Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, unforgiven είπε

13 λεπτά +6% ΦΠΑ=13,78 νυχτερινό.

0,16554 βγαίνει η τελική με τις λοιπές χρεώσεις , για το νυχτερινό ,

19 λεπτά πριν, unforgiven είπε

είναι 17 λεπτά+6% ΦΠΑ=18.02 λεπτά ημερήσιο

την ημέρα 0,2365 (υποθέτω είσαι <1600kw/τετράμηνο)

19 λεπτά πριν, unforgiven είπε

όταν φορτίζω σπίτι, θα φορτίζω νύχτα.

λογικά θα σου φτάνουν οι ώρες φόρτισης για τα χλμ που θα κάνεις στην πόλη

Απλά το νου σου με τις μπαταρίες να μην έχει μπει χέρι (υποθέτω σε μτχ θα πας)

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 5,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Επίσης 17 λεπτά την κιλοβατώρα δεν παίζει σήμερα, ούτε για νυχτερινό στο φτηνότερο σταθερό πρόγραμμα.

Εγω στην φυσικο αεριο , μου βγαινει η kwh 16 λεπτα περιπου . Δεν ειναι κλειδωμενη τιμη υπολογιζοντας μεσα φορους ρητρες επιστροφες κλπ...

και πολύ μεγαλύτερα ασφάλιστρα,

Οχι δεν ισχυει αυτο ειναι τα ιδια . Τα ασφαλιστρα υπολογιζονται με βαση την αξια του αυτοκινητου και τις καλυψεις που θελεις.

29 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Ετσι λεγανε και για τα ηλεκτρικα καποτε.

Οχι δεν το λεγανε ποτε αυτο .

Τα ηλεκτρικα εχουν πολλα κουσουρια, και λογω υψηλης τιμης και επειδη ειναι κατι που ο πολυς κοσμος δεν εχει συνηθισει, δεν προκειται να κατσουν καλα ποτε στην Ελλαδα. Δηλαδη δε θα γινουμε ποτε Νορβηγια να βλεπεις πολλα τετοια μαζεμενα σε καθε στενο. Θα συνυπαρχουν με τα συμβατικα σαν μοδα μεχρι να αντικατασταθουν απο κατι αλλο. 

Πολλα κουσουρια δεν εχουν, εχουν μειονεκτηματα οπως και πλεονεκτηματα. Αναλογα που δινει ο καθενας βαρυτητα. Πολλοι οπως εσυ ψαχνουν το τελειο αυτοκινητο, δεν ξερω αν θα εμφανιστει ποτε.

Θα υπαρξει σε λιγα χρονια προβλημα με την ανευρεση μεταλλων για τις μπαταριες, οποτε ολο το εγχειρημα θα κολλησει, αν δε γινει καποια συγκλονιστικη προοδος στις μπαταριες.

Υπαρχουν ενα σωρο λυσεις για αντικατασταση σπανιων γαιων οταν θα χρειαστει και με την προοδο της τεχνολογιας αυτα τα θεματα θα ειναι λυμμενα.

ποτε καποιες εταιρειες που δηλωσαν οτι θα βγαζουν μονο ηλεκτρικα, θα κανουν μια ωραια κωλοτουμπα, ιδια με των ευρωπαικων κυβερνησεων με το λιγνιτη... 

Δεν εγινε καμια κωλοτουμπα, μαλλον δεν εχεις καταλαβει την καινουργια κατασταση. Λυση αναγκης ειναι λογω λανθασμενης επιλογης να στηριζομαστε τοσο πολυ στο φυσικο αεριο σαν μεταβατικο καυσιμο. Εντελως λαθος επιλογη στα ορια της συνομωσιας.

Χαλαρα βαραμε 10-20% του ρευματος εισαγωγες απο τις γυρω χωρες καθε μηνα.

Τους τελευταιους μηνες οχι μονο δεν εισαγουμε αλλα εξαγουμε κιολας.

https://www.admie.gr/agora/statistika-agoras/kyrioi-deiktes-dashboard/paragogi-ana-kaysimo-isozygio-diasyndeseon

Επεξ/σία από gbras
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Ο συμπλέκτης χρειάζεται μια φορά την εικοσαετία;  Σε αυτοκίνητο πόλης;

Έγραψα τα περισσότερα από αυτά που ανέφερες, όχι όλα, ψυγείο πχ στο δικό μου άλλαξα πρώτη φορά πρόσφατα μετά από 22 έτη. Όσο για τον συμπλέκτη με σωστή χρήση κατά μέσο όρο χρειάζεται αλλαγή στις 120.000 χλμ (10 χρόνια δλδ), αλλά είναι τουλάχιστον ηλίθιο να επιλέξεις σήμερα αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ ξέρεις ότι θα κάνεις 12.000 χλμ το χρόνο αποκλειστικά μέσα στην πόλη, και δεν εννοώ λόγω του κόστους επισκευής όοοταν χρειαστεί.

21 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Δεν πωλούνται μόνο στο Car αυτοκίνητα.

Όντως, δεν έχει μόνο στο car αγγελίες για αυτοκίνητα, αλλά είναι εντελώς απίθανο να βρεις κάποια αγγελία κάπου αλλού και να μην είναι στο car.

22 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Επιπλέον, η χρέωση που έχω είναι 17 λεπτά+6% ΦΠΑ=18.02 λεπτά ημερήσιο και 13 λεπτά +6% ΦΠΑ=13,78 νυχτερινό. 

Όπως έγραψα και παραπάνω ξεχνάς να υπολογίσεις τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, άσε που αυτές τις τιμές δεν θα τις έχεις για πάντα.

22 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Τελικά θα έρθει πολύ πιο οικονομικά το ηλεκτρικό, αν σκεφτείς πως, όταν φορτίζω σπίτι, θα φορτίζω νύχτα.

Δηλαδή δεν θα κάνεις απόσβεση σε 2 χρόνια όπως νόμιζες, θα κάνεις σε κανα χρόνο? :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, unforgiven είπε

Όπως και να έχει, θεωρώ πιο λογικό να δώσω 15 χιλιάρικα για να πάρω ηλεκτρικό, παρά 10 με βενζίνη ή 12 με CNG. Γνώμη μου πάντα.

αν συγκρίνεις με cng δε γίνεται ποτέ απόσβεση αλλά

2 ώρες πριν, unforgiven είπε

Όσο αφορά το CNG,  αφ ενός δεν με βολεύει να κάνω χιλιόμετρα για να πάω σε κάποιο πρατήριο και να περιμένω στην ουρά, αφ ετέρου είναι ακριβότερο, γύρω στα 1500 ευρώ από το αντίστοιχο βενζίνης.

αν δε σε βολεύει πάσο (τα 1500€ παραπάνω είναι τίποτα συγκριτικά με τη βενζίνη)

Γιατί όμως δεν κοιτάς με lpg ? παίζει παντού , είναι πάμφθηνο και αν είσαι απο τα άτομα που φταίει το υγραέριο για τα πάντα , βάλε εκτός της εγκατάστασης + 1000€ για τυχών ζημιές

πολύ πιο εύκολα βρίσκεις μτχ βενζίνης και το κάνεις υγραέριο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, gbras είπε

Εγω στην φυσικο αεριο , μου βγαινει η kwh 16 λεπτα περιπου . Δεν ειναι κλειδωμενη τιμη υπολογιζοντας μεσα φορους ρητρες επιστροφες κλπ...

Μάλλον θέλεις να πεις τόσο σου έβγαινε μέχρι τώρα ή πιο σωστά τόσο σου βγήκε τελευταία φορά, γιατί πόσο θα βγαίνει από δω και πέρα δεν το ξέρει κανένας.

4 λεπτά πριν, gbras είπε

Οχι δεν ισχυει αυτο ειναι τα ιδια . Τα ασφαλιστρα υπολογιζονται με βαση την αξια του αυτοκινητου και τις καλυψεις που θελεις.

Ούτε καν, τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με βάση πολλά περισσότερα δεδομένα από όσα νομίζεις, την ηλικία του οδηγού, την περιοχή που βρίσκεται, την μάρκα/μοντέλο/ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, κτλ κτλ. Επίσης μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ανταγωνισμός, οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν έδιναν καν δυνατότητα ασφάλισης ηλεκτρικού, ούτε τώρα την δίνουν όλες.

• Like 1
Δημοσ.
On 17/07/2022 at 12:52, @11h said:

πανάκριβα εισαγόμενα καύσιμα που δεν ξέρουμε άν την άλλη εβδομάδα θα υπάρχουν

την άλλη εβδομάδα είπα;

Νέα-και-Ειδήσεις-από-την-Ελλάδα-και-τον-Κόσμο-Η-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.png

ευτυχώς υπάρχει σχέδιο

Gazprom-Επικαλείται-ανωτέρα-βία-για-μη-παράδοση-φυσικού-αερίου-προς-την-.png

ωχ

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μάλλον θέλεις να πεις τόσο σου έβγαινε μέχρι τώρα ή πιο σωστά τόσο σου βγήκε τελευταία φορά, γιατί πόσο θα βγαίνει από δω και πέρα δεν το ξέρει κανένας.

Προφανως τοσο την πληρωνω τωρα. Απο τον αλλο μηνα που θα αλλαξουν θα δουμε τι θα γινει. Παντως εχω γινει μελος στην ενεργειακη κοινοτητα αττικης οποτε θα εχω και πολυ χαμηλη τιμη στην kwh.

58 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ούτε καν, τα ασφάλιστρα υπολογίζονται με βάση πολλά περισσότερα δεδομένα από όσα νομίζεις, την ηλικία του οδηγού, την περιοχή που βρίσκεται, την μάρκα/μοντέλο/ιπποδύναμη του αυτοκινήτου, κτλ κτλ. Επίσης μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε ανταγωνισμός, οι περισσότερες ασφαλιστικές δεν έδιναν καν δυνατότητα ασφάλισης ηλεκτρικού, ούτε τώρα την δίνουν όλες.

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Ναι σωστα αλλα μιλαμε ποσο κοστιζει η ασφαλεια οταν προκειται  , για τον ιδιο οδηγο , ιδια περιοχη κλπ . Η τιμη ειναι η παρομοια οταν συγκρινεις παρομοια αυτοκινητα με ιδια τιμη. Hyundai kona electric με hyundai kona 198ps.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gbras είπε

Προφανως τοσο την πληρωνω τωρα. Απο τον αλλο μηνα που θα αλλαξουν θα δουμε τι θα γινει. Παντως εχω γινει μελος στην ενεργειακη κοινοτητα αττικης οποτε θα εχω και πολυ χαμηλη τιμη στην kwh.

Το ίδιο πράγμα λέμε.

14 λεπτά πριν, gbras είπε

Ναι σωστα αλλα μιλαμε ποσο κοστιζει η ασφαλεια οταν προκειται  , για τον ιδιο οδηγο , ιδια περιοχη κλπ . Η τιμη ειναι η παρομοια οταν συγκρινεις παρομοια αυτοκινητα με ιδια τιμη. Hyundai kona electric με hyundai kona 198ps.

Παρόμοια μπορεί να είναι η ονομαστική ιπποδύναμη όμως δεν έχει καμία σχέση, παλιότερα τουλάχιστον πολλοί ιδιοκτήτες tesla m3 έκαναν παράπονα ότι οι ασφαλιστικές τα αντιμετώπιζαν τιμολογιακά όχι ως σεντάν των 60k αλλά ως supercars λόγω ιπποδύναμης.

Πάντως μια και το ανέφερες δοκίμασα να πάρω τιμή από HD, στα Hyundai όμως δεν έχει κανένα ηλεκτρικό στη λίστα, μόνο τα υβριδικά.

Δημοσ.

Πάντως μια και το ανέφερες δοκίμασα να πάρω τιμή από HD, στα Hyundai όμως δεν έχει κανένα ηλεκτρικό στη λίστα, μόνο τα υβριδικά.

Ναι η HD αγνοει παντελως τα ηλεκτρικα της Hyundai. Ειχα παρει τηλεφωνο να ρωτησω και η κοπελα μου λεει " Εχει η hyundai ηλεκτρικα αυτοκινητα;" . 1 χρονο μετα ακομα αγνοουν την υπαρξη τους. Δοκιμασε την anytime.

Παρόμοια μπορεί να είναι η ονομαστική ιπποδύναμη όμως δεν έχει καμία σχέση, παλιότερα τουλάχιστον πολλοί ιδιοκτήτες tesla m3 έκαναν παράπονα ότι οι ασφαλιστικές τα αντιμετώπιζαν τιμολογιακά όχι ως σεντάν των 60k αλλά ως supercars λόγω ιπποδύναμης.

ε δεν ειχαν και αδικο, μονο με supercar συγκρινονται.

• Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gbras είπε

ε δεν ειχαν και αδικο, μονο με supercar συγκρινονται.

Έχει πολύ πλάκα πάντως που οι φανατισμένοι με την ηλεκτροκίνηση όποτε τους συμφέρει τα m3 "μόνο με supercars συγκρίνονται", "ξεφτιλίζουν όποιο θερμικό συναντούν στον δρόμο" κτλ, και όποτε δεν τους συμφέρει είναι "οικογενειακά sedan" 😂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Έχει πολύ πλάκα πάντως που οι φανατισμένοι με την ηλεκτροκίνηση όποτε τους συμφέρει τα m3 "μόνο με supercars συγκρίνονται", "ξεφτιλίζουν όποιο θερμικό συναντούν στον δρόμο" κτλ, και όποτε δεν τους συμφέρει είναι "οικογενειακά sedan" 😂

δεν ισχυει αυτο ,μάλλον μιλανε μη κάτοχοι που βλέπουν βιντεακια σε τικ τοκ 

το m3 δεν ειναι super car. ενα γαματο μεν αμαξι ειναι αλλα και αυτο με τη προυποθεση οτι θατο δεις απο συγκεκριμένη οπτική αλλά δεν ειναι ούτε luxery ουτε οικογενειακο.. να λεγαμε το Y οικογενειακο, πασο

οι κάτοχοι είναι αυστηροί κ επικριτικοί σε πληροφορώ (δε μιλαω για τα παιδακια που το αμαξι ειναι του μπαμπα) . σημερα κιολας που κανε ο αλλος tweet οτι μαλλον θα παιξει steam στο tesla ειδα  μπολικες γρίνιες οτι αντι να φτιαξουν το phantom brake και τα led φωτα ασχολουντε k ξοδευουν πορους για το steam 

και οχι οι ασφαλιστηκες  δεν τιμολογούσαν με υποδυναμη αλλα σαν οχημα 60 000 που τα ανταλλακτικά τους πονάνε οταν γινει ατυχημα. στις απλές ασφαλιες ειναι ελάχιστα πιο ακριβο συγκριτικά

ενα καινούριο θερμικο 60000 μικτη ποσο πληρώνει?

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

Καινούριο θερμικό (PHEV βασικά αλλά δε νομίζω πως έχει σημασία για την ασφαλιστική) 90000€ είναι στα 1200€ το χρόνο περίπου

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Burgos είπε

Καινούριο θερμικό (PHEV βασικά αλλά δε νομίζω πως έχει σημασία για την ασφαλιστική) 90000€ είναι στα 1200€ το χρόνο περίπου

Σε ευχαριστώ, εχει σημασία το πόσο κοστολογούνται τα ανταλλακτικά βασικά κ πόσο συχνά χαλάνε. Σε m3 lr των 60000 μαζί με την έκπτωση βγήκε αν θυμάμαι σωστά 1050ε ,anytime. 

Οπότε όπως καταλαβαίνω μάλλον δεν κοστολογουνε βάση υποδυναμης όπως πιστεύουν αρκετοί 

Α επίσης είδα ότι εκτός από ΑΒ η ΔΕΗ βαζει κ σε Σκλαβενίτη φορτιστές. Γενικά δε ξέρω αν παίρνουν κονδύλια και βάζουν τοτέμ αφού λίγοι φορτίζουν για την ώρα εκτός σπιτιού αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια να πάει ο κόσμος προς τα εκεί. Δεν εξετάζω αν υπάρχουν χρήματα ο άλλος να πάει σε ηλεκτρικό, εάν βολεύει η αν συμφαιρει, απλά καταγραφω τη τάση που πάει να περάσει με κάθε τρόπο 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, sndev είπε

δεν ισχυει αυτο ,μάλλον μιλανε μη κάτοχοι που βλέπουν βιντεακια σε τικ τοκ 

το m3 δεν ειναι super car. ενα γαματο μεν αμαξι ειναι αλλα και αυτο με τη προυποθεση οτι θατο δεις απο συγκεκριμένη οπτική αλλά δεν ειναι ούτε luxery ουτε οικογενειακο.. να λεγαμε το Y οικογενειακο, πασο

οι κάτοχοι είναι αυστηροί κ επικριτικοί σε πληροφορώ (δε μιλαω για τα παιδακια που το αμαξι ειναι του μπαμπα) . σημερα κιολας που κανε ο αλλος tweet οτι μαλλον θα παιξει steam στο tesla ειδα  μπολικες γρίνιες οτι αντι να φτιαξουν το phantom brake και τα led φωτα ασχολουντε k ξοδευουν πορους για το steam 

Ok, εσύ λες ότι δεν ισχύει, εγώ όμως ξέρω από πρώτο χέρι ότι ισχύει... και στην πλειοψηφία τους ΕΙΝΑΙ κάτοχοι ηλεκτρικών, έχουμε και εδώ τέτοιους, ευτυχώς ελάχιστους.

Και για να μην παρεξηγηθώ το τονίζω, δεν μιλάω για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών, μιλάω για τους φανατισμένους με την ηλεκτροκίνηση.

12 λεπτά πριν, sndev είπε

και οχι οι ασφαλιστηκες  δεν τιμολογούσαν με υποδυναμη αλλα σαν οχημα 60 000 που τα ανταλλακτικά τους πονάνε οταν γινει ατυχημα. στις απλές ασφαλιες ειναι ελάχιστα πιο ακριβο συγκριτικά

Κάνεις λάθος, ειδικά στις απλές ασφάλειες το μόνο που λάμβαναν υπόψιν κάποτε ήταν οι φορολογήσιμοι ίπποι, όμως εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο λαμβάνουν υπόψιν την ιπποδύναμη, αλλά έχει γίνει από τα πιο σημαντικά στοιχεία που διαμορφώνουν το ασφάλιστρο, όπως ακριβώς ήταν στις περισσότερες χώρες του εξωτερικού εδώ και δεκαετίες.

Επίσης για τις απλές ασφάλειες η αξία του ασφαλιζόμενου οχήματος είναι αδιάφορη, και αυτό επειδή σε αυτές οι καλύψεις είναι αστική ευθύνη προς τρίτους.

21 λεπτά πριν, sndev είπε

Η αξία του οχήματος είναι απλώς ένα από τα πολλά στοιχεία που διαμορφώνουν το ασφάλιστρο, χωρίς τα υπόλοιπα δεν μπορεί να σου απαντήσει κανένας. Το ότι είναι θερμικό από μόνο του δεν λέει κάτι.

Πάντως αν όντως σε ενδιαφέρει είναι πανεύκολο να μάθεις, σε όλες σχεδόν τις ιντερνετικές ασφαλιστικές αν βάλεις όλα τα απαιτούμενα στοιχεία σου βγάζουν άμεσα το κόστος.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, sndev είπε

Σε ευχαριστώ, εχει σημασία το πόσο κοστολογούνται τα ανταλλακτικά βασικά κ πόσο συχνά χαλάνε. Σε m3 lr των 60000 μαζί με την έκπτωση βγήκε αν θυμάμαι σωστά 1050ε ,anytime. 

Οπότε όπως καταλαβαίνω μάλλον δεν κοστολογουνε βάση υποδυναμης όπως πιστεύουν αρκετοί

Η anytime όμως δεν καλύπτει αυτοκίνητο για 60Κ. Μέχρι 30 νομίζω καλύπτει είτε ασφαλίσεις ΚΙΑ είτε Ferrari.

Επίσης το ασφάλιστρο που πληρώνω είναι μέσω της Mercedes. Φέτος που πήρα προσφορές από 3-4 εταιρίες έφευγε στα 1400-1500.

Γενικά είναι πολλές οι παράμετροι που καθορίζουν το ασφάλιστρο. Αξία, ιπποδύναμη, μοντέλο, περιοχή. Όλα παίζουν ρόλο

• Thanks 1

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...