Black Demis Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 9 hours ago, sndev said: Η συγκεκριμένη εταιρια δε λειτουργεί με αντιπροσωπεία οποτε αν ανοίξει κατι καπου θα ειναι η ιδια η τεσλα. Αρα κ απιθανο να ανοιξει σε επαρχεία. Και θα ξαναρωτήσω.. τι πιστευεις οτι θα χρειαστεις απο το σερβισε; Αλλαγη λαδιων τακακια μπουζί αντλία; ειναι τελειως αλλη νοοτροπία τσ ηλεκτρικα κ δεν χρειάζονται αυτα που φοβασαι οτι ισως χρειαστούν . Ακομα κ στις αλλες εταιριες που χρεώνουν ετησιο σερβισε για να σε στην εγγυηση δε κανουν ουσιαστικά τιποτα κ τσιμπάνε μεροκάματο. Αλλαγη λαστιχα θες μπρος πισω οπου γίνονται σε οποιοδήποτε κ νερο στους γυαλοκαθαριστηρες Η πλειονότητα των οχημάτων που πανε σερβισε ειναι απο τρακάρισμα που περιμενουν καποιο ανταλλακτικό Εαν πραγματικα χρειαστεις συνεργείο θα νε για κάτι πολυ σοβαρό κ εκεί ουτως η αλλος θα βγει οφφ το όχημα οποτε κ να το στείλεις αθηνα Θεσσαλονίκη δεν ειναι τοσο σημαντικό. Κ να στο πιασω κ αναποδα εστω οτι χρειάζεσαι εξειδίκευμενο συνεργείο σε ηλεκτρικό πιστευεις οτι επαρχεια θα χει τον "μάστορα " που ξερει απο ηλεκτρικό; Το σοβαρο πρόβλημα δεν ειναι το σερβισε. Είναι το δυκτιο φόρτισης το οποιο ειναι για όλους δυστυχώς κ για ολα τα Βαλκάνια επειδι έχει το 3 στην ελβετια ο πεθερός μου και το ζαχάρωνα εγω (αλλά μετά έριξα άκυρο επειδη ζύγισα υπέρ και κατά καθώς δεν εχω καποια θέση παρκινγ ουτε γκαράζ ουτε τπτ απλά στο δρόμο όπου βρω το αφήνω δεν το πήρα) σε γενικές γραμμές εχω οδηγήσει αρκετές φορές το αμάξι αυτό στην ελβετια.......... κάτι σοβαρό δεν έχει βγαλει αλλά έχει πάει μπόλικες φορες για μικρο προβλήματα στην αντιπροσωπεία κάτι με τα παράθυρα κάτι με κλειδαριές και κάτι μικρα χαζά προβλήματα (έχει πάει καμποσες φορές και της περισσότερες φορες ήταν κάτι γρηγορο) μεν δεν ειναι σοβαρά αλλα πήγε......... καποιος που μένει καμία 300 χιλιόμετρα απο μεγαλη πολη τι θα εκανε? θα πω... τπτ απλά θα έτρωγε ταλαιπωρία τπτ αλλο 1
QuantumWanderer Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Black Demis είπε σε γενικές γραμμές εχω οδηγήσει αρκετές φορές το αμάξι αυτό στην ελβετια.......... κάτι σοβαρό δεν έχει βγαλει αλλά έχει πάει μπόλικες φορες για μικρο προβλήματα στην αντιπροσωπεία κάτι με τα παράθυρα κάτι με κλειδαριές και κάτι μικρα χαζά προβλήματα (έχει πάει καμποσες φορές και της περισσότερες φορες ήταν κάτι γρηγορο) μεν δεν ειναι σοβαρά αλλα πήγε......... καποιος που μένει καμία 300 χιλιόμετρα απο μεγαλη πολη τι θα εκανε? θα πω... τπτ απλά θα έτρωγε ταλαιπωρία τπτ αλλο Αυτό ακριβώς ανέλυα παραπάνω. Ότι όλα τα παρελκόμενα πέραν του κινητήρα που είναι πιο απλός, παραμένουν να χαλάνε. Χρειάζεται κανείς περιοδικές επισκέψεις στην αντιπροσωπεία (όπως σε όλα τα αυτοκίνητα πλέον). Αδύνατον αν πρέπει να πηγαίνουν όλοι στην Αθήνα, από όλη την επικράτεια. Δεν γίνονται αυτά. 1
Burgos Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Για δώστε τα φώτα σας οι κάτοχοι. Έχω ένα νοικιάρικο Id.4 και πήγα να το φορτίσω. Σε οικιακή πρίζα για να πάει από το 40 στο 100% ήθελε περίπου 30 ώρες και σε Dei blue στον Σκλαβενίτη το άφησα για μισή ώρα και μου έδωσε 20χλμ αυτονομίας. 5:30 ώρες ήθελε για να φτάσει από το 30 στο 100%. Είναι φυσιολογικό αυτό;; Αν είναι φυσιολογικό πως γίνεται να είναι βιώσιμο;;;
Maurikycli Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 ^ Θυμάμαι κάτι παλιές τζάγκουαρ που είχαν στόμια ανεφοδιασμού και από τις δύο μεριές. Ίσως να έφτιαχναν και τα ηλεκτροκίνητα να μπαίνουν σε δύο πρίζες για πιο γρήγορη φόρτιση 😕
Joshua21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 34 minutes ago, Burgos said: Για δώστε τα φώτα σας οι κάτοχοι. Έχω ένα νοικιάρικο Id.4 και πήγα να το φορτίσω. Σε οικιακή πρίζα για να πάει από το 40 στο 100% ήθελε περίπου 30 ώρες και σε Dei blue στον Σκλαβενίτη το άφησα για μισή ώρα και μου έδωσε 20χλμ αυτονομίας. 5:30 ώρες ήθελε για να φτάσει από το 30 στο 100%. Είναι φυσιολογικό αυτό;; Αν είναι φυσιολογικό πως γίνεται να είναι βιώσιμο;;; Ανάλογα την μπαταρία και τον ενσωματωμένο φορτιστή που έχει, αν έχει τον 11άρη τότε φυσιολογικό είναι, αλλά τι ακριβώς εννοείς όταν λες "πως γίνεται να είναι βιώσιμο"; Σου φαίνονται πολύ αργός ο χρόνος ανεφοδιασμού; Αν ναι τότε θα κρίνεις μόνος σου αν σε καλύπτει ή αν αξίζει να συμβιβαστείς με αυτό. Αν εννοείς κάτι άλλο, διευκρίνησε.
sndev Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 1 hour ago, Burgos said: Για δώστε τα φώτα σας οι κάτοχοι. Έχω ένα νοικιάρικο Id.4 και πήγα να το φορτίσω. Σε οικιακή πρίζα για να πάει από το 40 στο 100% ήθελε περίπου 30 ώρες και σε Dei blue στον Σκλαβενίτη το άφησα για μισή ώρα και μου έδωσε 20χλμ αυτονομίας. 5:30 ώρες ήθελε για να φτάσει από το 30 στο 100%. Είναι φυσιολογικό αυτό;; Αν είναι φυσιολογικό πως γίνεται να είναι βιώσιμο;;; Οχι δε στέκει. Απο 20 σε 80 να θες καμία ωρα σε dei blue λογικα. Δες αν απο καπου ρυθμιζεις τα amber που δέχεται κατα τη φόρτιση. Ρωτα κ απο εκει που το νοικιασες 1
Burgos Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Ανάλογα την μπαταρία και τον ενσωματωμένο φορτιστή που έχει, αν έχει τον 11άρη τότε φυσιολογικό είναι, αλλά τι ακριβώς εννοείς όταν λες "πως γίνεται να είναι βιώσιμο"; Σου φαίνονται πολύ αργός ο χρόνος ανεφοδιασμού; Αν ναι τότε θα κρίνεις μόνος σου αν σε καλύπτει ή αν αξίζει να συμβιβαστείς με αυτό. Αν εννοείς κάτι άλλο, διευκρίνησε. Βασικά αυτό εννοώ βιώσιμο. 30+ ώρες για πλήρη φόρτιση σε οικιακή πρίζα και 6+ ώρες σε 22Kw φορτιστή είναι πολύς χρόνος. Λογικά κάτι θα παίζει με τις ρυθμίσεις όπως είπε και ο @sndev
Joshua21 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 Δημοσ. 18 Απριλίου 2023 3 minutes ago, Burgos said: Βασικά αυτό εννοώ βιώσιμο. 30+ ώρες για πλήρη φόρτιση σε οικιακή πρίζα και 6+ ώρες σε 22Kw φορτιστή είναι πολύς χρόνος. Λογικά κάτι θα παίζει με τις ρυθμίσεις όπως είπε και ο @sndev Δεν νομίζω, μάλλον θα το έγραψε χωρίς να κάνει κανέναν υπολογισμό. Εφόσον είναι το μοντέλο με τη μεγάλη μπαταρία (77KWh) τότε σε οικιακή πρίζα (2,3KW max) χρειάζεται από 0 σε 100% σκάρτες 40 ώρες, ενώ σε σταθμό φόρτισης που περιορίζεται στα 11KW από τον ενσωματωμένο φορτιστή χρειάζεται από 0 σε 100% κάτι παραπάνω από 8 ώρες. Αλλά και την μικρότερη μπαταρία να έχει (52KWh) μόνο στην οικιακή πρίζα φορτίζει ταχύτερα, σε σταθμό φόρτισης σχεδόν το ίδιο θα κάνει μια και ο ενσωματωμένος φορτιστής το περιορίζει στα 7,2KW.
sndev Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι δεν εκανα κανα υπολογισμό αλλα το 40 ωρες μου φάνηκε ακραίο. Ειδικα οταν σπάνια ξεκινας απο το 0 κ βασικα λες ξεκινας απο το 40% κ θελεκ 30 ωρες συνεχιζει να μοη φαινετε ακραιο Στα μαθηματικα τα λεει σωστα ο @Joshua21 πάντως. Γενικά η φιλοσοφία του ηλεκτρικου ειναι κανω οσα κανω μες τη μερα κ οταν γυρισω σπιτι κουμπωνω με οριο να κλεινει αυτόματα στο 80٪. Ποσα κμ να κανεις στη καθημερινοτητα σου στη πολη; Γιαυτο λεω δεν ειναι για ολους το ηλεκτρικό ακομα. Δεν ειναι μονο το κόστος κ η εξοικονόμηση δεν αρκεί ειναι κ η χρηστικότητα. Εαν εχεις δικη σου παροχη ειναι παράδεισος εισαι μονιμα full ενω κοιμασαι. Εαν δεν εχεις κ κανεις πχ 80 κμ τη μερα ειναι ταλαιπωρία. Μεχρι να δέη-σουν να βαλουν οντος ταχυφορτιστες που να ειναι κ λειτουργικοί Επεξ/σία 19 Απριλίου 2023 από sndev
Burgos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Όντως σε σταθμούς φόρτισης AC 22kW φορτίζει μέχρι 11kW. Σε συνεχές ρεύμα φορτίζει μέχρι και με 125kW. Με δεδομένο πως στη Θεσσαλονίκη έχουμε ταχυφορτιστές μέχρι 50kW, η 77αρα μπαταρία θέλει 30-40 λεπτά για να πάει από 20% στο 80% 2 λεπτά πριν, sndev είπε Ναι δεν εκανα κανα υπολογισμό αλλα το 40 ωρες μου φάνηκε ακραίο. Ειδικα οταν σπάνια ξεκινας απο το 0 Στα μαθηματικα τα λεει σωστα ο @Joshua21 πάντως. Γενικά η φιλοσοφία του ηλεκτρικου ειναι κανω οσα κανω μες τη μερα κ οταν γυρισω σπιτι κουμπωνω με οριο να κλεινει αυτόματα στο 80٪. Ποσα κμ να κανεις στη καθημερινοτητα σου στη πολη; Γιαυτο λεω δεν ειναι για ολους το ηλεκτρικό ακομα. Δεν ειναι μονο το κόστος κ η εξοικονόμηση δεν αρκεί ειναι κ η χρηστικότητα. Εαν εχεις δικη σου παροχη ειναι παράδεισος εισαι μονιμα full ενω κοιμασαι. Εαν δεν εχεις κ κανεις πχ 80 κμ τη μερα ειναι ταλαιπωρία. Μεχρι να δέη-σουν να βαλουν οντος ταχυφορτιστες που να ειναι κ λειτουργικοί Σε αυτή τη φάση επειδή το δικό μου είναι off λόγω σπασμένου παρμπρίζ είμαι με το νοικιάρικο και δεν κάνω πολλά χλμ. Πιο πολύ από περιέργεια ρώτησα τι παίζει με τις φορτίσεις γιατί μου έκαναν εντύπωση οι 30+ ώρες ενώ είμαι συνηθισμένος από το PHEV να φορτίζει σε 5-6 αλλά φυσικά με πολύ μικρότερη μπαταρία. 1
Joshua21 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 24 minutes ago, sndev said: Ναι δεν εκανα κανα υπολογισμό αλλα το 40 ωρες μου φάνηκε ακραίο. Ειδικα οταν σπάνια ξεκινας απο το 0 κ βασικα λες ξεκινας απο το 40% κ θελεκ 30 ωρες συνεχιζει να μοη φαινετε ακραιο Δεν είναι ακραίο, σύμφωνα με το ev-datavase 39,5 ώρες θέλει με απλή οικιακή πρίζα από 0 έως 100%. Βέβαια αναλογικά από 40 έως 100% χρειάζεται μόνο 24h, αλλά ο φίλος έγραψε στο περίπου, άσε που αυτές οι ώρες είναι οι min, ο εξοπλισμός φόρτισης μπορεί να ρίξει την ταχύτητα για την προστασία των καλωδίων αν κρίνει ότι πρέπει. Επίσης κάποια ανεξάρτητα site (όχι η ίδια η VW) για αυτό το αυτοκίνητο προτείνουν την φόρτιση μέσω οικιακής πρίζας μόνο ως λύση ανάγκης. https://blog.evbox.com/how-to-charge-ev-safely Στα υπόλοιπα που έγραψες συμφωνώ απόλυτα.
Vagosman Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Κανείς δεν φορτίζει απο 0-100 σε απλή πρίζα. Όμως είναι εφικτό κάποιος να φορτίζει με απλή παροχή αρκεί να ξέρει τα όρια της και τους χρόνους της. Θέλεις να πας ταξίδι; Προγραμματίζεις το χρόνο σου. Αν κάνεις πολλά χλμ καθημερινά τότε θα πρέπει να έχεις κάποιο wall box οικιακό 3φ να σου δίνει τα μέγιστα που δέχεται ο on board φορτιστης πχ 11kW; Αλλιως πας σε dc ταχυφορτιστές που παρακάμπτεις τον onboard δίνοντας απευθείας στις μπαταρίες.
Burgos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Ήμουν ψαρωμένος από το δικό μου που φουλάρει η μπαταριούλα του σε 6 ώρες και έφαγα σκάλωμα. Όταν το πήγα μετά σε DC ταχυφορτιστή πήγε από το 6% στο 100% σε 2 ώρες περίπου.
sndev Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 4 minutes ago, Burgos said: Ήμουν ψαρωμένος από το δικό μου που φουλάρει η μπαταριούλα του σε 6 ώρες και έφαγα σκάλωμα. Όταν το πήγα μετά σε DC ταχυφορτιστή πήγε από το 6% στο 100% σε 2 ώρες περίπου. Ρε συ δε το παμε 100% για 2 λόγους.. ο ενας δε σε νοιάζει γτ ειναι νοικιάρικο. Μηπως παρατηρήσες αν στον dc 50αρι που πηγες λογικά εκανε τον οδιο χρονο ανα 10٪? Δλδ εκανε πχ το 40-50 ٪ σε 10 λεπτα κ το 90‐100 σε 10 λεπτά παλι;
Doubt Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, sndev είπε εκανε πχ το 40-50 ٪ σε 10 λεπτα κ το 90‐100 σε 10 λεπτά παλι; Ενδιαφέρον αυτό να το ξέρουμε. Θυμάμαι από άλλες συσκευές με μπαταρίες λιθίου πως φορτίζουν πιο γρήγορα όσο είναι σχετικά "άδειες". Στο παράδειγμα ας πούμε, μπορεί να κάνει και το διπλό χρόνο να πάει από το 90 στο 100.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα