korakios Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 29 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Να μιλήσουμε, δεν διαφωνώ, αλλά ο ισχυρισμός ότι ένα ηλεκτρικό χρειάζεται περισσότερο τη μικτή δεν ευσταθεί. εννοείται μόνο μικτή ... 31 λεπτά πριν, afelis είπε Φανατικοί φίλοι και εχθροί της ηλεκτροκίνησης, όπως Ολυμπιακοί,Παναθηναικοί, έχουμε και λέμε cupra born 42.000 ευρώ μείον 8.000 επιχορήγηση τελική τιμή 34.000 ευρώ, ασφάλεια μικτή και για δεινόσαυρους λόγω Κούλη, 1150 ευρώ με απαλαγή 600 ευρώ, ποσό ασφάλισης 42.000 ευρώ, φόρτιση δωρεάν μέχρι στιγμής π.χ. δημαρχείο Χολαργου 2.000 χιλ. μέχρι στιγμής, μετά στο σπίτι το βράδυ με το νυχτερινό ρεύμα με 0,15 λεπτά. σε αυτούς τους 2 μήνες χρήσης κέρδος μόνο απο βενζίνη 310 ευρώ, δεν βάζω καθόλου σέρβις, φίλτρα, λάδια, μπουζί, κ.λ.π. δεν προσπαθώ να πείσω κανένα, εχω nissan pulsar diesel 6ετίας με κατανάλωση 5.1 λίτρα, αν είχα τα 42.000 ευρώ ναι θα έπαιρνα ηλεκτρικό. βάζεις πολλά μέσα , το τζάμπα ρεύμα φόρτισης όλο και λιγοστεύει , επίσης έχεις δυνατότητα να φορτίζεις σπίτι που λίγοι έχουν και φυσικά λες 42 χιλιάρικα , ποσό το οποίο δεν έχει σχέση με οικονομική μετακίνηση .....
Joshua21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 30 minutes ago, korakios said: εννοείται μόνο μικτή ... Ενδιαφέρον θα είχε να το ανέλυες κιόλας. 2
korakios Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ενδιαφέρον θα είχε να το ανέλυες κιόλας. κόστος μπαταριών vs πχ μοτέρ θερμικού σε τράκα , σπάνια αλλά όχι απίθανη περίπτωση ανάφλεξης και λαμπάδιασμα της γειτονιάς κτλ δε νομίζω κάποιος που έσκασε 40 χιλιάρικα να ζορίζεται για μικτή .... 1
afelis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ενδιαφέρον θα είχε να το ανέλυες κιόλας. Είναι πολύ απλό, έχεις ενα αυτοκίνητο που κάνει Χ ποσό, απλή ασφάλεια π.χ. 300 ευρώ, μικτή και για τα πάντα ολα 1150 ευρώ και δεν σε νοιάζει αν πέσει και μετεωρίτης, ή στο φάει δεινόσαυρος τι θα διάλεγες;
Joshua21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 5 minutes ago, korakios said: κόστος μπαταριών vs πχ μοτέρ θερμικού σε τράκα , Αν η τράκα είναι τόσο μεγάλη που χρειαστεί αντικατάσταση μπαταρίες το ηλεκτρικό ή μοτέρ το θερμικό, σίγουρα μα σίγουρα η επισκευή είναι ασύμφορη τόσο στο ένα όσο και στο άλλο. 8 minutes ago, korakios said: σπάνια αλλά όχι απίθανη περίπτωση ανάφλεξης και λαμπάδιασμα της γειτονιάς κτλ Αυτό ξέρεις δεν το καλύπτει η μικτή (ίδιες ζημιές) που συζητάμε εδώ, το καλύπτει η ασφάλεια πυρός. 9 minutes ago, korakios said: δε νομίζω κάποιος που έσκασε 40 χιλιάρικα να ζορίζεται για μικτή .... Ούτε εγώ το νομίζω, με τη διαφορά ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι ηλεκτρικό ή όχι. ΥΓ: Εγώ προσωπικά πλήρωνα μικτή τα πρώτα χρόνια για αυτοκίνητο με τιμολόγιο 17.130€, θερμικό φυσικά. 16 minutes ago, afelis said: Είναι πολύ απλό, έχεις ενα αυτοκίνητο που κάνει Χ ποσό, απλή ασφάλεια π.χ. 300 ευρώ, μικτή και για τα πάντα ολα 1150 ευρώ και δεν σε νοιάζει αν πέσει και μετεωρίτης, ή στο φάει δεινόσαυρος τι θα διάλεγες; Για να σου απαντήσω θα πρέπει να μου πεις πρώτα πόσο ακριβώς είναι αυτό το Χ ποσό. Πάντως εντελώς άσχετη η απάντηση που έδωσες με αυτό που συζητάμε εδώ, δλδ το εάν ένα ηλεκτρικό χρειάζεται τη μικτή περισσότερο από ένα θερμικό. 1
korakios Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν η τράκα είναι τόσο μεγάλη που χρειαστεί αντικατάσταση μπαταρίες το ηλεκτρικό ή μοτέρ το θερμικό, σίγουρα μα σίγουρα η επισκευή είναι ασύμφορη τόσο στο ένα όσο και στο άλλο. εξαρτάται τη ζημιά 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό ξέρεις δεν το καλύπτει η μικτή (ίδιες ζημιές) που συζητάμε εδώ, το καλύπτει η ασφάλεια πυρός. καλύπτει και τα υπόλοιπα παρκαρισμένα αμάξια η απλή (πυρός) ?
Joshua21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Just now, korakios said: εξαρτάται τη ζημιά Εφόσον το όχημα φτιαχτεί με καινούργια και γνήσια ανταλλακτικά, σίγουρα η επισκευή είναι ασύμφορη. 1 minute ago, korakios said: καλύπτει και τα υπόλοιπα παρκαρισμένα αμάξια η απλή (πυρός) ? Όχι, τόσο η πυρός όσο και η μικτή (ίδες ζημιές) έχουν να κάνουν μόνο με ζημιές στο ασφαλισμένο όχημα, και όχι με ζημιές σε τρίτους. Τα υπόλοιπα παρκαρισμένα αμάξια τα καλύπτει η αστική ευθύνη για υλικές ζημιές (η ελάχιστη υποχρεωτική από τον νόμο). 1
afelis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αν η τράκα είναι τόσο μεγάλη που χρειαστεί αντικατάσταση μπαταρίες το ηλεκτρικό ή μοτέρ το θερμικό, σίγουρα μα σίγουρα η επισκευή είναι ασύμφορη τόσο στο ένα όσο και στο άλλο. Αυτό ξέρεις δεν το καλύπτει η μικτή (ίδιες ζημιές) που συζητάμε εδώ, το καλύπτει η ασφάλεια πυρός. Ούτε εγώ το νομίζω, με τη διαφορά ότι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι ηλεκτρικό ή όχι. ΥΓ: Εγώ προσωπικά πλήρωνα μικτή τα πρώτα χρόνια για αυτοκίνητο με τιμολόγιο 17.130€, θερμικό φυσικά. Για να σου απαντήσω θα πρέπει να μου πεις πρώτα πόσο ακριβώς είναι αυτό το Χ ποσό. Πάντως εντελώς άσχετη η απάντηση που έδωσες με αυτό που συζητάμε εδώ, δλδ το εάν ένα ηλεκτρικό χρειάζεται τη μικτή περισσότερο από ένα θερμικό. Nissan pulsar diesel τιμής πρίν 6 χρόνια 18.000, cupra born τιμή 42.000 ευρώ και ναι το ηλεκτρικό χρειάζεται σίγουρα μικτή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και ναι η απάντηση που σου έδωσα είναι απόλυτα τεκμηριωμένη αν πέσει απο πίσω μου κάποιος στο pulsar, το φτιάχνω ανάλογα την ζημιά, αν πέσει στο born παω για ολική
Joshua21 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 1 minute ago, afelis said: Nissan pulsar diesel τιμής πρίν 6 χρόνια 18.000, cupra born τιμή 42.000 ευρώ και ναι το ηλεκτρικό χρειάζεται σίγουρα μικτή, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, και ναι η απάντηση που σου έδωσα είναι απόλυτα τεκμηριωμένη αν πέσει απο πίσω μου κάποιος στο pulsar, το φτιάχνω ανάλογα την ζημιά, αν πέσει στο born παω για ολική Εντελώς άκυρη η σύγκριση σου, νόημα θα είχε να έκανες σύγκριση του καινούργιου ηλεκτρικού με ένα καινούργιο θερμικό αντίστοιχης αξίας. Όπως επίσης εντελώς αυθαίρετη η υπόθεση ότι αν σου πέσει κάποιος από πίσω κάποιος στο born πας για ολική ανεξαρτήτως της ζημιάς (δεν το έγραψες αλλά το άφησες να εννοηθεί).
QuantumWanderer Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πάνω στα τελευταία που λέτε για τα θέματα τρακαρίσματος, επειδή δεν έχω εικόνα, έχουμε καμία ανάλυση τώρα σε στατιστικό επίπεδο, π.χ. σε παρόμοιου τύπου σύγκρουση και παρόμοιου όγκου όχημα, η μέση ζημιά σε ηλεκτρικό είναι σημαντικά μεγαλύτερη; Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2023 από kostasgr78
gbras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Οχι δεν ειναι εκτος και αν χτυπηθει η μπαταρια απευθειας για παραδειγμα αν φυγει απο τον δρομο το αυτοκινητο και να χτυπησει απο κατω σε κρασπεδο η σε μεταλλο. Σε ατυχημα οπως αναφερθηκε αν ειναι τοσο ισχυρο ωστε να παρααμορφωθει το πλαισιο της μπαταριας τοτε μιλαμε οτι εχει γινει σμπαραλια το αυτοκινητο οποτε ειτε θερμικο ειτε ηλεκτρικο την ιδια καταληξη εχει.
plasTOST Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 19 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εντελώς άκυρη η σύγκριση σου, νόημα θα είχε να έκανες σύγκριση του καινούργιου ηλεκτρικού με ένα καινούργιο θερμικό αντίστοιχης αξίας. Έτσι από περιέργεια, έβαλα ένα M3LR (44.748 χιλ € ασφαλιζόμενη αξία) με μικτή ασφάλεια σε επαρχία. Η πιο φτηνή ξεκινάει από 558 € και φτάνει μέχρι 1546€. Μετά έβαλα ένα peugeot 3008 (44.990χιλ € ασφαλιζόμενη αξία) με μικτή ασφάλεια σε επαρχία. Η πιο φτηνή ξεκινάει από 539 € και φτάνει μέχρι 1578€. Οπότε ίδιο κόστος έχει είτε θερμικό είτε ηλεκτροκίνητο στο κόστος ασφάλειας.
Joshua21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 3 minutes ago, plasTOST said: Έτσι από περιέργεια, έβαλα ένα M3LR (44.748 χιλ € ασφαλιζόμενη αξία) με μικτή ασφάλεια σε επαρχία. Η πιο φτηνή ξεκινάει από 558 € και φτάνει μέχρι 1546€. Μετά έβαλα ένα peugeot 3008 (44.990χιλ € ασφαλιζόμενη αξία) με μικτή ασφάλεια σε επαρχία. Η πιο φτηνή ξεκινάει από 539 € και φτάνει μέχρι 1578€. Οπότε ίδιο κόστος έχει είτε θερμικό είτε ηλεκτροκίνητο στο κόστος ασφάλειας. Άλλο ήταν το θέμα που συζητούσαμε, και συγκεκριμένα το εάν η μικτή είναι πιο απαραίτητη σε ένα ηλεκτρικό από ότι σε ένα θερμικό. Το κόστος στην αρχή μόνο ήταν αυξημένο για τα ηλεκτρικά, εννοώ τότε που ήταν εντελώς ανύπαρκτα στην ελληνική αγορά και οι περισσότερες εταιρείες δεν τα ασφάλιζαν καν,
Vagosman Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν νομίζω ένα ηλεκτρικό να χρειάζεται περισσότερο τη μικτή από ένα θερμικό. Η περίπτωση που συζητήθηκε παραπάνω ήταν η σπανιότατη/ακραία περίπτωση ένα αυτοκίνητο να μείνει μέσα στο νερό για αρκετό διάστημα, ε σε αυτή τη περίπτωση ακόμα και θερμικό να είναι θα πάθει τεράστια ζημιά. Επίσης δεν γίνεται να κάνουμε οικονομοτεχνική ανάλυση και να μην κολλάμε στα νούμερα. Κατά τα άλλα δεν διαφωνώ, όντως κάποιοι φανατισμένοι με την ηλεκτροκίνηση τα παρουσιάζουν όπως τους συμφέρει, και όταν γίνεται κάτι τέτοιο είμαι από τους πρώτους που το επισημαίνουν, η μικτή ασφάλιση όμως δεν είναι παράπλευρο κόστος ενός ηλεκτρικού. Αν πάρουμε την BMW οπου αν ανοιξει ο αερόσακος σου επιβάλει να αλλάξεις όλο το πακ. Ουσιαστικά για ενα απλό φαναρτζοχτυπημα συν 5κ πες αερόσακκους, θέλεις ακομα 30 για το πακ. Αν πάρουμε τα τεσλα που για μια γρατσουνια σε προφυλακτήρα θελεις 2κ, αν παρει κ φτερο ανεβαίνεις προς τα 10κ, τότε καταλαβαίνουμε γιατι το κόστος των ασφαλειών δεν θα πέσει σύντομα. Θα γίνουμε σαν την αμερική και το σύστημα υγείας τους. Ράμμα και χιλιάρικο. Πάμε οικονομοτεχνικά με δικά μου στατιστικα σε βάθος 13ετιας και με ~150k χλμ: 8,7€/100km σε καύσιμο (μέση κατανάλωση 5,3l/100) 1,9€/100km σε σέρβις (αντιπροσωπεία με γνήσια όλα, συμπεριλαμβάνω ελαστικά) Σύνολο 10,6€/100km Ας πουμε χοντρικά 4 φορές πιο πάνω απο ενα ηλεκτρικό. Όμως το αρχικό κεφάλαιο ειναι μεγάλο. Θέλει πολλά χλμ για να αποσβέσεις τη χρήση. Όμως έχω λάστιχα φτηνα, ασφάλεια φτηνή που θα πρέπει να μπουνε στην εξίσωση. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2023 από Vagosman
plasTOST Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, Vagosman είπε Αν πάρουμε τα τεσλα που για μια γρατσουνια σε προφυλακτήρα θελεις 2κ, αν παρει κ φτερο ανεβαίνεις προς τα 10κ, τότε καταλαβαίνουμε γιατι το κόστος των ασφαλειών δεν θα πέσει σύντομα. Θα γίνουμε σαν την αμερική και το σύστημα υγείας τους. Ράμμα και χιλιάρικο. Μήπως είναι λίγο τραβηγμένες οι τιμές που γράφεις? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα