Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thanar είπε

Όσο και να κάψεις σε νυχτερινό, πάνω από €0.17/kWh τελική τιμή ΔΕΝ θα πας. Αυτό μας ενδιαφέρει, και αυτό ισχυριζόμαστε, και μ' αυτό κάνουμε τους υπολογισμούς. Παίρνουμε τη χειρότερη περίπτωση.

Άλλο ειχες γράψει πριν και άλλο γράφεις τώρα, στις κωλοτούμπες καλός είσαι, αυτό οφείλω να το παραδεχτώ :)

• Confused 1
Δημοσ.

Μιλάμε για τις αυξήσεις στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, ενώ η βενζίνη έφτασε στο 2.40 σε ένα μήνα;
Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο με ις τιμές. 
Ιδίως στο CNG που αν κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία θα κλάψουνε μανούλες.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Πιστεύω πως είναι εντελώς λάθος να δοκιμάσει κάποιο μεσαίο εφόσον αυτό που τον ενδιαφέρει είναι κάποιο mini (στην ουσία 3 κατηγορίες κάτω), το σωστό είναι να δοκιμάσει κάποιο ίδιας κατηγορίας, ή ακόμα καλύτερα ακριβώς το μοντέλο που τον ενδιαφέρει.

αφού εξηγει ο άνθρωπος σε επόμενο ποστ οτι ίσως σκεφτεί και για μεσαίου μεγέθους γτ να μη δει κατευθειαν αυτο για να εχει αποψη αν θα παει προς τα κατω?

19 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μόνο στη μία από τις επιδόσεις τους μπορεί να συγκριθεί με supercar, στην επιτάχυνση από στάση (και αυτή λειψή γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι επαναλήψιμη) στις υπόλοιπες επιδόσεις ούτε για αστείο.

μιας και δείχνει οτι παρακολουθείς την αγορά και εχεις αποψη , θα ηθελα να μου αναπτύξεις το σκεπτικό σου για τις υπολοιπες επιδόσεις  συγκριτικά  

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, sndev είπε

αφού εξηγει ο άνθρωπος σε επόμενο ποστ οτι ίσως σκεφτεί και για μεσαίου μεγέθους γτ να μη δει κατευθειαν αυτο για να εχει αποψη αν θα παει προς τα κατω

Δεν έχω δει τέτοιο post, είσαι σίγουρος ότι έγραψε κάτι τέτοιο? Από ότι κατάλαβα έχει ήδη μεσαίο (insignia), και ψάχνει κάτι πολύ μικρότερο για να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο στην πόλη για οικονομία καυσίμου, ευκολία στο παρκάρισμα κτλ.

Κατηγορία είχα δει να περιγράφει μόνο στην αρχή που έγραψε για e-UP/Smart EQ (μίνι) και Leaf (μικρομεσαίο), και μάλιστα το Leaf όχι επειδή του έκανε το μέγεθος αλλά μόνο και μόνο λόγω "προσιτής τιμής".

Αν πάλι τα κατάλαβα όλα λάθος και ίσως σκεφτεί ΚΑΙ για μεσαίο, τότε εννοείται πως καλά θα κάνει να δοκιμάσαι ΚΑΙ μεσαίο.

28 λεπτά πριν, sndev είπε

μιας και δείχνει οτι παρακολουθείς την αγορά και εχεις αποψη , θα ηθελα να μου αναπτύξεις το σκεπτικό σου για τις υπολοιπες επιδόσεις  συγκριτικά  

Δεν έχω κάποιο δικό μου σκεπτικό, δεν ήταν δική μου απόφαση το τι θεωρείται επιδόσεις και τι όχι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν έχω δει τέτοιο post, είσαι σίγουρος ότι έγραψε κάτι τέτοιο? Από ότι κατάλαβα έχει ήδη μεσαίο (insignia), και ψάχνει κάτι πολύ μικρότερο για να το χρησιμοποιεί αποκλειστικά και μόνο στην πόλη για οικονομία καυσίμου, ευκολία στο παρκάρισμα κτλ.

Mα να αμφιβάλω πια το τι διαβάζω εδώ μέσα ρε γμτ? να μην ειμαι σίγουρος εγω και να κανω τόσο λάθος στο τι καταλαβαίνω, τοσο πολυ να ξεκούτιανα? ... ειναι quote ακριβώς πάνω απο την απάντηση που μου σχολιασες .. και ειναι ο λογος που πρότεινα να δει νοικιασμένο με το χρονο του απο μεσαία κατηγορία 

Αναφορά σε κείμενο

"και με βολέψει και μου αρέσει το ηλεκτρικό, θα πάω σε ένα με μεγαλύτερη αυτονομία. μεσαίου μεγέθους,

15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν έχω κάποιο δικό μου σκεπτικό, δεν ήταν δική μου απόφαση το τι θεωρείται επιδόσεις και τι όχι.

ναι ρε παιδι μου σε αυτο μαζί σου ,δεν καθορίζεις εσυ τι είναι επιδόσεις αλλά εσυ χαρακτηρίζεις τις υπολοιπες επιδοσεις αστειες, οπότε θα ηθελα να καταλαβω ποιες είναι αυτές οι επιδόσεις που δεν εχει το τεσλα συγκριτικά οπότε είναι αστείες σε σύγκριση. Δεν ζητάω να μου πεις ποιες ειναι οι επιδοσεις γενικά σε ενα οχημα  αλλα ποιες ειναι αυτες που συγκρίνεις  

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sndev είπε

Mα να αμφιβάλω πια το τι διαβάζω εδώ μέσα ρε γμτ? να μην ειμαι σίγουρος εγω και να κανω τόσο λάθος στο τι καταλαβαίνω, τοσο πολυ να ξεκούτιανα? ... ειναι quote ακριβώς πάνω απο την απάντηση που μου σχολιασες .. και ειναι ο λογος που πρότεινα να δει νοικιασμένο με το χρονο του απο μεσαία κατηγορία 

Τι να σου πω, δεν ξέρω αν ξεκούτιανες, ίσως να ξεκούτιανα εγώ.

Πάντως νόημα θα είχε να μου δείξεις το επίμαχο post του φίλου, δλδ εκείνο στο οποίο - υποτίθεται πως - λέει πως ίσως σκεφτεί και για μεσαίου μεγέθους (αυτό που δεν μπορώ να εντοπίσω εγώ δλδ), και όχι αυτό με την δική σου πρόταση το οποίο σίγουρα το έχω δει μια και το σχολίασα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Τι να σου πω, δεν ξέρω αν ξεκούτιανες, ίσως να ξεκούτιανα εγώ.

Πάντως νόημα θα είχε να μου δείξεις το επίμαχο post του φίλου, δλδ εκείνο στο οποίο - υποτίθεται πως - λέει πως ίσως σκεφτεί και για μεσαίου μεγέθους (αυτό που δεν μπορώ να εντοπίσω εγώ δλδ), και όχι αυτό με την δική σου πρόταση το οποίο σίγουρα το έχω δει μια και το σχολίασα.

ελα με τρολαρεις δε μπορει παραδεξου το αφου εβαλα λινκ

κατσε κ μια φωτο ..το εχω με κοκκινο κυκλο ε

image.png.93d76d4b62f6f45f4e6d4b32f611d95f.png

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, sndev είπε

ναι ρε παιδι μου σε αυτο μαζί σου ,δεν καθορίζεις εσυ τι είναι επιδόσεις αλλά εσυ χαρακτηρίζεις τις υπολοιπες επιδοσεις αστειες, οπότε θα ηθελα να καταλαβω ποιες είναι αυτές οι επιδόσεις που δεν εχει το τεσλα συγκριτικά οπότε είναι αστείες σε σύγκριση. Δεν ζητάω να μου πεις ποιες ειναι οι επιδοσεις γενικά σε ενα οχημα  αλλα ποιες ειναι αυτες που συγκρίνεις  

Ok, η τελική ταχύτητα, η επιτάχυνση 0-100 και η τελική θεωρούνται ως οι πιο σημαντικές επιδόσεις. Το τελευταίο m3 performance των 560ps έχει 260 τελική, η οποία είναι αστεία σε σύγκριση με οποιοδήποτε supercar με παρόμοια ιπποδύναμη που η τελική του είναι πάνω από 300. Και όχι μόνο το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά γενικώς όλα τα BEV έχουν αστεία τελική ταχύτητα σε σχέση με την ιπποδύναμη τους.

20 λεπτά πριν, sndev είπε

ελα με τρολαρεις δε μπορει παραδεξου το αφου εβαλα λινκ

κατσε κ μια φωτο ..το εχω με κοκκινο κυκλο ε

image.png.93d76d4b62f6f45f4e6d4b32f611d95f.png

Δεν τρολάρω, το post του φίλου δεν το είχα δει, το λινκ που έβαλες δεν το άνοιξα καν μια και έδειχνε μόνο τη δική σου απάντηση και όχι αυτό που είχες κάνει quote. Δεν φαίνεται να έχεις ξεκουτιάνει, μπορείς να ησυχάσεις :)

Πάντως ναι, αν είναι να πάρει ένα μίνι τώρα και μετά να ψάχνεται να το αλλάξει με ένα μεσαίο, σαφώς και είναι καλύτερα να δοκιμάσει για μια βδομάδα ένα μεσαίο ώστε να τον βοηθήσει να αποφασίσει, δεν διαφωνούμε σε αυτό.

• Confused 1
Δημοσ.
Στις 18/7/2022 στις 2:06 ΜΜ, sndev είπε

όσοι έχετε στη κατοχή σας ηλεκτρικό έχετε και θερμικό ? αν έχετε, τι χρήση του κάνετε μετα την απόκτηση του ηλεκτρικού?

Μόνο ρεύμα....

Παραγωγός ο ίδιος... 

Λολ το δυσκολο είναι να φορτίσεις το Smart, το Tesla φορτίζει αέρα.

20220613_102808.jpg.8e3b33c9a454b6c2901e224294494363.jpg

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, unforgiven είπε

Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο με ις τιμές. 
Ιδίως στο CNG που αν κλείσει τη στρόφιγγα η Ρωσία θα κλάψουνε μανούλες.

Τα κάνουμε LPG  😝

Αυτο βέβαια είναι το λιγότερο που απασχολεί κάποιον  σε τέτοια σενάρια 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, engelo είπε

Μόνο ρεύμα....

Παραγωγός ο ίδιος... 

Λολ το δυσκολο είναι να φορτίσεις το Smart, το Tesla φορτίζει αέρα.

20220613_102808.jpg.8e3b33c9a454b6c2901e224294494363.jpg

παραγωγός εννοεις οτι εχεις φ/β? 

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Το τελευταίο m3 performance των 560ps έχει 260 τελική, η οποία είναι αστεία σε σύγκριση με οποιοδήποτε supercar με παρόμοια ιπποδύναμη που η τελική του είναι πάνω από 300

αυτα που με 560αλογα βλέπουν 300 ειναι αρκετά πιο ακριβα αυτοκίνητα και εχουν και αεροδυναμικη. τα τυπικα αυτοκινητα με 500+ ιππους ακομη και χωρις ηλεκτρονικο κοφτη κανα 280-285 βλέπουν. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

αυτα που με 560αλογα βλέπουν 300 ειναι αρκετά πιο ακριβα αυτοκίνητα και εχουν και αεροδυναμικη. τα τυπικα αυτοκινητα με 500+ ιππους ακομη και χωρις ηλεκτρονικο κοφτη κανα 280-285 βλέπουν. 

Ήμουν πολύ συγκεκριμένος σε αυτό που έγραψα, αναφέρθηκα σε οποιοδήποτε supercar με παρόμοια ιπποδύναμη, και όχι σε "τυπικά" (ότι και να εννοείς με αυτό) αυτοκίνητα με 500+ ίππους.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στο αυριανό επεισόδιο του εβδομαδιαίου Podcast της ομάδας «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα», βασικό θέμα συζήτησης θα είναι ο δεύτερος κύκλος της Δράσης "Κινούμαι Ηλεκτρικά"! Θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις που θα αναρτηθούν στη σχετική ανάρτηση στην ομάδα μας στο facebook, αλλά και κατά τη διάρκεια του live.
Για να ξεθολώσουμε από την ανάγνωση και αποκρυπτογράφηση της σχετικής ΚΥΑ, θα κάνουμε μερικά διαλείμματα, για να αναφερθούμε στις πρόσφατες εξελίξεις φόρτισης, αλλά και στο άνω των 5000χιλ χιλιομέτρων ταξίδι που ολοκλήρωσαν σήμερα ο Δημήτρης και η Ελένη, από την Αθήνα στο Nordkapp, με το model Y!

• Like 4

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...