Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aromeo είπε

Και κάπως έτσι ξεκινάει το πόδι να ακουμπάει τον συμπλέκτη εν κινήσει και σιγά-σιγά το δίσκο πλατό αρχίζει και τα φτύνει και θα πληρώνεις μεθαύριο 300άρες σε συνεργεία χωρίς λόγο. Τρίχες κατσαρές να του πεις, το πόδι δεν χρειάζεται να είναι πάνω από τον συμπλέκτη παρά μόνο όταν πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις. Επίσης, σε "έκτακτο" φρενάρισμα ρίχνεις ΤΣΑΡΟΥΧΙ στα φρένα και δεν σε ενδιαφέρει ο συμπλέκτης. Αν πατήσεις συμπλέκτη+φρένο μαζί απλώνεις το φρενάρισμα σου. 

Υποψιάζομαι βέβαια ότι όλα αυτά στα λέει γιατί στην εξέταση μπορεί να πηγαίνεις με 20χλμ και 2α και να φρενάρεις ξεχνόντας τον συμπλέκτη πάνω στην ταραχή σου με αποτέλεσμα να σου σβήσει και να κοπείς. Το θέμα είναι ότι έτσι δε θα μάθεις να οδηγείς σωστά, απλά να περάσεις τις εξετάσεις.

Όσο για τον συμπλέκτη που σε δυσκολεύει, βοηθόντας μια κοπέλα να καταφέρει να οδηγήσει και μετά την εξέταση είχαμε αποτέλεσμα με την παρακάτω διαδικασία:

1) Σε μια αλάνα μάθε να ξεκινάς το αμάξι χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ γκάζι. Δηλαδή, βάζεις 1η και ξεκινάς να αφήνεις συμπλέκτη σιγά-σιγά. Εκεί που νιώθεις τις στροφές να πέφτουν λίγο και το αυτοκίνητο να ξεκινάει να τσουλήσει, κράτα τον σταθερά για λίγο και σιγά σιγά άφηνε τον. Εδώ δεν σε ενδιαφέρει να το κάνεις τέλεια, απλά να μάθεις που είναι "νεκρός" ο συμπλέκτης για να μην ασχολείσαι καθόλου με αυτή την περιοχή.

2) Βάλε και το γκάζι στο παραπάνω σενάριο. Κατά συνέπεια εδώ η κίνησα στο "άσε" το συμπλέκτη θα πρέπει να είναι πιο γρήγορη όταν ξεκινήσει να τσουλάει. Βήμα-βήμα θα βρείς ρυθμό. Επίσης, δοκίμασε αντί να είσαι μια και έξω στο γκάζι να παίζεις με το γκάζι γιατί θα σε βοηθήσει στο επόμενο βήμα. 

3) Βάλε και τη στροφή στο παιχνίδι. 

Σε αλάνα έχω μαθει να τ ξεκιναω βαζοντας 1η αφηνονταςς συμπλεκτη π αρχισει κ ξεκιναει λιγο χωρις γκάζι, καλα εως εδώ, γενικά στην διαδρομή τα πάω καλα, πχ στην Μεσογείων οκ καλα το πάω βεβαια μου δινει λιγο οδηγιες διοτι πετάγονται μηχανακια απο το πουθενα. Και σε δρόμο με κίνηση το ξεκιναω καλα(ξεκινα σταματα κλπ) αλλα δεν καταφέρνω οπως ανεφερα στις στροφές ε στενούς δρόμους.. Πχ απο μεσογειων που στρίβουμε προς παπαγου την στροφή την πέρνω κανονικά χωρις θέμα, αλλά, σε κάτι στροφές σε στενά τα κάνω θαλασσα, γτ πρωτον σταματαμε και για να κανουμε την στροφή οπως ανεφερα ο δάσκαλος θέλει να κραταω σταθερό τ γκάζι και να αφηνω λιγο συμπλέκτη εως να ξεκινησει να τον ξαναπαταω-να τον αφηνω ωστε να γινει η στροφή σιγα σιγά και να μην μ φυγει τ αμαξι.. Εκει έχω πρόβλημα με τον συμπλέκτη π πρεπει να τον κοτρολάρω εκει π ξεκινάει και να τον ξαναπαταωελαχιστα,, αυτό το +-1εκατοστό  π θελει στην στροφή δεν μπορώ, διότι οπως ειπα ειμαι και ψηλός 1.99.. τα πόδια μου ακουμπανε στο τιμόνι παρόλο π ειναι τ καθισμα πισω(η πλατη δεν με βολευει π ειναι 90 μοιρες σχεδον), οποτε τ ποδια τα βαζω αναγκαστικα καπως πλάγια και με ενοχλει..  Εμενα πχ για να στίψω σε πολυ στενό αν υποθετικά εχουμε σταματίσει στην διασταύρωση και θέλω να στρίψω δεξία σε στενό με βολευει να τ κάνω πατωντας γκαζι και αφηνοντας συμπλεκτη ωστε να ξεκινησει σιγα σγα και να παρω την στροφή και όχι οπως θελει ο δάσκαλος μ δλδ σταθερό γκάζι αφηνω συμπλέκτη και τον ξανα πατάω μεσα στην στροφή εως ότου γινει ομαλα η στροφή.... Πφφ... 

1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε

Είναι λάθος να πατήσεις συμπλέκτη σε απότομο φρενάρισμα παρά μόνο λιγο πριν ακινητοποιηθείς.Δεν εκμεταλλεύεσαι το φρενάρισμα της μηχανής έτσι και αυξάνεις την απόσταση ακινητοποίησης.

(τωρα το απότομο φρενάρισμα μπορεί να είναι τοσο διαφορετικό για τον καθένα και την κάθε περίπτωση)

Βασικά μπορει αν μην το ξεκαθάρισα πριν, ο δασκαλος οταν μ ειπε αποτομο φρεναρισμα τ ειπε σε φάση αν σ πεταχντει κατι μπροστά(πχ ενα ζώο) και πρεπει να πατησεις φρένο πρωτα και λιγο πριν ακινιτοποιηθει συμπλέκτη... Αυτο ενοουσα απότομο φρενάρισμα..

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μήτσο το εξαντλήσαμε το θέμα. δε ταιριάζετε με το δάσκαλο. ή πατάς πόδι και μαθαίνεις το yaris όπως σε βολεύει και τον αφήνεις να γκρινιάζει ή αλλάζεις σχολή και δάσκαλο.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

μήτσο το εξαντλήσαμε το θέμα. δε ταιριάζετε με το δάσκαλο. ή πατάς πόδι και μαθαίνεις το yaris όπως σε βολεύει και τον αφήνεις να γκρινιάζει ή αλλάζεις σχολή και δάσκαλο.

Σωστάα έχεις δίκιο.. ;)

Δημοσ.
20 ώρες πριν, greekfragma είπε

20 ώρες πριν, mitsosMM1996 είπε

Σωστάα έχεις δίκιο.. ;)

οπισθογωνια πως τα πας; 

Δημοσ.

Ακομα δεν εχω κανει στο επομενο μάθημα θα κάνω, παρκάρισμα έχουμε κανει μονο.. Το παρκαρισμα μου φάνηκε έυκολο σχετικά..

Αυτο στο βίντεο θέλει να κάνω ο δάσκαλος 'οταν στρίβω σε πολύ στενά αλλά δυσκολευομαι στο +-του συμπλέκτη...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/10/2020 στις 3:16 ΜΜ, mitsosMM1996 είπε

Ακομα δεν εχω κανει στο επομενο μάθημα θα κάνω, παρκάρισμα έχουμε κανει μονο.. Το παρκαρισμα μου φάνηκε έυκολο σχετικά..

Αυτο στο βίντεο θέλει να κάνω ο δάσκαλος 'οταν στρίβω σε πολύ στενά αλλά δυσκολευομαι στο +-του συμπλέκτη...

Ευκολότερο δεν υπάρχει. Γενικά οταν κανεις μαθηματα για δίπλωμα δεν μαθαινεις οδηγηση. Μυρωδιά παιρνεις για το πως να οδηγείς. Οδήγηση δεν ειναι το παρκάρισμα στα 10-15-20-50 εκατοστά αποτο πεζοδρομιο, η άχρηστη οπισθογωνία και οι ηλίθιες ερωτήσεις του στυλ τι κανεις παντα με το που θα μπεις στο αυτοκινητο. Γι'αυτο και η πλειονοτητα των μαθητών λαδώνει. Οδήγηση μαθαινεις οταν θα εχεις γράψει αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα στον δρόμο, σε διαφορετικούς δρόμους, σε διαφορετικές καιρικές συνθηκες, με διαφορα αυτοκίνητα, σε διάφορες διαδρομές. Οδήγηση μπορεις να πεις οτι ξερεις οταν γνωριζεις το πως θα συμπεριφερθει το αυτοκινητο σε αυτα που κανεις, οταν θα μπορεις να προβλέψεις την μαλακια που θα κανει ο μπροστα ή ο δίπλα στα επόμενα 10-15 δευτερολεπτα και πως θα την αποφύγεις.
Για εμένα μαθήματα και διπλώματα έπρεπε να δινουν οι σχολές ασφαλούς οδήγησης και οχι ο καθε κατσαπλιάς.

Επεξ/σία από wesker

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...