλικία, αντήληψη των πραγμάτων, κλπ. Προσωπικά, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον υπολογιστή και για δουλειά, είμαι τις άποψης πως όταν κάτι δουλεύει σταθερά, χωρίς πρόβλημα, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανησυχία. Ακόμα και το Delid που έκανα στον 8700K μπορώ να πω ότι το μετάνιωσα. Όχι πως δεν υπήρξε βελτίωση. Υπήρξε και μάλιστα θεαματική. Δεν άξιζε τον κόπο όμως. Σιγά, τι θα γινόταν αν τον έτρεχα Stock; Μπαίνεις σε μία διαδικασία σκέψεων, «Θα πάθει κάτι μετά από 2 χρόνια το Liquid Metal;», «Δουλεύει σίγουρα καλά τώρα», κλπ. Το κατάλαβα αυτό ακόμα καλύτερα και με τον 3900XT. Το CPU Μπορεί να έχει Spikes ακόμα και σε 90+C. Εγώ ότι ήταν να κάνω το έχω κάνει. Έχω βάλει μία από τις καλύτερες ψύκτρες της αγοράς με ένα κουτί με καλό Airflow. Έτσι δουλεύει. Take it or leave it. Μάλιστα εδώ το εξηγεί νομίζω πολύ καλά. 14 ώρες πριν, isaias1983 είπε Ξέχασα να πω ότι το φορμάτ που έκανα το πρωί ήταν μετά από bios reset.οι μνήμες είναι από το πρωί στα 2666. Έχω αρχίσει κ ξενερώνω με την amd....κ το θέμα είναι ότι περιμένω τις καινούριες για να δω τι θα πάρω.. Έτσι είναι με την AMD. Καλές επιδόσεις σε καλές τιμές, πολλές φορές υψηλότερες από τον ανταγωνισμό, αλλά τα πράγματα δεν δουλεύουν όπως θα έπρεπε πάντα. Με την 390 είχα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα. Εδώ το τι τράβηξα. Κρατάω επιφυλάξεις βέβαια. Μπορεί να ήταν μεμονωμένο περιστατικό λόγω βλάβης. Χωρίς επίσημα στοιχεία Failure Rate δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Ευτυχώς με την 5700XT, αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι ανεμιστήρες ξεκινάνε για λίγα δευτερόλεπτα κάθε λίγα λεπτά και ακούγονται, όλα καλά. Ακούγονται γιατί οι ελάχιστες στροφές που μπορείς να έχεις είναι ~1300rpm. 3 ώρες πριν, greekfragma είπε το ξαναγράφω αν δεν έγινε ξεκάθαρο εξαρχής. οι default ρυθμίσεις τάσεων των drivers ήταν χαμηλότερες από εκείνες που όριζε ο κατασκευαστής (η Sapphire στη δικιά μου περίπτωση) άνοιξε λοιπόν το tuning tab και όρισε χειροκίνητα τις σωστές τιμές. εγώ αυτό έκανα και τέλος τα cold boot no signal. Δεν θα έπρεπε. Εγώ θα έλεγα πρόβλημα στο Hardware αν μία άλλη ίδια κάρτα γραφικών παίζει χωρίς ρύθμιση και έχει ίδιο BIOS Version. 1 ώρα πριν, isaias1983 είπε Άλλο μηχάνημα δεν έχω πρόχειρο για να την τεσταρω.. Θα περιμένω νέο driver κ αν δεν διορθωθεί στέλνω πίσω τη κάρτα.... Αγορασμενη από amazon είναι οπότε δεν χρειάζεται πολλά πολλά... Κουράστηκα να ψαχνω... Όσο κ να σιχαίνομαι τη nvidia πάλι εκεί θα καταλήξω... Out of the box έπρεπε να δουλεύει... Και εγώ με nvidia αισθάνομαι πιο καλά. Μπορεί να είναι λάθος εκτίμηση και δικό μου κόλλημα, αλλά αυτό αισθάνομαι. Αυτό που θα βοηθούσε να δούμε τι συμβαίνει, είναι να τη δούμε σε άλλο σύστημα. Επίσης ρίξε μία ματιά και στο BIOS της κάρτας γραφικών, μήπως υπάρχει κάποιο καινούριο. Εγώ με κάρτα γραφικών της nvidia είχα σοβαρό θέμα. Μπορείς να το δεις εδώ. Λύθηκε με BIOS Update στην κάρτα γραφικών που μου έστειλε η Palit. Δεν υπήρχε κάπου να το κατεβάσω. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από Heatspreader
isaias1983 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Τελευταίο bios έχω σε μητρική κ σε κάρτα γραφικών.. Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι μπορεί να είναι hardware το πρόβλημα αφού η κάρτα μετά το "ζέσταμα" δεν παρουσιασε ποτέ πρόβλημα....
Heatspreader Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 2 ώρες πριν, isaias1983 είπε Τελευταίο bios έχω σε μητρική κ σε κάρτα γραφικών.. Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι μπορεί να είναι hardware το πρόβλημα αφού η κάρτα μετά το "ζέσταμα" δεν παρουσιασε ποτέ πρόβλημα.... Αν δεν την βάλεις σε άλλο σύστημα δεν μπορούμε να ξέρουμε. Εγώ θα το έκανα να μου φύγει η ιδέα ότι κάτι φταίει με το σύστημα μου, άσχετα αν την έκανα RMA στο Amazon. Προσπάθησε να το κάνεις και να μας ενημερώσεις. Έχεις και Corsair τροφοδοτικό, οπότε ποτέ δεν ξέρεις...
isaias1983 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2020 Τι εννοείς corsair τροφοδοτικό? Πριν την 5700xt είχα πάνω 2070super,2080super k μετά asus strix 2080ti advanced κ όλες με oc δεν κρασαραν ποτέ... Αν βρω χρόνο θα την βάλω σε πσ φίλου για να αποκλείσω κ το ενδεχόμενο αυτό....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα