Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, gbras είπε

Πραγματικα αυτοι που παιρνουν αποφασεις στην DeiBlue ειτε ειναι εντελως ασχετοι ειτε εντελως αδιαφοροι στο πως θα παει το project.

η τοποθέτηση ταχυφορτιστών είναι απο ΕΣΠΑ , δηλαδή τα πληρώνουμε ,  το θέμα είναι οι ηλεκτροκίνητοι να παρακολουθούν την πορεία τοποθέτησης , ωστε να μη γίνει ότι έγινε με το cng (τα φάγανε)

• Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 minutes ago, korakios said:

η τοποθέτηση ταχυφορτιστών είναι απο ΕΣΠΑ , δηλαδή τα πληρώνουμε ,  το θέμα είναι οι ηλεκτροκίνητοι να παρακολουθούν την πορεία τοποθέτησης , ωστε να μη γίνει ότι έγινε με το cng (τα φάγανε)

γατακια

https://www.gocar.gr/news/feed/42568,Dhmos_A8hnaiwn_dwrean_hlektrika.html

το μονο προβλημα ειναι οτι γινεται σχετικα χαμος (οποιος προλαβει) και λιγα νευρα για τους ξεχασιαριδες (been there..)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

γατακια

https://www.gocar.gr/news/feed/42568,Dhmos_A8hnaiwn_dwrean_hlektrika.html

το μονο προβλημα ειναι οτι γινεται σχετικα χαμος (οποιος προλαβει) και λιγα νευρα για τους ξεχασιαριδες (been there..)

δεν καταλαβαίνω γιατί έκανες παράθεση σε αυτό που έγραψα

φυσικά δωρεάν δεν είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση , τα πληρώνουμε όλοι

Δημοσ.

μα εσυ ο ιδιος αντιφασκεις στα λεγομενα σου. Εφοσον ολοι πληρωνουμε απο τη τσεπη μας για το ΕΣΠΑ (αρα ακομα και ενας Μαλτεζος τσαγκαρης) απο το να φορτιζω σε ενα φορτιστη τυπου tesla παω στο δημοτικο που δε πληρωνω επιπλεον και αμεσα απο τη τσεπη.

• Confused 1
Δημοσ.
7 minutes ago, vamvakoolas said:

μα εσυ ο ιδιος αντιφασκεις στα λεγομενα σου. Εφοσον ολοι πληρωνουμε απο τη τσεπη μας για το ΕΣΠΑ (αρα ακομα και ενας Μαλτεζος τσαγκαρης) απο το να φορτιζω σε ενα φορτιστη τυπου tesla παω στο δημοτικο που δε πληρωνω επιπλεον και αμεσα απο τη τσεπη.

Κ θα είναι εκει να σε περιμένει πιστεύεις 

Δημοσ.

Έλα μωρέ, πρώτη φορά γράφει τα ίδια; άστον να λέει.

8 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

Δημοσ.
50 minutes ago, korakios said:

Νομίζω, το ότι τα πληρώνουμε όλοι, δεν γίνεται για να ωφεληθεί μια μικρή μερίδα ηλεκτροκίνητων όπως έχει λεχθεί πολλές φορές αλλά σαν επένδυση για το μέλλον. Ως κράτος κάνουμε αυτή την επένδυση (με τη βοήθεια της EU) ώστε σε βάθος χρόνου να μην μείνουμε πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες με τις όποιες συνέπειες στην οικονομία. Άσχετα αν διαφωνούμε η όχι κάποιοι αυτό βλέπουν ως μέλλον και πράττουν ανάλογα. Οπότε η επένδυση γίνεται για όλους και όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, alexiosdimitriadis είπε

Νομίζω, το ότι τα πληρώνουμε όλοι, δεν γίνεται για να ωφεληθεί μια μικρή μερίδα ηλεκτροκίνητων όπως έχει λεχθεί πολλές φορές αλλά σαν επένδυση για το μέλλον. Ως κράτος κάνουμε αυτή την επένδυση (με τη βοήθεια της EU) ώστε σε βάθος χρόνου να μην μείνουμε πολύ πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες με τις όποιες συνέπειες στην οικονομία. Άσχετα αν διαφωνούμε η όχι κάποιοι αυτό βλέπουν ως μέλλον και πράττουν ανάλογα. Οπότε η επένδυση γίνεται για όλους και όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε.

Ναι , οκ , αν και είμαι κατά λόγω ότι είναι αρκετά πρώιμη τεχνολογία , περισσότερο ανέφερα να παρακολουθούν αν γίνονται οι υλοποιήσεις ή απλά τα τρώει μεταξύ τους η παρέα 

Δημοσ.
31 minutes ago, korakios said:

Ναι , οκ , αν και είμαι κατά λόγω ότι είναι αρκετά πρώιμη τεχνολογία , περισσότερο ανέφερα να παρακολουθούν αν γίνονται οι υλοποιήσεις ή απλά τα τρώει μεταξύ τους η παρέα 

αυτό οι περισσότεροι δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε πλήρως γιατί όπως λες πρόκειται για παρέα που αναλαμβάνουν τα έργα, συνήθως. Μπορούμε μόνο να κρίνουμε από την ποιότητα των έργων, αν γίνονται πρόχειρα, το γιατί οι κιλοβατώρα έχει τόσο μεγάλο κέρδος για τις εταιρίες, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά ανταγωνισμός στις τιμές (υπάρχει τύπου καρτέλ;), κλπ. Νομίζω όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον της τεχνολογίας, όπου μπορούν λένε την άποψη τους. Τώρα αυτοί που αγόρασαν ηλεκτρικό μόνο και μόνο για να κάνουν εντύπωση στους γείτονες τους δεν νομίζω ότι είναι και τόσοι πολλοί όσο νομίζουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Με το που ετοιμαστούν τα δίκτυα, νομίζω θα σκάσει και κάποιο γεγονός που θα καθιστά τα ηλεκτροκίνητα ασύμφορα, ακριβά κλπ. Και έιτε πάλι βενζίνη (υβριδικά βασικά που θεωρώ τη καλύτερη λύση για 1 αυτοκίνητο με κύρια χρήση στη πολη) ή κάτι άλλο για να κινειται η "αγορά" και οι "επενδύσεις" και οι "υποδομές". Ολες εισαγώμενες φυσικά.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, a_f_a said:

Με το που ετοιμαστούν τα δίκτυα, νομίζω θα σκάσει και κάποιο γεγονός που θα καθιστά τα ηλεκτροκίνητα ασύμφορα, ακριβά κλπ. Και έιτε πάλι βενζίνη (υβριδικά βασικά που θεωρώ τη καλύτερη λύση για 1 αυτοκίνητο με κύρια χρήση στη πολη) ή κάτι άλλο για να κινειται η "αγορά" και οι "επενδύσεις" και οι "υποδομές". Ολες εισαγώμενες φυσικά.

Το πιστευω κι εγω αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Το κρίσιμο είναι πότε θα πέσει το κόστος των μπαταριών τόσο ώστε να είναι ασύμφορο το θερμικό με τον κινητήρα/σασμάν λάδια/ξύδια και το κόστος κατασκευής τους.

Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Το κρίσιμο είναι πότε θα πέσει το κόστος των μπαταριών τόσο ώστε να είναι ασύμφορο το θερμικό με τον κινητήρα/σασμάν λάδια/ξύδια και το κόστος κατασκευής τους.

Αυτό, μάλλον θα το αποφασίσει η Κίνα και όχι η αγορά.

• Like 1
Δημοσ.

"Στοκχόλμη: Εκτός κέντρου τα Ι.Χ. που κινούνται με ορυκτά καύσιμα"

https://www.athenstransport.com/2023/11/stokholmi-apagoreusi-ix/?fbclid=IwAR0mSwK1rKAQ65qYhVX54_WJ44HSgIP_t7myxoFuoI3Qww2lnjTI6huNcJU

Πιστεύω πολύ σύντομα θα γίνει και στις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα αυτό. Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή αυτοκίνητα που παράγουν ρύπους στα κέντρα μεγάλων πόλεων, και το βρίσκω λογικό και αναμενόμενο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...