korakios Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, definitio είπε Αν οι δρόμοι ήταν δεντροφυτεμένοι σε μεγάλη κλίμακα, θα υπήρχε σκιά, που θα έβλαπτε τη δυνατότητα φόρτισης (αλλα θα έκανε πιο βιώσιμη τη πόλη και πιο ανεκτή τη κυκλοφορία)...αλλα σε πολυ μεγάλο ποσοστό αυτό δεν ισχύει... ...τί σχέση έχουν τα λιβάδια; Σαββατιάτικο ξεχαρμάνιασμα; πολυκατοικίες ? σκιά ? επίσης η εταιρία δεν αναφέρει για τα 16χλμ/μέρα μέσου όρου , πόσες ώρες έκθεσης στον ήλιο (και ποιες) χρειάζονται και με πόση μέση ταχύτητα θα κινείσαι για τα 16 αυτά χιλιόμετρα
Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, definitio είπε Συγκρίνεις εταιρεία που έχει παράξει λειτουργικό μοντέλο και έχει συμφωνίες παραγωγής με μεγάλη εταιρεία με το Πανόπουλο και τα παπατζιλίκια του και τα σχέδια στο ίνστα... Κάντε ένα διάλειμμα από το φόρουμ, αν σας χαλάει... Συγκρίνω μια εταιρεία που από το 2016 έως σήμερα δεν έβγαλε στην παραγωγή αυτό που ανακοίνωσε με μια άλλη εταιρεία που από το 2019 έως σήμερα επίσης δεν έβγαλε στην παραγωγή αυτό που ανακοίνωσε, και όχι το πόσο παπάτζες είναι οι ιδιοκτήτες τους. Εσένα κάτι σε χαλάει με αποτέλεσμα άλλα να διαβάζεις και άλλα να καταλαβαίνεις, όχι εμένα, να το προσέξεις, μη το αφήσεις έτσι. 1
definitio Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, korakios είπε πολυκατοικίες ? σκιά ? επίσης η εταιρία δεν αναφέρει για τα 16χλμ/μέρα μέσου όρου , πόσες ώρες έκθεσης στον ήλιο (και ποιες) χρειάζονται και με πόση μέση ταχύτητα θα κινείσαι για τα 16 αυτά χιλιόμετρα Aπό τα καταπράσινα λιβάδια στις πολυκατοικίες; Εστω... Το δικο μου αμάξι σε δρόμο με 4όροφες πολυκατοικίες, μια χαρά το τρώει ο ήλιος για αρκετό διάστημα μέσα στη μέρα... Με μοντέλο το Μόναχο, δίνει κάποια νούμερα στη σελίδα 9 εδώ https://sonomotors.com/site/assets/files/1621/informationssheet_sion_1.pdf ...αναφέρει νούμερα από 21χλμ ηλιακής φόρτισης/εβδομάδα το Δεκέμβρη με συννεφιασμένο ουρανό όλη μέρα, έως 245χλμ φόρτισης/εβδομάδα με καθαρό ουρανό τον Ιουνιο. 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Συγκρίνω μια εταιρεία που από το 2016 έως σήμερα δεν έβγαλε στην παραγωγή αυτό που ανακοίνωσε με μια άλλη εταιρεία που από το 2019 έως σήμερα επίσης δεν έβγαλε στην παραγωγή αυτό που ανακοίνωσε, και όχι το πόσο παπάτζες είναι οι ιδιοκτήτες τους. Εσένα κάτι σε χαλάει με αποτέλεσμα άλλα να διαβάζεις και άλλα να καταλαβαίνεις, όχι εμένα, να το προσέξεις, μη το αφήσεις έτσι. Το ότι επιλεγεις να συγκρίνεις αυτό που λες εσύ για τις δύο περιπτώσεις κι όχι τη πραγματικότητα των δύο περιπτώσεων, είναι κάτι που μάλλον εσύ πρέπει να προσέξεις... ...έχει ο Πανόπουλος συμφωνία με μεγάλο ευρωπαϊκό κατασκευαστή; Εχει παράξει λειτουργικό μοντέλο; Εχει μαζέψει κεφάλαιο υποψήφιων τελικών πελατών; Με τη δική σου λογική, αν κάνεις εσύ μια ζωγραφιά στο χαρτί για ένα υπερ-αυτοκίνητο, είσαι στο ίδιο επίπεδο με τη Sono Motors, επειδή δεν έχετε βγάλει αυτοκίνητο στη μαζική παραγωγή...ιδιοφυές... 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, definitio είπε Το ότι επιλεγεις να συγκρίνεις αυτό που λες εσύ για τις δύο περιπτώσεις κι όχι τη πραγματικότητα των δύο περιπτώσεων, είναι κάτι που μάλλον εσύ πρέπει να προσέξεις... ...έχει ο Πανόπουλος συμφωνία με μεγάλο ευρωπαϊκό κατασκευαστή; Εχει παράξει λειτουργικό μοντέλο; Εχει μαζέψει κεφάλαιο υποψήφιων τελικών πελατών; Με τη δική σου λογική, αν κάνεις εσύ μια ζωγραφιά στο χαρτί για ένα υπερ-αυτοκίνητο, είσαι στο ίδιο επίπεδο με τη Sono Motors, επειδή δεν έχετε βγάλει αυτοκίνητο στη μαζική παραγωγή...ιδιοφυές... Δεν επέλεξα να συγκρίνω τίποτα, απλά έγραψα το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό όταν ο φίλος παραπάνω μου θύμισε μια εταιρεία που το 2016 αφού μάζεψε χρηματοδοτήσεις ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στην παραγωγή ένα αυτοκίνητο που δεν έβγαλε ποτέ έως σήμερα. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά το post μου θα διαπιστώσεις ότι έγραψα πως μου θυμίζει την περίπτωση του Πανόπουλου, και όχι ότι οι δύο αυτές περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες. Άντε γεια.
korakios Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, definitio είπε Το δικο μου αμάξι σε δρόμο με 4όροφες πολυκατοικίες, μια χαρά το τρώει ο ήλιος για αρκετό διάστημα μέσα στη μέρα... Με μοντέλο το Μόναχο, δίνει κάποια νούμερα στη σελίδα 9 εδώ https://sonomotors.com/site/assets/files/1621/informationssheet_sion_1.pdf ...αναφέρει νούμερα από 21χλμ ηλιακής φόρτισης/εβδομάδα το Δεκέμβρη με συννεφιασμένο ουρανό όλη μέρα, έως 245χλμ φόρτισης/εβδομάδα με καθαρό ουρανό τον Ιουνιο. ok , κάνε παραγγελία αφού σε ψήνει τόσο και πες μας εντυπώσεις
basilis_k6 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, korakios είπε έως 242 χλμ , με 112 μέσο όρο , ανα εβδομάδα 😁 σίγουρα θετικό βήμα αν αυτο στην ελλαδα λογω ηλιου ειναι 150 ανα εβδομαδα, μιλαμε για σχεδον ολα τα χλμ ενος μεσου χρηστη! ακουγετε πολύ καλο για να ειναι αληθινο. παλιοτερη προσπαθεια υποσχοταν 30χλμ την εβδομαδα. αυτοι που βρηκαν 112?!
zio10 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, afelis είπε Καλησπέρα σε ολους πιστεύω θα ειχε ενδιαφέρον ενα γκάλοπ, με πόσα μέλη εχουν ηλεκτρικό,ποσοι σκέφτονται να πάρουν ( οι τωρινές παραγγελείες εχουν χρόνο παράδωσης 1,5 με 2 χρόνια ) και ποιοί λόγοι ειναι αποτρεπτικοί για την αγορά του π.χ. οικονομικοί, μικρή αυτονομία, λίγες υποδομές φόρτισης, χωρίς δικό μας χώρο, κ,λ,π. Ηλεκτρικό θα έπαιρνα μόνο για δεύτερο αφού για μένα είναι πολύ περιοριστικό και αγχωτικό να έχεις ένα αυτοκίνητο που δεν μπορείς να βάλεις καύσιμο σε λίγα λεπτά και να πας όπου θες. Για δεύτερο όμως είναι αρκετά ακριβό και έχει τους ίδιους περιορισμούς οπότε και πάλι προτιμώ ένα μικρό συμβατικό με το οποίο μπορείς να πας όπου θες αν χρειαστεί. Άρα μόνο ηλεκτρικό ποδήλατο (έχω) ή ηλεκτρικό μηχανάκι για κοντινές μετακινήσεις έχει νόημα για μένα όπως είναι τα πράγματα τώρα. 4 2
Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 7 ώρες πριν, basilis_k6 είπε αν αυτο στην ελλαδα λογω ηλιου ειναι 150 ανα εβδομαδα, μιλαμε για σχεδον ολα τα χλμ ενος μεσου χρηστη! ακουγετε πολύ καλο για να ειναι αληθινο. παλιοτερη προσπαθεια υποσχοταν 30χλμ την εβδομαδα. αυτοι που βρηκαν 112?! Η παλιότερη προσπάθεια υποσχόταν έως και 30 χλμ από τον ήλιο αλλά ανά ημέρα, όχι ανά βδομάδα, και υπόψιν δεν βγήκε στην παραγωγή ποτέ. Τώρα μιλάει για "τελική" έκδοση του Sion που υπόσχεται έως και 245 ανά εβδομάδα (35 ανά ημέρα δλδ), μόλις 15% περισσότερα από το "παλιό" μοντέλο και όχι τα 5πλάσια όπως λες. Παραθέτω σχετικό άρθρο με ημερομηνία 28/07/2017: Sono Motors Sion: Ηλεκτρικό με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ [video] (autonomous.gr) 1
basilis_k6 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η παλιότερη προσπάθεια υποσχόταν έως και 30 χλμ από τον ήλιο αλλά ανά ημέρα, όχι ανά βδομάδα, και υπόψιν δεν βγήκε στην παραγωγή ποτέ. Τώρα μιλάει για "τελική" έκδοση του Sion που υπόσχεται έως και 245 ανά εβδομάδα (35 ανά ημέρα δλδ), μόλις 15% περισσότερα από το "παλιό" μοντέλο και όχι τα 5πλάσια όπως λες. Παραθέτω σχετικό άρθρο με ημερομηνία 28/07/2017: Sono Motors Sion: Ηλεκτρικό με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά πάνελ [video] (autonomous.gr) μάλλον δεν λεμε το ίδιο. αυτο που λεω εγω ηταν με ενα μονό μεγάλο πανελ οροφης που εδινε εως και 10χλμ ανα 8 ωρες ηλιοφάνεια. πρακτικα δηλαδή δυσκολα θα εφτανε τα 6-7 χλμ την ημερα. δεν έχει σημασία. αυτο εδω εχει παντου πανελ. το αυτονόητο γινετε πραξη σιγα σιγα.
Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 27 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε μάλλον δεν λεμε το ίδιο. αυτο που λεω εγω ηταν με ενα μονό μεγάλο πανελ οροφης που εδινε εως και 10χλμ ανα 8 ωρες ηλιοφάνεια. πρακτικα δηλαδή δυσκολα θα εφτανε τα 6-7 χλμ την ημερα. δεν έχει σημασία. αυτο εδω εχει παντου πανελ. το αυτονόητο γινετε πραξη σιγα σιγα. Άλλο είχες γράψει πριν και άλλο γράφεις τώρα, πριν είχες γράψει για 30 χλμ την εβδομάδα παρουσιάζοντας το σαν κάτι παρόμοιο, ενώ τώρα γράφεις για έως και 10χλμ ανά 8 ώρες (ουσιαστικά ανά ημέρα). Και όντως δεν έχει σημασία μια και δεν βγήκε ποτέ στην παραγωγή, τουλάχιστον αυτό που λέω εγώ (link έχω παραθέσει παραπάνω). Πάντως γενικότερα για τα πάνελ στις επιφάνειες ενός BEV κάθε άλλο παρά "αυτονόητο" είναι, μέχρι τώρα οι κατασκευαστές το απέφευγαν γιατί δεν ήταν αποδοτικό, το μόνο που έχω δει σε κάποια μοντέλα είναι ένα μικρό πάνελ το οποίο υπάρχει για να συντηρεί (και όχι να φορτίζει) την βοηθητική 12βολτη μπαταρία. 1
evark Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ενας φωτοβολταικός συλλέκτης "μαζεύει" περίπου 120 watt ανα τμ, υπάρχουν και καλύτεροι με 150+ αλλά και χειρότεροι με 100, αλλα ας θεωρήσουμε μια ρεαλιστική τιμή τα 120. Ενα αυτοκίνητο πολύ χοντρικά μπορεί να διαθέτει μονο σε ουρανό-καπώ, 3-4 τετραγωνικά μέτρα (αν θεωρήσουμε μονο τις ακέραιες επίπεδες επιφάνειες χωρίς πλαινά και χωρίς μικρά κομμάτια που ακολουθούν τις καμπύλες). Με απλό υπολογισμό προκύπτει 4 Χ 120 = 480 W, με 10-12 ωρες ηλιοφάνειας και λαμβάνοντας υπόψη ότι η γωνία του ήλιου μεταβάλλεται, μπορούμε να πούμε ότι στο 12ωρο μπορείς να μαζέψεις 480 Χ 12 Χ 0,5 = 2,9Κwh και με ένα συντελεστή 0,85 για τα κυκλώματα φόρτισης περίπου έχουμε τελικά 2,5 KWh στη μπαταρία. Ενα μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο "καίει" περίπου 180 Wh/km, οπότε ρεαλιστικά μιλάμε για 12-13 χιλιόμετρα ανά ημέρα, χωρίς εξοφρενική εκμετάλλευση της τεχνολογίας που υπάρχει. Τωρα αν αξίζει το εξτρα κόστος και της φασαρίας θα δείξει.... απλά να ξέρουμε τα μεγέθη για τα οποία μιλάμε. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από evark 1 1
AKATADIOKTOS Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Προοπτικές για πολλά όσκαρ.Μου αρέσει που κάνετε αναλύσεις επι αναλύσεων χωρίς να υπολογίζετε τα κέφια του ξενοδόχου Έρχεται νέος φόρος ανά χιλιόμετρο χρήσης με φόντο τα EVs https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/erchetai-neos-foros-ana-chiliometro-chrisis-me-fonto-ta-evs/ Επίσημο: Χαράτσι και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα –Ποια χώρα της Ευρώπης θα επιβάλλει υψηλούς φόρους https://www.carandmotor.gr/nea/episimo-haratsi-kai-sta-ilektrika-aytokinita Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί πολλές φορές σε αυτή την χώρα.Πρώτα έσπρωχναν τον κοσμάκη σε αγορά συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων και αφου οι κάτοχοι ξεπερνούσαν την κρίσιμη μάζα,τότε παπ ερχόταν η καρπαζιά μέσω της φορολογίας 2 1 1 1
sndev Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε Προοπτικές για πολλά όσκαρ.Μου αρέσει που κάνετε αναλύσεις επι αναλύσεων χωρίς να υπολογίζετε τα κέφια του ξενοδόχου Έρχεται νέος φόρος ανά χιλιόμετρο χρήσης με φόντο τα EVs https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/erchetai-neos-foros-ana-chiliometro-chrisis-me-fonto-ta-evs/ Επίσημο: Χαράτσι και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα –Ποια χώρα της Ευρώπης θα επιβάλλει υψηλούς φόρους https://www.carandmotor.gr/nea/episimo-haratsi-kai-sta-ilektrika-aytokinita Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί πολλές φορές σε αυτή την χώρα.Πρώτα έσπρωχναν τον κοσμάκη σε αγορά συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων και αφου οι κάτοχοι ξεπερνούσαν την κρίσιμη μάζα,τότε παπ ερχόταν η καρπαζιά μέσω της φορολογίας Μέχρι να έρθει ο φόρος μπορουμε να συνεχίζουμε να το αναλύουμε πληρώνοντας τους υφιστάμενους, σωστά;
basilis_k6 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε Προοπτικές για πολλά όσκαρ.Μου αρέσει που κάνετε αναλύσεις επι αναλύσεων χωρίς να υπολογίζετε τα κέφια του ξενοδόχου Έρχεται νέος φόρος ανά χιλιόμετρο χρήσης με φόντο τα EVs https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/erchetai-neos-foros-ana-chiliometro-chrisis-me-fonto-ta-evs/ Επίσημο: Χαράτσι και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα –Ποια χώρα της Ευρώπης θα επιβάλλει υψηλούς φόρους https://www.carandmotor.gr/nea/episimo-haratsi-kai-sta-ilektrika-aytokinita Αυτό το έργο το έχω ξαναδεί πολλές φορές σε αυτή την χώρα.Πρώτα έσπρωχναν τον κοσμάκη σε αγορά συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων και αφου οι κάτοχοι ξεπερνούσαν την κρίσιμη μάζα,τότε παπ ερχόταν η καρπαζιά μέσω της φορολογίας και οταν ερθει ο φορος ολοι εδω θα πέσουν απ τα συννεφα
Joshua21 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Το θέμα με τους φόρους στα ηλεκτρικά έχει ξανασυζητηθεί πολλές σελίδες πριν, εννοείται πως το κράτος θα βάλει φόρους στα ηλεκτρικά όταν αυτά γίνουν τόσα πολλά ώστε να αντισταθμίσει τα λεφτά που θα χάνει από ΕΦΚ καυσίμων, αλλά είναι τουλάχιστον αστείο να το συζητάμε από τώρα που τα ηλεκτρικά είναι σχεδόν ανύπαρκτα (8.000 στα 5.000.000). Εκτός και αν κάποιος νομίζει πως θα γίνουν 1.000.000 σε κανα δυο χρόνια... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα