Jordanmode Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, gbras είπε Τα ΚΙΑ γενικα ειναι επιπεδο πιο πανω απο τα Hyundai σε ποιοτητα αν σε βοηθαει αυτο. 4 ώρες πριν, Ntinaras είπε Δεν εχω οδηγησει καποιο, αλλα απο κοντα που τα εχω δει ειναι πολυ ωραια, και επισης δεν εχω διαβασει καποιο αρνητικο σε καποιο review. Χρειαζεσαι οντως τοσο μεγαλο αυτοκινητο? Δες και το EV6 που ειναι και πανεμορφο. Σκεψου οτι εχουμε τωρα το Renault espace και μας φαινεται μικρο .Γι αυτο κοιταμε μεγαλυτερο Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από Jordanmode
manolis940 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, mtifosi είπε Φοβερή απάντηση ... Και για πες αν δεν έχεις θέση parking η κανείς ταξίδια που θα φορτίσεις και με τι κόστος … ? Η θα κανεις βολτες για να βρεις θεση .? Ασφάλεια υπολόγισες , ελαστικά ..? Δεν αναφερω καν τι γίνεται μετά την εγγύηση και ούτε την επιδοτηση που υπολογίζεις… να τα λέτε τα πράγματα όπως είναι … Αφού δεν αναφέρει ξεκάθαρα τι ισχύει εγω είμαι επιφυλακτικός , εσυ η οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να εμπιστευτεί . Είναι ξεκάθαρο το τι ισχύει αλλά χρειάζεται απλώς να έχεις βγάλει δημοτικό για να κάνεις τις μαθηματικές πράξεις. Όσον αφορά πλέον τα parking και τα ταξίδια έχουμε πει ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους. Είναι όμως για πολλούς. Οι Ασφάλειες έχουν να κάνουν περισσότερο με την αρχική τιμή αγοράς του οχήματος γι αυτό και βγήκε η φήμη καθώς τα πρώτα ηλεκτρικά ήταν τα Tesla όμως στην πράξη με ένα άλλο αυτοκίνητο των 50000€ δεν είχαν τρελές διαφορές στα ασφάλιστρα. Όσον αφορά τον μύθο των ελαστικών νόμιζα ότι τον είχαμε ξεπεράσει. Μετά την εγγύηση γίνεται ότι και σε κάθε άλλο αμάξι. Κάπου πονάει και κάπου θα βάλεις το χέρι στην τσέπη. Πάντως αν θες να τα λέμε έτσι όπως είναι τα πράγματα καλό είναι παρουσιάζουμε τα επιχειρήματα μας με στοιχεία. Τώρα απλώς βλέπουμε τους φόβους σου προς το άγνωστο. 2
basilis_k6 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 ώρες πριν, Ntinaras είπε Εγω. formentor phev 245. Οταν ξεκιναω να παω καπου, ξεκιναει με το ηλεκτρομοτερ, που βγαζει καπου 50-60 χλμ, ειναι υπερ αρκετα για να βγει απο την αθηνα και να πιασει εθνικη οδο. Μετα συνεχιζω βενζινη. Αν θελω, κραταω καποιο ποσοστο μπαταριας καβατζα, ωστε να εχω στον προορισμο , αν ειναι κι αυτο πολη και θα κινηθω με χαμηλες ταχυτητες και σταματα-ξεκινα. εσυ ποσα αμαξια θα παρεις σε ενα χρονο?! 2
terry308 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Για το 3ημερο της 28ης έκπτωση 50% σε όλες τις φορτίσεις στο δίκτυο της Chargespot (Protergia) ΑΠΟ: 26/10/2024-ΛΗΞΗ: 28/10/2024 AC 0.19 kwh &DC 0.22 kwh Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από terry308 3
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε εσυ ποσα αμαξια θα παρεις σε ενα χρονο?! 1. Τελευταια φορα που πηρα αλλο, ηταν το 2000 Το formentor ειναι εταιρικο leasing... 2
mtifosi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 6 ώρες πριν, manolis940 είπε Είναι ξεκάθαρο το τι ισχύει αλλά χρειάζεται απλώς να έχεις βγάλει δημοτικό για να κάνεις τις μαθηματικές πράξεις. Όσον αφορά πλέον τα parking και τα ταξίδια έχουμε πει ότι τα ηλεκτρικά δεν είναι για όλους. Είναι όμως για πολλούς. Οι Ασφάλειες έχουν να κάνουν περισσότερο με την αρχική τιμή αγοράς του οχήματος γι αυτό και βγήκε η φήμη καθώς τα πρώτα ηλεκτρικά ήταν τα Tesla όμως στην πράξη με ένα άλλο αυτοκίνητο των 50000€ δεν είχαν τρελές διαφορές στα ασφάλιστρα. Όσον αφορά τον μύθο των ελαστικών νόμιζα ότι τον είχαμε ξεπεράσει. Μετά την εγγύηση γίνεται ότι και σε κάθε άλλο αμάξι. Κάπου πονάει και κάπου θα βάλεις το χέρι στην τσέπη. Πάντως αν θες να τα λέμε έτσι όπως είναι τα πράγματα καλό είναι παρουσιάζουμε τα επιχειρήματα μας με στοιχεία. Τώρα απλώς βλέπουμε τους φόβους σου προς το άγνωστο. Μου λες οτι θελεις στοιχεια ενω κανω παραθεση οτι η φορτιση γινεται μονο με συγκεκριμενο κοστος...? Α καλα οκ το αφηνω εδω... Ας κρατησω μονο την υπογραμμισμενη προταση και οποιος θελει και μπορει ας παει να παρει ηλεκτρικο εγω δεν ειμαι κατα.
manolis940 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, mtifosi είπε Μου λες οτι θελεις στοιχεια ενω κανω παραθεση οτι η φορτιση γινεται μονο με συγκεκριμενο κοστος...? Α καλα οκ το αφηνω εδω... Ας κρατησω μονο την υπογραμμισμενη προταση και οποιος θελει και μπορει ας παει να παρει ηλεκτρικο εγω δεν ειμαι κατα. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το μόνο quote που έχεις κάνει είναι τα μηνύματα των συμβουρομητών σου. Οπότε για πιο κόστος αναφέρεσαι και πόσο είναι το ύψος του προσωπικά δεν βλέπω κάτι.
mtifosi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το μόνο quote που έχεις κάνει είναι τα μηνύματα των συμβουρομητών σου. Οπότε για πιο κόστος αναφέρεσαι και πόσο είναι το ύψος του προσωπικά δεν βλέπω κάτι. Εσυ επρεπε να κανεις quote που θελεις στοιχεια και να πεις το πραγματικο κοστος φορτισης σε ταξιδια που αναφερθηκε για παραδειγμα και οχι εγω... εκτος αν κανει 1000χλμ το ηλεκτρικο με μια φορτιση... Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από mtifosi
manolis940 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 9 λεπτά πριν, mtifosi είπε Εσυ επρεπε να κανεις quote που θελεις στοιχεια και να πεις το πραγματικο κοστος φορτισης σε ταξιδια που αναφερθηκε για παραδειγμα και οχι εγω... εκτος αν κανει 1000χλμ το ηλεκτρικο με μια φορτιση... Ειλικρινά σε χάνω. . . Ζητάω την βοήθεια του κοινού.
mtifosi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, manolis940 είπε Ειλικρινά σε χάνω. . . Ζητάω την βοήθεια του κοινού. Αστο δεν πειραζει, δεν αξιζει να συνεχισω κατι οτι ηταν να πω το ειπα.
plasTOST Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Για κατανάλωση που αναφέρθηκε: Για ταξίδια: Με μία μέση κατανάλωση 17kwh/100 χλμ και φόρτιση σε ταχυφορτιστή με τιμή 0,45€/kwh θέλουμε για 60kwh χοντρικά 27€ (350 χλμ απόσταση) ή 0,50€/kwh αντίστοιχα 30€ Για ένα θερμικό με κατανάλωση 8,5 λίτρα/100χλμ με τιμή 1,80 για 350 χλμ θέλουμε 53,55€ ή 7,5 λίτρα/100χλμ με τιμή 1,80 αντίστοιχα 40,5€. Για πόλη - πάντα σε φόρτιση πλην σπιτιού και σε "ταχυφορτιστή DC" ισχύος 22kw πχ σούπερ μάρκετ (που πλέον θα λειτουργούν και σαν πρατήρια φόρτισης σε μια ώρα φορτίζεις το 40%-60% της χωρητικότητας της μπαταρίας αν σκεφτούμε οτι οι περισσότερες μπαταρίες είναι μέχρι 70kwh και δεν πάμε άδειοι δηλαδή παίζουμε 20%-80% της διαθέσιμης χωρητικότητας, αρκετό για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. 2
teodor_ch Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στην Εθνική με 130-140 το ηλεκτρικό θα έχει υψηλότερη μέση απο 17kWh/100km και το ICE (εφόσον μιλάμε για 1400+ κυβικά) χαμηλότερη απο 8.5λ/100χλμ. Προσωπικά στα ~1500χλμ Πειραιάς-Ιωάννινα-Τζουμέρκα-Παξούς-Πόρο-Ναύπλιο-Πειραιάς χωρίς καθόλου οικονομία και σε κάποια σημεία ταχύτητες 15...-16... για πολλά χιλιόμετρα μου κόστισε όσο ένα αυτοκίνητο με κατανάλωση 6.5λ/100χλμ. Φούλ γεμάτο το αμάξι (4 πατίνια πίσω και πράγματα μέχρι το ταβάνι και εξάδες νερού στο frunk....). Που βέβαια στο γκολφ ούτε τα μισά δε χωράνε... Φορτίσεις εκτός απο μία βραδινή σε AC που ήταν και οικονομική, όλες οι άλλες σε ταχυφορτιστές με 0.59€/kWh. Η σύγκριση προφανώς και είναι άδικη. Αλλά αυτό είχα και με αυτό συγκρίνω. Το 6.5 του γκολφ είναι πολύ αισιόδοξο αλλά μιλάμε για €10-20 διαφορά. Έκανα τις πράξεις απο περιέργεια. Με ένα tiguan θα ήθελα να κάνω τη σύγκριση ή ένα Qashqai με επιδόσεις 0-100 ~7.3". Αν και ήξερα απο πρίν ότι στα ταξίδια δεν θα κερδίζω κάτι οπότε δε με ενδιέφερε αφού μιλάμε για 1 ταξίδι/έτος με αμάξι και αν. Κρήτη στα 4700χλμ μόνο δωρεάν φορτίζω απο το ΦΒ μου. ΥΓ. Για να τρολάρω και λίγο. Έχω πεί ότι μόλις πούλησα το γκολφ σε λιγότερο απο 7 μέρες χάλασε η τρόμπα συμπλέκτη με αποτέλεσμα να χυθούν λάδια κάτω και να χρειαστεί οδική. Τις ώρες που έχασε ο νέος κάτοχος και όλη την ταλαιπωρία με μηχανικούς δεν θα τις φτάσω σε 3-4 ταξίδια (4 χρόνια...) μου στις φορτίσεις. Δε βάζω το κόστος και άλλες βλάβες που θα βγάλει 100% αφού μιλάμε για μεταχειρισμένο 15ετίας. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από teodor_ch 3
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, plasTOST είπε Για ένα θερμικό με κατανάλωση 8,5 λίτρα/100χλμ Δεν εχω δει ποτε και σε κανενα θερμικο να κανει ταξιδι πανω απο 7/100 με ΟΣΑ και να πηγαινε ο οδηγος είχε δεν είχε κλίμα κτλπ.
papoys1 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου Δημοσ. 24 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Προσωπικά στα ~1500χλμ Πειραιάς-Ιωάννινα-Τζουμέρκα-Παξούς-Πόρο-Ναύπλιο-Πειραιάς χωρίς καθόλου οικονομία και σε κάποια σημεία ταχύτητες 15...-16... για πολλά χιλιόμετρα μου κόστισε όσο ένα αυτοκίνητο με κατανάλωση 6.5λ/100χλμ. Θεόδωρε οφ αλλα που πας Τζουμέρκα;;;; Εγώ από Αραχθο Πετροβούνι - Χουλιαράδες κ.λ.π. Όσο για κατανάλωση γατάκια είπαμε lpg πλούσια 8 λίτρα στα 100 Εθνική με κόστος αυτή τη στιγμή 0,73 στην περιοχή μου= 5,8 ευρώ😉350 χιλιόμετρα εξοχικό πήγαινε έλα 20 ευρώ πάω για πλάκα κάθε Σαββατοκύριακο. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου από papoys1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα