gbras Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, Varnavas89 said: Ηλεκτρικό suv, Αραχωβαρα και καπάκι κατέβασμα με οδικη.. χρόνια πολλά! Έχει ψωμί ακόμη το ηλεκτρικό για τα μακρινά.. Ιανουριο του 22 , οταν ειχα πρωτοπαρει το ηλεκτρικο , ειχα κανει Ιωαννινα Μετσοβο Καλαμπακα και μετα Αθηνα , και μαλιστα Μετσοβο Καλαμπακα πανω απο τα βουνα μεσα στο χιονι ( οι δρομοι σχετικα καθαροι ομως ). Μια χαρα πηγα. Μια χαρα τα πανε τα ηλεκτρικα και στο κρυο και στη ζεστη. Τουλαχιστον στις θερμοκρασιες της Ελλαδας. Το μυαλο του οδηγου οταν δεν παει καλα δημιουργουνται προβληματα. Επισης με σχεδον μηδαμινο κοστος. Μονο στην επιστροφη πληρωσα 20 ευρω στα ΣΕΑ. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από gbras 4
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 24 λεπτά πριν, gbras είπε Ιανουριο του 22 , οταν ειχα πρωτοπαρει το ηλεκτρικο , ειχα κανει Ιωαννινα Μετσοβο Καλαμπακα και μετα Αθηνα , και μαλιστα Μετσοβο Καλαμπακα πανω απο τα βουνα μεσα στο χιονι ( οι δρομοι σχετικα καθαροι ομως ). Μια χαρα πηγα. Μια χαρα τα πανε τα ηλεκτρικα και στο κρυο και στη ζεστη. Τουλαχιστον στις θερμοκρασιες της Ελλαδας. Το μυαλο του οδηγου οταν δεν παει καλα δημιουργουνται προβληματα. Επισης με σχεδον μηδαμινο κοστος. Μονο στην επιστροφη πληρωσα 20 ευρω στα ΣΕΑ. Έλα τώρα. Αφού με τα ηλεκτρικά μένεις. Μολις πάει η θερμοκρασία στο μηδέν τότε με τη θέρμανση έχεις 73.5% μείωση της αυτονομίας. 1 4
gbras Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 26 minutes ago, @pnea1973 said: Έλα τώρα. Αφού με τα ηλεκτρικά μένεις. Μολις πάει η θερμοκρασία στο μηδέν τότε με τη θέρμανση έχεις 73.5% μείωση της αυτονομίας. Τοτε ρε συ δεν υπηρχε ενημερωση οπως σημερα! Δεν ειπε κανεις οτι επρεπε να μεινω στο δρομο και ιδανικα να τον κλεισω κιολας οποτε συνεχισα το ταξιδι μου κανονικα. σορρυ.. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από gbras 6
Vasilisxd Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 17 hours ago, Varnavas89 said: Ηλεκτρικό suv, Αραχωβαρα και καπάκι κατέβασμα με οδικη.. χρόνια πολλά! Έχει ψωμί ακόμη το ηλεκτρικό για τα μακρινά.. Δεν του φταίει το αμάξι άμα δεν το φόρτισε. Και εσύ σαν βγεις στον πηγαιμό για τη Λάμια με λαμπάκι, θα είναι μακρύς ο δρόμος. 1 2
Jackob2 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Χαίρεται σε όλους Αφού διάβασα λίγο αυτά που γράφονται εδώ θέλω να ρωτήσω: α) πως είναι δυνατόν να ευαγγελίζονται κάποιοι τα ηλεκτρικά και να τα επιδοτούν όταν δεν έχουμε παρά τη μισή παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Έχω αμφιβολίες ότι αυτό είναι τόσο, ίσως να είναι απλώς το peak τις μεσημεριανές ώρες τα καλοκαίρια πχ. β) δεν μπορεί να γίνει μαζική υιοθέτηση για πρακτικούς λόγους. γ) δε συμμερίζεσται την άποψη εκείνων που τα θεωρούν ενδιάμεσο είδος μέχρι τις κυψέλες υδρογόνου; Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από Jackob2
giorgosxax Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Το μόνο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών που βλέπω εγώ είναι η ποιότητα αέρα στις πόλεις. Και αυτό μόνο αρκεί. Δεν θέλω να αναπνέω μαυρίλα ούτε εγώ ούτε τα παιδιά μου. Μακάρι να τα επιβάλουν. 8 1
korakios Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μόλις τώρα, giorgosxax είπε Μακάρι να τα επιβάλουν. ξεκίνα πρώτα με ποδήλατο να καταλάβεις τι είναι "επιβολή" και μετά απο κανα χρόνο τα λέμε ή έστω ηλεκτρικό ή και σκουτεράκι 2
manolis940 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 15 ώρες πριν, Varnavas89 είπε Xaxa δεν ξέρω τον κύριο αλλα σίγουρα θα τα βγάλει τα λεφτά του απο τις μη βενζίνες... Ούτε θα τον γνωρίσεις. Είναι προϊόν φαντασίας του tzotzo. Με 150Κ αν δεν πήρε Porse για ηλεκτρικό οπότε και δεν τον νοιάζει καμία απόσβεση, σίγουρα πήρε ένα απ' τα πιο ακριβά ID4 ή Model 3 και με τα υπόλοιπα έφτιαξε ένα πάρκο τεσσάρων στρεμμάτων τουλάχιστον. Λογικά πάλι δεν περιμένει να κάνει απόσβεση την Βενζίνη αλλά απ' τα έσοδα με την πώληση του ρεύματος. 14 ώρες πριν, aionnou είπε Κανένας είναι του σατανά.. Δεν πάνε βημα , ολο μένουν, θελουν κάθε 15 λεπτά φόρτιση και άλλα τέτοια γραφικά σαν το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. Άσε που τα άκουσες τα καινούργια; Παίρνουν φωτιά εκεί που προχωράνε! 9 λεπτά πριν, Jackob2 είπε Χαίρεται σε όλους Αφού διάβασα λίγο αυτά που γράφονται εδώ θέλω να ρωτήσω: α) πως είναι δυνατόν να ευαγγελίζονται κάποιοι τα ηλεκτρικά και να τα επιδοτούν όταν δεν έχουμε παρά μικρή παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ανακοινώνουν ότι έχουμε περίπου 45% αλλά έχω αμφιβολίες ότι αυτό είναι απλώς το peak τις μεσημεριανές ώρες τα καλοκαίρια πχ. β) δεν μπορεί να γίνει μαζική υιοθέτηση για πρακτικούς λόγους. γ) δε συμμερίζεσται την άποψη εκείνων που τα θεωρούν ενδιάμεσο είδος μέχρι τις κυψέλες υδρογόνου; α) Ακόμη και αυτές που έχουν είναι επαρκείς θαρρώ για να καλύψουν την ζήτηση του ρεύματος των ηλεκτρικών και με το πολύ παραπάνω. Φυσικά φορτίζουν και με ρεύμα από μη ανανεώσιμες πηγές και ανάλογα και το πρόγραμμα είναι και οικονομικότερα από βενζίνη και πετρέλαιο. β) Πρέπει να γίνεις πιο σαφής γ) Και οι κυψέλες υδρογόνου δεν έχουν ποτέ τα οφέλη που κάποιοι πιστεύουν ή ποτέ δεν υιοθετηθούν στα αυτοκίνητα; Είναι πάλι πολύ υποθετικό όλο αυτό καθώς είναι κάτι που δεν έχουμε δει πραγματικά να κυκλοφορεί στον δρόμο.
teodor_ch Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, Jackob2 είπε γ) δε συμμερίζεσται την άποψη εκείνων που τα θεωρούν ενδιάμεσο είδος μέχρι τις κυψέλες υδρογόνου; Διαφωνώ και στα υπόλοιπα αλλά βαριέμαι να γράφω. Για το γ) θα πώ ότι δεν έχει καμία σημασία τί θα έρθει μετά. Αν χρειάζεσαι αμάξι ΣΗΜΕΡΑ τί θα αγοράσεις? Τί σημασία έχει αν είναι μεταβατικό στάδιο? Πόσα χρόνια θα είναι αυτό το μεταβατικό στάδιο? Για μένα το υδρογόνο πρέπει άμεσα να χρησιμοποιηθεί βιομηχανικά σαν μπαταρία. Ήδη κλείνουμε ΑΠΕ και χάνουμε τεράστια ποσά ενέργειας που όσο κακό βαθμό απόδοσης και να έχει η μετατροπή νερό->υδρογόνο->οτιδήποτε-χρήσιμο θα είναι καλύτερο απο το 0% που έχουμε τώρα! 2
plasTOST Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Τι μπορεί να συνέβη στην Αράχωβα; Απαντήσεις στο ερώτημα δίνει ο διευθυντής μάρκετινγκ της ηλεκτροκίνησης στη ΔΕΗ blue, Απόστολος Χουλιάρας, ο οποίος παραθέτει τρεις «Μύθους και Αλήθειες» για τα ηλεκτρικά οχήματα. https://www.ot.gr/2024/12/27/green/ilektrokinisi/ilektrika-aytokinita-giati-kollisan-stin-araxova-mythoi-kai-alitheies/ 1
Jackob2 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Για το γ) θα πώ ότι δεν έχει καμία σημασία τί θα έρθει μετά. Αν χρειάζεσαι αμάξι ΣΗΜΕΡΑ τί θα αγοράσεις? Τί σημασία έχει αν είναι μεταβατικό στάδιο? Πόσα χρόνια θα είναι αυτό το μεταβατικό στάδιο? Το μετά είναι σημαντικό ως προς τις πολιτικές θα περιμέναμε από κρατικούς φορείς να εφαρμόσουν. Ας μιλήσουμε για το σήμερα όμως: ακριβά και στην αγορά και στην αντικατάσταση, πρέπει να έχει κάποιος εξασφαλισμένο χώρο στάθμευσης, το μισό ρεύμα που καταναλώνουν προέρχεται από ορυκτά καύσιμα και η Kwh αν κατάλαβα κοστίζει 0,15 ευρώ, πιο ακριβά απ' το οικιακό τιμολόγιο δηλαδή, το lpg είναι φθηνότερο Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από Jackob2 1
Red_Bear Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Διάβασα οτι σε 20 χρόνια θα εχουν βγει ο πυρηνικές μπαταριες, οπότε παρτε εσεις κορόϊδα ηλεκτρικά τωρα, εγώ θα περιμενω (μπορει να εχω πεθανει μεχρι τότε, ασχετο!). Μεχρι τοτε θα συντηρώ το βενζινοκινητο ή θα πάρω lpg !!! (καλα, τι εξυπνος και προνοητικός που ειμαι !) 2
QuantumWanderer Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, korakios είπε ξεκίνα πρώτα με ποδήλατο να καταλάβεις τι είναι "επιβολή" και μετά απο κανα χρόνο τα λέμε ή έστω ηλεκτρικό ή και σκουτεράκι Αρνητής ηλεκτροκίνησης δεν είμαι, αλλά πραγματικά σε αυτό που αναφέρουν μερικοί περί οικολογίας για τα ηλεκτρικά, γελάμε πραγματικά. Συμφωνώ 100% με το σχόλιο. 🤓 Υπάρχουν χώρες βορειότερα με χειρότερες κλιματολογικές συνθήκες, που βγαίνουν με ποδήλατα κανονικά (όχι ηλεκτρικά) σε συνθήκες που εδώ δεν θα φανταζόμασταν για να πάνε στη δουλειά τους, κι εμείς που πάμε στα 100μ με το αυτοκίνητο, πουλάμε ότι είναι οικολογία για πόλη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πού σίγουρα είναι σε ένα βαθμό σε σχέση με τα θερμικά, αλλά η πραγματική οικολογία είναι μικρά ατομικά μέσα σαν αυτά που αναφέρθηκαν και μέσα μαζικής μεταφοράς. Τόσο πολύ έχουν χάψει το παραμύθι των βιομηχανιών. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2024 από kostasgr78 1
@pnea1973 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, gbras είπε Τοτε ρε συ δεν υπηρχε ενημερωση οπως σημερα! Δεν ειπε κανεις οτι επρεπε να μεινω στο δρομο και ιδανικα να τον κλεισω κιολας οποτε συνεχισα το ταξιδι μου κανονικα. σορρυ.. Οχι ρε γαμώτο....Αμαν και εσύ..... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα