korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, giorgosxax είπε Γιατί αμφιβάλεις οτι αν επικρατήσουν τα ηλεκτρικά η ποιότητα αέρα μέσα στις πόλεις θα βελτιωθεί? όχι φυσικά , (edit δλδ δε διαφωνώ ) 6 λεπτά πριν, giorgosxax είπε υ.γ με πάτίνι πάω στην δουλειά καθημερινά. το diesel IX μου το κουνάω μόνο με την οικογένεια. 👍 αλλά δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό , είσαι εξαίρεση του κανόνα. Και μην ξεχνάς οτι μικρομετακινήσεις δεν είναι μόνο η δουλειά , αλλά να πας μάρκετ, παιδιά & ηλικιωμένους κτλ . Η επιβολή δε νομίζω να είναι κοινωνικά αποδεχτή ,ούτε ηθική . (10+ χρόνια ηλεκτρικό ποδήλατο και αμάξι πάντα με αέριο, όχι βέβαια για οικολογία απλά βολεύει το ποδήλατο και το αέριο είναι ότι πιο οικονομικό) 14 λεπτά πριν, Jackob2 είπε Δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκευτεί το πλεόνασμα. Δεν υπάρχει λόγω γνωστών καταστάσεων , αλλά σε μια σωστή χώρα φυσικά και υπάρχει . Υδροηλεκτρικά , μηχανικά μέσα , ή αξιοποίηση σε υγροποίηση φυσικού αερίου, βιομεθανίου , παραγωγή υδρογόνου κτλ Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από korakios
Jackob2 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, korakios είπε Η επιβολή δε νομίζω να είναι κοινωνικά αποδεχτή ,ούτε ηθική . Πολύ συχνά όμως με επιβολή γίνεται. Πριν δεκαπέντε χρόνια περίπου δεν αναγκάσανε πολλούς να αποσύρουν τα παλιά αυτοκίνητα με μια μικρή αποζημίωση που δεν αρκούσε για τίποτα; 10 λεπτά πριν, korakios είπε Δεν υπάρχει λόγω γνωστών καταστάσεων , αλλά σε μια σωστή χώρα φυσικά και υπάρχει . Υδροηλεκτρικά , μηχανικά μέσα , ή αξιοποίηση σε υγροποίηση φυσικού αερίου, βιομεθανίου , παραγωγή υδρογόνου κτλ Αποστόλη εσύ; Ποιες γνωστές καταστάσεις; διαπλεκόμενα; Πες μου ποια χώρα έφτιαξε μπαταρίες μεγάλες σαν τη Θεσσαλία (ας πούμε) για να αποθηκεύει το ρεύμα απ' τις ΑΠΕ, και αν τυχόν έγινε αυτό πόση επένδυση έγινε. Τα υδροηλεκτρικά είναι αποθήκευση για απότομη αύξηση της ζήτησης, ώρα ανάγκης ας πούμε, δεν εξυπηρετούν για αυτό που λέμε. Τα άλλα που λες είναι δεν ξέρω τι εννοεις αλλά αναφέρεσαι σε υδρογονάνθρακες. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από Jackob2
teodor_ch Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Jackob2 είπε με λίγο γκουγκλάρισμα είδα ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση για το πόσο πληρώνει την KWH ο οδηγός ev αλλά αναφέρονταν κάτι τιμές τύπου οι 50Kwh γεμίζουν με 7,5 ευρώ, αν κάνεις διαίρεση βγαίνει το νούμερο που έγραψα. Σε δημόσιους χώρους στάθμευσης ειναι το ίδιο; Αν κάποιος ξέρει πιο σίγουρα ας μας πληροφορήσει. Η ενέργεια που ΑΠΕ δεν πετάγεται στα σκουπίδια. Σε συγκεκριμένες ώρες καλοκαιριού πχ η παραγωγή ξεπερνά την κατανάλωση και μόλις αρχίσει να γέρνει ο ήλιος η υπερπαραγωγή σταματά. Δεν υπάρχει τρόπος να αποθηκευτεί το πλεόνασμα. Μετά τις πέντε πχ τώρα το χειμώνα ότι ρεύμα χρησιμοποιούμε δεν είναι από ηλιακή ενέργεια. Αν μπορούσαμε να συγχρονίσουμε την κατανάλωσή μας με την παραγωγή ΑΠΕ (σενάριο επιστημονικής φαντασίας) θα κάναμε καλύτερη χρήση των πόρων. Αν όπως λες από που προέρχεται δε σε ενδιαφέρει τότε το ενδιαφέρον σου είναι μόνο ως άτομο καταναλωτής. Υπάρχει και άλλη σκοπιά αυτή που εξετάζει τα οφέλη για το κοινωνικό σύνολο. Αν κάποιος σκέφτεται μόνο ως άτομο καταναλωτής κάνει αυτό που νομίζει καλύτερο για αυτόν, δηλαδή να έχει τη συνείδησή του ήσυχη για την περιβαλλοντική ζημιά που προκαλεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής αγοράζοντας "οικολογικά" Το οικολογικό είναι θέμα των πολιτικών να κάνουν τα ηλεκτρικά να συμφέρουν. Δηλαδή να πληρώσω +5-10-20% παραπάνω για να είμαι οικολόγος? Έχω τη συνείδηση μου ήσυχη για τα δικά μου κριτήρια. Άσχετα που έχω ΦΒ και δεν έχω πληρώσει ακόμα ρεύμα για τα ~8500χλμ που έχω διανύσει. Δηλαδή σχεδόν όλες οι kWh είναι απο ΑΠΕ. Η τιμή όταν φορτίζεις σπίτι είναι αυτή του σπιτιού. Έξω είναι ακριβότερη η kWh. Δεν υπάρχει kWh κίνησης για το σπίτι. Έξω ποικίλουν οι τιμές. Για την υπερπαραγωγή απο ΦΒ με τα ηλεκτρικά λύνεται (οχι τελείως) εύκολα το πρόβλημα. Φορτίζουν τις ώρες της ηλιοφάνειας είτε σπίτι είτε στη δουλειά. Πάλι πολιτική βούληση είναι. Και εμείς οι πολίτες προσαρμοζόμαστε. Αντί να επιδοτούν πανάκριβες μπαταρίες για τα σπίτια (βλ. net-metering) να επιδοτήσουν περισσότερο τα ηλεκτρικά και να ρίξουν στα τάρταρα την τιμή της kWh τις ώρες που υπάρχει υπερπαραγωγή ώστε να φορτίζουν όσοι μπορούν τότε. Πολιτική βούληση πάλι Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από teodor_ch 1
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 12 λεπτά πριν, Jackob2 είπε Αποστόλη εσύ; ? 12 λεπτά πριν, Jackob2 είπε Ποιες γνωστές καταστάσεις; διαπλεκόμενα; τι ποια ? σε ποια χώρα ζεις ??? Δώσαν απο το λεφτόδεντρο ένα κάρο λεφτά για φ/β και έχουμε τζάμπα ρεύμα... (για ανεμογεννήτριες είναι άλλο στόρι) κοίτα αν βολεύτηκες απο την φάση και τσίμπησες το κατιτί σου , πάσο , αλλά μην το παίζεις και ανίδεος ... 12 λεπτά πριν, Jackob2 είπε Πες μου ποια χώρα έφτιαξε μπαταρίες μεγάλες σαν τη Θεσσαλία (ας πούμε) για να αποθηκεύει το ρεύμα απ' τις ΑΠΕ, και αν τυχόν έγινε αυτό πόση επένδυση έγινε. ? 13 λεπτά πριν, Jackob2 είπε Τα άλλα που λες είναι δεν ξέρω τι εννοεις αλλά αναφέρεσαι σε υδρογονάνθρακες. ναι σε υγροποίηση (συμπίεση) ,LNG,bioLNG που απαιτεί ενέργεια (και για παραγωγή υδρογόνου) 2 λεπτά πριν, teodor_ch είπε να επιδοτήσουν περισσότερο τα ηλεκτρικά και να ρίξουν στα τάρταρα την τιμή της kWh τις ώρες που υπάρχει υπερπαραγωγή ώστε να φορτίζουν όσοι μπορούν τότε. δε θέλει ο περισσότερος κόσμος να φορτίσει το ηλεκτρικό , φθηνή κιλοβατώρα θέλει στο σπίτι ή την εταιρία .... απο εκεί και μετά έρχονται και τα υπόλοιπα
teodor_ch Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, korakios είπε δε θέλει ο περισσότερος κόσμος να φορτίσει το ηλεκτρικό , φθηνή κιλοβατώρα θέλει στο σπίτι ή την εταιρία .... απο εκεί και μετά έρχονται και τα υπόλοιπα Στο αυτοκίνητο μπορείς να βάλεις όσες kwh σου λείπουν όποτε θές (εκτός απροόπτων) ενώ σπίτι θές δεν θές είναι ανελαστική σχεδόν η ζήτηση. Πρίν λίγες μέρες που ήθελα να γεμίσω στο νυχτερινό τράβηξα ~40kwh. Αν το είχαν μόνο την ημέρα θα γέμιζα τότε όπως και ο περισσότερος κόσμος. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από teodor_ch
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 6 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Στο αυτοκίνητο μπορείς να βάλεις όσες kwh σου λείπουν όποτε θές (εκτός απροόπτων) ενώ σπίτι θές δεν θές είναι ανελαστική σχεδόν η ζήτηση. Πρίν λίγες μέρες που ήθελα να γεμίσω στο νυχτερινό τράβηξα ~40kwh. Αν το είχαν μόνο την ημέρα θα γέμιζα τότε όπως και ο περισσότερος κόσμος. στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο , το οποίο το έχεις σε πάρκινγκ με δυνατότητα φόρτισης Ιδανικά σε κάθε σπίτι θα υπήρχε ένα σύστημα αποθήκευσης ενέργειας , όπως και το ίδιο το δίκτυο , στο πάτωμα η τιμή κιλοβατώρας (με τις ρυθμιζόμενες φυσικά ) με άφθονες υποδομές δωρεάν φόρτισης για ηλεκτροκίνητα αμάξια με άλλη τεχνολογία μπαταριών . Μάλιστα τα ηλεκτροκίνητα θα χρησιμοποιούνταν σαν βοηθητική μπαταρία για το σπίτι . Μέχρι τότες θα τρώμε ανάπτυξη
lordvec Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι υπάρχουν ή θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλοι τρόποι αποθήκευσης της πλεονάζουσας ενέργειας, απλά ίσως όχι όσο αποδοτικοί όσο μια μπαταρία. Μάλλον κοντά σε αυτούς που γράφει ο κορ. Google it Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από lordvec
teodor_ch Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 16 λεπτά πριν, lordvec είπε Νομίζω ότι υπάρχουν ή θα μπορούσαν να υπάρξουν και άλλοι τρόποι αποθήκευσης της πλεονάζουσας ενέργειας, απλά ίσως όχι όσο αποδοτικοί όσο μια μπαταρία. Μάλλον κοντά σε αυτούς που γράφει ο κορ. Google it Με τα ηλεκτρικά οχήματα έχεις και τεράστιες μπαταρίες και μηδενικές ΕΞΤΡΑ απώλειες αφού έτσι και αλλιώς θα φόρτιζαν/ξεφόρτιζαν. Συν ότι δεν χρειάζεται το κράτος να τις αγοράζει/συντηρεί. Επιδοτεί την αγορά των ηλεκτρικών, δημιουργεί έξτρα δυναμικά τιμολόγια για όσους μπορούν να προσαρμόζονται και έτσι πετυχαίνεις έξτρα αποθήκευση ενέργειας. Πάλι δεν φτάνει αλλά μειώνεις τη χασούρα (περικοπή ΑΠΕ). 141GigaWh = 141.000.000kWh ΠΕΡΙΚΟΠΗ το 2024 !!! Το 2025 θα έχουμε ακόμα περισσότερες. Με ~100χλμ/μέρα = 20kWh/όχημα/ημέρα έχουμε ~7εκ οχήματα να φορτίζουν κάθε μέρα απο "τσάμπα" ενέργεια που φέτος πετάξαμε. 1
tzotzo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 9 hours ago, @pnea1973 said: Έλα τώρα. Αφού με τα ηλεκτρικά μένεις. Μολις πάει η θερμοκρασία στο μηδέν τότε με τη θέρμανση έχεις 73.5% μείωση της αυτονομίας. https://www.dailymail.co.uk/yourmoney/article-12969245/Tesla-graveyards-arctic-blast.html https://www.tesla.com/ownersmanual/2012_2020_models/en_us/GUID-F907200E-A619-4A95-A0CF-94E0D03BEBEF.html θα μπεις να δεις; ή quotαρω να δουμε αν περνανε διαφορες κουτοπονηρες εξυπναδες? 1
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, tzotzo είπε https://www.dailymail.co.uk/yourmoney/article-12969245/Tesla-graveyards-arctic-blast.html https://www.tesla.com/ownersmanual/2012_2020_models/en_us/GUID-F907200E-A619-4A95-A0CF-94E0D03BEBEF.html θα μπεις να δεις; ή quotαρω να δουμε αν περνανε διαφορες κουτοπονηρες εξυπναδες? Δεν ξερω αγγλικά. Κάνε μου μετάφραση γιατί δεν εμπιστεύομαι το μεταφραστή. Βέβαια είδα ότι λέει για tesla. Λέει και πόσο πέφτει η μπαταρία;; Τέτοιο θέλεις να πάρεις; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από @pnea1973
lordvec Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 1 hour ago, teodor_ch said: Με τα ηλεκτρικά οχήματα έχεις και τεράστιες μπαταρίες και μηδενικές ΕΞΤΡΑ απώλειες αφού έτσι και αλλιώς θα φόρτιζαν/ξεφόρτιζαν. Συν ότι δεν χρειάζεται το κράτος να τις αγοράζει/συντηρεί. Επιδοτεί την αγορά των ηλεκτρικών, δημιουργεί έξτρα δυναμικά τιμολόγια για όσους μπορούν να προσαρμόζονται και έτσι πετυχαίνεις έξτρα αποθήκευση ενέργειας. Πάλι δεν φτάνει αλλά μειώνεις τη χασούρα (περικοπή ΑΠΕ). 141GigaWh = 141.000.000kWh ΠΕΡΙΚΟΠΗ το 2024 !!! Το 2025 θα έχουμε ακόμα περισσότερες. Με ~100χλμ/μέρα = 20kWh/όχημα/ημέρα έχουμε ~7εκ οχήματα να φορτίζουν κάθε μέρα απο "τσάμπα" ενέργεια που φέτος πετάξαμε. Οποιαδήποτε επιδότηση αγοράς ιχ. κατά τη γνώμη μου είναι λάθος. Για κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς λόγους. Μόνο σε πολύ συγκεκριμένες ομάδες που υπάρχει ανάγκη. Αλλιώς μόνο επιδότηση απόσυρσης. Να έλεγες επιδότηση συγκοινωνιών να το άκουγα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μην πάει χαμένο το πλεόνασμα ΑΠΕ
tzotzo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 28 minutes ago, @pnea1973 said: Λέει και πόσο πέφτει η μπαταρία;; Με το κρυο τριπλασιαζεται η διαρκεια της μπαταριας. Το καναμε παλια με τις ΑΑΑ του τελεκομαντερ, που τις βαζαμε στο ψυγειο οταν τελειωναν
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, tzotzo είπε Με το κρυο τριπλασιαζεται η διαρκεια της μπαταριας. Το καναμε παλια με τις ΑΑΑ του τελεκομαντερ, που τις βαζαμε στο ψυγειο οταν τελειωναν Μπορείς να κάνεις παράθεση έστω και στα αγγλικά το κομμάτι που το λέει; Εγώ όταν τελειωναν οι μπαταρίες απλά τις άλλαζα. Πιο απλό από το να τις βάζω στο ψυγείο. Θα χαλούσαν και τα φαγητά.. Να σε ρωτήσω.. Έχεις αυτοκίνητο; Αν ναι, είμαι σίγουρος ότι αν μείνεις από μπαταρία τώρα το χειμώνα μπορείς να την βάλεις στο ψυγείο. Σε 5 λεπτά έτοιμη. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από @pnea1973 1
tzotzo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 52 minutes ago, @pnea1973 said: Δεν ξερω αγγλικά. 14 minutes ago, @pnea1973 said: Μπορείς να κάνεις παράθεση έστω και στα αγγλικά το κομμάτι που το λέει καλο θα ήταν να αποφασισεις τι θες. Στα αγγλικα ή στα ελληνικα. Επισης αν θεωρεις οτι αυτο που ισχυριζεται το αρθρο ειναι λαθος, παρεθεσε ενα αλλο αρθρο ή εξηγησε με δικα σου λογια γιατι ειναι λαθος. Το να περνιεσαι για εξυπνος με ταχα μου "καιριες " ερωτησεις για να επιτεθεις στην αξιοπιστια του απεναντι δεν δουλευει. Παρε την ηλεκτρικη κουβερτα σου που ονομαζεις αμαξι, και την εχεις χρυσοπληρωσει και καντην ο,τι θες. Κανε τον προγραμματισμο σου απο την προηγουμενη ημερα, ψαξε να δεις αν εχει φορτιστες εκει που πας, κανε οτι προετοιμασια ειναι απαραιτητη για να νομισεις οτι κανεις το ιδιο με ενα συμβατικο αμαξι. Πηγαινε και Καιμακτσαλαν αμα γουσταρεις, και αν φτανει. Μονο μην μας κανεις τον καμποσο οτι καταφερες κατι ,εννοω κατι που γινεται εδω και περιπου 70 χρονια απο την υπολοιπη ανθρωποτητα,και μην ενοχλεις τον υπολοιπο κοσμο αν τελικα μεινεις επειδη εσβησε το καβουρδιστηρι σου. 2
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, tzotzo είπε καλο θα ήταν να αποφασισεις τι θες. Στα αγγλικα ή στα ελληνικα. Επισης αν θεωρεις οτι αυτο που ισχυριζεται το αρθρο ειναι λαθος, παρεθεσε ενα αλλο αρθρο ή εξηγησε με δικα σου λογια γιατι ειναι λαθος. Το να περνιεσαι για εξυπνος με ταχα μου "καιριες " ερωτησεις για να επιτεθεις στην αξιοπιστια του απεναντι δεν δουλευει. Παρε την ηλεκτρικη κουβερτα σου που ονομαζεις αμαξι, και την εχεις χρυσοπληρωσει και καντην ο,τι θες. Κανε τον προγραμματισμο σου απο την προηγουμενη ημερα, ψαξε να δεις αν εχει φορτιστες εκει που πας, κανε οτι προετοιμασια ειναι απαραιτητη για να νομισεις οτι κανεις το ιδιο με ενα συμβατικο αμαξι. Πηγαινε και Καιμακτσαλαν αμα γουσταρεις, και αν φτανει. Μονο μην μας κανεις τον καμποσο οτι καταφερες κατι ,εννοω κατι που γινεται εδω και περιπου 70 χρονια απο την υπολοιπη ανθρωποτητα,και μην ενοχλεις τον υπολοιπο κοσμο αν τελικα μεινεις επειδη εσβησε το καβουρδιστηρι σου. Ετσι. Βγάλε επιτέλους το κόμπλεξ που τόσο καιρό με τις εξυπναδες έκρυβες μέσα σου... Πες κι άλλα για τα ηλεκτρικά. Τον κάμποσο τον κάνεις μάλλον εσύ με τις εξυπναδες που λες. Πες και αλλά. Και βάλε και άλλες μπαταρίες εκεί που τις βάζεις... Ξέρεις εσύ.. Και σε αυτά που ανέφερες ότι κάνω με την κουβέρτα μου, μόνο για τον καφέ έπεσες μέσα!!! Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από @pnea1973 1 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα