Προς το περιεχόμενο

Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 minutes ago, Red_Bear said:

Για να στο γράφω, ξέρω.

Tότε

Να διαφωνίσεις με το Ωνάσειο

Εγώ δεν ξέρω

Υπάρχουνε ηλεκτρικοί χούλιγκαν

Υπάρχουνε και ICE χούλιγκαν

Και για τους δύο

Ο λόγος έχει και αντίλογο

Αν τον ανέχεστε καλώς

Επεξ/σία από dimitrins
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Spoiler
3 ώρες πριν, aionnou είπε

Δεν πάει άλλο.. θα πάρω υγραέριο. Τόσο οικονομικό και τόσο ωραίο όταν κάνει μπαμ η μπουκάλα. 

δεν κάνει μπαμ (ούτε το cng) , δεν είναι όπως η βενζίνη .

σε spoiler λόγω oftopic

56 λεπτά πριν, haHa είπε

* Διορθωση:
Αν νοικιασετε το BYD Atto κατευθειαν απο την Enterprise ειναι ακομα φθηνοτερο, ερχεται στα 35€/ημερα.

σε ποιο σημείο της σελίδας έχει επιλογή για atto ? Μέχρι εκεί είδα :

https://www.enterprise.gr/el/car-hire/vehicles/gr.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, haHa είπε

Παντως, συμφωνω οτι ενα απλο test drive δεν αρκει για να βγει συμπερασμα για οποιον σκεφτεται να αγορασει αυτοκινητο, ποσω μαλλον αν το ειδος αυτοκινητου που θελει(πχ ηλεκτρικο) δεν το εχει ξαναοδηγησει.

Εγω παντα πριν αγορασω αυτοκινητο, φροντιζα να το νοικιαζω(αν μπορουσα να βρω το ιδιο ή παρομοιο μοντελο για ενοικιαση) και να το εχω για για 2-3 μερες στην κατοχη μου. Επισης, οταν ταξιδευω και χρειαζεται να ενοικιασω, συνηθως νοικιαζω αυτοκινητα που με ενδιαφερουν μελλοντικα.

Τελος, για οποιον ενδιαφερεται να οδηγησει για 1-2 μερες ενα ηλεκτρικο, στην Αθηνα μπορει να νοικαισει BYD Atto με 60€, Citroen e-C4 με 69€ και Volvo C40 με 123€. Τα Tesla ξεφευγουν στα 214€.

Ολα αυτα τα παραλαμβανεις φορτισμενα και δεν χρειαζεται να τα επιστρεψεις φορτισμενα(τουλαχιστον στην Enterprise),
οποτε με 60€ για το BYD Atto εχεις και ~300χλμ δωρεαν κοστος μετακινησης, που σε ενα θερμικο(που μπορει καποιος να εχει στην κατοχη του) θα κοστιζαν ~38€ (1.7€ τιμη βενζινης * 3 * 7.5l/100km μεση καταναλωση ).
Αν λοιπον σκοπευεται να κανετε καμια εξορμηση τα ΣΚ, μπορειτε να νοικιασετε ενα ηλεκτρικο και το εξτρα κοστος σε σχεση με να πηγαινατε με το δικο σας αυτοκινητο να ειναι πολυ πιο μικρο.

* Διορθωση:
Αν νοικιασετε το BYD Atto κατευθειαν απο την Enterprise ειναι ακομα φθηνοτερο, ερχεται στα 35€/ημερα.
https://www.enterprise.com/en/reserve.html#car_select

Screenshot_20241018_194847_SamsungInternet.jpg.3b57d983150aa400880db2b9958f1066.jpg

κατσε ρε μπρο. αμα με 35 μπορω να νοικιασω γιατι να το αγορασω? δηλαδη σοβαρα τωρα εγω με 3-4 σκ το χρονο ειμαι κομπλε απο αμαξι και κραταω το χρεπι μου για εδω μεσα. αν ειναι τοσο φθηνα εινια σουπερ deal. εχει και αλλα κοστη που δεν ξερουμε? το εχεις ψαξει το θεμα?

edit. εμενα μου εβγαλε απο 170 μεχρι 67. χαμηλοτερα δεν βρηκα, ισως πρεπει να ψαχνω μια μια τις ημερομηνιες.

Επεξ/σία από basilis_k6

8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

edit. εμενα μου εβγαλε απο 170 μεχρι 67. χαμηλοτερα δεν βρηκα, ισως πρεπει να ψαχνω μια μια τις ημερομηνιες.

δεν παίζει , άστο :

Spoiler

image.png.eb7eac652a0457547dc66b2e12cc3e47.png

επίσης όπως σε κάθε ενοικίαση (άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα) , πρέπει να κοιτάς την ασφάλεια αλλιώς πέφτει κλάμα

1 ώρα πριν, korakios είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

δεν κάνει μπαμ (ούτε το cng) , δεν είναι όπως η βενζίνη .

σε spoiler λόγω oftopic

σε ποιο σημείο της σελίδας έχει επιλογή για atto ? Μέχρι εκεί είδα :

https://www.enterprise.gr/el/car-hire/vehicles/gr.html

Διαλεξε το φιλτρο για ηλεκτρικά. 

1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

κατσε ρε μπρο. αμα με 35 μπορω να νοικιασω γιατι να το αγορασω? δηλαδη σοβαρα τωρα εγω με 3-4 σκ το χρονο ειμαι κομπλε απο αμαξι και κραταω το χρεπι μου για εδω μεσα. αν ειναι τοσο φθηνα εινια σουπερ deal. εχει και αλλα κοστη που δεν ξερουμε? το εχεις ψαξει το θεμα?

Γιατι 35€ δεν είναι σταθερη η τιμη ολο το χρονο. Το καλοκαίρι που ειχα νοικιασει ηταν στα 110€.

Τα 35€ μου τα εβγαλε τωρα για ενοικιαση την Δευτέρα που μας ερχεται 21 Οκτωβρίου. 

δεν παίζει , άστο :

Απόκρυψη περιεχομένων

επίσης όπως σε κάθε ενοικίαση (άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα) , πρέπει να κοιτάς την ασφάλεια αλλιώς πέφτει κλάμα

Οπως ειπα, η enterprise δεν την νοιαζει να το φερεις φορτισμενο ασχετα με το τι λενε στο site. Ενα τηλέφωνο θα σας πεισει. 

Εχω νοικιασει απο αυτους το καλοκαίρι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, haHa είπε

Τα 35€ μου τα εβγαλε τωρα για ενοικιαση την Δευτέρα που μας ερχεται 21 Οκτωβρίου. 

απο αεροδρομιο μου το βγαζει για 21-22/10 175ευρω ανα μερα

απο βοτανικο το βρισκω και 70 αλλα αλλες μερες. 35 δεν εχω καταφερει ακομα. για το αττο παντα.

Επεξ/σία από basilis_k6
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

απο αεροδρομιο μου το βγαζει για 21-22/10 175ευρω ανα μερα

απο βοτανικο το βρισκω και 70 αλλα αλλες μερες. 35 δεν εχω καταφερει ακομα. για το αττο παντα.

32€ μου το βγαζει για αύριο Σάββατο απο το international site της enterprise. 

Screenshot_20241018_215940_SamsungInternet.jpg.cfb9e0a5c0507b2a89964416dd5a1cff.jpg

Επεξ/σία από haHa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, haHa είπε

32€ μου το βγαζει για αύριο Σάββατο απο το international site της enterprise. 

Screenshot_20241018_215940_SamsungInternet.jpg.cfb9e0a5c0507b2a89964416dd5a1cff.jpg

εισαι απο εφαρμογη και εχει καποιου ειδους Log in σαν returning customer η εχει σημασια που βλεπεις το International

ιδιες μερες δες εδω τι μου βγαζει

Capt67ure.PNG

μπηκα στο international και μου βγαζει οντως τοσο χαμηλα (εχει Damage Waiver στα εξτρα ομως ενω το ελληνικο το βαζει μεσα. και παλι ομως δεν βγαινει τοσο χαμηλα

Επεξ/σία από basilis_k6

1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

εισαι απο εφαρμογη και εχει καποιου ειδους Log in σαν returning customer η εχει σημασια που βλεπεις το International

ιδιες μερες δες εδω τι μου βγαζει

Capt67ure.PNG

Οχι δεν είμαι απο εφαρμογή. Απο το site το international ειμαι(οχι logged in) , εβαλα το λινκ πιο πανω, δοκιμασε το. 

Μόλις τώρα, haHa είπε

Οχι δεν είμαι απο εφαρμογή. Απο το site το international ειμαι(οχι logged in) , εβαλα το λινκ πιο πανω, δοκιμασε το. 

το ειδα. προσπαθω να καταλάβω τι παιζει...

δεν παίζει , άστο :

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μια γενικότερη παρένθεση:

Οι εταιρίες ενοικιασης βγαζουν απιστευτο κερδος απο τις εξτρα ασφαλειες που προσπαθουν να σου πουλησουν. Πολλες φορες πουλανε 15-20€/ημερα την φουλ ασφαλεια, δηλαδή είναι σαν να τους κοστιζει 6000€/χρονο η μικτη ασφαλεια. Γελαει ο κόσμος! 

Σε γνωστες εταιρίες δεν εχει νοημα να κανεις μικτη αν δεν κανεις μικτη ετσι κι αλλιως στο προσωπικό σου αυτοκίνητο.(το αναφέρω αυτο γιατι ειναι θεμα νοοτροπιας τι θελει ο καθενας) 

Στις αγνωστες εταιριες ενοικιασης(την εχω πατησει Ιταλια και Ισπανια) ισως να πρέπει γινει μικτη γιατι καμια φορα προσπαθουν να σε εξαπατησουν εφευρισκοντας ζημιες. 

Η καλύτερη λυση γενικότερα για εμενα στο εξωτερικό ειναι να κλεινω αυτοκίνητο μεσω rentalcars.com(ανηκει στην booking.com) οπου μπορεις με ~5€/ημερα να κανεις μικτη απευθειας με την rentalcars, αντι να κανεις μικτη με την εταιρία ενοικιασης που την χρεωνει υπερβολικα. 

Εδω για αυριο για ηλεκτρικο στην Αθηνα μεσω rentalcars.com :

Screenshot_20241018_220522_SamsungInternet.jpg.84106c9273fdf0587f369b8b51e58be9.jpg

• Like 1
  • Thanks 1

7 ώρες πριν, aionnou είπε

Αν πας στον κάθε κακομοίρη που κάνει μετατροπή με 400€ αυθημερών είναι κάπως λογικό το αποτέλεσμα. Να μου τώρα σαν καταναλωτής πως να γνωρίζεις τι πραγματικά απαιτείται για μία σωστή εγκατάσταση lpg ή cng. 🤔

Spoiler
8 ώρες πριν, aionnou είπε

αυτό ήταν απο υπερπίεση της δεξαμενής , για να καταφέρει να τη σκάσει ήθελε τέχνη , πολλοί παράγοντες για να γίνει ,κύριο να μη λειτουργεί η βαλβίδα εκτόνωσης πρακτικά αδύνατο αλλά απο το βίντεο δείχνει οτι όντως δε λειτούργησε ,  στο άλλο νήμα για cng αν ενδιαφέρεσαι όχι εδώ

Επίσης αν θες βίντεο με αμάξι lpg που του βάζουν φωτιά και δε γίνεται έκρηξη  , στο άλλο νήμα. Και βάλε εδώ σε spoiler το ποστ σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...