Επισκέπτης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε τι γνωρίζετε για το επαγγελματικό περιβάλλον των όσων υπήρξαν απόφοιτοι του ΠΜΣ "Γνωσιακή Επιστήμη" στο ΕΚΠΑ. Συγκεκριμένα, εγώ βρήκα αυτό το μεταπτυχιακό τυχαία, αναζητώντας κάτι πάνω στην υπολογιστική γλωσσολογία ή/και την νευρογλωσσολογία. Νομίζω ότι ως φιλόλογος-γλωσσολόγος μπορώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα. Το ερώτημα μου είναι όμως ποιός θα είναι ο μελλοντικός μου χώρος εργασίας, γνώμονας επίσης σημαντικός για την επιλογή του κατάλληλου μεταπτυχιακού. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα ως κύρια εργασία να απασχοληθώ σε ερευνητικό ιστιτούτο/κέντρο. Όμως τα θέματα που αφορούν τον εγκέφαλο και πώς αυτός λειτουργεί με ενδιαφέρουν πολύ. Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τις ψυχικές ασθένειες και κατά πόσο ο εγκέφαλός μας είναι το γρανάζι της ύπαρξής μας. Είναι αυτός που κρατά τα ηνία της ψυχής μας; Είμαστε πράγματι δούλοι του ίδιου μας του μυαλού; Και χωρίς αυτόν πώς δύναται να υπάρξουμε; Με την δυσλειτουργία του όλα μέσα μας δυσλειτουργούν, σαν να μην έχουμε δικό μας πνεύμα ή θέληση, παρά μόνο δουλική υποταγή στο ίδιο μας το σώμα. Και μέσα σε όλα αυτά, πού είναι η ψυχή, οι τρυφερές μας ποιότητες; Χάνονται μέσα στο αφιλόξενο και δυσλειτουργικό μας σώμα; Όπως ένας άνθρωπος που έκαψαν το σπίτι του και έμεινε ορφανός, έτσι μοιάζει και η ψυχή μας μέσα σε ένα κατεστραμμένο κεφάλι... Και δεν αναρωτιέται κανείς; Ποιός έχει την ευθύνη της φωτιάς; Ως πότε ο άνθρωπος θα είναι καταδικασμένος μέσα στην ανεξήγητη και αλλόκοτη μάζα; Ως πότε θα φαίνεται ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά στους πολέμους που του κηρύσσει ο εαυτός; Τέτοιες σκέψεις κάνω πριν πέσω για ύπνο...Όμως πάλι ξέφυγα από το θέμα. Να σημειώσω ότι ενέταξα την ερώτησή μου στην ενότητα "Προγραμματισμός", γιατί το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έχει και πρoγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και προγραμματισμού όπως το MATLAB. Θέλω λοιπόν να μάθω που θα μπορούσα να εργαστώ στην Ελλάδα, αν περνούσα και αποφοιτούσα από το μεταπτυχιακό. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε στο forum τις εμπειρίες σας...
Sacadmerde Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, afroniko είπε Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε τι γνωρίζετε για το επαγγελματικό περιβάλλον των όσων υπήρξαν απόφοιτοι του ΠΜΣ "Γνωσιακή Επιστήμη" στο ΕΚΠΑ. Συγκεκριμένα, εγώ βρήκα αυτό το μεταπτυχιακό τυχαία, αναζητώντας κάτι πάνω στην υπολογιστική γλωσσολογία ή/και την νευρογλωσσολογία. Νομίζω ότι ως φιλόλογος-γλωσσολόγος μπορώ να συμμετέχω στο πρόγραμμα. Το ερώτημα μου είναι όμως ποιός θα είναι ο μελλοντικός μου χώρος εργασίας, γνώμονας επίσης σημαντικός για την επιλογή του κατάλληλου μεταπτυχιακού. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα ως κύρια εργασία να απασχοληθώ σε ερευνητικό ιστιτούτο/κέντρο. Όμως τα θέματα που αφορούν τον εγκέφαλο και πώς αυτός λειτουργεί με ενδιαφέρουν πολύ. Θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με τις ψυχικές ασθένειες και κατά πόσο ο εγκέφαλός μας είναι το γρανάζι της ύπαρξής μας. Είναι αυτός που κρατά τα ηνία της ψυχής μας; Είμαστε πράγματι δούλοι του ίδιου μας του μυαλού; Και χωρίς αυτόν πώς δύναται να υπάρξουμε; Με την δυσλειτουργία του όλα μέσα μας δυσλειτουργούν, σαν να μην έχουμε δικό μας πνεύμα ή θέληση, παρά μόνο δουλική υποταγή στο ίδιο μας το σώμα. Και μέσα σε όλα αυτά, πού είναι η ψυχή, οι τρυφερές μας ποιότητες; Χάνονται μέσα στο αφιλόξενο και δυσλειτουργικό μας σώμα; Όπως ένας άνθρωπος που έκαψαν το σπίτι του και έμεινε ορφανός, έτσι μοιάζει και η ψυχή μας μέσα σε ένα κατεστραμμένο κεφάλι... Και δεν αναρωτιέται κανείς; Ποιός έχει την ευθύνη της φωτιάς; Ως πότε ο άνθρωπος θα είναι καταδικασμένος μέσα στην ανεξήγητη και αλλόκοτη μάζα; Ως πότε θα φαίνεται ανήμπορος να αντιδράσει μπροστά στους πολέμους που του κηρύσσει ο εαυτός; Τέτοιες σκέψεις κάνω πριν πέσω για ύπνο...Όμως πάλι ξέφυγα από το θέμα. Να σημειώσω ότι ενέταξα την ερώτησή μου στην ενότητα "Προγραμματισμός", γιατί το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό έχει και πρoγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και προγραμματισμού όπως το MATLAB. Θέλω λοιπόν να μάθω που θα μπορούσα να εργαστώ στην Ελλάδα, αν περνούσα και αποφοιτούσα από το μεταπτυχιακό. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείτε στο forum τις εμπειρίες σας... Εντελώς φιλικά, μην πας σε εκείνο το μεταπτυχιακό. Το πιο πιθανό είναι να μην σε πάρουν, αλλά ακόμα και εάν σε πάρουν, μην πας. Θα σπαταλήσεις χρόνο και χρήμα για κάτι που δεν θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις. Τα όσα γράφεις είναι εντελώς εκτός από το ελάχιστο γνωσιακό υπόβαθρο και ασύμβατα από τον τρόπο εργασίας που θα πρέπει να έχει κανείς για να πάει σε ένα μεταπτυχιακό με αντικείμενο σαν και αυτό που λες. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από Sacadmerde
velociraptoras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Τα ερωτηματα σου ειναι περισσότερο φιλοσοφικά οπότε καλύτερα να στραφείς σε καποιο μεταπτυχιακό πάνω στη φιλοσοφία. οι νευροεπιστήμες εχουν ως αντικείμενο μελέτης τον εγκέφαλο και τις λειτουργίες του, το νευρικό συστημα δηλαδή, τα ηλεκτρικά σηματα που διερχονται από τους νευρωνες. θα μάθεις πχ αναλύεις ένα εγκεφαλογράφημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα