tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Έχω ένα πολύ παλιό στικάκι το οποίο χωρίς λόγο ξαφνικά αποφάσισε να γίνει Read Only και δεν μπορώ να σβήσω τίποτα.Έκανα προσπάθεια μέσω diskpart να του αλλάξω τα δικαιώματα , ενώ λέει οτι αλλάχτηκαν τα attributes επιτυχώς , εξακολουθεί να είναι Read Only.Και στον device manager ως Read Only τον βλέπει.Στις ιδιότητες επίσης , έχουν αφαιρεθεί τα δικαιώματα εκτός του everyone. Δοκίμασα επίσης μέσω της καρτέλας Owner να αλλάξω και από εκεί τα δικαιώματα αλλά δεν με αφήνει.Βγάζει το μήνυμα "Unable to set new owner.The media is write protected. Τα δεδομένα που έχει μέσα δεν με νοιάζουν , του κάνω format στην τελική , αλλά το οτι μπορεί να μου συμβεί σε κανένα εξωτερικό δίσκο που έχω για backup με τρελαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην μπορώ να το επαναφέρω. Για ρίχτε καμιά ιδέα ...
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 1:05 ΜΜ, tarantules είπε Για ρίχτε καμιά ιδέα ...
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 1:19 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Επέκταση Δεν βοηθάνε τα παραπάνω φίλε μου.
Ukforthemoment Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Tράβα ότι θες να σώσεις και ξέχνα το.Δεν είναι καλό σημάδι όταν ξεκινάνε αυτά τα παράξενα.
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δεν έχω κάτι να σώσω.Απλά θέλω να δω αν μπορώ να το επαναφέρω χωρίς να του κάνω format μήπως χρειαστεί να κάνω κάτι παρόμοιο σε άλλον δίσκο μελλοντικά που δεν θα θέλω να τον φορμάρω.
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 1:22 ΜΜ, tarantules είπε Δεν βοηθάνε τα παραπάνω φίλε μου. Δεν εξαρτάται από εμένα αυτό, αλλά από το χαλασμένο στικάκι.
hp8 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 1:05 ΜΜ, tarantules είπε Για ρίχτε καμιά ιδέα ... δεξί κλικ στο usb ιδιότητες -ασφάλεια και δες μήπως δεν είναι κλικαρισμενο κάτι δες φωτο Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 2:54 ΜΜ, hp8 είπε δεξί κλικ στο usb ιδιότητες -ασφάλεια και δες μήπως δεν είναι κλικαρισμενο κάτι δες φωτο Είναι όλα τσεκαρισμένα εκτός του τελευταίου Special Permission το οποίο δεν μπορώ να το αλλάξω.Είναι Γκριζαρισμένο. Επίσης για το format που έλεγα παραπάνω, άκυρο τελικά.Δεν με αφήνει ούτε αυτό να κάνω.Μάλον πάει για πέταμα απότι κατάλαβα.
hp8 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/10/2020 στις 2:58 ΜΜ, tarantules είπε Μάλον πάει για πέταμα απότι κατάλαβα. τρέξε ένα linux πρώτα και δες διαμόρφωση από gparted Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από hp8
snbblp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/10/2020 στις 1:05 ΜΜ, tarantules είπε Έχω ένα πολύ παλιό στικάκι το οποίο χωρίς λόγο ξαφνικά αποφάσισε να γίνει Read Only και δεν μπορώ να σβήσω τίποτα.Έκανα προσπάθεια μέσω diskpart να του αλλάξω τα δικαιώματα , ενώ λέει οτι αλλάχτηκαν τα attributes επιτυχώς , εξακολουθεί να είναι Read Only.Και στον device manager ως Read Only τον βλέπει.Στις ιδιότητες επίσης , έχουν αφαιρεθεί τα δικαιώματα εκτός του everyone. Δοκίμασα επίσης μέσω της καρτέλας Owner να αλλάξω και από εκεί τα δικαιώματα αλλά δεν με αφήνει.Βγάζει το μήνυμα "Unable to set new owner.The media is write protected. Τα δεδομένα που έχει μέσα δεν με νοιάζουν , του κάνω format στην τελική , αλλά το οτι μπορεί να μου συμβεί σε κανένα εξωτερικό δίσκο που έχω για backup με τρελαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην μπορώ να το επαναφέρω. Για ρίχτε καμιά ιδέα ... Επέκταση Υπάρχουν 2-3 κατασκευαστές που βάζουν ρουτίνα στο firmware η οποία κλειδώνει τον κοντρόλερ σε read only όταν διαπιστώσει πως οι μνήμες έχουν πέσει δραματικά. Μπορείς ακόμα να πάρεις το περιεχόμενο, όμως μετά από κάποιους μήνες, ακόμα κι αν δεν το χρησιμοποιείς, τα αρχεία που θα πάρεις θα είναι κατεστραμμένα και άχρηστα. Το στικάκι πέθανε. Πάρε ότι προλάβεις, σπάσε το για να μην διαβαστεί αλλού χωρίς την θέλησή σου, και... πάει σκουπίδια. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από snbblp 1
tarantules Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Το περιεχόμενο διαβάζεται μια χαρά όπως έγραψα και παραπάνω.Δεν έχω τέτοιο θέμα.Αν είναι όμως έτσι όπως το λες και υπάρχει τέτοια ρουτίνα που κλειδώνει τον controller θα το πετάξω. Θα κάνω μια μια απόπειρα με linux μπας και καταφέρω τίποτα και αν δεν , τότε πάει για πέταμα.
snbblp Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ετσι είναι, έχω τουλάχιστον 4-5 blade με αυτό το πρόβλημα. Για περίπου 7-8 μήνες μετά το κλείδωμα, διαβαζόντουσαν οκ. Και τώρα διαβάζονται, αλλά τα αρχεία είναι ΟΛΑ πλέον corrupt. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από snbblp
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 9/10/2020 στις 3:03 ΜΜ, hp8 είπε τρέξε ένα linux πρώτα και δες διαμόρφωση από gparted Καλησπέρα, επειδή θα το κάνω και εγώ μέσω linux θα ήθελα να σε ρωτήσω τα παρακάτω: 1. Έχει σημασία ποια διανομή θα βάλω? Έχω ασχοληθεί μόνο με xubuntu, να το προτιμήσω ή να πάω σε ubuntu? 2. Να το βάλω σε vitrual box, ή να το περάσω σε στικάκι και να το τρέξω σε "Δοκιμή της διανομής, χωρίς εγκατάσταση"? Δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει αυτό, απλά ρωτάω μήπως υπάρχει και αυτή η δυνατότητα... Κάτι είχα διαβάσει πως γίνεται και με cd σε ένα πολύ παλιό ποστ. Αλλά φαντάζομαι πως γίνεται και με stick.... Αλλά έχω και σιντιέρα 😉 (Απλά δεν έχω dvd, μόνο cd ) 3. Θα πρέπει να περάσω τους drivers για κάθε part του hardware μου αφότου bootάρει? Στις 9/10/2020 στις 1:05 ΜΜ, tarantules είπε Έχω ένα πολύ παλιό στικάκι το οποίο χωρίς λόγο ξαφνικά αποφάσισε να γίνει Read Only και δεν μπορώ να σβήσω τίποτα.Έκανα προσπάθεια μέσω diskpart να του αλλάξω τα δικαιώματα , ενώ λέει οτι αλλάχτηκαν τα attributes επιτυχώς , εξακολουθεί να είναι Read Only.Και στον device manager ως Read Only τον βλέπει.Στις ιδιότητες επίσης , έχουν αφαιρεθεί τα δικαιώματα εκτός του everyone. Δοκίμασα επίσης μέσω της καρτέλας Owner να αλλάξω και από εκεί τα δικαιώματα αλλά δεν με αφήνει.Βγάζει το μήνυμα "Unable to set new owner.The media is write protected. Τα δεδομένα που έχει μέσα δεν με νοιάζουν , του κάνω format στην τελική , αλλά το οτι μπορεί να μου συμβεί σε κανένα εξωτερικό δίσκο που έχω για backup με τρελαίνει και δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην μπορώ να το επαναφέρω. Για ρίχτε καμιά ιδέα ... Επέκταση Ρίξε μια ματιά και σε αυτό, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα https://www.adslgr.com/forum/threads/932957-Nova-usb-stick?p=6159619#post6159619 Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από GeorgeR1_700
hp8 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 6:23 ΜΜ, GeorgeR1_700 είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου επειδή θα το κάνω και εγώ μέσω linux θα ήθελα να σε ρωτήσω τα παρακάτω: 1. Έχει σημασία ποια διανομή θα βάλω? Έχω ασχοληθεί μόνο με xubuntu, να το προτιμήσω ή να πάω σε ubuntu? 2. Να το βάλω σε vitrual box, ή να το περάσω σε στικάκι και να το τρέξω σε "Δοκιμή της διανομής, χωρίς εγκατάσταση"? Επέκταση 1 καμία 2 στικακι Εγώ manjaro και mint μια χαρά πάει Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου 1
GeorgeR1_700 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) --------- Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2020 από GeorgeR1_700
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα