manolis940 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 1 ώρα πριν, mtifosi είπε Μια χαρα μπαταρια εχει το yaris cross. Υβριδικο ειναι...Στην συγκριση που εκανε με το polo την συμπεριελαβε την εγγυηση αλλα μαλλον εδω δεν βολευει... Τι ακριβώς δεν συμφέρει;
Ntinaras Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 43 λεπτά πριν, Giannis768 είπε Για τα MG τι λέτε παιδιά?? Ειχα δοκιμασει 2 φορες το MG4, πολυ ωραιο εξωτερικα και οδηγικα, το εσωτερικο ηταν τραγικο. Το Infotainment επισης τραγικο. 1
mtifosi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 9 ώρες πριν, manolis940 είπε Τι ακριβώς δεν συμφέρει; Γιατί εδώ έχει 11 χρόνια εγγύηση και δεν μπορούμε να χλευάσουμε …
manolis940 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mtifosi είπε Γιατί εδώ έχει 11 χρόνια εγγύηση και δεν μπορούμε να χλευάσουμε … Δεν ξέρω τι εννοείς. Βλέπω ότι η Toyota στα υβριδικά αναφέρει 10 Years / 150,000 Miles ή (~240000km) που σημαίνει ότι για να τα πετύχεις αυτά τα 10 έτη, θα πρέπει να κάνεις 24000km. Αρκετά θεωρώ για τους περισσότερους ειδικά για εκείνουν που δεν βγαίνουν συχνά εκτός πόλης Η BYD επίσης δίνει 10 έτη. Δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα στα χιλιόμετρα αλλά αναφέρει το έργο που έχει παράξει η μπαταρία. Υπολογίζοντας βάση τις καταναλώσεις και νομίζω ότι έχει μέσα το dolphin την HVM 13.8 κάποιος που οι καταναλώσεις του είναι πάνω στο WLPT 14kWh/100km στην standar μπαταρία τα χιλιόμετρα που μπορεί να βγάλει και να παραμείνει στην εγγύηση (Y) είναι Y = Έργο/κατανάλωση => 42.690 kWh / (14kWh/100km) = 305000km. Αν είσαι αρρωστημένα γκαζιάρης ή κρυουλιάρης ή δεν ξέρω και εγώ τι και φτάνεις τα 19kWh/100km με τον ίδιο τύπο βγάζεις 224158km. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από manolis940
teodor_ch Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, mtifosi είπε Γιατί εδώ έχει 11 χρόνια εγγύηση και δεν μπορούμε να χλευάσουμε … ψάχνεις φαντάσματα ρώτα το copilot μόνο την τιμή πείραξα, τα υπόλοιπα τα έκανε το AI Για πλάκα Με το υβριδικό για 200.000χλμ μέση κατανάλωση 4λ/100χλμ = 2000*4*1,8(τιμη βενζίνης) = 14,400€ με ηλεκτρικό γέμισμα σπίτι 0.25 (τιμή ρεύματος) και 15 (μέση κατανάλωση) 2000*15*0,25= 7500 - 4000 (διαφορά αγοράς καινούργιου) = €10,900 το κέρδος στο χειρότερο σενάριο μόνο απο το καύσιμο ούτε σερβις ούτε τίποτα και καλύτερες επιδόσεις κλπ κλπ κλπ Κάνω unsubscribe απο το θέμα και εγώ BYD Blade Battery : The turning point innovation in electric vehicle batteries. (bydbdautogroup.com) 🤪 3
mtifosi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, teodor_ch είπε ψάχνεις φαντάσματα ρώτα το copilot μόνο την τιμή πείραξα, τα υπόλοιπα τα έκανε το AI Για πλάκα Με το υβριδικό για 200.000χλμ μέση κατανάλωση 4λ/100χλμ = 2000*4*1,8(τιμη βενζίνης) = 14,400€ με ηλεκτρικό γέμισμα σπίτι 0.25 (τιμή ρεύματος) και 15 (μέση κατανάλωση) 2000*15*0,25= 7500 - 4000 (διαφορά αγοράς καινούργιου) = €10,900 το κέρδος στο χειρότερο σενάριο μόνο απο το καύσιμο ούτε σερβις ούτε τίποτα και καλύτερες επιδόσεις κλπ κλπ κλπ Κάνω unsubscribe απο το θέμα και εγώ BYD Blade Battery : The turning point innovation in electric vehicle batteries. (bydbdautogroup.com) 🤪 Φοβερή απάντηση ... Και για πες αν δεν έχεις θέση parking η κανείς ταξίδια που θα φορτίσεις και με τι κόστος … ? Η θα κανεις βολτες για να βρεις θεση .? Ασφάλεια υπολόγισες , ελαστικά ..? Δεν αναφερω καν τι γίνεται μετά την εγγύηση και ούτε την επιδοτηση που υπολογίζεις… να τα λέτε τα πράγματα όπως είναι … 1 ώρα πριν, manolis940 είπε Δεν ξέρω τι εννοείς. Βλέπω ότι η Toyota στα υβριδικά αναφέρει 10 Years / 150,000 Miles ή (~240000km) που σημαίνει ότι για να τα πετύχεις αυτά τα 10 έτη, θα πρέπει να κάνεις 24000km. Αρκετά θεωρώ για τους περισσότερους ειδικά για εκείνουν που δεν βγαίνουν συχνά εκτός πόλης Η BYD επίσης δίνει 10 έτη. Δεν δίνει ξεκάθαρη εικόνα στα χιλιόμετρα αλλά αναφέρει το έργο που έχει παράξει η μπαταρία. Υπολογίζοντας βάση τις καταναλώσεις και νομίζω ότι έχει μέσα το dolphin την HVM 13.8 κάποιος που οι καταναλώσεις του είναι πάνω στο WLPT 14kWh/100km στην standar μπαταρία τα χιλιόμετρα που μπορεί να βγάλει και να παραμείνει στην εγγύηση (Y) είναι Y = Έργο/κατανάλωση => 42.690 kWh / (14kWh/100km) = 305000km. Αν είσαι αρρωστημένα γκαζιάρης ή κρυουλιάρης ή δεν ξέρω και εγώ τι και φτάνεις τα 19kWh/100km με τον ίδιο τύπο βγάζεις 224158km. Αφού δεν αναφέρει ξεκάθαρα τι ισχύει εγω είμαι επιφυλακτικός , εσυ η οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να εμπιστευτεί . Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου από mtifosi
Jordanmode Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Καλησπερα, σκεφτομαι για αγορα το KIA EV9 γιατι θέλω χωρους και γενικα μου αρεσουν τα μεγαλα αυτοκινητα !εχει κανεις εμπειρια με ηλεκτρικα αυτοκινητα του GROUP να μου πει την γνωμη του
gbras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 54 minutes ago, Jordanmode said: Καλησπερα, σκεφτομαι για αγορα το KIA EV9 γιατι θέλω χωρους και γενικα μου αρεσουν τα μεγαλα αυτοκινητα !εχει κανεις εμπειρια με ηλεκτρικα αυτοκινητα του GROUP να μου πει την γνωμη του Τα ΚΙΑ γενικα ειναι επιπεδο πιο πανω απο τα Hyundai σε ποιοτητα αν σε βοηθαει αυτο.
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 56 λεπτά πριν, Jordanmode είπε Καλησπερα, σκεφτομαι για αγορα το KIA EV9 γιατι θέλω χωρους και γενικα μου αρεσουν τα μεγαλα αυτοκινητα !εχει κανεις εμπειρια με ηλεκτρικα αυτοκινητα του GROUP να μου πει την γνωμη του Δεν εχω οδηγησει καποιο, αλλα απο κοντα που τα εχω δει ειναι πολυ ωραια, και επισης δεν εχω διαβασει καποιο αρνητικο σε καποιο review. Χρειαζεσαι οντως τοσο μεγαλο αυτοκινητο? Δες και το EV6 που ειναι και πανεμορφο. 1
Varnavas89 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Να ρωτήσω είχε κανείς εδω Phev όχημα; Να μου πει λίγο σχετικά με κατανάλωση.. μιλώντας με εναν ειδημων υποτίθεται,.μου ειπε για εκτός πόλης αν ειναι πανω απο 100χλμ διαδρομή π.χ. βάζεις hybrid mode kai τα δουλεύει και τα δύο, με κατανάλωση σχετικά χαμηλή ..στην πόλη φυσικά εξοικονόμηση με electric mode..εχει και εγγύηση 8 ετη..
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Να ρωτήσω είχε κανείς εδω Phev όχημα; Να μου πει λίγο σχετικά με κατανάλωση.. μιλώντας με εναν ειδημων υποτίθεται,.μου ειπε για εκτός πόλης αν ειναι πανω απο 100χλμ διαδρομή π.χ. βάζεις hybrid mode kai τα δουλεύει και τα δύο, με κατανάλωση σχετικά χαμηλή ..στην πόλη φυσικά εξοικονόμηση με electric mode..εχει και εγγύηση 8 ετη.. Εγω. formentor phev 245. Οταν ξεκιναω να παω καπου, ξεκιναει με το ηλεκτρομοτερ, που βγαζει καπου 50-60 χλμ, ειναι υπερ αρκετα για να βγει απο την αθηνα και να πιασει εθνικη οδο. Μετα συνεχιζω βενζινη. Αν θελω, κραταω καποιο ποσοστο μπαταριας καβατζα, ωστε να εχω στον προορισμο , αν ειναι κι αυτο πολη και θα κινηθω με χαμηλες ταχυτητες και σταματα-ξεκινα.
Burgos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε Να ρωτήσω είχε κανείς εδω Phev όχημα; Να μου πει λίγο σχετικά με κατανάλωση.. μιλώντας με εναν ειδημων υποτίθεται,.μου ειπε για εκτός πόλης αν ειναι πανω απο 100χλμ διαδρομή π.χ. βάζεις hybrid mode kai τα δουλεύει και τα δύο, με κατανάλωση σχετικά χαμηλή ..στην πόλη φυσικά εξοικονόμηση με electric mode..εχει και εγγύηση 8 ετη.. Να δουλεύουν και οι δυο κινητήρες ταυτόχρονα δε νομίζω πως υπάρχει. Μόνο όταν χρειάζεται όλη τη δύναμη ο κινητήρας λειτουργούν μαζί και εκεί δεν υπάρχει οικονομία προφανώς. Έχει καθαρά ηλεκτρικό που δεν είναι για σοβαρές αποστάσεις γιατί σε υψηλές ταχύτητες τύπου 120-130 αδειάζει την μπαταρία στα 10-15 χιλιόμετρα, έχει καθαρά ΜΕΚ και το ενδιάμεσο που σε χαμηλές ταχύτητες λειτουργεί με την μπαταρία και από ένα σημείο και μετά ΜΕΚ. Σπάνια το χρησιμοποιώ γιατί δεν με βολεύει ιδιαίτερα και τρώει περισσότερη μπαταρία απ'ότι πρέπει χωρίς να κάνει σοβαρή αναγέννηση. Ποιο κοιτάς; 1
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 3 λεπτά πριν, Burgos είπε Να δουλεύουν και οι δυο κινητήρες ταυτόχρονα δε νομίζω πως υπάρχει. Μόνο όταν χρειάζεται όλη τη δύναμη ο κινητήρας λειτουργούν μαζί και εκεί δεν υπάρχει οικονομία προφανώς. Έχει καθαρά ηλεκτρικό που δεν είναι για σοβαρές αποστάσεις γιατί σε υψηλές ταχύτητες τύπου 120-130 αδειάζει την μπαταρία στα 10-15 χιλιόμετρα, έχει καθαρά ΜΕΚ και το ενδιάμεσο που σε χαμηλές ταχύτητες λειτουργεί με την μπαταρία και από ένα σημείο και μετά ΜΕΚ. Σπάνια το χρησιμοποιώ γιατί δεν με βολεύει ιδιαίτερα και τρώει περισσότερη μπαταρία απ'ότι πρέπει χωρίς να κάνει σοβαρή αναγέννηση. Ποιο κοιτάς; Κι ομως δουλευουν ταυτοχρονα αρκετες φορες. Φανταζομαι για πιο αποδοτικη καυση.
Burgos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Μόλις τώρα, Ntinaras είπε Κι ομως δουλευουν ταυτοχρονα αρκετες φορες. Φανταζομαι για πιο αποδοτικη καυση. Δεν το έχω προσέξει. Βέβαια ή σαν EV το λειτουργώ ή στο Sport οπότε μόνο σε απότομες επιταχύνσεις ή υψηλές ταχύτητες βλέπω να λειτουργούν μαζί
Ntinaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, Burgos είπε Δεν το έχω προσέξει. Βέβαια ή σαν EV το λειτουργώ ή στο Sport οπότε μόνο σε απότομες επιταχύνσεις ή υψηλές ταχύτητες βλέπω να λειτουργούν μαζί Πολλες φορες σε απλη πορεια δουλευουν και οι 2. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα