mitsosMM1996 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, τώρα βγάζωω δίπλωμα οδήγησης έχω κανει το 5ο 2ωρο μάθημα(συνολικά 10 ώρες). Δεν είχα ξανα οδηγησει ποτέ πριν κάνω μαθήματα στην σχολή οδηγών. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Όταν στρίβω σε στενούς δρόμους με δυσκολευει η στροφή. Θέλουμε να στρίψουμε πχ δεξία σε ένα στενό δρόμο, πρώτα σταματαμε και μετά μου λέει ο δάσκαλος ξεκίνα στρίβοντας δεξιά και μ λέει πρεπει να πατάω το γκάζι σταθερά και να αφηνω τον συμπλέκτη λιγο μέχρι να ξεκινάει το αμαξι, μετα να τον ξανα πατάω τον συμπλεκτη με σταθερο γκάζι ώστε να μην μου φύγει το αμαξι και χτυπησει κανενα παρκαρισμένο και με το που το φέρω στην ευθεια ενταξει το παώ κανονικά. Το πρόβλημα μου είναι στην στροφή με τον συμπλέκτη που μου λεει ο δασκαλος θα τον αφηνεις λιγο και θα τον ξανα πατάς ωστε να μην σου φύγει το αμαξι και τ θέμα μου είναι ότι αγχώνομαι και αφήνω συμπλέκτη περισσότερο ή λιγοτερο και δεν γίνεται ομαλά η στροφή κ μπορει κ να πατήσω περισσοτερο γκάζι, αυτό μου συμβαίνει μονο στην στροφή σε στενό δρόμο επειδη με δυσκολευει τ πάτημα συμπλέκυη λιγο πανω λίγο κάτω και διατήρηση σταθεράς ταχύτητας στο γκάζι(παντα μιλαμε για στροφη σε στενο δρομο).. Γενικά σε δρόμους δεν μου σβήνει το ξεκινάω εύκολα, μόνο οι στροφές σε στενά έχω το πρόβλημα.. Μήπως καπου με μπερδευει ο δάσκαλος; Τι λύση μου προτείνετε;; Μηπως υπάρχει ποιο εύκολος τρόπος στο στρίψιμο? Χωρις δλδ αυτο π μου λεει ο δασκαλος ασε λιγο συμπλεκτη πατα παλι λιγο μην σ φυγει κλπ κλπ... Ευχαριστώ.. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από mitsosMM1996
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 έλεγχο και συνδυασμό στα πόδια σου θες παράλληλα με εξάσκηση. Λογικό αν είσαι στο 5ο 2ωρο μάθημα χωρίς καμία εμπειρία. Πήγαινε με το δάσκαλο σε μια αλάνα με κώνους και πλήρωσε ενα ανάγκη και μερικά έξτρα μαθήματα αν έχεις δυνατότητα. Αλλιώς με φίλο φίλη και κάποιο αμάξι συγγενή αν είναι εφικτό ώστε να εξασκηθείς. δεν είναι όλα τα αμάξια ίδια, δε κόβουν όλα τα τιμόνια το ίδιο, ούτε όλοι οι συμπέκτες έχουν την ίδια σκληρότητα και διαδρομή. 1
atrigane Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Ο δασκαλος καλα κανει κ σε βαζει ετσι να στριβεις, γιατι οταν θα εισαι στη διασταυρωση σταματημενος κ εχεις το καθε βλημα να κορναρει απο πισω συν το γεγονος οτι πρεπει να ξεκινησεις σε ευλογο χρονικο διαστημα γιατι εχεις στοπ κ ερχονται αυτοκινητα ολη την ωρα, τοτε θα τα παιξεις. Σε αγχωσα;! Ελα να σε ξε-αγχωσω τωρα, ολοι στο δρομο μαθαμε να οδηγουμε αφου πρωτα πηραμε το διπλωμα(μερικοι κ χωρις αυτο) κ βγηκαμε στο δρομο. κ προσωπικα ακομα μαθαινω μετα απο 24χρονια. παρα τα 300Κ χιλιομετρα που εχω κανει(με το ενα μονο αμαξι.) κοιτα να παρεις ο,τι μπορεις απτο δασκαλο ωστε να εισαι ετοιμος για το χαος που επικρατει εξω. ΥΓ. καποια ελαφρια παπουτσια θα βοηδησουν πολυ να ζυγισεις συμπλεκτη-γκαζι. απαγορευονται δια ροπαλου μποτακια, μποτες, βαρια αθλητικα με αεροσολα πχ κλπ. οσο πιο λεπτη η σολα τοσο καλυτερα. οχι ομως κ παντοφλες-κροξ ετσι;! α κ παντα καλτσες, υποθετω με το αγχος που θα εχεις τα ποδια σου θα ειναι ιδρωμενα, δεν θες με τιποτα να γλιστρανε μεσα στα παπουτσια. 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, mitsosMM1996 είπε Καλησπέρα, τώρα βγάζωω δίπλωμα οδήγησης έχω κανει το 5ο 2ωρο μάθημα(συνολικά 10 ώρες). Δεν είχα ξανα οδηγησει ποτέ πριν κάνω μαθήματα στην σχολή οδηγών. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Όταν στρίβω σε στενούς δρόμους με δυσκολευει η στροφή. Θέλουμε να στρίψουμε πχ δεξία σε ένα στενό δρόμο, πρώτα σταματαμε και μετά μου λέει ο δάσκαλος ξεκίνα στρίβοντας δεξιά και μ λέει πρεπει να πατάω το γκάζι σταθερά και να αφηνω τον συμπλέκτη λιγο μέχρι να ξεκινάει το αμαξι, μετα να τον ξανα πατάω τον συμπλεκτη με σταθερο γκάζι ώστε να μην μου φύγει το αμαξι και χτυπησει κανενα παρκαρισμένο και με το που το φέρω στην ευθεια ενταξει το παώ κανονικά. Το πρόβλημα μου είναι στην στροφή με τον συμπλέκτη που μου λεει ο δασκαλος θα τον αφηνεις λιγο και θα τον ξανα πατάς ωστε να μην σου φύγει το αμαξι και τ θέμα μου είναι ότι αγχώνομαι και αφήνω συμπλέκτη περισσότερο ή λιγοτερο και δεν γίνεται ομαλά η στροφή κ μπορει κ να πατήσω περισσοτερο γκάζι, αυτό μου συμβαίνει μονο στην στροφή σε στενό δρόμο επειδη με δυσκολευει τ πάτημα συμπλέκυη λιγο πανω λίγο κάτω και διατήρηση σταθεράς ταχύτητας στο γκάζι(παντα μιλαμε για στροφη σε στενο δρομο).. Γενικά σε δρόμους δεν μου σβήνει το ξεκινάω εύκολα, μόνο οι στροφές σε στενά έχω το πρόβλημα.. Μήπως καπου με μπερδευει ο δάσκαλος; Τι λύση μου προτείνετε;; Μηπως υπάρχει ποιο εύκολος τρόπος στο στρίψιμο? Χωρις δλδ αυτο π μου λεει ο δασκαλος ασε λιγο συμπλεκτη πατα παλι λιγο μην σ φυγει κλπ κλπ... Ευχαριστώ.. Μεχρι να τελειώσεις τα μαθήματα δεν θα υπάρχει συμπλέκτης😀
mitsosMM1996 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μάλιστα.. πάντως χτες ο δάσκαλος κανω μια στροφή με το ζόρι, και μου λέει.. Εγω ειμαι να σε μάθω να στρίβεις σωστά, διότι πάνε όλοι δίνουν λάδι 200 ευρώ και δεν ξέρουν τα βασικά.. Βεβαια δεν το ειπε τυχαια ο δάσκαλος πυστευω, ήθελε να κόψει αντιδράσεις γιατί αν λαδώσω 200 στην εξέταση κάτι θα πάρει και αυτός.. Πάντως επειδή με πιέζει ο χρόνος και θα κάνω όσα μαθηματα λεει ο νομος(25) και θα κάνω εξέταση, φανταζομαι με λάδωμα δεν κόβουν ποτέ οι εξεταστές σωστά;; Αγχωνομαι μην με πάνε σε τιποτα στενα κλπ.. Αν κ τ πιθανοτετερο ειναι να μ κανουν 5 λεπτα διαδρομη και κανα παρκαρισμα τ πολυ.. Επισης επειδή ειμαι ψηλός 1.99 ύψος στο αυτοκινητο με το ζόρι χωράω και τα πόδια μου ακουμπάνε στο τιμόνι και αναγκαζομαι να τα βάζω κάπως πλάγια πράγμα που με δυσκολευει..
adi32 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Πήγαινε σε μια έρημη αλάνα με κάποιον δικό σου και κάνε προπονήσεις και όλα θα πάνε καλά. Θέμα χρόνου είναι
mitsosMM1996 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Απο Αθήνα ειμαι μένω Ζωγράφου, ξερει κανεις καμια καλη αλανα εδω κοντα;
atrigane Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μπραβο υψος ρε θηριο! Σιγουρα εκοψε αντιδραση με αυτο που ειπε. Αν ακομα αφηνουν, μπες Πολυτεχνιουπολη/Πανεπιστημιουπολη, ολο αλανες(και αλανιαρες!) ειναι εκει μεσα.
papajohnnnn Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, mitsosMM1996 είπε Απο Αθήνα ειμαι μένω Ζωγράφου, ξερει κανεις καμια καλη αλανα εδω κοντα; Πήγαινε στο θέατρο βράχων δίπλα από τα 5x5 έχει απλα
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 ψηλέ το κάθισμα τέρμα πίσω το έχεις; αν τα πόδια σου λυγίζουν στο πλάι του τιμονιού λογικό να μη μπορείς να στρίψεις εύκολα. 1
mitsosMM1996 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Ναι τέρμα πίσω. Γενικα εχω μεγαλα πόδια, και αναγκαζομαι να τα βάζω πλάγια ώστε να μην βρισκουν στο τιμόνι απλά όλη αυτη η στάση δεν με βολευει και πολύ. Το κάθισμα η πλάτη στο 1ο μαθημα δεν με βολευε του λέω θελω να τ βαλω λιγο πισω γτ δεν νιωθω να κάθομαι καλα και μου λέει συμφωνα με τον ΚΟΚ κλπ πρεπει τ κάθισμα να είναι σχεδόν 90 μοίρες. Ενώ με αλλα παιδια που έχω μιλησει κ πήραν δίπλωμα σε αλλες σχολες οδηγων, ο δασκαλος τους έλεγε φτιάξε το κάθισμα οπως σε βολευει..
greekfragma Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, mitsosMM1996 είπε Ναι τέρμα πίσω. Γενικα εχω μεγαλα πόδια, και αναγκαζομαι να τα βάζω πλάγια ώστε να μην βρισκουν στο τιμόνι απλά όλη αυτη η στάση δεν με βολευει και πολύ. Το κάθισμα η πλάτη στο 1ο μαθημα δεν με βολευε του λέω θελω να τ βαλω λιγο πισω γτ δεν νιωθω να κάθομαι καλα και μου λέει συμφωνα με τον ΚΟΚ κλπ πρεπει τ κάθισμα να είναι σχεδόν 90 μοίρες. Ενώ με αλλα παιδια που έχω μιλησει κ πήραν δίπλωμα σε αλλες σχολες οδηγων, ο δασκαλος τους έλεγε φτιάξε το κάθισμα οπως σε βολευει.. λόγω σωματοδομής δε μπορεί να σου επιβάλει το 90 μοίρες...κάντο και 65 αν νιώθεις πιο άνετα. δε μιλάμε να ξαπλώσεις τέρμα πίσω αλλά εισαι και 2 μέτρα....δε γίνεται να μπεις σε αμαξακι σχολης τυπου yaris swift fiesta ή δε ξερω τι έχετε και να σε έχει κολλημένο άβολα στο τιμόνι.
mitsosMM1996 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Του το λέω και δεν το καταλαβαινει,, Yaris ειναι το αμάξι. Τ καθισμα δεν με βόλευει απο το πρώτο μάθημα, πχ του δάσκαλου το κάθισμα που ειναι του συνοδηγου ειναι σε καλυτερη θέση.. Τελως παντων.. Αν το σκεφτήκε και εσεις ειμαι ψηλός 1.99 με βάζει με κάθισμα σχεδον 90 μοιρες, τα πόδια μου ακουμπάνε τιμόνι( γ αυτο δεν γίνεται κάτι αλλωστε τ καθισμα ειναι τελειως πισω) οποτε γ αυτό με έχει πιάσει αυτο το άγχος.. Θα παω με φίλο μου σε αλάνα αυριο να μ μαθει λιγο να στρίβω οπως θέλει ο δάσκαλος, βεβαια μου είπε ο φίλος μου οτι ναι μεν ο δάσκαλος μου λέει τον σωστό τρόπο αλλά ο ίδιος σε πολύ στενά στρίβει κατευθειαν χωρις να σταματίσει απλά κατεβάζει ταχύτητα και τ στρίβει κατευθειαν με χαμηλη ταχύτητα.. Κανονικά για μένα ο δάσκαλος έπρεπε μονος του να με πάει σε αλάνα να βάλει κόνους και να τους θεωρεισουμε παιζοδρομιο και να μ λεει στρήψε και ρύθμιζε την ταχυτητα με τν συμπλέκτη με σταθερό γκάζι.. Αλλα τελως πάντων.... Λάδι μυρίζομαι...
greekfragma Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) ασφαλής οδηγός είναι εκείνος που νιώθει άνετα να οδηγήσει. όχι ο αγχωμένος και προπαντώς όχι ο "πιεσμένος". μήπως να κάνεις μια κουβέντα με το δάσκαλο; πες του οτι μεγάλε αν δε ρυθμίσω σωστά το κάθισμα δε μπορώ να οδηγήσω στο κουβαδάκι. 2 μέτρα μαντράχαλος είμαι (μίλα και λίγο απότομα να καταλάβει οτι έχεις τσατιστεί λίγο) λάδι δε χρειάζεται όσο και να το μυρίζεις. φροντίζεις βέβαια να είσαι άψογος και να μην υπάρχει παραμικρή υποψία ευκαιρίας για να σε κόψουν. νομίζω οτι αν πας με φιλαράκι σε αλάνα θα βρεις τη λογική και θα είσαι μια χαρά. πριν τη στροφή πρέπει να έχεις ήδη ρυθμισμένη ταχύτητα (την επιθυμητή που θες να την πάρεις) και ελαφρύ γκάζι ώστε να κρατά σωστά πρόσφυση το αυτοκίνητο ειδικά όπως ένα μπροστοκίνητο yaris. ποτέ συμπλέκτη πατημένο. το αμάξι δε σβήνει (πόσο μάλλον ένα μικρό yaris). κατά τη στροφή είσαι σε επιφυλακή μεταξύ γκαζιού φρένου και κοιτάς εκεί που θες να πας, ποτέ στις άκρες ή τις γωνίες του δρόμου. το σημαντικότερο είναι να αποκτήσεις την αίσθηση του yaris σε γκάζι φρένο και σχέσεις στα χαμηλά χιλιόμετρα μιας εξέτασης (κυρίως 2η σχέση και σπάνια 3η) η τριβή σου με 2η σχέση στο κιβώτιο θα σου φανεί η χρησιμότερη. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από greekfragma
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα