Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

(να σκεφτεί κανεις πως π.χ. στο Τέσλα θέλει 15000 αλλαγή μπαταρίας η οποία διαρκει 170000km..), ας πέσει και η τιμή να γινει 25000 π.χ. και τότε θα το κοιτάνε πιο πολλοί.. 

Εχεις καποιο  λινκ να διαβασουμε αυτα που γραφεις ;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, karthan7 είπε

Τα προηγούμενα ποστ ηταν σκέψεις μου. Το παραπάνω προέρχεται απο εναν υπέρμαχο ηλεκτροκίνησης απο παρουσίαση του στο YouTube για το Τέσλα που το είπε αποκλειστικά για το tesla model 3. Προφανώς άλλα μοντέλα μπορεί να εχουν και πιο φθηνή μπαταρία αλλά πάντως ακριβή..

Δημοσ.
11 ώρες πριν, karthan7 είπε

Εσυ έχεις καποιο λινκ να διαβασουμε

• Confused 3
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, korakios είπε

το κόστος κατασκευής έχει πέσει αρκετά . Κάπου σε αυτό το νήμα υπάρχει και ένα διάγραμμα απο κόστος μπαταριών των Τέσλα . Δυστυχως δεν περνά στο τελικό κόστος του αυτοκινήτου η μείωση

Ξέρουμε ότι είσαι σκεπτικιστής σε σχέση με την ηλεκτροκινηση, αλλά θεωρούσα οτι μένεις μακρυα από ανυποστατες δηλώσεις ....

Δες εδω λοιπον 

https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1427175/tesla-meiosi-timon-se-eyropi-kai-ipa-me-stocho-tis-amerikanikes-epidotiseis/

https://www.carandmotor.gr/nea/meiosi-9000-eyro-montela-tesla-ellada

Φυσικά υπάρχουν και τα αντιστοιχα για μειωσεις τιμών στις Η.Π.Α. αλλά δεν τα βαζω γιατι θα πέσουμε στην περ'ιπτωση του "καλά στην Αμερική, εδώ τι γίνεται..."

Επίσης έχοιν μειωθεί ακομη λίγο (ελάχιστα) τον Μαιο με αποτέλεσμα το Μ3 μετα την επιδότηση να ειναι στις 32,5Κ 

Δεν ειναι ασχημα 

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Ξέρουμε ότι είσαι σκεπτικιστής σε σχέση με την ηλεκτροκινηση, αλλά θεωρούσα οτι μένεις μακρυα από ανυποστατες δηλώσεις ....

Δες εδω λοιπον 

https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1427175/tesla-meiosi-timon-se-eyropi-kai-ipa-me-stocho-tis-amerikanikes-epidotiseis/

https://www.carandmotor.gr/nea/meiosi-9000-eyro-montela-tesla-ellada

Φυσικά υπάρχουν και τα αντιστοιχα για μειωσεις τιμών στις Η.Π.Α. αλλά δεν τα βαζω γιατι θα πέσουμε στην περ'ιπτωση του "καλά στην Αμερική, εδώ τι γίνεται..."

Επίσης έχοιν μειωθεί ακομη λίγο (ελάχιστα) τον Μαιο με αποτέλεσμα το Μ3 μετα την επιδότηση να ειναι στις 32,5Κ 

Δεν ειναι ασχημα 

καμία σχέση

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jiakometi είπε

Δηλαδή ? 
Δεν εγιναν μειωσεις τιμών ? 

ψάξε το διάγραμμα με το κόστος παραγωγής τα προηγούμενα έτη και μετά σύγκρινέ το με τις πτώσεις τιμων

(φυσικά μην υπολογίζεις επιδοτήσεις)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, korakios είπε

ψάξε το διάγραμμα με το κόστος παραγωγής τα προηγούμενα έτη και μετά σύγκρινέ το με τις πτώσεις τιμων

(φυσικά μην υπολογίζεις επιδοτήσεις)

Δεν πιστευω να ψάχνεις να βρεις αναλογικότητα της πτωσεως κ'οστους παραγωγής και πτώσεως τιμής λιανικής πωλήσεως.....

Σαφώς και δεν υπάρχει. Η Tesla δεν ειναι δημόσια υπηρεσία, ειναι εταιρία (με προφανή σκοπό το κέρδος φυσικά). 

Σε κάθε περίπτωση έχει απεικονιστεί τα αποτελέσμα του Q1 2023 αν δεν με απαταει η μνημη μου, που έχουν αναρτηθεί από τον @Droulias στο αντιστοιχο νήμα, ότι συμπιέστηκε το gross margin από την μείωση των τιμών λιανικής. Φυσικά αυτό 'εγινε με συγκεκριμένα 'ορια...

Τι περίμενε  κανείς δηλαδή, να γυρίσει σε ζημιές ? 

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Δεν πιστευω να ψάχνεις να βρεις αναλογικότητα της πτωσεως κ'οστους παραγωγής και πτώσεως τιμής λιανικής πωλήσεως.....

Σαφώς και δεν υπάρχει. Η Tesla δεν ειναι δημόσια υπηρεσία, ειναι εταιρία (με προφανή σκοπό το κέρδος φυσικά). 

Σε κάθε περίπτωση έχει αποικονιστεί στα αποτελέσμα του Q1 2023 αν δεν με απαταει η μνημη μου, που έχουν αναρτηθεί από τον @Droulias στο αντιστοιχο νήμα, ότι συμπιέστηκε το gross margin από την μείωση των τιμών λιανικής. Φυσικά αυτό 'εγινε με συγκεκριμένα 'ορια...

Τι περίμενε  κανείς δηλαδή, να γυρίσει σε ζημιές ? 

εγώ όχι , αλλά οι fans και υπέρμαχοι χομπίστες μάλλον 😁

προς το παρών απολαμβάνουμε "ανάπτυξη" , σε καμιά δεκαετία το ξαναβλέπουμε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

εγώ όχι , αλλά οι fans και υπέρμαχοι χομπίστες μάλλον 😁

προς το παρών απολαμβάνουμε "ανάπτυξη" , σε καμιά δεκαετία το ξαναβλέπουμε

Μπα.δεν νομίζω 

Οι fans και οι υπερμαχοι απλά το αγοραζουν .... Αυτό φαινεται και από τα ποσσοτά αυξήσεως των πωλήσεων (Ενταύθα και παγκοσμίως). 

Τωρα για την αναπτυξη που σαφως έχουμε,  σε σχέση  με προηγούμενα χρόνια, δεν θα σχολιάσω γιατί η συζήτηση  πάει σε 'αλλη σφαιρα που δεν επιτρέπεται  από  τους κανόνες του φορουμ. 

Δημοσ.
19 hours ago, Varnavas89 said:

π.χ. στο Τέσλα θέλει 15000 αλλαγή μπαταρίας η οποία διαρκει 170000km..), ας πέσει και η τιμή να γινει 25000 π.χ. και τότε θα το κοιτάνε πιο πολλοί.. 

στην ελλαδα αφγαστισταν κλπ (δλδ χώρες τρίτου κόσμου) ειναι θέμα αυτό και μαλιστα μεγαλο... στης αναπτυγμένες χώρες μετά από τόσα χρονια και τόσα χιλομετρα αμάξι θα πάρει πόδι πολλαπλές φορές ετσι ποτέ δεν θα καταλάβουν τπτ ενώ εμείς κλασσικά φτωχογειτονιά αν δεν το πάμε αμάξι 500,000 δεν το αλλάζουμε γιατι δεν υπάρχει σαλιο

• Confused 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Black Demis είπε

στην ελλαδα αφγαστισταν κλπ (δλδ χώρες τρίτου κόσμου) ειναι θέμα αυτό και μαλιστα μεγαλο... στης αναπτυγμένες χώρες μετά από τόσα χρονια και τόσα χιλομετρα αμάξι θα πάρει πόδι πολλαπλές φορές ετσι ποτέ δεν θα καταλάβουν τπτ ενώ εμείς κλασσικά φτωχογειτονιά αν δεν το πάμε αμάξι 500,000 δεν το αλλάζουμε γιατι δεν υπάρχει σαλιο

δε νομίζω οτι η "φτωχογειτονιά" θα πάρει ηλεκτρικό αμάξι και θα ασχοληθεί με μπαταρίες  😛

ποδήλατο ναι , ίιισως και σκούτερ , μέχρι εκεί

Δημοσ.
2 minutes ago, korakios said:

δε νομίζω οτι η "φτωχογειτονιά" θα πάρει ηλεκτρικό αμάξι και θα ασχοληθεί με μπαταρίες  😛

ποδήλατο ναι , ίιισως και σκούτερ , μέχρι εκεί

φτοχογειτονια 2 πράγματα κάνει
αγοράζει μεταχ με 5000000 χιλομετρα (Για αυτό και καιγονται όλοι για της μπαταρίες σε τι κατάσταση ειναι μετά από 10 χρονια και 200,000 χιλομετρα

αγοράζει καινουργιο με 360 δώσεις και το κρατάει 30 χρονια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Ε ναι εγω μιλαω για εμάς φίλε, τον κοινο θνητό, κι εγω αν έμενα Ζυρίχη θα έπαιρνα και μικρολινο για τριτο αμαξι να παιζω..προς το παρόν έχω δύο τίμια ford, ενα για πόλη και ένα γενικό και τα προσέχω και αργότερα κανένα. Suv ...

Επεξ/σία από Varnavas89
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Black Demis είπε

φτοχογειτονια 2 πράγματα κάνει
αγοράζει μεταχ με 5000000 χιλομετρα (Για αυτό και καιγονται όλοι για της μπαταρίες σε τι κατάσταση ειναι μετά από 10 χρονια και 200,000 χιλομετρα

αγοράζει καινουργιο με 360 δώσεις και το κρατάει 30 χρονια

το πας αλλού αλλά δεν έχεις άδικο 😁

στα ηλεκτρικά αν δε βρει ο μαντράς τρόπο να πειράζει την ένδειξη υγείας μπαταρίας , θα φέρνουν με ανακατασκευασμένες απο lidl 😛.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...