LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα. Κάποιος προσπάθησε να εξαπατήσει τον πατέρα μου που πουλούσε ένα μηχανάκι με σκοπό να του αποσπάσει 200ε. Η διαδικασία είναι γνωστή οπότε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Ευτυχώς κατά τύχη πραγματικά πρόλαβα τελευταία στιγμή . Θέλω να ρωτήσω Τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα. Δεν πήρε λεφτά από μας αλλά θα πάρει από άλλον οπότε κάτι πρέπει να γίνει. Να πάω στην αστυνομία? Έχω το κινητό του και ένα ονοματεπωνυμο που δεν ξερω αν ισχυει. Ξερει καποιος κατι ? 2
vagos789 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Αν εχεις κινητο μπορεις να κανεις μια καταγγελια στην ασφαλεια και απο εκει και περα οτι κατσει,δεν σε αφορα,εχεις κανει το καθηκον σου 1
_filippos_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 μάζεψε ό,τι στοιχεία έχεις που να αποδεικνύουν την απάτη και κάνε μια βολτα μεχρι το ΑΤ της περιοχής σου. 1
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, _filippos_ είπε μάζεψε ό,τι στοιχεία έχεις που να αποδεικνύουν την απάτη και κάνε μια βολτα μεχρι το ΑΤ της περιοχής σου. Μου ζητάνε να κάνω μήνυση.
_filippos_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Ναι, αλλιώς δεν μπορούν να ξεκινήσουν έρευνα. 1
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 η απάτη με τα λεφτά στο λεπτό είναι διαδεδομένη μήνες τώρα. Μέχρι και το car έχει βάλει ειδοποίηση για το συγκεκριμένο scam και όμως υπάρχει ακόμα κόσμος που την πατάει... πέρα από καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ (100) επώνυμα δε κάνεις κάτι άλλο. Το καταγράφουν και τέλος για σένα. Αφήνεις ονοματεπώνυμο και τον αριθμό που σας κάλεσαν μαζί με ακριβή ημερομηνία ώρα και αναλαμβάνουν εκείνοι ύστερα.
LabrakisG1992 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε η απάτη με τα λεφτά στο λεπτό είναι διαδεδομένη μήνες τώρα. Μέχρι και το car έχει βάλει ειδοποίηση για το συγκεκριμένο scam και όμως υπάρχει ακόμα κόσμος που την πατάει... πέρα από καταγγελία στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ (100) επώνυμα δε κάνεις κάτι άλλο. Το καταγράφουν και τέλος για σένα. Αφήνεις ονοματεπώνυμο και τον αριθμό που σας κάλεσαν μαζί με ακριβή ημερομηνία ώρα και αναλαμβάνουν εκείνοι ύστερα. Πηρα και το μόνο π μ είπαν ήταν να πάω στο Α.Τ. Να κάνω μήνυση. Αν δεν πλήρωνα για να κάνω, θα είχα πάει ήδη.
greekfragma Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 μου τη βαράει στα νεύρα να διαβάζω μηνύματα με π μ σου έγραψα πιο πάνω τι κάνεις. μήνυση κάνεις αν σου φάγανε γερό ποσό και θες να αποζημιωθείς. αφού πρόλαβες τον πατέρα σου απλά καταγγέλεις το περιστατικό με μια ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ. 1 2
_filippos_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 21 λεπτά πριν, greekfragma είπε μήνυση κάνεις αν σου φάγανε γερό ποσό και θες να αποζημιωθείς. αφού πρόλαβες τον πατέρα σου απλά καταγγέλεις το περιστατικό με μια ΑΠΛΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ. Η μήνυση έχει λογική όταν έχει συντελεστεί αξιόποινη πράξη. Το να προλάβεις την απάτη κ μετά να κάνεις μήνυση, θα χάσεις απλά τον χρόνο και χρήμα σου. Καταγγελία είναι η καλύτερη επιλογή. 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Οταν δεν συντελεστεί απατη δεν υπάρχει και μήνυση που να ευσταθεί, τι θα πεις ολίγον εγκυος Χαμένος χρονος και για την αστυνομία και για μας που απαντάμε
SilentVoice Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Προτείνω να πάρεις τηλέφωνο το 100 και να τους πεις να έλεγχουν την συγκεκριμένη περιοχή γιατι κυκλοφορεί ενας που προσπαθεί να πουλήσει ενα μηχανάκι με την μέθοδο της απάτης. Τους δίνεις τα στοιχεία που έχεις , ιδανικά αν έχεις και αριθμό πινακίδας και απο εκει και πέρα αναλαμβάνουν αυτοι. Σε αντίστοιχη προσπάθεια απάτης μέσω ίντερνετ που είχα, είχα στείλει σε email όλα τα αρχεία που είχα στην διαθεση μου και επικοινωνίες, ακόμα και screenshot, στην ηλεκτρονική δίωξη εγκλήματος και η μόνη απάντηση που έλαβα, ήταν να πάω απο το ΑΤ της περιοχής μου για να το συζητήσουμε αν θα κάνω μήνυση ή οχι. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά
Super Moderators paredwse Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Οι επίδοξοι νομικολογούντες οι οποίοι αποφαίνονται με στόμφο ότι αν δεν έχει τελεστεί αδίκημα δεν υπάρχει έδαφος για μήνυση/έγκληση, ας κάνουν μια βόλτα από το άρθρο 42 του Ποινικού Κώδικα που εισάγει την έννοια της απόπειρας: «Όποιος, έχοντας αποφασίσει να τελέσει έγκλημα, αρχίζει να εκτελεί την περιγραφόμενη στο νόμο αξιόποινη πράξη, τιμωρείται, αν το έγκλημα δεν ολοκληρώθηκε, με μειωμένη ποινή» 10 5
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Προτείνω να πάρεις τηλέφωνο το 100 και να τους πεις να έλεγχουν την συγκεκριμένη περιοχή γιατι κυκλοφορεί ενας που προσπαθεί να πουλήσει ενα μηχανάκι με την μέθοδο της απάτης. Τους δίνεις τα στοιχεία που έχεις , ιδανικά αν έχεις και αριθμό πινακίδας και απο εκει και πέρα αναλαμβάνουν αυτοι. Σε αντίστοιχη προσπάθεια απάτης μέσω ίντερνετ που είχα, είχα στείλει σε email όλα τα αρχεία που είχα στην διαθεση μου και επικοινωνίες, ακόμα και screenshot, στην ηλεκτρονική δίωξη εγκλήματος και η μόνη απάντηση που έλαβα, ήταν να πάω απο το ΑΤ της περιοχής μου για να το συζητήσουμε αν θα κάνω μήνυση ή οχι. Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις και πολλά Τι σχέση έχουν οι πινακίδες οχημάτων και τα μηχανάκια; Δεν γνωρίζεις από ποιο ΑΤΜ πάει ο απατεώνας να πάρει τα λεφτά ούτε αριθμούς πινακίδων από μηχανάκι η ΙΧ. Ο ts είπε ότι έχει μόνο έναν αριθμό κινητού και ονοματεπώνυμο. Αυτές οι άπατες γίνονται αν πατήσεις έναν κωδικό από το ebanking που ο απατεώνας σου λέει και καλά ότι έτσι παίρνεις χρήματα αλλά ετσι πληρώνεις εσύ τον άλλον και σου παίρνει τα λεφτά από το ΑΤΜ. Η αστυνομία πέραν από μήνυση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.
SilentVoice Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, LabrakisG1992 είπε που πουλούσε ένα μηχανάκι 17 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Τι σχέση έχουν οι πινακίδες οχημάτων και τα μηχανάκια Σε αυτό το μηχανάκι αναφερόμουν.
Βασίλης_29 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Σε αυτό το μηχανάκι αναφερόμουν. Εξ' όσων κατάλαβα, το μηχανάκι το κατείχε ο πατέρας του ts και το έβαλε σε αγγελία να το πουλήσει, ο απατεώνας σε αυτές τις περιπτώσεις δεν παραλαμβάνει το προϊόν, απλά όταν και καλά είναι να στείλει τα λεφτά να πληρώσει και ο πωλητής περιμένει να δει τα λεφτά, λέει στον ανυποψίαστο πωλητή αυτό που περιέγραψα πριν και τελικά αντί να στείλει λεφτά αυτός που θέλει να αγοράσει το μηχανάκι, κλέβει τα λεφτά από τον πωλητή..... το μηχανάκι σου μένει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα