Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

για να δυναμωνει ο ηχος και να βελτιωνεται το μπασο

Μάλιστα.

Τα αυτιά σου, φίλε μου καλέ, ο θεός τα έφτιαξε με τα πτερύγια να έχουν κλήση προς τα μπρος!

Λες να είναι τυχαίο αυτό;

Το τι κάνουν οι εταιρείες, ποσώς με ενδιαφέρει.Οι εταιρείες βάζουν και το βλακώδες start and stop για να χρεώνουν παραπάνω στον εξοπλισμό και να χρεώνεσαι κάθε 3 χρόνια, 200€ την AGM μπαταρία...

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, _BASSstarlet_ είπε

Έχουμε, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να τον μοιραστούμε!

Έλα μωρέ, σε όποιο κατάστημα "car stereo" να πας, θα στα βάλουν, αλλά φρονιμότερο είναι να τα αγοράσεις από το ίδιο...

Προφανως θα προτιμησω να τα αγορασω απο τον ιδιο που θα κανω εγκατασταση αλλα ο χθεσινος πχ,τα ειχε 179Ε.

Ε ειναι υπερβολικα μεγαλη διαφορα...

Σκεφτομαι να τα βαλω και μονος αλλα που να βαλω τα crossover σκεφτομαι.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, _BASSstarlet_ είπε

Συνήθως μέσα στην πόρτα μπαίνουν, αρκεί να μην βρέχονται.

Κοίτα όμως τι βάθος έχει η πόρτα, μην τυχόν και χρειάζεται «ρηχά» μεγάφωνα.

Οντως απο οτι ειδα τα Hertz εχουν αρκετο βαθος...Πρεπει να το κοιταξω και αυτο.

Δημοσ.

Επειδη γραφονται αρκετα πραγματα, χωρις να ξερει ο αλλος που διαβαζει, τι εννοει ο γραφοντας, καλο θα ηταν να εξηγουμε, για να μην παρεξηγουμαστε. 

Πχ, τα ηχεια στην εταζερα εχουν λογο υπαρξης σε οχηματα τυπου Hatchback, και οχι σε Sedan, Station wagon κλπ/. και ο λογος ειναι πολυ απλος. Στα Hatchback, οταν βαζεις τα ηχεια στην εταζερα, η οποια βρισκεται ακριβως πανω απο τον χωρο αποσκευων, δημιουργεις (κατα μια καποια εννοια) ενα μεγαλο ηχειο. ετσι βελτιωνεις αρκετα την ακουστικη.  απλως.... δεν πετας, ο,τι ηχεια να ειναι..! θελει μελετη..! 

επισης, αν δεν θες να πειραξεις τιποτα στο αμαξι, θα κοιταξεις ολες τις εργοστασιακες διαστασεις των θεσεων των ηχειων, και αναλογα το μπατζετ σου θα παρεις οσο πιο ποιοτικα ηχεια βρεις. βασικη παραμετρος, να γνωριζεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα W (RMS) ανα καναλι που βγαζει η πηγη σου, αλλιως δεν θα μπορεσεις (εσυ η ο τεχνικος που θα πας) να σου βαλει τα σωστα -σε ισχυ- ηχεια..! 

ΣΥΝΗΘΩΣ... τα πραγματικα W RMS ειναι καπου στα μισα των ονομαστικων.  Δλδ, εαν η πηγη σου γραφει 4χ40, εσυ θα υπολογιζεις οτι η πραγματικη ισχυς που δινει ο ενισχυτης σε ΚΑΘΕ καναλι ειναι 20W..!!  αρα τα  W RMS ειναι 4χ20W..!   ετσι θα επιλεξεις και τα ηχεια σου....!  διοτι....αν παρεις ηχεια που ειναι πραγματικα 40W RMS, η πηγη σου δεν θα μπορει να τροφοδοτησει επαρκως τα ηχεια, ειδικα σε υψηλες εντασεις...!  αρα θα εχεις παραμορφωσεις..!  αυτο στο λεω, για να εχεις καλο και σωστο (οσο γινεται με την εργοστασιακη πηγη) χωρις παραμορφωσεις, ακομα και σε τερμα ενταση...!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αναφορά σε κείμενο

βασικη παραμετρος, να γνωριζεις ΑΚΡΙΒΩΣ τα W (RMS) ανα καναλι που βγαζει η πηγη σου

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.

Καλή συνέχεια (και διαβάστε το παρακάτω):

www.hifipage.com/why-wattage-does-not-matter-6/comment-page-1/

Επεξ/σία από _BASSstarlet_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε

Μάλιστα.

Τα αυτιά σου, φίλε μου καλέ, ο θεός τα έφτιαξε με τα πτερύγια να έχουν κλήση προς τα μπρος!

Το τι κάνουν οι εταιρείες, ποσώς με ενδιαφέρει.Οι εταιρείες βάζουν και το βλακώδες start and stop για να χρεώνουν παραπάνω στον εξοπλισμό και να χρεώνεσαι κάθε 3 χρόνια, 200€ την AGM μπαταρία...

Οποτε απο πισω μας δεν παιζει ρολο αν θα εχουμε ηχεια η οχι. Παει ολο το concept του surround δηλαδη, οκ.....

18 ώρες πριν, _BASSstarlet_ είπε

Εδώ σταμάτησα να διαβάζω.

Καλή συνέχεια (και διαβάστε το παρακάτω):

www.hifipage.com/why-wattage-does-not-matter-6/comment-page-1/

Φυσικα και παιζει ρολο, αν τα ηχεια που θα βαλεις ειναι πχ 60W και εσυ εχεις πηγη με 30W εξοδο θα τα δουλεψει αλλα πουθενα στο μαξ των δυνατοτητων τους.

Επεξ/σία από Salvation81
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Salvation81 είπε

Οποτε απο πισω μας δεν παιζει ρολο αν θα εχουμε ηχεια η οχι. Παει ολο το concept του surround δηλαδη, οκ.....

Φυσικα και παιζει ρολο, αν τα ηχεια που θα βαλεις ειναι πχ 60W και εσυ εχεις πηγη με 30W εξοδο θα τα δουλεψει αλλα πουθενα στο μαξ των δυνατοτητων τους.

Καλα απο οσο ξερω και εγω,πρεπει να ειναι τα ηχεια πανω απο τα watt της πηγης για να μην υπαρχει κινδυνος να τα καψεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Καλα απο οσο ξερω και εγω,πρεπει να ειναι τα ηχεια πανω απο τα watt της πηγης για να μην υπαρχει κινδυνος να τα καψεις.

Δεν καιγονται τα ηχεια εκτος αν η πηγη σου πχ ειναι 100w τα ηχεια σου πχ ειναι 30w και πας την πηγη στο 100% (ποιος το κανει αυτο;).

Δημοσ.
Στις 11/10/2020 στις 5:08 ΜΜ, _BASSstarlet_ είπε

Σε 6.5' Hertz θα πας.

Αυτο ακριβώς!!! Έβαλα σε ένα micra μπρος πίσω Hertz και έπαθα πλάκα!!! Όσον αφορά τον ήχο είμαι εχω εμπειρία στο χώρο ,και ως αυτί και ως κάτοχος εξοπλισμού αξιώσεων..

Δημοσ.

Η εγκατασταση κατα ποσο ειναι ευκολη να τη κανω μονος μου?

Πιο πολυ βεβαια φοβαμαι τη διαδικασια του να βγαλω τη ταπετσαρια της πορτας και στη κολωνα.

• 5 μήνες μετά...
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πως πήγε η αναβάθμιση φίλε; 

Θέλω και εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο με σένα στο mito μου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 11/10/2020 στις 9:50 ΜΜ, _BASSstarlet_ είπε

Μάλιστα.

Εάν δεν είχε start stop θα πλήρωνες τα δίπλα τέλη κυκλοφορίας, αλλά που να το σκεφτείς αυτό, οι κακές εταιρίες το έβαλαν επίτηδες για να κονομάνε από τις μπαταρίες......τελικά ζούμε ανάμεσα τους !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...