Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ετσι για να ενημερώνουμε αν και δεν έχω σκοπό να πάω σε ηλεκτρικό ρίχνω καμιά ματιά. Ασχολούμαστε σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν ηλεκτρικά με το τι γράφουν κάποιοι σε περιοδικά , με βίντεο που ανεβάζουν για τις διάφορες λειτουργίες ή τις αλλαγές τους , αν είναι καλό να έχουν χειριστήριο ή κουμπάκια για φλάς , για φώτα κ.κ,.π. λένε οτι σε 15 χρόνια υποχρεωτική η ηλεκτροκίνηση αλλα με το πρακτικό κομμάτι ασχολήθηκε κανείς αν είναι δυνατόν αυτό να εφαρμοστεί σε μεγαλουπόλεις όπου υπάρχει και κινείται και σταθμεύει ο μεγαλύτερος στόλος των αυτοκινήτων;;;;

Ειμαι από τους τυχερούς διαμένω λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας όπου δεν υπάρχει μεγάλο προβλημα υπάρχουν αρκετά (όχι πολλά) σπίτια με θέσεις στάθμευσης,  κουτσά στραβά όχι τέλεια αλλά μεσοβέζικα με αρκετές παρανομίες (μπαλαντέζα από το μπαλκόνι ας πουμε-φορτιση με ουρές )😁 μπορεί να πεις ότι μπορεί έστω προβληματικά να λειτουργήσει αλλά με το κεντρο τι γίνεται;;;

Πριν τρεις μέρες (9/1)  κατέβηκα κέντρο Κυψέλη δικαστήρια για υπόθεση άφησα γνωστό μου να πάει μέσα και λέω θα παρκάρω κάπου ή αν δεν βρώ θα διπλοπαρκάρω και θα περιμένω. Πάρε με όταν τελειώσεις.Τριγύριζα τη μισή Κυψέλη περίπου μισή ώρα όχι να παρκάρω αλλα ούτε να διπλοπαρκάρω δεν έβρισκα. Για θέσεις σταθμευσης σε πολυκατοικίες ας μη μιλήσουμε. Θα είναι ιεροσυλία.

Δεν  δυνατόν όχι σε 15 αλλά ούτε σε 50 χρόνια , όχι να λυθεί αλλά έστω να βελτιωθεί αυτό το πρόβλημα.Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση;;;

Καλά αυτοί οι αρμόδιοι που σκέφτονται και μιλάνε για υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση τι έχουν στον εγκέφαλό τους;;; Αγκύλωση ή να μην την άλλη πιο βαρια λέξη που αρχίζει από μ...😁

Η μόνη πρακτική λύση είναι φόρτιση σε πρατήρια, είναι αδύνατο να φορτίζουν όλοι σπίτι. Αυτοί που μπορούν θα έχουν κέρδος, οι υπόλοιποι θα πληρώνουμε όσο μας πουν ή θα ψάχνουμε το φτηνότερο πρατήριο :)

• Like 1
Δημοσ.

αυτα που φανταζεστε για θεσεις παρκινγκ με ρευμα, στυλους με ρευμα η πεζοδρομια, οργανωση, ταξη, σχεδιασμο κτλ... τα βλεπω και θελω να γελασω. για την ελλαδα μιλαμε, ειδικα για αθηνα ουτε σε 50 χρονια δεν θα δειτε τετοια πραγματα. αλλωστε αν ξεκινουσανε σημερα να το σχεδιασουν, με τους ρυθμους που εχουμε εδω, οταν τελειωνε η κατασκευη ας πουμε των στυλων με ρευμα για φορτιση θα ειχαμε ηδη αμαξια με 0-100% σε 10 λεπτα σε ενα οποιοδηποτε βενζιναδικο με την εξελιξη που γινετε απο τους κατασκευαστες. 

2023 IONIQ 6

Range added after 15 minutes of charging:193 miles

Range added after 30 minutes of charging:263 miles

Range added after 45 minutes of charging:288 miles

Range added after 60 minutes of charging:291 miles

Time for 5-80% charge:19 minutes

Time for 5-100% charge:48 minutes

Peak charging power:238 kW

To 2033-2035 αν φορτιζεις με σταθερα 350kw θα έχεις σχεδον 300χλμ με μονο 10 λεπτά φορτιση. Αυτο σημαίνει οτι με ενα πολυ πιο απλο σχεδιασμο μπορεις να λυσεις το προβλημα και αυτος δεν ειναι φορτιση στο δρομο αλλα υποχρεωτικά φορτιστες υψηλης αποδοσης σε καθε δημοσιο χωρο και καθε σμ, εμπορικο, παρκινγκ κτλ. Ασφαλως αυτο γινετε με νομοθετηση. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πόλη μου εδώ στη Γερμανία έχει 80.000 κατοίκους περίπου, με πολλά σημεία φόρτισης σε αρκετές περιοχές και φυσικά ένα 40% τουλάχιστον μονοκατοικίες που μπορούν να φορτίζουν σπίτι, νομίζω ότι τα ηλεκτρικά αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν το 3-5% και με τέτοια δεδομένα, απορώ πώς στην Αθήνα ονειρεύονται ηλεκτρικά και πράσινα άλογα στην κυριολεξία..

Και μια σημερινή φωτο από σταθμούς φόρτισης νέκρα ούτε αμάξι. 

Πρακτική λύση δεν υπάρχει, βέβαια όνειρα όλοι κάνουμε αρκεί να ξυπνάμε ομαλά..

inbound4164101375181444744.jpg

Επεξ/σία από andreas-d
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, papoys1 είπε

Ετσι για να ενημερώνουμε αν και δεν έχω σκοπό να πάω σε ηλεκτρικό ρίχνω καμιά ματιά. Ασχολούμαστε σχεδόν σε όλα τα θέματα που αφορούν ηλεκτρικά με το τι γράφουν κάποιοι σε περιοδικά , με βίντεο που ανεβάζουν για τις διάφορες λειτουργίες ή τις αλλαγές τους , αν είναι καλό να έχουν χειριστήριο ή κουμπάκια για φλάς , για φώτα κ.κ,.π. λένε οτι σε 15 χρόνια υποχρεωτική η ηλεκτροκίνηση αλλα με το πρακτικό κομμάτι ασχολήθηκε κανείς αν είναι δυνατόν αυτό να εφαρμοστεί σε μεγαλουπόλεις όπου υπάρχει και κινείται και σταθμεύει ο μεγαλύτερος στόλος των αυτοκινήτων;;;;

Ειμαι από τους τυχερούς διαμένω λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας όπου δεν υπάρχει μεγάλο προβλημα υπάρχουν αρκετά (όχι πολλά) σπίτια με θέσεις στάθμευσης,  κουτσά στραβά όχι τέλεια αλλά μεσοβέζικα με αρκετές παρανομίες (μπαλαντέζα από το μπαλκόνι ας πουμε-φορτιση με ουρές )😁 μπορεί να πεις ότι μπορεί έστω προβληματικά να λειτουργήσει αλλά με το κεντρο τι γίνεται;;;

Πριν τρεις μέρες (9/1)  κατέβηκα κέντρο Κυψέλη δικαστήρια για υπόθεση άφησα γνωστό μου να πάει μέσα και λέω θα παρκάρω κάπου ή αν δεν βρώ θα διπλοπαρκάρω και θα περιμένω. Πάρε με όταν τελειώσεις.Τριγύριζα τη μισή Κυψέλη περίπου μισή ώρα όχι να παρκάρω αλλα ούτε να διπλοπαρκάρω δεν έβρισκα. Για θέσεις σταθμευσης σε πολυκατοικίες ας μη μιλήσουμε. Θα είναι ιεροσυλία.

Δεν  δυνατόν όχι σε 15 αλλά ούτε σε 50 χρόνια , όχι να λυθεί αλλά έστω να βελτιωθεί αυτό το πρόβλημα.Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει η ηλεκτροκίνηση;;;

Καλά αυτοί οι αρμόδιοι που σκέφτονται και μιλάνε για υποχρεωτική ηλεκτροκίνηση τι έχουν στον εγκέφαλό τους;;; Αγκύλωση ή να μην την άλλη πιο βαρια λέξη που αρχίζει από μ...😁

Αυτο δεν ειναι προβλημα της ηλεκτροκινησης, αλλα της αυτοκινησης.

Αυτοι που μενουν εκει ενω δεν εχουν χωρο και πηραν 2-3 αυτοκινητα τι ακριβως περιμεναν να γινει?

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Αυτοι που μενουν εκει ενω δεν εχουν χωρο και πηραν 2-3 αυτοκινητα τι ακριβως περιμεναν να γινει?

δεν εφτανε η θαλλασα στην πορτα τους να παρουν κοτερο. τι ερωτησεις ειναι αυτες που κανεις?

• Haha 3
Δημοσ.

δεν υπαρχει ρεαλιστικο σεναριο για ηλεκτροκινηση  στο κεντρο της αθηνας και θεσσαλονικης.

ειδα τη φωτο με την παροχη στο πεζοδρομιο και ξεκαρδιστικα...σκεψου οταν βρεχει και πλημμυριζει τι εχει να γινει..

οποιος εχει παρκιν ή μονοκατοικια φορτιζει οι αλλοι απλα παραμενουν απ'εξω.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ntinaras είπε

Αυτο δεν ειναι προβλημα της ηλεκτροκινησης, αλλα της αυτοκινησης.

Θα τους λέγαμε και τους άθλιους των Αθηνών αφού δεν έχουν χρήματα να μετακομίσουν σε προάστιο και να μείνουν σε μεζονέτα με γκαράζ άρα να τσακιστούν να αποσύρουν τα αυτοκίνητα να κινούνται με ΜΜΜ και με τα πόδια. Θα έχουν και ανοιχτούς δρόμους μετά να κάνουν και άνετη αθληση και δεν θα ζηλεύουν αυτούς που μένουν στο Κεφαλάρι ας πούμε και έχουν ανοιχτούς δρόμους..😉

Αντε εγώ είμαι πιο έξω μένω σε πολυκατοικία έχω μία θέση στάθμευσης (όχι γκαράζ να βάλω σταθμό) και έχουμε τρία αυτοκίνητα. Εστω με τον α ή β τρόπο βάλαμε μία πρίζα έστω και παρανομα θα πρέπει να κοιμομαστε με βάρδιες και να αλλάζουμε τα αυτοκίνητα για φόρτιση. Ναι λίγο ζόρι αλλα θάχουμε ηλεκτρικά οπότε θα συμβάλουμε στην πράσινη ανάπτυξη ασχετα αν χασουμε τον υπνο μας και γίνουν τα νεύρα μας τσατάλια. Δεν ξέρω βρε Ντινάρα αλλά πιστεύω ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν θα έρθει η ηλεκτροκίνηση γιατί είμαστε Ελληνες μας αρέσει να περνάμε καλά και ότι να μας κάνουν τα κεφάλια των Βρυξελλών ο Ελληνας πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να περνάει καλά και έτσι θα τους σπάμε τα νεύρα όσα μέτρα και αν μας επιβάλλουν.

Σόρυ ρε φίλε αλλά αν δεν το πάρουμε και λίγο χαλαρα το θέμα θα μας τρελάνουν αυτοί που κατευθύνουν το παγκόσμιο σύστημα.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Θα τους λέγαμε και τους άθλιους των Αθηνών αφού δεν έχουν χρήματα να μετακομίσουν σε προάστιο και να μείνουν σε μεζονέτα με γκαράζ άρα να τσακιστούν να αποσύρουν τα αυτοκίνητα να κινούνται με ΜΜΜ και με τα πόδια. Θα έχουν και ανοιχτούς δρόμους μετά να κάνουν και άνετη αθληση και δεν θα ζηλεύουν αυτούς που μένουν στο Κεφαλάρι ας πούμε και έχουν ανοιχτούς δρόμους..😉

Αντε εγώ είμαι πιο έξω μένω σε πολυκατοικία έχω μία θέση στάθμευσης (όχι γκαράζ να βάλω σταθμό) και έχουμε τρία αυτοκίνητα. Εστω με τον α ή β τρόπο βάλαμε μία πρίζα έστω και παρανομα θα πρέπει να κοιμομαστε με βάρδιες και να αλλάζουμε τα αυτοκίνητα για φόρτιση. Ναι λίγο ζόρι αλλα θάχουμε ηλεκτρικά οπότε θα συμβάλουμε στην πράσινη ανάπτυξη ασχετα αν χασουμε τον υπνο μας και γίνουν τα νεύρα μας τσατάλια. Δεν ξέρω βρε Ντινάρα αλλά πιστεύω ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν θα έρθει η ηλεκτροκίνηση γιατί είμαστε Ελληνες μας αρέσει να περνάμε καλά και ότι να μας κάνουν τα κεφάλια των Βρυξελλών ο Ελληνας πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να περνάει καλά και έτσι θα τους σπάμε τα νεύρα όσα μέτρα και αν μας επιβάλλουν.

Σόρυ ρε φίλε αλλά αν δεν το πάρουμε και λίγο χαλαρα το θέμα θα μας τρελάνουν αυτοί που κατευθύνουν το παγκόσμιο σύστημα.

Κανενα προβλημα, αλλα δε θελω να ακουω γκρινια μετα γιατι εχει τοση κινηση στην αθηνα η γιατι εχει τοσα τροχαια.

• Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, @pnea1973 said:

Λύσεις υπάρχουν. 

Για το κόστος, την κατασκευή, το κόστος kwh δεν γνωρίζω να σου πω. 

ubitricity-liverpool-300-public-ev-lamppost-charge-points.jpeg

arms-manufacturer-giant-rheinmetall-thinks-it-has-a-solution-for-city-ev-charging-202967_1.jpg

Ωραίες οι φωτό από ΑΙ….. πραγματικότητα πολύ διαφορετική!!!!

6 hours ago, andreas-d said:

Η πόλη μου εδώ στη Γερμανία έχει 80.000 κατοίκους περίπου, με πολλά σημεία φόρτισης σε αρκετές περιοχές και φυσικά ένα 40% τουλάχιστον μονοκατοικίες που μπορούν να φορτίζουν σπίτι, νομίζω ότι τα ηλεκτρικά αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνούν το 3-5% και με τέτοια δεδομένα, απορώ πώς στην Αθήνα ονειρεύονται ηλεκτρικά και πράσινα άλογα στην κυριολεξία..

Και μια σημερινή φωτο από σταθμούς φόρτισης νέκρα ούτε αμάξι. 

Πρακτική λύση δεν υπάρχει, βέβαια όνειρα όλοι κάνουμε αρκεί να ξυπνάμε ομαλά..

inbound4164101375181444744.jpg

Όταν μειώθηκαν οι επιδοτήσεις οι στην Γερμανία σταμάτησαν να αγοράζουν ηλεκτρικά! Στο βαλκανικό Ελλαδιστάν ο φορολογούμενος που μετακινείται με τα ΜΜΕ επιδοτεί τις ηλεκτρικές φριτέζες ….. βέβαια όταν και εδώ θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις τότε θα σταματήσει και το αστείο με τα ηλεκτρικά!!! 

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Όταν μειώθηκαν οι επιδοτήσεις οι στην Γερμανία σταμάτησαν να αγοράζουν ηλεκτρικά! Στο βαλκανικό Ελλαδιστάν ο φορολογούμενος που μετακινείται με τα ΜΜΕ επιδοτεί τις ηλεκτρικές φριτέζες ….. βέβαια όταν και εδώ θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις τότε θα σταματήσει και το αστείο με τα ηλεκτρικά!!! 

"ο φορολογούμενος που μετακινείται με τα ΜΜΕ επιδοτεί τις ηλεκτρικές φριτέζες"

9gg4za.jpg

• Like 3
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

ο φορολογούμενος που μετακινείται με τα ΜΜΕ επιδοτεί τις ηλεκτρικές φριτέζες …..

γενικά ο φορολογούμενος . Και με τα πόδια να πηγαίνει ... αλλιώς δε βγαίνει η ανάπτυξη ...

18 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

βέβαια όταν και εδώ θα σταματήσουν οι επιδοτήσεις τότε θα σταματήσει και το αστείο με τα ηλεκτρικά!!! 

μπα , μην ξεχνάς οτι η Ε.Ε. έχει δώσει πόνο στα θερμικά , πάντα για το καλό μας

5 ώρες πριν, dsi44 είπε

δεν υπαρχει ρεαλιστικο σεναριο για ηλεκτροκινηση  στο κεντρο της αθηνας και θεσσαλονικης.

ειδα τη φωτο με την παροχη στο πεζοδρομιο και ξεκαρδιστικα...σκεψου οταν βρεχει και πλημμυριζει τι εχει να γινει..

οποιος εχει παρκιν ή μονοκατοικια φορτιζει οι αλλοι απλα παραμενουν απ'εξω.

καλά ,σε πεζοδρόμια όντως το ξεχνάμε , ίσως σε 50+ χρόνια , βέβαια επειδή παίζουν λεφτά ίσως το κάνουν στα πρόχειρα νωρίτερα για να τα τσιμπήσουν

πάντως σε βενζινάδικα με ταχυφόρτιση κάτι μπορεί να γίνει , άλλωστε ηλεκτρικό παίρνει κάποιος που έχει δυνατότητα φόρτισης , δλδ δε νομίζω να γίνει χαμός , εκτός αν το σπρώξουν ακόμα παραπέρα και απαγορεύσουν πώληση μτχ θερμικών

• Like 2
Δημοσ.

^Αυτό που λες στο τέλος θα γίνει και κάπως έτσι θα επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση. Με επιβολή. Αν πας να πάρεις αμάξι και βρίσκεις μόνο ηλεκτρικά αναγκαστικά ηλεκτρικό θα πάρεις.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, zio10 είπε

^Αυτό που λες στο τέλος θα γίνει και κάπως έτσι θα επικρατήσει η ηλεκτροκίνηση. Με επιβολή. Αν πας να πάρεις αμάξι και βρίσκεις μόνο ηλεκτρικά αναγκαστικά ηλεκτρικό θα πάρεις.

Και πολυ καλα θα κανει.

Να τελειωσουμε επιτελους με τα χρεπια που καινε λαδια και με τις γυφτοεξατμισεις.

• Like 2
  • Confused 2
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Που το καταλάβατε ότι οι φωτό είναι από ΑΙ ? 

Πάρτε και ένα link τώρα από το site της Rheinmetall,  να δείτε το πιλοτικό στην Κολωνία …. για να δούμε όντως πια είναι η πραγματικότητα …. (Έστω αυτή που έρχεται). 

Λυπάμαι που χαλάει το αφήγημα ….

Συνεχίστε….. 

Η καθημερινότητα όμως θα δουλέψει και θα εξελιχθεί μόνο με ηλεκτρικά. 
Αυτη η τεχνολογία επικράτησε, με αυτήν θα πορευτούμε …

Επεξ/σία από Jiakometi
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

εκτός αν το σπρώξουν ακόμα παραπέρα και απαγορεύσουν πώληση μτχ θερμικών

ξεχνας οτι η παραοικονομια του αυτοκινητου και οι μαντραδες εχουν τεραστια δυναμη. δεν τολμανε ουτε αποσυρση να κανουν εδω και 30 χρόνια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...