Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 hours ago, gbras said:

https://www.naftemporiki.gr/finance/world/1519507/lithio-nea-terastia-koitasmata-katarreoyn-oi-times/

Πολλοι αναρατιωντουσαν που θα βρεθει λιθιο για τα δισεκατομμυρια των αυτοκινητων που θα αντικατασταθουν. Αυτη ειναι μια απο τις προσφατες ανακαλυψεις οπως και παρομοιες πριν μερικες μερες στην Ευρωπη. Το οτι το λιθιο ετσι και αλλιως ανακυκλωνεται ειναι ισως λεπτομερεια πλεον μπροστα στα τεραστια κοιτασματα που υπαρχουν. Εκτος απο την εγγυημενη ποσοτητα των υλικων ανοιγει τον δρομο για τεραστια πτωση τιμων των μπαταριων. Οπως αναφερεται και στο αρθρο μετα τα υψηλα πριν απο ενα μολις χρονο οι τιμες λιθιου συνεχως πεφτουν , απο 80κ σημερα στα 23κ. Θεωρω πριν το τελος της δεκαετιας ο τονος θα ειναι γυρω στα 2000 δολλαρια..

Ετσι θα καθυσηχαστουν οι "ανησυχοι" πολιτες αυτου του κοσμου που ειχαν τετοιες αγωνιες αλλα παραλληλα ειναι και φανατικοι οπαδοι των Αραβων με συνθημα " πετρελαιο μεχρι να σβησει ο ηλιος φιλε.."

Το θέμα δεν είναι τα αποθέματα αλλά οι περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις από την εξόρυξη του!

• Like 1
  • Απαντ. 5,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Doubt said:

Ενώ η εξόρυξη των ορυκτών καυσίμων είναι "καταπράσινη".

Εννοείς τα ορυκτά καύσιμα από τα οποία - κατά ένα ποσοστό βέβαια - παράγεται η ενέργεια για να κατασκευαστούν και να φορτιστούν τα ΗΟ?

Τίποτα δεν είναι καταπράσινο.

Δημοσ.
6 hours ago, lexotamilf said:

Μας τελείωσε και η επιδότηση... Κλάμα.

Εν το μεταξύ γελάω γιατί μου τα έλεγε ο πωλητής τον Αύγουστο και ήθελα να δω αν θα πέσει μέσα ή αν απλά τα έλεγε έτσι για να κλείσω το αμάξι. Αλλά και πάλι και με την επιδότηση πολλά τα λεφτά, περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμα μου φαίνεται

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Luciddream είπε

Εν το μεταξύ γελάω γιατί μου τα έλεγε ο πωλητής τον Αύγουστο και ήθελα να δω αν θα πέσει μέσα ή αν απλά τα έλεγε έτσι για να κλείσω το αμάξι. Αλλά και πάλι και με την επιδότηση πολλά τα λεφτά, περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμα μου φαίνεται

Τί έλεγε ο πωλητής; 

Δημοσ.
1 minute ago, Maurikycli said:

Τί έλεγε ο πωλητής; 

Αυτά που λένε τα ψέματα μαζί με αλήθειες και προσπαθούσα να καταλάβω ποιο είναι τι. Μου είχε πει μέχρι τέλος  Σεπτεμβρίου να το έχω κλείσει για να προλάβω την επιδότηση. Γιατί εγώ του είπα ότι θα μετακόμιζα Νοέμβριο οπότε δεν έχει νόημα να το πάρω πιο πριν. Ουσιαστικά ήθελε να μου πουλήσει ηλεκτρικό χωρις να έχω καν παρκινγκ ακόμα 😛 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πουμε πως εχω αυτες τις επιλογες :

τι θα διαλεγατε?

Volvo EX30
Volvo XC40
KIA EV6
KIA Niro
Cupra Born
Jeep Avenger
TOYOTA bZ4X
VW ID.4
OPEL Mokka
HYUNDAI Ioniq

θα ειναι leasing.

κινηση κατα 95% εντος πολης.

αλλα απαραιτητη ελαχιστη ρεαλιστικη αυτονομια 250χλμ για ταξιδι.

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 1
Δημοσ.

Δύσκολη επιλογή, 1) KIA EV6 2) VolvoXC40 ανάλογα την τσέπη, βλέπω δεν έχεις  Tesla καθόλου με μεγαλύτερο συν οτι έχει  σχεδόν παντού ταχυφορτιστές, ο γιός μου έχει το Cupra Born, πραγματική αυτονομία σε έθνικη με 110/120 μ.ο.τ. 290 χιλ. αστικός κύκλος 340/360 χιλ. Καλή αγορά σε οτι διαλέξεις

• Like 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jimmysss! είπε

tesla model 3 οχι;

Εκτος budget, και την αποφευγω λογω πολυ κακων κριτικων που διαβαζω για την αντιπροσωπεια.

31 λεπτά πριν, afelis είπε

Δύσκολη επιλογή, 1) KIA EV6 2) VolvoXC40 ανάλογα την τσέπη, βλέπω δεν έχεις  Tesla καθόλου με μεγαλύτερο συν οτι έχει  σχεδόν παντού ταχυφορτιστές, ο γιός μου έχει το Cupra Born, πραγματική αυτονομία σε έθνικη με 110/120 μ.ο.τ. 290 χιλ. αστικός κύκλος 340/360 χιλ. Καλή αγορά σε οτι διαλέξεις

οι ταχυφορτιστες της tesla φορτιζουν μονο tesla?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, Ntinaras said:

Εκτος budget, και την αποφευγω λογω πολυ κακων κριτικων που διαβαζω για την αντιπροσωπεια.

Τα αλλα δηλαδη ειναι εντος... budget? Το βασικο ειναι οτι ειναι μεγαλα αυτοκινητα. Η παραδοση ειναι προβληματικη ναι αλλα ολοι μετα το ξεχνανε μολις το παρουν στα χερια τους.

39 minutes ago, Ntinaras said:

οι ταχυφορτιστες της tesla φορτιζουν μονο tesla?

Στην Ελλαδα ( και σε αλλες χωρες )προς το παρον ναι

Επεξ/σία από gbras
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, gbras είπε

Τα αλλα δηλαδη ειναι εντος... budget? Το βασικο ειναι οτι ειναι μεγαλα αυτοκινητα. Η παραδοση ειναι προβληματικη ναι αλλα ολοι μετα το ξεχνανε μολις το παρουν στα χερια τους.

Στην Ελλαδα ( και σε αλλες χωρες )προς το παρον ναι

Ναι, καθως ειναι εταιρικο leasing, και το οριο ειναι 420 ανα μηνα, με μεγιστο τα 470 αν υπαρξει κατι ουσιαστικα καλυτερο

βλεπω υπαρχει μονο ενας SC στην Αττικη αυτη τη στιγμη

Επεξ/σία από Ntinaras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...