nvel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, andreaspA είπε μια που εισαι σχετικο και εριστικος οπως βλεπω, δεν μας ενημερώνεις και εμάς ? Αρχικα για την ιδιοτητα σου ως υποχρεου να τηρεις την νομοθεσια, και μετα για το τι λεει η νομοθεσια ? σχεδιασμός εγκαταστάσεων κτηρίων (συμπεριλαμβανομένων και των φορτιστών) Νόμος 4710 η δικιά σου ιδιότητα;
Ntinaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 23 λεπτά πριν, andreaspA είπε Οι νομοι απαγορευουν δεν επιτρέπουν. Δεν γνωριζω κανεναν νομο που να υποχρεωνει τους φορτιστες σε υπογεια γκαραζ. Αλλο επιτρεπω αλλο υποχρεωνω. Υπαρχουν πολλοι νομοι που υποχρεωνουν Και πιο συγκεκριμενα περι οικοδομων, νομος εκανε υποχρεωτικη την μελετη και προεγκαταταση συστηματος φυσικου αεριου σε σπιτια τα τελευταια χρονια.
andreaspA Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, nvel είπε σχεδιασμός εγκαταστάσεων κτηρίων (συμπεριλαμβανομένων και των φορτιστών) Νόμος 4710 η δικιά σου ιδιότητα; τον ξερω τον 4710/2020 και ο 5039/2023. Που μιλαει για φορτιστες αυτοκινητων σε υπογεια γκαραζ και δεν το πήρε το μάτι μου ? Ασφαλιστικος Πρακτορας ειναι η ιδιοτητα μου. Για αυτο και απαντησα στο θεμα του καραβιου που δεν αφησε να φορτωθει το ηλεκτρικο οχημα στο γκαραζ. Εχει αναφερθει πολλες φορές η ιδιοτητα μου εδω μεσα, οποτε φανταστηκα οτι καπου το εχει παρει το ματι σου. Για το αρθρο 21 μιλας ? Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από andreaspA
sndev Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 να πω μια μαλακια κ διορθωστε με οι ειδικοι Βασικά πριν μήνες συζητούσα με κατασκευαστική τον ιδιοκτήτη κ μου ειχε αναφέρει οτι θα ξεκινήσουν να νε υποχρεωτικά σε καποιο διαστημα θέσεις φορτισης κτλ οπως ειναι κ στο αεριο κ διαβάζω τώρα σε αυτο το νομο 2. Σε νέα κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικίας και με περισσότερες από δέκα (10) θέσεις στάθμευσης, εγκαθίσταται υποχρεωτικά υποδομή καλωδίωσης, ώστε να καθίσταται δυνατή σε μεταγενέστερο στάδιο η εγκατάσταση σημείου επαναφόρτισης Η/Ο σε κάθε θέση στάθμευσης οχημάτων. και λεω τωρα.. 11 θέσεις σταθμεύσεις δε θα νε σε υπόγειο αναγκαστικά? 😂 1
andreaspA Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, sndev είπε να πω μια μαλακια κ διορθωστε με οι ειδικοι Βασικά πριν μήνες συζητούσα με κατασκευαστική τον ιδιοκτήτη κ μου ειχε αναφέρει οτι θα ξεκινήσουν να νε υποχρεωτικά σε καποιο διαστημα θέσεις φορτισης κτλ οπως ειναι κ στο αεριο κ διαβάζω τώρα σε αυτο το νομο 2. Σε νέα κτίρια με αποκλειστική χρήση κατοικίας και με περισσότερες από δέκα (10) θέσεις στάθμευσης, εγκαθίσταται υποχρεωτικά υποδομή καλωδίωσης, ώστε να καθίσταται δυνατή σε μεταγενέστερο στάδιο η εγκατάσταση σημείου επαναφόρτισης Η/Ο σε κάθε θέση στάθμευσης οχημάτων. και λεω τωρα.. 11 θέσεις σταθμεύσεις δε θα νε σε υπόγειο αναγκαστικά? 😂 Το αρθρο 22 εχει περισσοτερο ενδιαφερον. Θα ηθελα να μαθω τι εγινε σε περιπτωση που ηρθε αντιμετωπος με καταστατικο πολυκατοικιας που να απαγορευει τους φορτιστες στο υπογειο.
filipprin Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 5 λεπτά πριν, sndev είπε και λεω τωρα.. 11 θέσεις σταθμεύσεις δε θα νε σε υπόγειο αναγκαστικά? Οχι παντα.Μπορει να ειναι 5-6 πυλωτη και 3-4 υπογειο που ειναι και το συνηθέστερο. 1
Ntinaras Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, andreaspA είπε Το αρθρο 22 εχει περισσοτερο ενδιαφερον. Θα ηθελα να μαθω τι εγινε σε περιπτωση που ηρθε αντιμετωπος με καταστατικο πολυκατοικιας που να απαγορευει τους φορτιστες στο υπογειο. Ο νομος του κρατους υπερισχυει απο το καταστατικο
filipprin Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Εγω θα ηθελα να ξερω αν παρει φωτια ηλεκτρικο κατα την φορτιση σε πολυκατοικία ποιος αποζημιώνει......... 2
nvel Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, andreaspA είπε τον ξερω τον 4710/2020 και ο 5039/2023. Που μιλαει για φορτιστες αυτοκινητων σε υπογεια γκαραζ και δεν το πήρε το μάτι μου ? Ασφαλιστικος Πρακτορας ειναι η ιδιοτητα μου. Για αυτο και απαντησα στο θεμα του καραβιου που δεν αφησε να φορτωθει το ηλεκτρικο οχημα στο γκαραζ. Εχει αναφερθει πολλες φορές η ιδιοτητα μου εδω μεσα, οποτε φανταστηκα οτι καπου το εχει παρει το ματι σου. Για το αρθρο 21 μιλας ? γράφει για θέσεις στάθμευσης γενικά ,το υπόγειο ισόγειο ή υπέργειο δεν έχει σχέση ως ασφαλιστής αν σου έλεγα ότι έχουμε ένα κτήριο με 328 φορτιστές (μετρημένους) σε υπόγεια δεν θα το ασφάλιζες;
filipprin Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ερωτημα ειναι ποσο θα το ασφαλιζες???? 6 λεπτά πριν, filipprin είπε γω θα ηθελα να ξερω αν παρει φωτια ηλεκτρικο κατα την φορτιση σε πολυκατοικία ποιος αποζημιώνει την πολυκατοικια. ......... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2023 από filipprin
Stam53 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 21 λεπτά πριν, Ntinaras είπε WTF? αυτο πως σου ηρθε? Η απαγορευση υφισταται μονο στα ασυνοδευτα. Τι υπερφορτισμενα και κοτσανες. "οιακτοπλοϊκές δεν επιβιβάζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αν η μπαταρία τους είναι φορτισμένη άνω του 30% προκειμένου να αποτρέψουν την περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς που μπορεί να προκύψει από τη θερμική διαρροή μπαταριών (όταν η φόρτιση είναι κάτω από 50% η κυτταρική χημεία θεωρείται πιο σταθερή και έχει μικρότερο κίνδυνο ανάφλεξης). Αυτή είναι και οδηγία της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (European Maritime Safety Agency - EMSA)" https://www.protothema.gr/technology/article/1442414/kindunos-anaflexis-ta-ilektrika-autokinita-den-tha-bainoun-sta-ploia-asunodeuta/ Έχει σημασία αν συνοδεύονται ή όχι; Το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα. 2
andreas-d Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δουλεύω ηλεκτρολόγος στην Γερμανία και εδώ και δύο χρόνια βάζουμε εγκατάσταση για ηλεκτρικούς φορτιστες σε υπόγεια, αυτή τη στιγμή στο mainz σε μία οικοδομή με 89 υπόγειες θέσεις πάρκινγκ βάλαμε ανεξάρτητη παροχή 5×10 και η πόλη θα φέρει ανεξάρτητη παροχή για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το παράλογο είναι ότι δεν τους υποχρεωνουν να έχουν αυτόματη πυροσβεση πάρα μόνο παροχές νερου 2"
andreaspA Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 11 λεπτά πριν, nvel είπε γράφει για θέσεις στάθμευσης γενικά ,το υπόγειο ισόγειο ή υπέργειο δεν έχει σχέση ως ασφαλιστής αν σου έλεγα ότι έχουμε ένα κτήριο με 328 φορτιστές (μετρημένους) σε υπόγεια δεν θα το ασφάλιζες; Θα το ασφαλιζα, γιατι κανεις δεν εχει ασχοληθει ακομα με το προβλημα. Μετα τις πρωτες 2-3 πυρκαγιες σε υπογεια γκαραζ με αποτελεσμα να φουντωσει η πολυκατοικια, πιστεψε με , επειδη ξερω καλα πως σκεφτονται τα στελεχη στις ασφαλιστικες εταιριες, τουλαχιστον στην Ελλαδα, δεν θα τα ασφαλιζει κανεις ή θα τα ασφαλιζουν με εξαιρεση που αυτο ειναι πιο δυσκολο. 14 λεπτά πριν, filipprin είπε Εγω θα ηθελα να ξερω αν παρει φωτια ηλεκτρικο κατα την φορτιση σε πολυκατοικία ποιος αποζημιώνει......... Αν εννοεις την αποζημιωση της πολυκατοικιας, η Αστικη Ευθυνη απο φωτια ή εκρηξη, με τα ορια που εχει το ασφαλιστηριο του αυτοκινητου σου. Τα υπολοιπα απο την τσεπη σου εσενα του ηλεκτροκινητου. Οσο φτανει η τσεπη σου φυσικα!
Jiakometi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, andreaspA είπε Αν εννοεις την αποζημιωση της πολυκατοικιας, η Αστικη Ευθυνη απο φωτια ή εκρηξη, με τα ορια που εχει το ασφαλιστηριο του αυτοκινητου σου. Τα υπολοιπα απο την τσεπη σου εσενα του ηλεκτροκινητου. Οσο φτανει η τσεπη σου φυσικα! Σε περίπτωση πυρκαγιάς από αυτοκίνητο με ΜΕΚ θα ήταν διαφορετικά ? 1
filipprin Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, Jiakometi είπε Σε περίπτωση πυρκαγιάς από αυτοκίνητο με ΜΕΚ θα ήταν διαφορετικά ? Ναι διοτι ενα ΜΕΚ σβηνει ποιο ευκολα.Ενα ηλεκτρικο δεν σβηνει με τιποτα.. 2 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα