Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 21 minutes ago, korakios said: το πας αλλού αλλά δεν έχεις άδικο 😁 στα ηλεκτρικά αν δε βρει ο μαντράς τρόπο να πειράζει την ένδειξη υγείας μπαταρίας , θα φέρνουν με ανακατασκευασμένες απο lidl 😛. κλαιω!!! και ειμαι με κοσμο με κοιτανε και λενε γιατι γελαει ο χαζος 🤣
karthan7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 7 ώρες πριν, filipprin είπε Εσυ έχεις καποιο λινκ να διαβασουμε Καπου χαθηκες στη ροη.... Δεν εγραψα εγω οτι γνωριζω κατι, ζητησα απο αυτον που εγραψε σχετικα με κοστος και αντοχη μπαταριας να βαλει λινκ να διαβασω/ουμε.
filipprin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Και εγω ειπα να βάλεις εσυ ενα λινκ να διαβασουμε αντι να το ζητας απο τον αλλον Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από filipprin 2
sndev Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 hours ago, Varnavas89 said: Τα προηγούμενα ποστ ηταν σκέψεις μου. Το παραπάνω προέρχεται απο εναν υπέρμαχο ηλεκτροκίνησης απο παρουσίαση του στο YouTube για το Τέσλα που το είπε αποκλειστικά για το tesla model 3. Προφανώς άλλα μοντέλα μπορεί να εχουν και πιο φθηνή μπαταρία αλλά πάντως ακριβή.. Οποτε αναπαραγουμε ότι ανακρίβεια λέει ο καθένας κ ετσι εξελησετε ο μύθος κάνοντας κύκλους γύρω από τον εαυτο του. Το ότι είναι κάτοχος δε σημαίνει ότι το κατέχει.. Μεγάλη κουβεντα. Btw Δεκέμβρη του 21 σε LR κοστίζε 11000 - 11500. Δε ξέρω πότε θα το πάρετε απόφαση ότι στα πολλά κμ δεν βγαίνει off κ πας για αλλαγή ντε κ καλά αλλά έχει μικρότερη χωριτικοτα κ είναι λειτουργική εφόσον σε καλύπτει. Anyway. Έτσι για το καλο καθώς έχω καιρό να πω τις δικές μου ασυναρτησίες, παρακάτω είναι ένα γράφημα που βγαινει live σε οσους έχουν obd κ teslalogger στο τεσλα τους οποτε υπάρχει άμεση σύγκριση. Εγω βλέπω ότι στα 200 000 υπάρχει θεωρητική αυτονομία για το LR 380km αντί 550. Οπότε ας πούμε πρακτικά 280-300κμ καθημερινοτητας. Ξαναλέω. Δεν είναι θεωριτικο κ ιστορίες για αγρίους που διαβάζετε στο auto friki κ τα συναφη αλλά πρακτικό με συνδεδεμένα οχήματα στο teslalogger. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από sndev 3 1
korakios Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 λεπτό πριν, karthan7 είπε Καπου χαθηκες στη ροη.... Δεν εγραψα εγω οτι γνωριζω κατι, ζητησα απο αυτον που εγραψε σχετικα με κοστος και αντοχη μπαταριας να βαλει λινκ να διαβασω/ουμε. το κόστος πριν ένα έτος αν θυμάμαι καλά στα Τέσλα είναι 12 χιλιάρικα περίπου σε άλλα μοντέλα (δεν γνωρίζω για Τέσλα) , μπορείς να αλλάζεις στοιχεία και όχι όλη την μπαταρία με κόστος ανάλογα τη ζημιά που έχει η μπαταρία προσοχή όμως γιατί δε σημαίνει οτι τα παλιά στοιχεία θα εξακολουθήσουν να αποδίδουν μαγικά επειδή αντικατέστησες άλλα (σε εξωτερικό συνεργείο) , ούτε οτι τα νέα θα είναι ίδιας ποιότητας και θέλει και ψάξιμο με την ασφαλιστική μιας και στη μπανανία δεν ξέρω τι παίζει απο πιστοποιημένους τεχνικούς και τι χρειάζεται για αλλαγή στοιχείων στην μπαταρία και τα στάνταρ των στοιχείων (ας μας πει κάποιος που να το έχει ψάξει) Για τη διάρκεια υποκειμενικό , αν το χρησιμοποιείς σαν θερμικό με στράγγισμα και ταχυφόρτιση συνέχεια τότε φυσικά θα πάθει ζημιά , αν κάνεις διαδρομές που σου επιτρέπουν να φορτίζεις 40-80% υποθέτω δε θα πάθει ζημιά 1
Black Demis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, korakios said: το κόστος πριν ένα έτος αν θυμάμαι καλά στα Τέσλα είναι 12 χιλιάρικα περίπου σε άλλα μοντέλα (δεν γνωρίζω για Τέσλα) , μπορείς να αλλάζεις στοιχεία και όχι όλη την μπαταρία με κόστος ανάλογα τη ζημιά που έχει η μπαταρία προσοχή όμως γιατί δε σημαίνει οτι τα παλιά στοιχεία θα εξακολουθήσουν να αποδίδουν μαγικά επειδή αντικατέστησες άλλα (σε εξωτερικό συνεργείο) , ούτε οτι τα νέα θα είναι ίδιας ποιότητας και θέλει και ψάξιμο με την ασφαλιστική μιας και στη μπανανία δεν ξέρω τι παίζει απο πιστοποιημένους τεχνικούς και τι χρειάζεται για αλλαγή στοιχείων στην μπαταρία και τα στάνταρ των στοιχείων (ας μας πει κάποιος που να το έχει ψάξει) Για τη διάρκεια υποκειμενικό , αν το χρησιμοποιείς σαν θερμικό με στράγγισμα και ταχυφόρτιση συνέχεια τότε φυσικά θα πάθει ζημιά , αν κάνεις διαδρομές που σου επιτρέπουν να φορτίζεις 40-80% υποθέτω δε θα πάθει ζημιά According to an invoice from Tesla shared by Current Automotive, a complete 75kWh battery replacement for a Model 3 costs $16,550.67. That's $2,299.27 in labor and $14,251.40 in parts, with the actual battery costing $13,500. However, battery prices may vary depending on your vehicle model. As Rich Rebuilds shared, remanufactured packs cost between $9,000 and $10,000, while new batteries can cost up to $22,500. με λιγα λογια 17,000 κανει μαζι με την δουλεια στο model 3 και στο model s φτανει τα 22 χιλιαρικα το να κατεβεί και να αλλάξεις στοιχειά ειναι επίφοβο αν δεν κλείσει καλα δεν κολλήσει καλά κλπ φωτιά δεν την γλυτώνεις..... και αυτό με την αλλαγη επιμέρους στοιχειων κάνει μόνο για της της μονάδες που χάλασαν πριν την ώρα τους δλδ συνολική ηγεια ειναι πχ 85 και ξαφνικά δεν φορτίζει και παει μεχρι 5% λόγο βραχυκυκλωμένου στοιχείου δεν κανει για μπαταριες που πχ απλα επεσε η ηγεια γενικος και δεν κρατάνε εκει θελει ολική αλλαγη με απλα ελληνικά οσο μπαταρίες βασίζονται στα σπάνια και ακριβά υλικά βλ λιθιο... φτηνές μπαταρίες με κιάλια θα δείτε Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από Black Demis
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 1 hour ago, filipprin said: Και εγω ειπα να βάλεις εσυ ενα λινκ να διαβασουμε αντι να το ζητας απο τον αλλον Δεν πάει έτσι, αυτός που έκανε τον ισχυρισμό πρέπει να βάλει link, και όχι αυτός που δεν ισχυρίστηκε τίποτα. 3
filipprin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Spoiler Εγω διαφωνώ και με αυτον και με σενα και γενικος με αυτους που ζητανε αποδείξεις σε καθε γραφούμενο.Αν κάποιος διαφωνει ας βαλει το λινκ που αποδεικνύει οτι εχει δικιο. Ειμαι αρκετα κατανοητος πιστευω .......... Αν διαφωνείς μπορείς να βάλεις ενα λινκ που να σε δικαιώνει. Αυτα. Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2023 από filipprin 3
sndev Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 49 minutes ago, filipprin said: Reveal hidden contents Εγω διαφωνώ και με αυτον και με σενα και γενικος με αυτους που ζητανε αποδείξεις σε καθε γραφούμενο.Αν κάποιος διαφωνει ας βαλει το λινκ που αποδεικνύει οτι εχει δικιο. Ειμαι αρκετα κατανοητος πιστευω .......... Αν διαφωνείς μπορείς να βάλεις ενα λινκ που να σε δικαιώνει. Αυτα. Οποτε πετάμε μια αρλούμπα κ πρεπει ο άλλος να βάλει τα πράγματα στη θέση του; Οκ είναι κ αυτό μια οπτική 4
filipprin Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Spoiler Αρλουμπες μπορει να λες εσυ και οχι ο αλλος λεω εγω τωρα... Γενικώς αν διαφωνεις με κατι γραψε πρωτα γιατι διαφωνείς.Με τη δικια σου λογικη καθε ποστ πρεπει να εχει και ενα λινκ μεσα. Αμα θελετε το συνεχίζουμε αλλα ειναι κριμα για το νημα.... Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από filipprin 3
sndev Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 38 minutes ago, filipprin said: Hide contents Αρλουμπες μπορει να λες εσυ και οχι ο αλλος λεω εγω τωρα... Γενικώς αν διαφωνεις με κατι γραψε πρωτα γιατι διαφωνείς.Με τη δικια σου λογικη καθε ποστ πρεπει να εχει και ενα λινκ μεσα. Αμα θελετε το συνεχίζουμε αλλα ειναι κριμα για το νημα.... Φυσικά μπορεί να λέω αρλούμπες, Η διαφορά μας όμως ξέρεις πια είναι; ότι θα πω τη βλακεια μου κ θα τη στηρίξω με πηγές ακόμα κ ας είναι λανθασμένες, ώστε να μπει ο άλλος σε διαδικασία να με αντικρούσει να μου εξηγήσει, να γίνει κουβεντα κ να μάθω. Δε θα γίνω ο αου, αυτό λέω, έτσι είναι, η γη είναι επίπεδη, βρείτε εσείς το λάθος γτ αυτό πιστεύω, γενικά ε, Ά κ βρείτε εσεις το δικιο μου. Τώρα το γυρνάς σε γενικότητες κάθε ποστ κ λινκ κ μπλα μπλα, ο άνθρωπος προφανώς αμφιβάλει για κάτι που ανεφερες, σε ρώτησε που το βασίζεις, αν έχεις κάποια πηγή βασικά. Να συνεχίσουμε τι ρε συ Φαίδων, τρελα πουλάς δε θα βγάλει πουθενά, χαμένος χρόνος κ γω που σχολιάζω το στυλακι σου ειναι γτ έχω αϋπνίες. Σε ένοιαξε εσένα τώρα ακουντ του 21 για το καλό του νήματος. Αντε καλή σου συνέχεια, καλά να μαστε να διαφωνούμε με παπατζες κ αρλούμπες των boomer 3
Varnavas89 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, sndev είπε Οποτε αναπαραγουμε ότι ανακρίβεια λέει ο καθένας κ ετσι εξελησετε ο μύθος κάνοντας κύκλους γύρω από τον εαυτο του. Το ότι είναι κάτοχος δε σημαίνει ότι το κατέχει.. Μεγάλη κουβεντα. Btw Δεκέμβρη του 21 σε LR κοστίζε 11000 - 11500. Δε ξέρω πότε θα το πάρετε απόφαση ότι στα πολλά κμ δεν βγαίνει off κ πας για αλλαγή ντε κ καλά αλλά έχει μικρότερη χωριτικοτα κ είναι λειτουργική εφόσον σε καλύπτει. Anyway. Έτσι για το καλο καθώς έχω καιρό να πω τις δικές μου ασυναρτησίες, παρακάτω είναι ένα γράφημα που βγαινει live σε οσους έχουν obd κ teslalogger στο τεσλα τους οποτε υπάρχει άμεση σύγκριση. Εγω βλέπω ότι στα 200 000 υπάρχει θεωρητική αυτονομία για το LR 380km αντί 550. Οπότε ας πούμε πρακτικά 280-300κμ καθημερινοτητας. Ξαναλέω. Δεν είναι θεωριτικο κ ιστορίες για αγρίους που διαβάζετε στο auto friki κ τα συναφη αλλά πρακτικό με συνδεδεμένα οχήματα στο teslalogger. Δέχομαι τις επισημάνσεις σου ωστόσο δεν ειπα κάτοχος αλλα παρουσιαστής ev και αναφανδόν υποστηρικτής ηλεκτροκίνησης ηταν αυτός. Εν πασει περιπτώσει υπάρχει δρόμος να διανυθεί για την μάζα, που μένει σε πολυκατοικίες, προκειμένου να φορτίζει με σχετικά φθηνό ρεύμα..
NT1G Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 3 ώρες πριν, filipprin είπε Και εγω ειπα να βάλεις εσυ ενα λινκ να διαβασουμε αντι να το ζητας απο τον αλλον . Αναφορά σε κείμενο Το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό και όχι αυτός που προσπαθεί να τον καταρρίψει. Συνεχίστε. 1
Varnavas89 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν πάει έτσι, αυτός που έκανε τον ισχυρισμό πρέπει να βάλει link, και όχι αυτός που δεν ισχυρίστηκε τίποτα. Φιλε θα βρω το σχόλιο στο ytube να το κανω σκρινσοτ να ησυχάσεις, αυτό ηταν το ζήτημα αν κάνει 12000 ή 13000; Ή μην επηρεάσουμε κόσμο (που είμαι βέβαιος ηταν έτοιμος να σταξει 30κ+) αρνητικά προς τα ηλεκτρικά που ίσως σου αρέσουν; Και στην τελική δεν ειμαι και υποχρεωμένος να παραθέτω πηγή εκτός αν κανω μεταπτυχιακό στην ηλεκτροκίνηση και στις παραμέτρους που επηρεάζουν την ώθηση της εν Ελλάδι 😅 Μόλις τώρα, NT1G είπε . Συνεχίστε. Δεν χρειάζεται να μαλώνετε χαχα
sndev Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 28 minutes ago, Varnavas89 said: Δέχομαι τις επισημάνσεις σου ωστόσο δεν ειπα κάτοχος αλλα παρουσιαστής ev και αναφανδόν υποστηρικτής ηλεκτροκίνησης ηταν αυτός. Εν πασει περιπτώσει υπάρχει δρόμος να διανυθεί για την μάζα, που μένει σε πολυκατοικίες, προκειμένου να φορτίζει με σχετικά φθηνό ρεύμα.. Συνχωραμε το διάβασα λάθος τότε αλλά κ πάλι ισχύει το ίδιο. παραπληροφορηση υπάρχει από παντού κ από τους υποστηρικτές κ από τους αντιφρονουντες που κ οι 2 νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μπερδεύεται περισσότερο κ πολλές φορές να καταλήγει σε λάθος συμπεράσματα. Αν θες τη γνώμη μου καθαρά εμπειρίκα στις πόλεις δε θα γίνει εφικτό το όλο εγχείρημα. Πιο πιθανό βλέπω να επιτρέπουν εμεσα κ ρατσιστικά (φόρους περιβάλλον μπλα μπλα) να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρικά κ όσοι δε θα μπορούν να τους υποχρεωνουν σε ΜΜΜ πάρα να μπει η ηλεκτροκίνηση στη μέση καθημερινότητα μας. Ακραίο κ γιαυτό θα μείνουν τα πράγματα ως έχουν απλά με ίσως λίγο μεγαλύτερο μερίδιο των ηλεκτρικών και ως εκεί. Ο κόσμος έχει πολλά βάσανα που κουβαλάει για να προσθέσει το που θα βρίσκει πρίζα να κουμπώνει σε μια άναρχη πόλη ακόμα κ τσάμπα να του τα δωσουν με ευνοικους όρους αποπληρωμής κτλ. Βασικά τι συζητάμε δεν υπάρχει καν δυκτιο να αντέξει τόση ζήτηση σε ηλεκτρική ενέργεια είναι πολλά τα θέματα και μέχρι να λυθούν θα έχει έρθει το επόμενο βήμα το μετά της ηλεκτροκίνησης. Ενα από τα θέματα στους ταχυφορτηστες της τεσλα στην επαρχία στο δρόμο κτλ ξέρετε πιο είναι; ο δεδηε κ η παροχές. Αυτό επαρχία που χουν άπλα, χώρο να γίνουν έργα.. Στη πόλη μέσα πως θα τα στήσουν; που θα σκάψουν; στο golden hall είναι 150αριδες γτ πως θα περάσουν παροχές για 250αριδες να φορτίζει γρήγορα ο κόσμος κ εκεί έχει καποιες τυπικές υποδομές λόγο οακα κ εμπορικου.. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2023 από sndev 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα