Προς το περιεχόμενο

Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 ώρα πριν, dsi44 είπε

ποιος βλεπει 7,5 με πετρέλαιο...... μαλλον το ρεαλιστικο ειναι 5.8 ανα 100 χλμ

7 εχω εγω με suv και βενζινη.

οποτε αμα κανεις τα μαθηματικα θα βρεις οτι ξοδεψες περισσοτερα απο οτι με πετρελαιο και εχασες και ωρα για τις φορτισεις τρεις φορες κιολας.

Μπράβο σου, που ξέρεις πόσο κατανάλωση είχα εγώ.. Αν έχεις suv που και 7 λίτρα τα εκατό φαντάζομαι με τις ταχύτητες που πάω εγώ, κράτα το!!!! 

11 λεπτά πριν, alexiosdimitriadis είπε

Μετά από αυτή την απάντηση περιμένω να  πει κάποιος ότι και τα ηλεκτρικά βρωμίζουν το περιβάλλον στην κατασκευή, και ότι σιγά που αγοράσατε ηλεκτρικό για το περιβάλλον, ή ότι το ρεύμα παράγεται από κάρβουνο. Βάλτε υγραέριο να σωθείτε.

Παρατηρείτε το pattern κι εσείς;

Μάλλον αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικό αγχώνονται και για εμάς... 

• Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, dsi44 είπε

ποιος βλεπει 7,5 με πετρελαιο? μαλλον το ρεαλιστικο ειναι 5.8 ανα 100 χλμ

7 εχω εγω με suv και βενζινη.

οποτε αμα κανεις τα μαθηματικα θα βρεις οτι ξοδεψες περισσοτερα απο οτι με πετρελαιο και εχασες και ωρα για τις φορτισεις τρεις φορες κιολας.

πετρέλαιο με +250 ίππους και με ταχύτητες που περιγράφει ο συνφορμιστής παραπάνω, αν δεν είδε 7,5 λίτρα σίγουρα είδε 6,5.  Δεν θα το συγκρίνουμε με πετρέλαιο 1600 κυβικά που καίνε 5,5 λίτρα/100 χλμ.

• Like 2

31 λεπτά πριν, gbras είπε

Ειδες να γραφει καπου οτι αγχωθηκε με την φορτιση? Ξερεις κανενα που να εχει ηλεκτρικο και να αγχωνεται με την φορτιση? Απο την αλλη εχεις ριξει 70λτ βρωμια στον αερα που αναπνεεις αλλα ευτυχως δεν αγχωθηκες με την φορτιση.

ok αν πάρουμε το θέμα βρωμιάς σίγουρα το ηλεκτρικό δεν θα μολύνει το περιβάλλον αλλά από την άλλη το υγραέριο είναι πολύ πιο πράσινο από τη βενζίνη και ειδικά το πετρέλαιο. Μακάρι να μπορούσαμε όχι στην ευρώπη  που γίνεται ο χαμός αλλά παγκόσμια να οδηγούσαμε μόνο ηλεκτρικά γιατί ένας κούκος φίλε δεν φέρνει την άνοιξη.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Χαχχαχα πάντως σε ταξίδι στην Αθήνα που έκανα προχθές. 

Συνολικά Χιλ περίπου 900

198kw με κατανάλωση 22 περίπου λόγο ταχυτητας

Φορτισα 60 στον Ελον με 0.4...24

80στην ΔΕΗ με 0.59.... 47.2

Και τα υπόλοιπα σπίτι μου με 0.2 πες. 11.6

Σύνολο 82.8

Με το πετρέλαιο θα ήθελα 7.5λιτ στα 100 άρα 67. 5 Χ 1.6 108.

Αρα πιο οικονομικά πήγα και ήρθα.. Και με ταχύτητες κατα +20 απ ότι με το όχημα που είχα και με άνεση πολύ μεγάλυτερη... 

Ορίστε η οικονομία σου... 😛

9,86 9,2€/100χλμ είναι παραπάνω απο lpg/cng 😂

και οικονομία θα έκανες αν δεν αγόραζες νέο αυτοκίνητο , απλά τώρα έχεις οικονομική μετακίνηση (όχι βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση) αλλά φαντάζομαι φορτίζεις στο σπίτι κυρίως

Επεξ/σία από korakios

Πρασινο δεν ειναι οποιοδηποτε καυσιμο. Απλα το υγραεριο ειναι λιγο πιο καθαρο απο την βενζινη και αρκετα απο ενα ασυντηρητο πετρελαιο. Σαφως προτιμοτερο απο τα αλλα δυο αλλα και απο το φυσικο αεριο τελικα που δεν εχει δικτυο.Δεν υπαρχει ομως συγκριση καυσιμο με ηλεκτρικο.

1 minute ago, papoys1 said:

Μακάρι να μπορούσαμε όχι στην ευρώπη  που γίνεται ο χαμός αλλά παγκόσμια να οδηγούσαμε μόνο ηλεκτρικά γιατί ένας κούκος φίλε δεν φέρνει την άνοιξη.

Αυτη την στιγμη υπαρχουν εκατομμυρια ηλεκτρικα στους δρομους . Ειναι πολλοι οι .... κουκοι και αυξανονται.. Εγω εχω δει και στο δρομο μεγαλη αυξηση στην συχνοτητα που θα συναντησω ενα αλλο ηλεκτρικο στο δρομο. Καμια σχεση με πριν απο 3 χρονια που πηρα το δικο μου.

• Like 2

42 minutes ago, korakios said:

αλλά φαντάζομαι φορτίζεις στο σπίτι κυρίως

Στο γραφείο κυρίως, το οποίο είναι (ακόμα) τζάμπα.. Γι αυτό και τόση ζέση στα περί οικονομίας των ηλεκτρικών. Αλλά όπως πάντα το τυράκι φαίνεται και είναι και θελκτικό, τη φάκα λίγοι τη βλέπουν.

1 ώρα πριν, korakios είπε

9,86 9,2€/100χλμ είναι παραπάνω απο lpg/cng 😂

και οικονομία θα έκανες αν δεν αγόραζες νέο αυτοκίνητο , απλά τώρα έχεις οικονομική μετακίνηση (όχι βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση) αλλά φαντάζομαι φορτίζεις στο σπίτι κυρίως

Φορτίζω 99% σπίτι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση λιγότερο πλήρωσα και πιο άνετα και με μεγαλύτερες ταχύτητες πήγα... 

Αλλα θέλω να μου βρεις αυτοκίνητο με εργοστασιακό lpg και μήκος 4.8μέτρα τετρακίνητο που να έχει άνετο ταξίδι με 140 με 150 Χιλ συνεχόμενα!!!!!  Και κόστος 24.000 γιατί τόσο έδωσα τελικά για να το πάρω... Αν βρείς κερνάω το lpg και τα τσίπουρα να έρθεις να σε κεράσω.. 😇

• Like 4
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δωσαμε και εμεις κατι για να το παρεις ομως 😋

Ακόμα όχι... Ενώ εγώ έχω δώσει αν είχες πάρει καταλυτικό με απόσυρση!!!! 😛

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
  • Haha 1

16 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Φορτίζω 99% σπίτι. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση λιγότερο πλήρωσα και πιο άνετα και με μεγαλύτερες ταχύτητες πήγα... 

Αλλα θέλω να μου βρεις αυτοκίνητο με εργοστασιακό lpg και μήκος 4.8μέτρα τετρακίνητο που να έχει άνετο ταξίδι με 140 με 150 Χιλ συνεχόμενα!!!!!  Και κόστος 24.000 γιατί τόσο έδωσα τελικά για να το πάρω... Αν βρείς κερνάω το lpg και τα τσίπουρα να έρθεις να σε κεράσω.. 😇

Δεν έχει σχέση με τον ισχυρισμό ότι κανεις οικονομία , μην τα μπερδεύεις , καλό είναι να τα διαχωρίσετε μιας και ο υπερκαταναλωτισμός μαλλον έχει χαραχθεί στο dna 

• Like 1

2 ώρες πριν, papoys1 είπε

ok αν πάρουμε το θέμα βρωμιάς σίγουρα το ηλεκτρικό δεν θα μολύνει το περιβάλλον αλλά από την άλλη το υγραέριο είναι πολύ πιο πράσινο από τη βενζίνη και ειδικά το πετρέλαιο. Μακάρι να μπορούσαμε όχι στην ευρώπη  που γίνεται ο χαμός αλλά παγκόσμια να οδηγούσαμε μόνο ηλεκτρικά γιατί ένας κούκος φίλε δεν φέρνει την άνοιξη.

Θα το ξαναγραψω για καπου 256η φορα.

Απο καπου πρεπει να ξεκινησουμε.

Οπως στο γυμναστηριο με τη πρωτη προπονηση δεν εγινες κτηνος, ετσι και με 3% ηλεκτρικα δεν καθαρισε ο τοπος.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν έχει σχέση με τον ισχυρισμό ότι κανεις οικονομία , μην τα μπερδεύεις , καλό είναι να τα διαχωρίσετε μιας και ο υπερκαταναλωτισμός μαλλον έχει χαραχθεί στο dna 

Καταρχήν δεν είπα ότι κάνω οικονομία. Είπα ότι και σε αυτή την περίπτωση είναι πιο οικονομικό. 

Δεν ξερω και ούτε με ενδιαφέρει η οικονομική κατάσταση κανενός. 

Εσύ πας με τη οικογένεια σου με το πάντα ταξίδι για να κάνεις οικονομία. Αλλά από ασφάλεια μηδέν. Και πριν πεις οτιδήποτε είχα και πάντα βενζίνη και ξέρω τι αυτοκίνητο είναι... 

Οπότε εσένα που σε ενδιαφέρει η οικονομία καλά κάνεις.

Επίσης πιο δίπλα έχει ένα θέμα για καινούργια suv, lexus bwm και λοιπά. Πήγαινε και από εκεί μια βόλτα και πες τους ότι αυτά θα καίνε είναι ακριβά, και δεν κανεις οικονομία κλπ κλπ κλπ. Γιατί εγώ έχω πει πολλές φορές ότι δεν το πήρα για να κάνω οικονομία αλλά εάν κατά περίπτωση είναι.. 

Εγώ βάζω την ασφάλεια μου πιο πάνω από 1000€.

Οσον αφορά επίσης το υπερκαταναλωτισμο, άλλος τα κάνει μασουρια, άλλος αγοράζει με δάνειο αιφονε, άλλος αγοράζει σπίτια για να έχουν τα αγεννητα παιδιά του...Δικαιωμα του και δεν μου πέφτει λόγος. Δεν κρίνω κανέναν το τι κάνει. Και αύριο αν δεν έχω χρήματα το πουλάω και θα πάρω μτχ υγραέριο... Απλα πράγματα. 

Εχεις μπερδέψει τόσα πολλά πράγματα μαζί που δεν σε πιάνω από πουθενά. 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 11

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, @pnea1973 είπε

Επίσης πιο δίπλα έχει ένα θέμα για καινούργια suv, lexus bwm και λοιπά. Πήγαινε και από εκεί μια βόλτα και πες τους ότι αυτά θα καίνε είναι ακριβά, και δεν κανεις οικονομία κλπ κλπ κλπ.

Δεν έχω λόγο να το κάνω , εκτός αν κοιτάνε να βάλουν υγραέριο και απολαμβάνουν οικονομία  😂

Καταρχήν δεν είπα ότι κάνω οικονομία. Είπα ότι και σε αυτή την περίπτωση είναι πιο οικονομικό. 

Έγραψες πάνω σε παράθεση που έλεγα για «οικονομία» : «Ορίστε η οικονομία σου... »

Φανταζομαι απόλυτα φυσιολογική η παρεξήγηση 

Οσον αφορά επίσης το υπερκαταναλωτισμο, άλλος τα κάνει μασουρια, άλλος αγοράζει με δάνειο αιφονε, άλλος αγοράζει σπίτια για να έχουν τα αγεννητα παιδιά του...Δικαιωμα του και δεν μου πέφτει λόγος. Δεν κρίνω κανέναν το τι κάνει.

Ούτε εγω κρίνω , περί ορέξεως … όμως όταν κάποιος προτείνει να αγοράσει ηλεκτρικό για οικονομία εκεί πρέπει , μιας και στο τέλος πολλοί θα νομίζουν ότι όντως γλυτωνουν λεφτά …

Εχεις μπερδέψει τόσα πολλά πράγματα μαζί που δεν σε πιάνω από πουθενά. 

Απλό είναι αλλά δεν έχει καταλάβει το αυτονόητο ο κόσμος , αν θελει οικονομία απλά δεν ξοδεύει

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1

5 ώρες πριν, papoys1 είπε

Υπάρχει και το υγραέριο.

9χ8= 72 λίτρα χ 0.80 μέσο όρο = 57,6 ευρώ  και χωρίς άγχος για φόρτιση.😛

Ακριβό κ αυτό, θα προτιμήσω ΑΜΑΞΑ με δύο (ζωντανά) άλογα. Θα το κανω 5 μερες, με 5 ευρώ σανό την ημερα = 25 ευρουδακια. Αυτη ειναι οικονομία !

• Like 2
  • Haha 4

Το ορίστε και η οικονομία σου, το ανέφερα γιατί κάτι είχες πει πιο πριν. 

Ούτε εμείς εδώ στα ηλεκτρικά κοιτάμε να βαλουμε υγραέριο, αλλά συνέχεια γράφεις το ίδιο και το ίδιο. 

Μάλλον θα πρέπει σε οποιαδήποτε θέμα, που αναφέρει κάποιος ότι ψάχνει αυτοκίνητο να πας και να του λες να πάρει μτχ υγραέριο. 

Για το θέμα της ασφάλειας δεν λες τίποτα. Επίσης δεν μου είπες τίποτα κια για το πιο μοντέλο υγραερίου υπάρχει με 4κινηση, 4.5μ μήκος κλπ κλπ. 

Συμφωνώ. Η καλύτερη οικονομία είναι τα μασουρια. Ούτε το υγραέριο ούτε τίποτα. 

4 λεπτά πριν, Red_Bear είπε

Ακριβό κ αυτό, θα προτιμήσω ΑΜΑΞΑ με δύο (ζωντανά) άλογα. Θα το κανω 5 μερες, με 5 ευρώ σανό την ημερα = 25 ευρουδακια. Αυτη ειναι οικονομία !

Και οικολογικό. Θα έχεις και κοπριά για τον κήπο. 

• Like 4
  • Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...