Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kaliakman είπε

Σύμφωνα με αναλυτές:

• Δεν αναμένεται άμεση πτώση στο κόστος των ηλεκτρικών.
  • Από το 2026 και μετά θα φανεί μεγάλη διαφορά.

https://about.bnef.com/blog/lithium-ion-battery-pack-prices-rise-for-first-time-to-an-average-of-151-kwh/

πολύ μικρή συνεισφορά είχε η πτώση τιμών στις μπαταρίες στην τελική τιμή ηλεκτρικού

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμείς πήραμε ένα e-Partner L2 στη δουλειά και έχουμε μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Το αυτοκίνητο κάνει 80-140km τη μέρα σε διανομές εντός λεκανοπεδίου (και μερικές μέρες Ασπρόπυργο, Μανδρα, Μεσόγεια η λίγο βόρεια το λεκανοπεδίου). Με μέση κατανάλωση 15kwh/100km το κόστος κίνησης είναι σχεδόν 4 φορές περίπου μικρότερο από το πετρέλαιο, και το αυτοκίνητο έχει περίπου 280km αυτονομία σε αυτές τις συνθήκες κίνησης. Ένα 3.6KW GreenCell EVSE σε 16Α πρίζα είναι αρκετό για μια φόρτιση ανά 2 μέρες. Το όχημα είναι αθόρυβο, ξεκούραστο στην οδήγηση, έχει μεγάλη ροπή και ακόμα και λίγο υπέρβαρο κινείται πολύ σβέλτα. Το συνδυασμένο πεντάλ φρένου (blended braking) που ενεργοποιεί την αναγέννηση πριν τα φρένα τριβής σημαίνει ότι και "άσχετος" ερχόμενος από όχημα με ΜΕΚ να το πάρει, μπορεί να το οδηγήσει οικονομικά. Τέλος, τα service είναι πολύ φθηνότερα και δεν έχεις το βραχνά των σύγχρονων diesel (προβλέπω πολύ δάκρυ όταν αρχίζουν τα σημερινά Euro 6 diesel να γερνάνε και αρχίσουν τα προβλήματα) και τη βρώμα του Adblue (όποτε κάνει όπισθεν στη ράμπα το Transit Custom, βρωμάει η αποθήκη για μισή ώρα).

Μόνο μείον που έχουμε δει ως τώρα, το software που είναι πολύ "βασικό" και δεν σου επιρέπει να ρυθμίσεις προγραμματισμό φόρτισης η όριο φόρτισης.

Επεξ/σία από ferongr
  • Like 7
Δημοσ.
9 ώρες πριν, ferongr είπε

Εμείς πήραμε ένα e-Partner L2 στη δουλειά και έχουμε μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένοι. Το αυτοκίνητο κάνει 80-140km τη μέρα σε διανομές εντός λεκανοπεδίου (και μερικές μέρες Ασπρόπυργο, Μανδρα, Μεσόγεια η λίγο βόρεια το λεκανοπεδίου). Με μέση κατανάλωση 15kwh/100km το κόστος κίνησης είναι σχεδόν 4 φορές περίπου μικρότερο από το πετρέλαιο, και το αυτοκίνητο έχει περίπου 280km αυτονομία σε αυτές τις συνθήκες κίνησης. Ένα 3.6KW GreenCell EVSE σε 16Α πρίζα είναι αρκετό για μια φόρτιση ανά 2 μέρες. Το όχημα είναι αθόρυβο, ξεκούραστο στην οδήγηση, έχει μεγάλη ροπή και ακόμα και λίγο υπέρβαρο κινείται πολύ σβέλτα. Το συνδυασμένο πεντάλ φρένου (blended braking) που ενεργοποιεί την αναγέννηση πριν τα φρένα τριβής σημαίνει ότι και "άσχετος" ερχόμενος από όχημα με ΜΕΚ να το πάρει, μπορεί να το οδηγήσει οικονομικά. Τέλος, τα service είναι πολύ φθηνότερα και δεν έχεις το βραχνά των σύγχρονων diesel (προβλέπω πολύ δάκρυ όταν αρχίζουν τα σημερινά Euro 6 diesel να γερνάνε και αρχίσουν τα προβλήματα) και τη βρώμα του Adblue (όποτε κάνει όπισθεν στη ράμπα το Transit Custom, βρωμάει η αποθήκη για μισή ώρα).

Μόνο μείον που έχουμε δει ως τώρα, το software που είναι πολύ "βασικό" και δεν σου επιρέπει να ρυθμίσεις προγραμματισμό φόρτισης η όριο φόρτισης.

Εδώ συμφωνούμε, αυτός είναι ο κλάδος μαζί με τα ταξί όπου η ηλεκτροκίνηση έπρεπε να επιβληθεί με νόμο και όχι να αφεθεί στην επιλογή !

Δημοσ.

Δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Με τέτοια διαφορά στο κόστος χρήσης, αργά ή γρήγορα θα γίνει μονόδρομος η επιλογή.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχετικό νήμα, θα ήθελα μια γνώμη για τα microcars ηλεκτρικά . Ταχύτητα μεχρι 45 όπως της Citroen ή μεχρι και 80 της  Beev ας πούμε,  κατω των 9000€ με επιδότηση. Τονιζω ότι αφορά μετακίνηση εντος ιστού μαλιστα Λάρισα και απόσταση 9km πήγαινε ελα την ημέρα μ.ο. Μονοκατοικία εχω που σημαίνει δικο μου ρεύμα. Επίσης έχουμε και δεύτερο κανονικό αμαξι στην οικογένεια.. ουσιαστικά να δωσω το πιο παλιό που τρώει χρημα στη συντήρηση και να πάρω safe επιλογή με ελάχιστα κόστη ασφαλείας μηδεν τέλη κλπ ...Εχει κάποιος γνώση ή εμπειρία;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Καλησπέρα δεν γνωρίζω αν υπάρχει σχετικό νήμα, θα ήθελα μια γνώμη για τα microcars ηλεκτρικά . Ταχύτητα μεχρι 45 όπως της Citroen ή μεχρι και 80 της  Beev ας πούμε,  κατω των 9000€ με επιδότηση. Τονιζω ότι αφορά μετακίνηση εντος ιστού μαλιστα Λάρισα και απόσταση 9km πήγαινε ελα την ημέρα μ.ο. Μονοκατοικία εχω που σημαίνει δικο μου ρεύμα. Επίσης έχουμε και δεύτερο κανονικό αμαξι στην οικογένεια.. ουσιαστικά να δωσω το πιο παλιό που τρώει χρημα στη συντήρηση και να πάρω safe επιλογή με ελάχιστα κόστη ασφαλείας μηδεν τέλη κλπ ...Εχει κάποιος γνώση ή εμπειρία;

το citroen AMI ξέχνα το , δεν είναι αμάξι καν . Πριν το αναλύσουμε χωρίς λόγο μεινε στο οτι δεν έχει κλιματισμό

για το Beev δεν ξέρω αλλά αν είναι ίδια κατηγορία άστο και αυτό

βρες αν είναι κανα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με σάπιες μπαταρίες και αυτονομία τουλάχιστον 50 πραγματικά χλμ

φυσικά τα βάζεις κάτω και βλέπεις να συμφέρει αντί να βάλεις υγραέριο στο παλιό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, korakios είπε

το citroen AMI ξέχνα το , δεν είναι αμάξι καν . Πριν το αναλύσουμε χωρίς λόγο μεινε στο οτι δεν έχει κλιματισμό

για το Beev δεν ξέρω αλλά αν είναι ίδια κατηγορία άστο και αυτό

βρες αν είναι κανα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με σάπιες μπαταρίες και αυτονομία τουλάχιστον 50 πραγματικά χλμ

φυσικά τα βάζεις κάτω και βλέπεις να συμφέρει αντί να βάλεις υγραέριο στο παλιό

Κοίτα έχω υγραέριο ειναι ford focus του 7 αλλα εχω δώσει όπως ειναι φυσικό αρκετά στα συνεργεία πρωτίστως τα τελευταία δυο χρόνια + τέλη και λεω γιατι οχι κατι παραπάνω απο σκούτερ  ;) αποκλειστικά για την πόλη και το αλλο αμαξι  για τα υπόλοιπα..; Για να καταλάβεις με συντηρητικές εκτιμήσεις τα ιδια χιλιόμετρα που κανω και δινω 180€ το μηνα μ.ορο μαζι με καύσιμα με ολα μέσα (μην πω 200) στο άλλο βγαίνει τιποτα σχεδόν... οπότε και η μπαταρία να θέλει αλλαγη σε έσχατο και ακραίο σενάριο θα θέλει ας πούμε 400€ ,οσο μια ζημια του υπάρχοντος (τυπου τρόμπα βενζ)

Επεξ/σία από Varnavas89
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Varnavas89 είπε

Κοίτα έχω υγραέριο ειναι ford focus του 7 αλλα εχω δώσει όπως ειναι φυσικό αρκετά στα συνεργεία πρωτίστως τα τελευταία δυο χρόνια + τέλη και λεω γιατι οχι κατι παραπάνω απο σκούτερ  ;) αποκλειστικά για την πόλη και το αλλο αμαξι  για τα υπόλοιπα..;

καλά , εσύ τα βάζεις κάτω και τα ξέρεις καλύτερα , απλά πάρε μτχ smart αν είναι , όχι τύπου ΑΜΙ

Δημοσ.
Μόλις τώρα, korakios είπε

καλά , εσύ τα βάζεις κάτω και τα ξέρεις καλύτερα , απλά πάρε μτχ smart αν είναι , όχι τύπου ΑΜΙ

Χαχα σε καταλαβαίνω εννοείς κατι πιο αμαξι..! Δεν έχεις άδικο θα το ψάξω αρκεί να μην βγαίνει αρκετά ψηλα απο το μπάτζετ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Χαχα σε καταλαβαίνω εννοείς κατι πιο αμαξι..! Δεν έχεις άδικο θα το ψάξω αρκεί να μην βγαίνει αρκετά ψηλα απο το μπάτζετ;)

απλά να έχει ac , σκέψου σε καύσωνες χωρίς κλιματισμό πως θα την παλεύεις

δεν ξέρω αν τα smart έχουν πχ αυτό (τυχαία αναζήτηση)

ρώτα καλύτερα στη fb ομάδα ηλεκτροκίνησης , απλά το νου σου οτι είναι πολύ φαν εκεί και αρκετοί του χώρου ,οπότε αγνόησε τις όποιες φαμφάρες 😁

Spoiler

και μη γράψεις τίποτα αρνητικό γιατί κάνουν ban για πλάκα 😂

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, korakios είπε

ρώτα καλύτερα στη fb ομάδα ηλεκτροκίνησης , απλά το νου σου οτι είναι πολύ φαν εκεί και αρκετοί του χώρου ,οπότε αγνόησε τις όποιες φαμφάρες 😁

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Οκ θα το ψάξω κι εκεί. Ευχαριστώ!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 30/5/2023 στις 11:11 ΜΜ, korakios είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Χαχα τσεκαρα την σελίδα τους εντάξει γέλασα οι τύποι βέβαια προσφέρουν πληροφόρηση αλλα πρεπει να τους ανάβουν τα (ηλεκτρικά) λαμπάκια όταν ακούνε θερμικά. Οπαδικη φάση χαχα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Varnavas89 είπε

Χαχα τσεκαρα την σελίδα τους εντάξει γέλασα οι τύποι βέβαια προσφέρουν πληροφόρηση αλλα πρεπει να τους ανάβουν τα (ηλεκτρικά) λαμπάκια όταν ακούνε θερμικά. Οπαδικη φάση χαχα

ο διαχειριστής ήταν (και λογικά ακόμα είναι) ο thanar , τσέκαρε τα ποστ που έκανε εδώ στο νήμα 😁

το νου σου σε μτχ στην μπαταρία πάντως ,μήπως έχουν βάλει χέρι και αλλάξανε κάποια στοιχεία γιατί μπορεί αν είναι μάπα να σου δείχνει αρχικά μεγάλη αυτονομία και να πέσει γρήγορα (με τα υπόλοιπα παλιά στοιχεία να ακολουθούν την πτώση ...)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...