Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, teodor_ch said:

Μήν πάρεις ηλεκτρικό δε με συμφέρει ;)

ΥΓ. Η μεικτή δεν είναι υποχρεωτική. Είναι "είδος πολυτελείας" και αφού μπορώ την ΕΠΙΛΕΓΩ.

ΥΓ2. Πούλησα το αυτοκίνητο μου για να μήν πηγαίνω σε συνεργεία. Κοστολογώ το χρόνο μου ΠΟΛΥ ακριβά ;)

Μια από τα ίδια.

Δύο φορές τον χρόνο και κάποιες 3 έπαιρνα μισή μέρα άδεια για το service.

Ε πλέον γίνεται μια φορά κάθε δύο χρόνια, ένα τι 5.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, haHa είπε

Πολλοι μπερδευονται και νομιζουν οτι ολοι ειναι στην ιδια φαση με αυτους.

Αν λοιπον καποιος ειναι ευχαριστημενος με το τωρινο του αυτοκινητο, δεν υπαρχει λογος να δωσει: 

• 20.000€ για ενα ηλεκτρικο hatchback 200 αλογων ή 26.000 για ενα ηλεκτρικο suv 200 αλογων,
  • οπως δεν εχει λογο να δωσει  20.000€ για ενα MEK βενζινης hatchback 100 αλογων με υψηλο κοστος μετακινησης ή 30.000 για ενα suv 150 αλογων με υψηλο κοστος μετακινησης(χωρια τα service).

Όταν λέμε για ηλεκτρικό hatchback στα 20k, εννοούμε το γνωστό; Αυτό στο οποίο στηρίζεται όλο αυτό το thread; Αν σε κάποιον δεν αρέσει το συγκεκριμένο, τι άλλες επιλογές έχει στα 20k;

• Like 2
Δημοσ.
25 minutes ago, mindreader said:

Τι να σου πω, αν και η αντιπροσωπεια βαζει ιμιτασιον, παω πασο... σου λεω οτι ειναι στο service της toyota. Και ναι, ειναι στο 30ευρω, μια φορα το χρονο. Τωρα αν πουμε οτι η αντιπροσωπεια βαζει ιμιτασιον, τι να σου πω.

Κοίτα τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες το έχουν γυρίσει σε βαρέλι. Δεν είναι σε όλες από τον επίσημο αντιπρόσωπο, όπως και δεν βάζουν όλες την ίδια μάρκα, αφού αρκεί να είναι ίδιων προδιαγραφων.

Αλήθεια πόσα λίτρα λάδι παίρνει το αυτοκίνητο σου;

Πχ στο punto ενώ έλεγε 3.8λ δεν έγραφε ότι με αλλαγή φίλτρου ήθελε αλλά 250-300 ml. Οπότε εγώ έπρεπε να πληρωσω 5 λ. Αν και τελευταία τους έλεγα βάλτε 4 και δώστε μου και ένα κλειστό να συμπληρώσω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά

Στα νορμαλ ICE αυτοκίνητα, αν ξεμείνω από βενζίνη παίρνω το μπετονάκι, κάνω auto stop (γνωρίζω και κόσμο) και πάω στο βενζινάδικο.

Με τα ηλεκτρικά αν ξεμείνω, θα παίρνω την μπαταρία ?

Αλλωστε η μόνη βλάβη που μούχουν βγάλει τα ICE είναι μπαταρία.

Προτιμάω σκούτερ

Επεξ/σία από dimitrins
Δημοσ.
1 ώρα πριν, majunior είπε

Όπως κλείνω το προηγούμενο post, μπορείς να αγνοήσεις τα εκατομμύρια που ζούν στο Παγκράτι, στον Πειραιά, στο Περιστέρι, στη Νίκαια. Η ηλεκτροκίνηση θα έρθει από τον κ. Κώστα με τη μεζονέτα στη Ν. Ερυθραία ή τον κ. Παναγιώτη από τη Μακρακώμη που έχει και φωτοβολταϊκά στο χωράφι. Μαθηματικά μπορεί να γίνει.

Όλοι αυτοί θα πάρουν ηλεκτρικό όταν οικονομικά μοντέλα θα φορτίζουν από 10-80% σε 15 λεπτά (υπάρχουν αυτοκίνητα που το κάνουν ήδη αλλά είναι ακριβά) και θα φορτίζουν μια φορά την εβδομάδα. Ναι δε θα είναι 5 λεπτά όπως στο βενζινάδικο, θα είναι 15, θα προσαρμοστούν. Πιθανόν να προτιμούν να φορτίζουν σε ένα supermarket σε μία ώρα αντί για 15 λεπτά, αν εκεί θα είναι φθηνότερα. Η εναλλακτική του ΜΕΚ δε θα υπάρχει, θα απαγορεύεται να το οδηγάς σε αστικά κέντρα - κι αν δεν απαγορεύεται σίγουρα θα σου στοιχίζει πανάκριβα λόγω τελών κυκλοφορίας. Αυτά είναι πράγματα που θα συμβούν μέχρι το 2035, ίσως και λίγο αργότερα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα συμβούν.

• Like 1
Δημοσ.
Just now, filarhos said:

Κοίτα τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες το έχουν γυρίσει σε βαρέλι. Δεν είναι σε όλες από τον επίσημο αντιπρόσωπο, όπως και δεν βάζουν όλες την ίδια μάρκα, αφού αρκεί να είναι ίδιων προδιαγραφων.

Αλήθεια πόσα λίτρα λάδι παίρνει το αυτοκίνητο σου;

Πχ στο punto ενώ έλεγε 3.8λ δεν έγραφε ότι με αλλαγή φίλτρου ήθελε αλλά 250-300 ml. Οπότε εγώ έπρεπε να πληρωσω 5 λ. Αν και τελευταία τους έλεγα βάλτε 4 και δώστε μου και ένα κλειστό να συμπληρώσω.

Ξερεις περισσοτερα απο εμενα στα του κλαδου του αυτοκινητου. Δεν ηξερα περι 'βαρελιου' σε αντιπροσωπειες. Νομιζω ομως, χωρις να παιρνω ορκο, οτι επειδη καθομαι στο σαλονι και τους κοιταζω (καθε λιγο ερχονται και με ενημερωνουν για το ενα και το αλλο που τους ειπα να δουν οταν το παραδιδω για το service), οτι βλεπω να ανοιγουν κανονικα μαυρα πλαστικα δοχεια. Τωρα, αν τα εχουν γεμισει απο πριν, ε αυτο δεν το ξερω. Δεν θυμαμαι ποσα λιτρα λαδι παιρνει. Γι'αυτο παω εκει, για να μην εχω να ασχοληθω με την παραμικρη λεπτομερεια.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimitrins είπε

Ρε παιδιά

Στα νορμαλ ICE αυτοκίνητα, αν ξεμείνω από βενζίνη παίρνω το μπετονάκι, κάνω auto stop (γνωρίζω και κόσμο) και πάω στο βενζινάδικο.

Προτιμάω σκούτερ

Για βαλε μια φορα βενζινη εδω https://maps.app.goo.gl/57eedXJEWoVG9ijg7 και ελα να μας πεις μετα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Just now, dimitrins said:

Ρε παιδιά

Αλλωστε η μόνη βλάνη που μούχουν βγάλει τα ICE είναι μπαταρία.

Προτιμάω σκούτερ

Ξερεις οτι ο ηλεκτρισμος εχε ιπαει και στο τελευταιο χωριο ε? Αρα αν καταφερες και εμεινες χωρις μπαταρια μπορεις να το βαλεις σε καποια μπριζα για λιγο. Αφου ξερεις και κοσμο δεν θα ειναι προβλημα και μαλλον πιο ευκολο απο το να κανεις autostop και να τρεχεις στο βενζιναδικο. Επισης μπορει να σου δωσει λιγο καποιος απο το αυτοκινητο του.

Δημοσ.
2 minutes ago, dimitrins said:

Ρε παιδιά

Προτιμάω σκούτερ

Ε τα εχουμε πει αυτα, αλλα ο καθενας κανει τις επιλογες του. Με ενα ειδικο μπιτονι στο πορτμπαγκαζ, παω Αλεξανδρουπολη και επιστρεφω, και αν θελω και οπου θελω σταματαω! Εγω το οριζω! Αλλα καποιοι θελουν συντροφια τις αναμονες και τις μπαλαντεζες. Γουστα ειναι αυτα. Οπως την βρισκει ο καθενας. Ολα σεβαστα!

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dimitrins είπε

Ρε παιδιά

Προτιμάω σκούτερ

Για να ξεμείνεις με ηλεκτρικό πρέπει να είσαι ΓΤΠ τελείως. Θα σε προειδοποιήσει άπειρες φορές. Παρ' ολ' αυτά, αν ξεμείνεις, πρέπει να έρθει κάποιος με ρεύμα να σε φορτίσει. Υπάρχουν και BEV με V2L (Vehicle to Load) που μπορούν να σου δώσουν εκείνα ρεύμα. 

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, papoys1 είπε

880 Χ 10   = 8.800

Πληρωνω απλή 136 το χρόνο Χ 10 = 1360

Δε γουστάρω μικτή και αν τρακάρω με υπαιτιοτητα δική μου καλά να πάθω στο κάτω - κάτω με 7.500 παίρνω μεταχειρισμένο σαν το δικό μου το κάνω υγραέριο και μου μένουν 1-2 χιλιάρικα για μπύρες.🤣

Πες μου εσύ ένα λόγο να το αλλάξω και να πάω σε ηλεκτρικό.

Δεν είσαι το target group όλων αυτών, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να χάσει κάποιος χρόνο να σε πείσει ή να μην σε πείσει.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν που δεν υπάρχει ηλεκτροκίνηση και είμαστε ακόμα στην βενζίνη/πετρέλαιο τα ίδια θα έγραφες, ότι κάνεις την δουλειά σου με μτχ του 50 ποιος ο λόγος να αλλάξεις το 2024.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H τεχνολογία προχωράει και τα ηλεκτρικά θα γίνονται όλο και καλύτερα με καλύτερες μπαταρίες, που θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερη αυτονομία. 

Δείτε αυτό το αυτοφορτιζόμενο της Aptera που αν χρειαστεί δουλεύει και σαν κανονικό ηλεκτρικό. Σιγά σιγά θα εξελιχθεί και αυτό και θα μπει και σε πιο μεγάλα οχήματα. 

Επεξ/σία από Nabuko
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ε τα εχουμε πει αυτα, αλλα ο καθενας κανει τις επιλογες του. Με ενα ειδικο μπιτονι στο πορτμπαγκαζ, παω Αλεξανδρουπολη και επιστρεφω, και αν θελω και οπου θελω σταματαω! Εγω το οριζω! Αλλα καποιοι θελουν συντροφια τις αναμονες και τις μπαλαντεζες. Γουστα ειναι αυτα. Οπως την βρισκει ο καθενας. Ολα σεβαστα!

Το αντίθετο συμβαίνει, εσύ είσαι εξαρτημένος από την αλυσίδα προμήθειας υγρών καυσίμων, σε μία κρίση οικονομική/πόλεμο κτλ δε θα βρίσκεις ούτε λίτρο. Αντίθετα αυτός με το ηλεκτρικό αρκεί να έχει μερικά ηλιακά πάνελ και θα μπορεί να κινείται τουλάχιστον στο range του αυτοκινήτου του.

• Like 2
Δημοσ.
5 minutes ago, malakudi said:

Το αντίθετο συμβαίνει, εσύ είσαι εξαρτημένος από την αλυσίδα προμήθειας υγρών καυσίμων, σε μία κρίση οικονομική/πόλεμο κτλ δε θα βρίσκεις ούτε λίτρο. Αντίθετα αυτός με το ηλεκτρικό αρκεί να έχει μερικά ηλιακά πάνελ και θα μπορεί να κινείται τουλάχιστον στο range του αυτοκινήτου του.

Επειδη δεν γνωριζω τον τροπο λειτουργιας των ηλιακων πανελ, αν δεν υπαρχει ρευμα στο δικτυο (δεη/δεδδηε), με τα ηλιακα πανελ που εχει καποιος, θα εχει ρευμα στο σπιτι του και θα μπορει να φορτισει και το ηλεκτρικο του; Φανταζομαι μονο στην εκδοχη που εχεις ηλιακα πανελ με μπαταριες, σωστα;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, dimitrins είπε

Προτιμάω σκούτερ

Προφανώς και χάθηκες! 

Εδώ μιλάμε για την προοπτική της ηλεκτροκίνησης!

Πάντως μετράω >500.000χλμ σε 2τροχα και 4τροχα και δεν έχω μείνει ποτέ απο καύσιμο!

Για όσους ενδιαφέρονται, στο ηλεκτρικό αν μείνεις είτε έρχεται κάποιος με V2L και σε φορτίζει (το Ioniq5 έχει δύο πρίζες 220ν με μέγιστο ρεύμα ~3600w) αργά αργά, είτε φωνάζεις οδική και σε μεταφέρει σε σταθμό φόρτισης (δωρεά απο ότι μου είχαν πεί).

Αλλά για δείτε κάτι που δεν είχατε σκεφτεί....

Πόσα βενζινάδικα και πόσες πρίζες έχουμε στην Ελλάδα? 🤩

Οπουδήποτε και να βρίσκεστε, αν είστε τόσο Ελληνάρες και καταφέρετε να μείνετε μπορείτε ευγενικά να ζητήσετε απο οποιοδήποτε σπίτι/επιχείρηση μία πρίζα για λίγες ώρες. Δώστε και κανένα €€€ για τη βοήθεια και το ρεύμα...

Στη Γαύδο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ!

Με το ηλεκτρικό φορτίζεις όμως 😂

1 λεπτό πριν, mindreader είπε

Επειδη δεν γνωριζω τον τροπο λειτουργιας των ηλιακων πανελ, αν δεν υπαρχει ρευμα στο δικτυο (δεη/δεδδηε), με τα ηλιακα πανελ που εχει καποιος, θα εχει ρευμα στο σπιτι του και θα μπορει να φορτισει και το ηλεκτρικο του; Φανταζομαι μονο στην εκδοχη που εχεις ηλιακα πανελ με μπαταριες, σωστα;

Και χωρίς μπαταρίες δίνει αλλά ανάλογα τον καιρό μπορεί να κόβει τη φόρτιση (τουλάχιστον 6A @ 220v) όταν περνάνε τα σύννεφα. 

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...