Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, listerstorm είπε

Μαζί σου, όμως είναι το 90+% της ηλεκτρικής ενέργειας ηλιακή ώστε να ισχύει αυτό;

Ο λογαριασμός τους ρεύματος άλλα γράφει.

90 % όχι αλλά την ώρα που έβαλες το χαριτωμένο meme στην προηγούμενη σελίδα η παραγωγή από ΑΠΕ ήταν στο 60% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του διαχειριστή.   Χειμώνα με όχι τρομερή ηλιοφάνεια. 

IMG_3956.png

Τώρα τι γράφει ο λογαριασμός σου, μόνο εσύ γνωρίζεις. 
Τίποτα δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη αλλά και η εικόνα της καταστροφής και της εξάρτησης που προβάλλουν κάποιοι, είναι επίσης αναληθής. Φυσικά κάποιο αφήγημα βοηθάει και αυτή. 

• Like 5
  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 hours ago, plasTOST said:

Αν σου τελειώσουν τα μπιτόνια πως θα βάλεις βενζίνη. Ο ηλεκτροκίνητος αν έχει πάνελ θα μπορεί να γεμίσει την κινητή μπαταρία του. Κατανοητό; 

Οπότε η "ανεξαρτησία" των θερμικών πάει περίπατο.

Σκεπτικο της μιας πλευρας....μπιτονι μπορει να εχω και στο πορτμπαγκαζ, το πανελ μονο στο σπιτι σου αν εχεις....

Πως να το κανουμε, με το ηλεκτρικο, εισαι περισσοτερο εξαρτωμενος. Ντε και καλα να βαφτισουμε το κρεας ψαρι.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, sndev είπε

να σε σίγουρος οτι ο συγκεκριμένος δεν εχει μεγάλη φαντασία κ δεν οδηγείτε καν ίδιας κατηγορίας  κουβαδακια ουτε καν για τον ιδιο σκοπο χρησης

απο εκει κ περα το ποστ του απο οσ καταλαβαινω οτι  ειναι στο νοημα οτι δεν εχει αυτος το προβλημα του range anxiety  λογο του οτι ηδη εχει καποια πιο περιοριοριμενη αυτονομομια λογο πιο ογκοδων κουβαδων . κανει καποια συγκριση πολυ συγκεκριμενη για τον ιδιο οχι οτι ειναι το ιδιο τα ηλεκτρικα με τα υπολοιπα προς θεου ουτε για αστειο 

κ να σε προλαβω δεν τον υπερασπίζομαι αλλα ειναι κουραστικό άλλο να εννοούν αλλο να καταλαβαίνουμε κ αλλου να πηγαίνει η κουβέντα

Δεν με απασχολει αν οδηγει κουβαδακια η οχι , και αν εχει φαντασια η οχι , αυτο που με ενοχλει ειναι να μην δινει λαθος πληροφοριες.

Υ.Γ. Πληροφοριακα δεν οδηγω κανενα κουβαδακι.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, listerstorm είπε

Ας ορίσει πάντως κάποιος τι είναι το "βενζινοκίνητο" κουβαδάκι.

Οτιδήποτε με ηλικία >10 ετών που καίει βενζίνη;

αυτό που κοστίζει αρκετά στην αγορά , δεν εξυπηρετεί και καίει αρκετά

πλέον τα σημερινά βενζινοκίνητα και αυτά κουβάδες είναι δλδ , απλά το αν εξυπηρετεί τον κάτοχο είναι υποκειμενικό και θέμα γούστου

αφού αναλύθηκε που θες να καταλήξεις ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, korakios είπε

αυτό που κοστίζει αρκετά στην αγορά , δεν εξυπηρετεί και καίει αρκετά

πλέον τα σημερινά βενζινοκίνητα και αυτά κουβάδες είναι δλδ , απλά το αν εξυπηρετεί τον κάτοχο είναι υποκειμενικό και θέμα γούστου

αφού αναλύθηκε που θες να καταλήξεις ?

Austin Healey 3000.

Κοστίζει αρκετά στην αγορά και καίει αρκετά.

Τίμιος κουβάς, έτοιμος για πρέσσα.

Άλλο θέλεις να πεις και το διατυπώνεις τελείως λάθος.

1962-austin-healey-3000-1962-austin-healey-bt-3000-convertible.jpeg

Επεξ/σία από listerstorm
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, listerstorm είπε

Austin Healey 3000.

για μένα αυτό είναι κουβάς όπως και έγραψα ,μιας και δε με εξυπηρετεί

εφόσον έχεις ήδη στο νου σου τι είναι κουβάς , μην το κρατάς μυστικό κάνοντας ερωτήσεις , κάνε ανάλυση στο που θες να καταλήξεις (υπενθυμίζω αν μπερδεύτηκες οτι το νήμα είναι "προοπτική της ηλεκτροκίνησης¨)

• Like 1
Δημοσ.
13 minutes ago, listerstorm said:

Austin Healey 3000.

Ναι τι θες να πεις; οτι το βλέπεις κ φτιάχνεσε οποτε αναιρεις τα προηγούμενα;  θεμα γούστου.. αλλοι φτιάχνονται κ με τραβελια, κριτηρια να πεταμε την μπαλα στην εξέδρα.

Για καποιον που κανει 3ς φορες τη βδομαδα αθηνα Θεσσαλονίκη κ το τεσλα κουβα μπορει να το βλέπει γτ δεν εξυπηρετεί τη παράμετρο αυτονομια αναλογικα με αλλο οχημα. Παράλληλα ομως δε θα αναιρέσει το γεγονός οτι στο σύνολο πας πιο άνετα , πολυ πιο ανετα για την ακρίβεια κ πολυ πιο σαφε απο το παραπάνω. 

Btw κ για μενα περιποιημένος κουβας ειναι και ρουφηχτρα ευρω.

Δεν με εξυπηρετεί στο δρομο κ βασικα δεν έχει σίγουρα καμια ασφάλεια σε σύγκρουση οπως ενα σύγχρονο όχημα στην αξια του.

Επισης μολυνει την ατμοσφαιρα που αναπνεω επιβαρύνει τα αναπνευστικά αρα περισσοτερες εισαγωγες κ αρρωστιες του αναπνευστικου στα νοσοκομεία αρα περισσοτερη χρηματοδότηση κ εκει. Λιγότερα χέρια κ ειδικοτητες για διαφορετικα περιστατικά.

K για να το κανω πιο άρρωστο ,στην πρεσσα λοιπον καλυτερα ενα hyuntai atos 2024 για τα στανταρ μου

Ας ξεκινησουν οι φατσουλες!

• Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, mindreader said:

Σκεπτικο της μιας πλευρας....μπιτονι μπορει να εχω και στο πορτμπαγκαζ, το πανελ μονο στο σπιτι σου αν εχεις....

σκεπτικο αμπελοφιλοσοφιας, μπετονι δεν εχεις να κουβαλας στο αυτοκινητο και δεν ειχες ποτε, ουτε ξερεις κανενα που να το κανει αυτο γιατι απλα ειναι επικινδυνο και δεν εχει κανενα νοημα. Στην τελικη ηλεκτρικο ρευμα μπορεις να παραγεις και μονος σου, καυσιμο οχι, αυτο ειναι το νοημα.

• Like 2
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το συμπέρασμα που έβγαλες δεν έχει καμία απολύτως λογική βάση,

Την βάση την έθεσε ο @mindreader με τις πλυμμήρες στην Θεσσαλία

16 ώρες πριν, Joshua21 είπε

από τη μια ισχυρίζεσαι πως ως κάτοχος θερμικών δεν έχεις range anxiety το οποίο έχουν οι κάτοχοι ηλεκτρικών, από την άλλη όμως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι ηλεκτροκίνητοι είναι πιο "ανεξάρτητοι"...

Από τις προσωπικές μου ανάγκες και τα δεδομένα δεν έχω το range anxiety καθώς τα ηλεκτρικά που κυκλοφορούν στην αγορά το range τους καλύπτει τις ανάγκες και τα δικά μου δεδομένα. Με όσους ηλεκτροκίνητους και υποψήφιους αγοραστές τους έχω μιλήσει στην αρχή μπορεί να είχαν αυτή την ανησυχία αλλά μετά την πρώτη περίοδο χρήσης αυτή η ανυσηχία εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το αρχικό σενάριο οι κάτοχοι ηλεκτρικών (και όχι μόνο) οι οποίοι έχουν ηλιακά πάνελ μπορούν να είναι  ενεργειακά ανεξάρτητοι.

11 ώρες πριν, mindreader είπε

Πως να το κανουμε, με το ηλεκτρικο, εισαι περισσοτερο εξαρτωμενος. Ντε και καλα να βαφτισουμε το κρεας ψαρι.

Εσύ έθεσες τα δεδομένα τα οποία ήταν και λάθος. Αναφέρθηκες σε πλημμύρες, ότι δεν είχαν ρεύμα για εβδομάδες και λοιπά άτοπα δεδομένα. Οπότε σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα εσύ με ένα μπιτόνι βενζίνα 20 λίτρων και με την παραδοχή ότι καταναλώνεις 5λτρ/100χλμ θα έκανες 400 χλμ, αν είχες 2 μπιτόνια θα έκανες 800 χλμ και ού το καθεξής. Έτσι και εγώ με την παραδοχή ότι έχω πάνελ θα έκανα απεριόριστα χιλιόμετρα.

Και κάτι όμως που ίσως δεν γνωρίζεις για το τι επικράτησε στην περιοχή με τις πλημμύρες: Μετά την 4 μέρα αποκλεισμού λόγω προσβασιμότητα μέσω του οδικού δικτύου, ρεύμα μπορεί να υπήρχε, αλλά βενζίνη (όπως και άλλα βασικά αγαθά πχ γάλα, εμφιαλωμένο νερό κλπ) δεν έβρισκες γιατί δεν μπορούσαν να ανεφοδιάσουν τα βενζινάδικα και τα μαγαζιά. Οπότε όποιος ήθελε καύσιμα αναγκαζόταν να κινηθεί κυρίως νότια για να κάνει ανεφοδιασμό διανύοντας μία απόσταση συνολικά >200 χλμ. 

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμη στο νήμα παλεύουμε να βρούμε ποιος κάνει οικονομία και ποιος όχι ποιος έχει την εξάρτηση με το καύσιμο του και ποιος όχι και δεν λέμε να καταλάβουμε ότι είναι διαφορετικές περιπτώσεις η κάθε μία.. πρακτικα όλοι έχουν δίκιο ανάλογα την περίπτωση.. και ας μην ξεχνάμε ότι τα ηλεκτρικά θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη τα επόμενα 10 χρόνια ας πούμε εδώ  η εξέλιξη των θερμικών γίνεται εδώ και 140 χρόνια ξέρω γω πιστεύετε ότι τα ηλεκτροκίνητα θα είναι το ίδιο σε 10 χρόνια;;

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, sndev είπε

αλλοι φτιάχνονται κ με τραβελια

Προφανώς υπάρχει το γούστο και η κακογουστιά

1391520_675116049166571_805540482_n.jpg

spacer.png

spacer.png

Επεξ/σία από Zulualert
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ducatista είπε

πιστεύετε ότι τα ηλεκτροκίνητα θα είναι το ίδιο σε 10 χρόνια;;

Όσο ίδιο ήταν το Tesla roadster πρώτης και δεύτερης γενιάς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 hours ago, gbras said:

σκεπτικο αμπελοφιλοσοφιας, μπετονι δεν εχεις να κουβαλας στο αυτοκινητο και δεν ειχες ποτε, ουτε ξερεις κανενα που να το κανει αυτο γιατι απλα ειναι επικινδυνο και δεν εχει κανενα νοημα. Στην τελικη ηλεκτρικο ρευμα μπορεις να παραγεις και μονος σου, καυσιμο οχι, αυτο ειναι το νοημα.

Σκεπτικο αμπελοφιλοσοφιας το δικο σου. Οταν παω καλοκαιρι στο βουνο για μικρες διακοπες, οπου η πλησιεστερη πολη ειναι 4 ωρες μακρια και επισης το πλησιεστερο πρατηριο, ναι, εχω μπιτονι για να μπορω να ειμαι ανεξαρτητος. Ουτε να εχω το αγχος ποσο εχει μεινει μεσα στο ρεζερβουαρ, ουτε να το σκεφτομαι αν θα πεταχτω μια βολτα στο διπλανο χωριο, για να μη χαλασω βενζινη που δεν εχω να ανεφοδιασω απο πρατηριο. Το κουβαλω μαζι μου στο ταξιδι, το αφηνω στο εξοχικο μολις φτασω. Ποιο το επικινδυνο;

Ή μηπως επρεπε στο βουνο, για λιγες μερες το χρονο, να στησω φωτοβολταικο;

Ασε που επειδη ειναι αγονη γραμμη, μπορει να ριξει και καμια αγρια νεροποντη και να πεσει καμια κολωνα και να μεινεις απο ρευμα για ωρες.

Εσεις μιλατε για 'ιδανικες συνθηκες'. Φωτοβολταικο στο σπιτι λεει και κινεισαι λεει τσαμπα...

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mindreader είπε

Σκεπτικο αμπελοφιλοσοφιας το δικο σου. Οταν παω καλοκαιρι στο βουνο για μικρες διακοπες, οπου η πλησιεστερη πολη ειναι 4 ωρες μακρια και επισης το πλησιεστερο πρατηριο, ναι, εχω μπιτονι για να μπορω να ειμαι ανεξαρτητος. Ουτε να εχω το αγχος ποσο εχει μεινει μεσα στο ρεζερβουαρ, ουτε να το σκεφτομαι αν θα πεταχτω μια βολτα στο διπλανο χωριο, για να μη χαλασω βενζινη που δεν εχω να ανεφοδιασω απο πρατηριο. Το κουβαλω μαζι μου στο ταξιδι, το αφηνω στο εξοχικο μολις φτασω. Ποιο το επικινδυνο;

Ή μηπως επρεπε στο βουνο, για λιγες μερες το χρονο, να στησω φωτοβολταικο;

Ασε που επειδη ειναι αγονη γραμμη, μπορει να ριξει και καμια αγρια νεροποντη και να πεσει καμια κολωνα και να μεινεις απο ρευμα για ωρες.

Εσεις μιλατε για 'ιδανικες συνθηκες'. Φωτοβολταικο στο σπιτι λεει και κινεισαι λεει τσαμπα...

Να φανταστώ στο εξοχικό δεν έχεις ρεύμα και την περνάς σαν Ροβινσώνας ? 

19 λεπτά πριν, mindreader είπε

Που να δεις να πιάσει καμία χιονοθύελλα και να αποκλειστείς εκεί μαζί με τα μπετόνια σου αγκαλιά!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...