listerstorm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Ntinaras είπε Η αποδοτικοτητα - efficiency ξερεις τι ειναι? Ίσως όχι με τον όρο που εννοείς εσύ. Παρακαλώ να εξηγήσεις ώστε να μην γίνουν παρερμηνίες. Το να διατηρήσεις παλιό αυτοκίνητο το οποίο συντηρείς ΣΩΣΤΑ (και όχι όπως βλέπουμε στην Ελλάδα με κάτι κουβάδες του '00 που είναι κινούμενος βόθρος) είναι άκρως οικολογικότερο από το να το πετάξεις και να πάρεις καινούργιο κάθε 5 χρόνια. Πάμε αύριο όλοι να παραγγείλουμε καινούργια ηλεκτρικά, κινητά, κάρτες γραφικών να δούμε τι θα συμβεί άραγε.
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 hour ago, plasTOST said: Δεν την εννοώ έτσι την ανεξαρτησία. Απάντηση στον χρήστη με τα δικά του δεδομένα δίνω. H ανεξαρτησία που μου προσφέρουν τα δικά μου θερμικά κινούνται από 350-700 χλμ με ντεπόζιτα 45-80 λιτρων, οπότε δεν έχω το range anxiety των ηλεκτρικών. Τα ταξίδια που κάνω συχνά πυκνά με καλύπτουν πλήρως. Παραπάνω ο χρήστης αναφέρει: Όχι, έτσι ακριβώς την εννοούσες την "ανεξαρτησία", δεν θα μπορούσες να εννοείς κάτι άλλο από τη στιγμή που αναφέρθηκες στη μη ιδιοκτησία πετρελαιοπηγής. Μιλάμε για κανονικές συνθήκες εδώ, και όχι για τίποτα σκηνικά αποκάλυψης όπως στο the walking dead. 2 hours ago, plasTOST said: Αν με τα γραφόμενα αυτά νιώθετε ασφαλής με 2 μπιτόνια βενζίνη τότε όλα καλά. Τα ίδια έγραφαν παλαιότερα και για τους υπολογιστές, μετά τα κινητά κλπ. Εγώ προσωπικά με οποιοδήποτε θερμικό νιώθω ασφαλής (ή πιο σωστά δεν νιώθω άγχος) χωρίς καν έξτρα μπιτόνι.
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, listerstorm είπε Ίσως όχι με τον όρο που εννοείς εσύ. Παρακαλώ να εξηγήσεις ώστε να μην γίνουν παρερμηνίες. Το να διατηρήσεις παλιό αυτοκίνητο το οποίο συντηρείς ΣΩΣΤΑ (και όχι όπως βλέπουμε στην Ελλάδα με κάτι κουβάδες του '00 που είναι κινούμενος βόθρος) είναι άκρως οικολογικότερο από το να το πετάξεις και να πάρεις καινούργιο κάθε 5 χρόνια. Πάμε αύριο όλοι να παραγγείλουμε καινούργια ηλεκτρικά, κινητά, κάρτες γραφικών να δούμε τι θα συμβεί άραγε. Απδοτικοτητα σε σχεση με το ποση ενεργεια καταναλωνεις για το Χ εργο. Στη συγκεκριμενη περιπτωση για να πας με το οχημα σου απο το Α στο Β. Δε ξερω τι κανεις εσυ, εγω αγοραζω κατι οταν το χρειαζομαι, δεν εχω 3ετιας αμαξι που σκεφτομαι να το αλλαξω απλα για να παρω ηλεκτρικο. Οταν ομως αποφασισω να το αλλαξω, θα παρω ηλεκτρικο.
plasTOST Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 8 λεπτά πριν, listerstorm είπε Άμεση. Το μπιτονάκι μου δίνει αυτονομία 200χλμ με κατανάλωση 5lt/100km. Ούτε αναμονή ούτε τίποτα. Ούτε μπαταρία που πλέον βγάζει 200χλμ αντί για 500 3 χρόνια μετά. Ακόμη και τριπλά καρμπιρατέρ του '60 μεγαλύτερη αυτονομία έχουν. Εσύ τι αυτονομία έχεις με το ηλεκτρικό αν κάνεις ένα ταξίδι σε διαδρομή χωρίς φορτιστές; Η γεννήτριά σου δεν δουλεύει με βενζίνη αλλά με ακούραστα χαμστεράκια; Αν ορίζεις την ανεξαρτησία σου με το καύσιμο είσαι βαθιά νυχτωμένος! Μου θυμίζεις του μπαρπάδες που λένε εμένα δεν μπορεί να με παρακολουθήσει κανείς και είναι δημοσιεύσεις σε social όλη μέρα. Πέραν αυτού, καλό είναι να διαβάζεις και λίγο να γίνεις σοφότερος και εφευρετικότερος στις ατάκες σου περί ηλεκτρικών. Αν είχες διαβάσει κάποια πράγματα για την αποδοτικότητα κλπ, δημοσιεύσεις όπως η παρακάτω δεν θα γινόντουσαν. 1 λεπτό πριν, listerstorm είπε Ίσως όχι με τον όρο που εννοείς εσύ. Παρακαλώ να εξηγήσεις ώστε να μην γίνουν παρερμηνίες. Το να διατηρήσεις παλιό αυτοκίνητο το οποίο συντηρείς ΣΩΣΤΑ (και όχι όπως βλέπουμε στην Ελλάδα με κάτι κουβάδες του '00 που είναι κινούμενος βόθρος) είναι άκρως οικολογικότερο από το να το πετάξεις και να πάρεις καινούργιο κάθε 5 χρόνια. Πάμε αύριο όλοι να παραγγείλουμε καινούργια ηλεκτρικά, κινητά, κάρτες γραφικών να δούμε τι θα συμβεί άραγε. 1 1
listerstorm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, Ntinaras είπε Απδοτικοτητα σε σχεση με το ποση ενεργεια καταναλωνεις για το Χ εργο. Στη συγκεκριμενη περιπτωση για να πας με το οχημα σου απο το Α στο Β. Δε ξερω τι κανεις εσυ, εγω αγοραζω κατι οταν το χρειαζομαι, δεν εχω 3ετιας αμαξι που σκεφτομαι να το αλλαξω απλα για να παρω ηλεκτρικο. Οταν ομως αποφασισω να το αλλαξω, θα παρω ηλεκτρικο. Δεν διαφωνώ. Ηλεκτρικό θα έπαιρνα χτες αν ήξερα πως η μπαταρία θα διατηρήσει τα αρχικά τις επίπεδα φόρτισης για τουλάχιστον 5ετία, δεν θα πεταχτεί στα σκουπίδια μόλις δώσω 10-15χιλιάρικα για να την αντικαταστήσω και η φόρτιση θα γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ηλιακή και αιολική ενέργεια. Και προφανώς να υπάρχει επαρκές δίκτυο φόρτισης. Τώρα αυτό θα είναι σε 2 χρόνια, σε 10 χρόνια, σε 50 χρόνια; Ιδέα δεν έχω.
plasTOST Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Όχι, έτσι ακριβώς την εννοούσες την "ανεξαρτησία", δεν θα μπορούσες να εννοείς κάτι άλλο από τη στιγμή που αναφέρθηκες στη μη ιδιοκτησία πετρελαιοπηγής. Μιλάμε για κανονικές συνθήκες εδώ, και όχι για τίποτα σκηνικά αποκάλυψης όπως στο the walking dead. Εγώ προσωπικά με οποιοδήποτε θερμικό νιώθω ασφαλής (ή πιο σωστά δεν νιώθω άγχος) χωρίς καν έξτρα μπιτόνι. Αν σου τελειώσουν τα μπιτόνια πως θα βάλεις βενζίνη. Ο ηλεκτροκίνητος αν έχει πάνελ θα μπορεί να γεμίσει την κινητή μπαταρία του. Κατανοητό; Οπότε η "ανεξαρτησία" των θερμικών πάει περίπατο. 1
listerstorm Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, plasTOST είπε Αν ορίζεις την ανεξαρτησία σου με το καύσιμο είσαι βαθιά νυχτωμένος! Μου θυμίζεις του μπαρπάδες που λένε εμένα δεν μπορεί να με παρακολουθήσει κανείς και είναι δημοσιεύσεις σε social όλη μέρα. Πέραν αυτού, καλό είναι να διαβάζεις και λίγο να γίνεις σοφότερος και εφευρετικότερος στις ατάκες σου περί ηλεκτρικών. Αν είχες διαβάσει κάποια πράγματα για την αποδοτικότητα κλπ, δημοσιεύσεις όπως η παρακάτω δεν θα γινόντουσαν. Εάν είμαι όντως νυχτωμένος παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσεις. Κουβέντα κάνουμε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνετε απόψεις προσωπικά μιας και με παρομοίωσες με "μπαρμπάδες". 1 λεπτό πριν, plasTOST είπε Αν σου τελειώσουν τα μπιτόνια πως θα βάλεις βενζίνη. Ο ηλεκτροκίνητος αν έχει πάνελ θα μπορεί να γεμίσει την κινητή μπαταρία του. Κατανοητό; Οπότε η "ανεξαρτησία" των θερμικών πάει περίπατο. Μαζί σου, όμως είναι το 90+% της ηλεκτρικής ενέργειας ηλιακή ώστε να ισχύει αυτό; Ο λογαριασμός τους ρεύματος άλλα γράφει.
plasTOST Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, listerstorm είπε Εάν είμαι όντως νυχτωμένος παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσεις. Κουβέντα κάνουμε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνετε απόψεις προσωπικά μιας και με παρομοίωσες με "μπαρμπάδες". Δεν θα γράφω σεντόνια. Όλα υπάρχουν διαθέσιμα. Δεν τα παίρνω επί προσωπικού. Αλλά τα έχω βαρεθεί των σχολιασμό των άκρων γιατί ειλικρινά είμαστε τόσο "μικροί" σε όλο αυτό΄που πασάρουν και οι δύο μεριές που στο κάτω κάτω δεν τους νοιάζει και το τι λέμε ή κάνουμε. Θα συμφωνήσω στο παρακάτω και θα πρόσθετα ότι η μόνη πράσινη ενέργεια θα ήταν η πυρηνική: 3 λεπτά πριν, listerstorm είπε Δεν διαφωνώ. Ηλεκτρικό θα έπαιρνα χτες αν ήξερα πως η μπαταρία θα διατηρήσει τα αρχικά τις επίπεδα φόρτισης για τουλάχιστον 5ετία, δεν θα πεταχτεί στα σκουπίδια μόλις δώσω 10-15χιλιάρικα για να την αντικαταστήσω και η φόρτιση θα γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ηλιακή και αιολική ενέργεια. Και προφανώς να υπάρχει επαρκές δίκτυο φόρτισης. Τώρα αυτό θα είναι σε 2 χρόνια, σε 10 χρόνια, σε 50 χρόνια; Ιδέα δεν έχω. Αλλά memes κλπ για τα ηλεκτρικά έχουμε δει πολλά. Και επειδή γράφαμε πιο πάνω για υβριδικά που και αυτά έχουν μπαταρία: ΤΟΥΟΤΑ CHR 4 ετών 230.000 battery degradation ~7%. Γλιτώνεις από κόστος βενζίνης; Ναι, αλλά δεν βγαίνει οικονομικότερο από πετρελαιοκίνητο τελικά και αυτό λόγω διαφοράς τιμής βενζίνης/ πετρελαίου. 1
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 1 minute ago, plasTOST said: Αν σου τελειώσουν τα μπιτόνια πως θα βάλεις βενζίνη. Ο ηλεκτροκίνητος αν έχει πάνελ θα μπορεί να γεμίσει την κινητή μπαταρία του. Κατανοητό; Οπότε η "ανεξαρτησία" των θερμικών πάει περίπατο. Ποια μπιτόνια, αυτά που ΔΕΝ έχω? Όταν μου τελειώνει το καύσιμο όπου και να είμαι σταματάω σε ένα πρατήριο και ανεφοδιάζομαι σε 2 λεπτά, ο ηλεκτροκίνητος αν κουβαλάει πάνελ τι θα κάνει με αυτό? Θα φορτίσει το κινητό του για να καλέσει την οδική να τον μαζέψει? Δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα επειδή μόνο έτσι επιβεβαιώνεται το σκεπτικό σου. 2
Ntinaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, listerstorm είπε Εάν είμαι όντως νυχτωμένος παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσεις. Κουβέντα κάνουμε και δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίρνετε απόψεις προσωπικά μιας και με παρομοίωσες με "μπαρμπάδες". Μαζί σου, όμως είναι το 90+% της ηλεκτρικής ενέργειας ηλιακή ώστε να ισχύει αυτό; Ο λογαριασμός τους ρεύματος άλλα γράφει. Οταν εχεις ηλεκτρικο ειναι που εισαι ανεξαρτητος, και ως ιδιωτης και ως χωρα. Παραγεις ο ιδιος το ρευμα αν εχεις φβ στην ταρατσα και δεν σε νοιαζει καθολου τι γινεται αλλου. Οταν ομως εχεις αυτοκινητο με κεκ, εισαι εξαρτημενος απο τον βενζινα, που συνηθως σε κλεβει και σε ποσοτητα και με νοθεια, απο τα βυτιοφορα, απο τα διυλιστηρια, απο τους εφοπλιστες και τα πλοια που μεταφερουν το αργο, απο τις πλατφορμες αντλησης και εξορυξης, απο τον καθε εμιρη και κακομοιρη απο την σαουδικη αραβια μεχρι την σιβηρια που ανεβοκατεβαζει τις τιμες αναλογα με το ποσες νεες χρυσες Bugatti θελει να αγορασει. Σε ποιες απο τις 2 κατηγοριες προτιμας να ανηκεις? 4
plasTOST Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 ξεκινήσαμε έτσι: Στις 16/12/2023 στις 4:43 ΜΜ, mindreader είπε Πες τα Χρυσοστομε! Αληθεια, τα ηλεκτρικα πως κυκλοφορουσαν στη Θεσσαλια που δεν ειχε ρευμα επι βδομαδες λογω των πλημμυρων; Ενω ενα μπιτονι βενζινη, καπου θα το εχεις και και καπου θα το βρεις. Μερικοι ζουν στο 2100μχ, φαντασιωνονται εξελιξεις, ασε που βλεπουν μονο τα θετικα ενω ειναι πλειστα οσα αλλα ζητηματα που πρεπει να προβληματισουν. και συνεχίζεις έτσι: 5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ποια μπιτόνια, αυτά που ΔΕΝ έχω? Όταν μου τελειώνει το καύσιμο όπου και να είμαι σταματάω σε ένα πρατήριο και ανεφοδιάζομαι σε 2 λεπτά, ο ηλεκτροκίνητος αν κουβαλάει πάνελ τι θα κάνει με αυτό? Θα φορτίσει το κινητό του για να καλέσει την οδική να τον μαζέψει? Δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα επειδή μόνο έτσι επιβεβαιώνεται το σκεπτικό σου. οπότε κάποιος με ηλεκτρικό που έχει και πάνελ είναι περισσότερο "ανεξάρτητος". Αν δεν έχει είναι σχεδόν στην ίδια μοίρα. 1
Joshua21 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Just now, plasTOST said: ξεκινήσαμε έτσι: και συνεχίζεις έτσι: οπότε κάποιος με ηλεκτρικό που έχει και πάνελ είναι περισσότερο "ανεξάρτητος". Αν δεν έχει είναι σχεδόν στην ίδια μοίρα. Το συμπέρασμα που έβγαλες δεν έχει καμία απολύτως λογική βάση, από τη μια ισχυρίζεσαι πως ως κάτοχος θερμικών δεν έχεις range anxiety το οποίο έχουν οι κάτοχοι ηλεκτρικών, από την άλλη όμως καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι οι ηλεκτροκίνητοι είναι πιο "ανεξάρτητοι"... Όσο για τα περί αφηγημάτων και θεωριών συνωμοσίας που έγραψε ο άλλος δεν τους έδωσα καν σημασία, εγώ απάντησα σε σένα, στην ερώτηση που έκανες εσύ.
Zulualert Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Περιληπτικά από την ίδια την hyundai το κόστος της μπαταρίας ως ανταλλακτικό είναι 51000$ oλόκληρο το όχημα κοστίζει 60Κ $, εκτός του οτι η μεταπωλητική αξία του οχήματος είναι μηδενική, πρέπει να λάβει κανείς υπόψιν του ότι στην περίπτωση μεταπώλησης του οχήματος, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο όπου θα κληθεί να πληρώσει ο νέος ιδιοκτήτης ανάλογα με την κατάσταση της, καθώς και την μη επιλογή σε ΟΕΜ μπαταρίες για την αντικατάσταση τους ίσως με χαμηλότερο κόστος, όχι τεχνικά αν είναι εφικτό αλλά στην η παροχή ασφαλιστικής κάλυψης σε αυτή την περίπτωση, οπότε η αλλαγή μπαταρίας θα κοστίζει όσο ένα νέο όχημα, και η μόνη διέξοδος του μεταχειρισμένου θα είναι η πρέσσα.....wow 1
kalmik Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Διάβαζα ότι η Dacia θα λύσει το πρόβλημα των ακριβών ηλεκτρικών με το (made in China) Spring που δεν ερχόταν Eλλάδα. Tώρα είναι διαθέσιμο στην Ελλαδίτσα μας. Περα από Ami κλπ. το Spring είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό full size EV και μάλιστα σε δελεαστική αρχική τιμή 25.000 μείον επιδότηση για όποιον φανεί τυχερός (?). Βλ. και https://www.dacia.gr/cars/spring/SpecEquip.html Ωραίο φάνηκε μέχρι που είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Μάλιστα μου είχε φανεί η τιμή λίγο τσιμπημένη εφόσον πριν δύο χρονάκια κάτι έλεγαν για τρελά φθηνή τιμή όταν είχε λανσαριστεί σε περιορισμένο αριθμό ευρωπαϊκών χωρών. Να λοιπόν τι βρέθηκε. Οι φίλοι μας οι γάλλοι το πληρώνουν 22.300 ή 15.800 μετά την κρατική επιδότηση. https://europe.autonews.com/automakers/dacias-spring-beats-all-china-evs-price-europe?adobe_mc=MCMID%3D83808509656501093921753042208084209996|MCORGID%3D138FFF2554E6E7220A4C98C6%2540AdobeOrg|TS%3D1702905163&CSAuthResp=1%3A%3A1561888%3A20608%3A24%3Asuccess%3A638364628CD9C028BC9FF4E698691823 Μάλλον εμείς είμαστε πολύ πλούσιοι ή η ελληνική αντιπροσωπεία βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό για μπόλικη κερδοφορία. Συγχαρητήρια....
korakios Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, kalmik είπε είναι το πιο οικονομικό ηλεκτρικό full size EV και μάλιστα σε δελεαστική αρχική τιμή 25.000 μείον επιδότηση για όποιον φανεί τυχερός (?). σιγά τη δελεαστική τιμή 25 χιλιάρικα για τον κουβά που δεν πάει εκτός πόλης πουθενά ας το πάνε 15 χιλιάρικα λόγω αυξήσεων και μετά βλέπουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα