teodor_ch Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Και ο αέρας που καταπίνεις είναι αιματοβαμμένος. Έλεος 🤮 1
malakudi Δημοσ. Τρίτη στις 11:56 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:56 πμ (επεξεργασμένο) Δε ξέρω αν ανέβηκε Zeekr 7X with LFP Golder Battery Φόρτιση 10-80 σε λιγότερο από 10 λεπτά (με 500KW φορτιστή - στην Ευρώπη 12 λεπτά με τους 350ρηδες) . 75 KWh LFP Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήδη έχει τιμή για Ολλανδία στις 51000 Αναμένουμε και νέα Polstar και Volvo με την ίδια μπαταρία Μία διόρθωση, η τιμή είναι 52990 και όχι 51000 που έγραψα παραπάνω. Αναμένεται Ιούνιο 2025 https://www.zeekr.eu/models/7x Επεξ/σία Τρίτη στις 11:57 πμ από malakudi 6
manolis940 Δημοσ. Τρίτη στις 12:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:58 μμ 1 ώρα πριν, malakudi είπε Δε ξέρω αν ανέβηκε Zeekr 7X with LFP Golder Battery Φόρτιση 10-80 σε λιγότερο από 10 λεπτά (με 500KW φορτιστή - στην Ευρώπη 12 λεπτά με τους 350ρηδες) . 75 KWh LFP Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήδη έχει τιμή για Ολλανδία στις 51000 Αναμένουμε και νέα Polstar και Volvo με την ίδια μπαταρία Μία διόρθωση, η τιμή είναι 52990 και όχι 51000 που έγραψα παραπάνω. Αναμένεται Ιούνιο 2025 https://www.zeekr.eu/models/7x Ναι ανέβηκε, αλλά απ' το να λέμε συνεχώς ότι κάνουμε 400 χιλιόμετρα χωρίς στάση καλύτερη να βλέπουμε αυτά 😋 3
Abudi Δημοσ. Τρίτη στις 04:59 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:59 μμ On 19/01/2025 at 14:46, manolis940 said: Τις προάλλες είχα πετύχει ένα ολοκληρωμένο άρθρο σχετικά με την φόρτιση στο FB αλλά δεν μπορώ να το βρω. Να πούμε αρχικά ότι ένα ηλεκτρικό μπορεί να φορτίσει στο σπίτι με μια απλή πρίζα suko. Την ίδια που φορτίζεις το κινητό σου, το laptop σου, που παίρνει ρεύμα το ψυγείο σου κοκ. [..................] Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζω αυτό περί φορτιστών όσον αφορά το "πρωτόκολλο φόρτισης" (αδόκιμος όρος αλλά νομίζω γίνεται κατανοητό). Εμένα πιο πολύ η απορία μου έχει να κάνει με τη χρήση του δικτύου φορτιστών δημόσια. Βλέπω φορτιστή κι απλά πάω και φορτίζω; Οπως ένα βενζινάδικο που πάω, γεμίζω, πληρώνω, φεύγω; Ή υπάρχουν κι άλλα βήματα και ενδιάμεση προετοιμασία;
manolis940 Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:16 μμ 10 λεπτά πριν, Abudi είπε Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Γνωρίζω αυτό περί φορτιστών όσον αφορά το "πρωτόκολλο φόρτισης" (αδόκιμος όρος αλλά νομίζω γίνεται κατανοητό). Εμένα πιο πολύ η απορία μου έχει να κάνει με τη χρήση του δικτύου φορτιστών δημόσια. Βλέπω φορτιστή κι απλά πάω και φορτίζω; Οπως ένα βενζινάδικο που πάω, γεμίζω, πληρώνω, φεύγω; Ή υπάρχουν κι άλλα βήματα και ενδιάμεση προετοιμασία; Δεν έχω φορτίσει ακόμη απ' έξω αλλά όλοι οι φορτιστές λειτουργούν με κάποιο app. Συνήθως έχουν κάποιο qr code για να το σκανάρεις και να το κατεβάσεις αλλά προσωπικά θα επέλεγα αν είναι εφικτό, την ώρα που προγραμματίζω το ταξίδι μου να κατεβάσω το app του φορτιστή που έχω σκοπό να επισκεφτώ. Πχ για να προσθέσω τον τρόπο πληρωμής και να μην το κάνω τελευταία στιγμή.
Abudi Δημοσ. Τρίτη στις 05:53 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:53 μμ 36 minutes ago, manolis940 said: Δεν έχω φορτίσει ακόμη απ' έξω αλλά όλοι οι φορτιστές λειτουργούν με κάποιο app. Συνήθως έχουν κάποιο qr code για να το σκανάρεις και να το κατεβάσεις αλλά προσωπικά θα επέλεγα αν είναι εφικτό, την ώρα που προγραμματίζω το ταξίδι μου να κατεβάσω το app του φορτιστή που έχω σκοπό να επισκεφτώ. Πχ για να προσθέσω τον τρόπο πληρωμής και να μην το κάνω τελευταία στιγμή. Δηλαδή κάθε "πρατήριο" (όπως έχουμε Shell, BP, AVIN) έχει και τη δική του εφαρμογή και την απαίτηση για ξεχωριστό λογαριασμό σε κάθε έναν κλπ;
teodor_ch Δημοσ. Τρίτη στις 07:00 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:00 μμ 1 ώρα πριν, Abudi είπε Δηλαδή κάθε "πρατήριο" (όπως έχουμε Shell, BP, AVIN) έχει και τη δική του εφαρμογή και την απαίτηση για ξεχωριστό λογαριασμό σε κάθε έναν κλπ; Κάπως έτσι. Έβαλα τα apps όταν αγόρασα το αυτοκίνητο και όταν πήγα ταξίδι τα δούλεψα χωρίς κανένα πρόβλημα. Scan το QR, αποδοχή απο το app και φόρτιση. Ούτε 1' η διαδικασία μαζί με το να βάλω το καλώδιο. Και φυσικά δωρεάν στάθμευση όση ώρα γεμίζει.
manolis940 Δημοσ. Τετάρτη στις 07:51 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:51 πμ 13 ώρες πριν, Abudi είπε Δηλαδή κάθε "πρατήριο" (όπως έχουμε Shell, BP, AVIN) έχει και τη δική του εφαρμογή και την απαίτηση για ξεχωριστό λογαριασμό σε κάθε έναν κλπ; Απλώς μπορεί να δεις πάροχους ενέργειας όπως ΔΕΗ, NRG, Watt & Volt κτλ.
jmirko15 Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:23 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και πάλι, Θα ήθελα να ρωτήσω άμα έχει κανείς εμπειρία με φορτιστές για το σπίτι. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ πρίζα schuko και είμαι ΟΚ αλλά επειδή σκέφτομαι/βλέπω για κανένα ακόμα στο μέλλον (ίσως κανένα Mach-E) έλεγα να πάρω κανένα Tesla Wall Connector. Έχει κάποιος εμπειρία με τον παραπάνω; Θα κάνω τη δουλειά μου; Αυτή τη στιγμή έχω ένα Mazda MX-30 του 22. Ευχαριστώ! Επεξ/σία Σάββατο στις 11:24 μμ από jmirko15 2
gbras Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ Δημοσ. χθες στις 12:19 πμ 54 minutes ago, jmirko15 said: Καλησπέρα και πάλι, Θα ήθελα να ρωτήσω άμα έχει κανείς εμπειρία με φορτιστές για το σπίτι. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ πρίζα schuko και είμαι ΟΚ αλλά επειδή σκέφτομαι/βλέπω για κανένα ακόμα στο μέλλον (ίσως κανένα Mach-E) έλεγα να πάρω κανένα Tesla Wall Connector. Έχει κάποιος εμπειρία με τον παραπάνω; Θα κάνω τη δουλειά μου; Αυτή τη στιγμή έχω ένα Mazda MX-30 του 22. Ευχαριστώ! Ναι μια χαρα θα κανεις την δουλεια σου με αυτον. ΕΙναι απο τους καλυτερους. Καλυτερα να χρησιμοποιεις φορτιστη, εχεις λιγοτερες απωλειες. 2
geopro Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες (επεξεργασμένο) Έκανα την αυτοψία μου σε φίλο που του επέτρεψαν εγκατάσταση wallbox σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Όπως το βλεπω να γίνει χωνευτό το ξεχνάμε . Μόνο εξωτερικό κανάλι αλλά και πάλι, αν χρειαστούν 10 γραμμές θα φαίνεται (πολύ) άσχημο. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις και δικαιολογημένα. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν το βλεπω να "περπαταει". Wallbox(1).m4v Επεξ/σία πριν από 23 ώρες από geopro 1
zourman1981 Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Νταξει σε νεόδμητες πολυκατοικίες εκτιμώ ότι αυτά θα είναι λυμένα Οπότε όλοι βουρ για γκρεμισμα και χτίσιμο
redbullboy Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 ώρες πριν, geopro είπε Έκανα την αυτοψία μου σε φίλο που του επέτρεψαν εγκατάσταση wallbox σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Όπως το βλεπω να γίνει χωνευτό το ξεχνάμε . Μόνο εξωτερικό κανάλι αλλά και πάλι, αν χρειαστούν 10 γραμμές θα φαίνεται (πολύ) άσχημο. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις και δικαιολογημένα. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν το βλεπω να "περπαταει". Wallbox(1).m4v 1.89 MB · 0 downloads Ε, είναι λίγο μέτρια η υλοποίηση, θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο όμορφο οπτικά με ευθείες σωλήνες ή κανάλι, και σε μερικά σημεία θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει χωνευτό ή να βγει στον εξωτερικό τοίχο. Όμως δεν μένουν όλοι ισόγειο - πρώτο όροφο. Αν το διαμέρισμα είναι σε ψηλό όροφο, πρέπει να βγάλεις παροχή φόρτισης από τους μετρητές, δεν μπορείς να κάνεις την σκάλα σουρωτήρι. 1
ΓΙΩΡΓΟΣ-2 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Τελικά επιτρέπεται να βάλω φορτιστή ηλεκτρικού στην πιλοτή; https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Telika-epitrepetai-na-balw-fortisth-hlektrikoy-sthn-pylwth_263168.asp Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από ΓΙΩΡΓΟΣ-2
Vagosman Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 9 ώρες πριν, geopro είπε Έκανα την αυτοψία μου σε φίλο που του επέτρεψαν εγκατάσταση wallbox σε πάρκινγκ πολυκατοικίας. Όπως το βλεπω να γίνει χωνευτό το ξεχνάμε . Μόνο εξωτερικό κανάλι αλλά και πάλι, αν χρειαστούν 10 γραμμές θα φαίνεται (πολύ) άσχημο. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις και δικαιολογημένα. Σε αρκετές περιπτώσεις δεν το βλεπω να "περπαταει". Wallbox(1).m4v 1.89 MB · 0 downloads Η χρηση του σπιραλ δεν ειναι ομορφη. Υπάρχουν σωλήνες σκληροί. Πέρασμα απο αλλου δεν έπαιζε; Τα ρολόγια ειναι εντος της πολυκατοικίας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα