Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η social media πλατφόρμα απέκλεισε λογαριασμούς που λέγεται πως σχετίζονταν με κράτη όπως το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Κούβα και την Ταϊλάνδη.

 

 

Το Twitter ανέστειλε τη λειτουργία 1589 λογαριασμών οι οποίοι φέρονται να ελέγχονταν από διάφορα κράτη και παραβίαζαν τους όρους χρήσης της πλατφόρμας σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Οι λογαριασμοί αυτοί φέρεται ότι συνδέονταν με πληροφορίες που προέρχονταν από το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, την Κούβα και την Ταϊλάνδη. Μαζί με τους παραπάνω, η πλατφόρμα έδωσε πληροφορίες και για πέντε ρωσικούς λογαριασμούς που «κατέβασε» τον προηγούμενο μήνα.

Η εταιρία έγραψε στο blog της πως πίσω από τη διαχείριση των λογαριασμών που είχαν δημιουργηθεί στο Ιράν υπήρξαν αυτοματοποιημένα συστήματα με δυνατότητα δημοσίευσης μηνυμάτων για πολιτικά ευαίσθητα θέματα. Μέσα σε αυτά τα θέματα συμπεριλαμβάνονταν ζητήματα φυλετικής και κοινωνικής δικαιοσύνης στις ΗΠΑ, όπως το κίνημα Black Lives Matter αλλά και η δολοφονία του George Floyd. Πολλοί από τους λογαριασμούς του Twitter που είχαν παραβιαστεί επιστράφηκαν στους αρχικούς κατόχους τους.

Επίσης, το Twitter «κατέβασε» 33 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Η πλατφόρμα αναφέρει πως αυτοί οι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν με σκοπό να πλαστογραφήσουν βασικά πολιτικά πρόσωπα του Κατάρ και να προωθήσουν απόψεις σχετικά με την πολιτική της χώρας, οι οποίες είναι γεωστρατηγικά ευνοϊκές για τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας.

Η εταιρία προχώρησε επίσης στον αποκλεισμό 526 πλαστών λογαριασμών, τους οποίους διαχειρίζονταν ομάδες προσκείμενες στην κυβέρνηση της Κούβας. Εκτός αυτού, κατάργησε 926 λογαριασμούς τους οποίους φέρεται να διαχειριζόταν ο Στρατός της Ταϊλάνδης. Οι λογαριασμοί αυτοί προωθούσαν φιλοκυβερνητικό περιεχόμενο, ενώ μετείχαν και σε αντιπαραθέσεις στα σχόλια κάτω από λογαριασμούς στελεχών της αντιπολίτευσης.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Twitter είχε ανακοινώσει πως κατήργησε άλλους 178.000 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την Κίνα, τη Ρωσία και την Τουρκία. Στο αρχείο της, η εταιρία πρόσεθεσε πληροφορίες για τους 32.242 από αυτούς.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Διότι η παραπληροφόρηση πρέπει να προέρχεται από την δύση μόνο, όταν κόβουν αυτά τα δίκτυα αυτές οι χώρες τότε υπάρχει η γνωστή γκρίνια περί περιορισμού των ελευθεριών της ενημέρωσης και πάει λέγοντας.

  • Like 6
  • Thanks 3
Δημοσ.

Ιράν , Σαουδική Αραβία , Κούβα , Ταϊλάνδη μόνο 1589 λογαριασμοί χειραγώγησης κοινής γνώμης.

Τόσο πίσω είναι αυτές οι χώρες ή μας κάνει πλάκα το twiter ;;

  • Like 3
Δημοσ.

Ενω το οτι αφηνει τον καθε πικραμενο να ανεβαζει ο,τι βιντεακι θελει , οπως edited θελει , για να προωθησει την ατζεντα του (βλεπε BLM κ.α), δεν αποτελει καθολου πηγη παραπληροφορησης..αλλα εγχωρια ενημερωση..γι αυτο καιγεται ολη η Αμερικη ακομη..

Ασε μας ρε Τουιτερ να πουμε,θελει η που**να να κρυφτει....

  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mjaros είπε

Όσοι σχολιάζετε δεν μπορώ να καταλάβω αν σας αρέσει να σας δουλεύουν ή είστε αυτοί που δουλεύουν τους άλλους. 

Τι εννοείς φίλε;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, JcD είπε

Διότι η παραπληροφόρηση πρέπει να προέρχεται από την δύση μόνο, όταν κόβουν αυτά τα δίκτυα αυτές οι χώρες τότε υπάρχει η γνωστή γκρίνια περί περιορισμού των ελευθεριών της ενημέρωσης και πάει λέγοντας.

Μετά από αυτήν την κριτική σου ο λογαριασμό σου στο Twiter, Facebook, instagram, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ θα μπλοκαριστεί σε 3, 2, 1........

  • Like 1
Δημοσ.

Η Ρωσία μόνη της έχει 10.000 άλλους τόσους η Κίνα. Κάπου πιο κάτω US και UK. 

Η Τουρκία προσπαθεί κι αυτή όσο μπορεί.

Εδώ με τα 0.60 υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη...

Δημοσ.
19 ώρες πριν, mAs_81 είπε

Ενω το οτι αφηνει τον καθε πικραμενο να ανεβαζει ο,τι βιντεακι θελει , οπως edited θελει , για να προωθησει την ατζεντα του (βλεπε BLM κ.α), δεν αποτελει καθολου πηγη παραπληροφορησης..αλλα εγχωρια ενημερωση..γι αυτο καιγεται ολη η Αμερικη ακομη..

Ασε μας ρε Τουιτερ να πουμε,θελει η που**να να κρυφτει....

Η Αμερική καίγεται λόγο των edited video δλδ;

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kata_tixi είπε

Η Αμερική καίγεται λόγο των edited video δλδ;

Οχι ακριβώς,αλλά καλο θα'ταν, οι "όροι χρήσης της πλατφόρμας σε ό,τι αφορά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης" να ισχυαν και στους domestic λογαριασμούς,αυτό λεω μονο..

Δημοσ.

Ολα τα κράτη παρίες δηλαδή στα οποία όσο και να τα θαυμάζουν πολλοί σχολιαστές δεν μεταναστεύουν ποτέ εκεί.

Ο ορισμός της υποκρισίας δηλαδή.

Δημοσ.
On 09/10/2020 at 15:08, trib said:

.. Επίσης, το Twitter «κατέβασε» 33 λογαριασμούς που σχετίζονταν με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. ...

τον κακό τους τον καιρό, οι άχρηστοι, άσχετοι, επιβλαβείς, πουλημένοι, επικίνδυνοι, ηλίθιοι. Η Σαουδαραβία είναι δυτική δημοκρατική χώρα και σύμμαχος (και πελάτης) των ΕΠΑ για 10ετίες. Να επαναφέρουν τους λογαρισμούς αμέσως και να απολογηθούν δημόσια και να αποζημιώσουν την χώρα για την δυσφήμιση.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, eyw είπε

Η Σαουδαραβία είναι δυτική δημοκρατική χώρα και σύμμαχος (και πελάτης) των ΕΠΑ για 10ετίες

ειναι και η πρωτη στους αποκεφαλισμους ανα κατοικο μεταξυ των δυτικων δημοκρατικων καθεστωτων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...