Προς το περιεχόμενο

Εκτυπωτές με αντοχή στο χρόνο


papoys1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανοίγω αυτό το θέμα προς τιμήν του hp1510 inkjet εκτυπωτή μου με σκάνερ που έχω χάσει το μέτρημα αλλά πρέπει να βαδίζει στον έκτο χρόνο.

Θυμάμαι τον είχα αγοράσει από το πάλαι ποτέ saturn και νυν media markt στην τιμή των 39 ευρώ. Σε όλα αυτά τα χρόνια με έχει αφήσει αφήσει άφωνο. Κυριολεκτικά τον έχω ξεσκίσει.Έχει κάνει άπειρες εκτυπώσεις τόσο έγχρωμες όσο και ασπρόμαυρες διότι δεν με ενδιαφέρει το κόστος μελανιών επειδή τα γεμίζω μόνος με σύριγγα και μου έρχονται τζάμπα.Το έγχρωμο μπορεί να το τελειώσει στην καθισιά της η εγγονή μου που βγάζει παιδικούς ήρωες σε Α4. Αρκεί που χαίρετε και δεν έχω πρόβλημα.

Σκάνερ έχω σκανάρει όλες τις παλαιές φωτογραφίες και τις έκανα ψηφιακές.

Ασπρόμαυρες εκτυπώσεις;;;; Τι να πω άπειρες.Χτες είχα καμιά 50αριά για δικαστική χρήση.Λέω θα τα παίξει.Και όμως τις έβγαλε συνεχόμενα χωρίς σταματημό.Μάλλον όταν και αν ποτέ παραδώσει πνεύμα θα του κάνω ειδική τελετή.

Συμπέρασμα. Δεν  είναι ανάγκη να δώσουμε πολλά λεφτά. Και με ένα φτηνό εκτυπωτή  μπορούμε να κάνουμε μια χαρά τη δουλειά μας. Πιστεύω η αντοχή στο χρόνο είναι θέμα τύχης και μάλλον πολλών εκτυπώσεων γιατί αν μένει ακίνητος χαλάει όπως οι δύο προηγούμενοι δικοί μου που είχα και τα είχαν παίξει με την εκπνοή της εγγύησης. Τότε αγόραζα έτοιμα ακριβά μελάνια και τσιγκουνευόμουν τις εκτυπώσεις σε αντίθεση με τον παραπάνω που δεν με ενδιαφέρει πότε θα τελειώσουν επειδή σε πέντε λεπτάκια το πολύ είναι έτοιμα να συνεχίσουν γεμισμένα από μένα.

Επεξ/σία από papoys1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει το γέσμιμα δεν είναι δύσκολο αλλά έχει λίγο την διαδικασία του. Παλιά γέμιζα και εγώ αλλα κάποια στιγμή το βαρέθηκα γιατί μια δεν είχε καλή απόδοση το χρώμα, μια βούλωνε το μελάνι γιατί δεν εκτύπωνα πολύ κλπ. Τελικά έσκασε η κεφαλή και τον πέταξα. Μετά το γύρισα σε laser αλλά ασπρόμαυρο. Τώρα με παιδιά θές να εκτυπώνεις και κανα έγχρωμο οπότε πήρα με ink tank που βγάζει πραγματικά χιλιάδες σελίδες και το κόστος του ενός αυθεντικού χρώματος έχει 5 ευρω, άρα 20 τα 4 μελάνια. Απλά έχω πει στην σύζυγο να έχει το νου της να βγάζει τουλάχιστον μια σελίδα την εβδομάδα για να μην βουλώσει η κεφαλή. Δύσκολο να μην βγάζει βέβαια, απλά στην περίπτωση που.... Εγώ βαριέμαι να ασχολήθω.😄

 

Πάντως για να σου απαντήσω στον τίτλο του θέματος αν θες εκτυπωτές με αντοχή στον χρόνο πας σε Laser με αυθεντικά τονερ. Ναι το κόστος εινα υψηλό, αλλά μιλάμε για αντοχή. Έχουμε στην δουλειά κάτι αρχαίους hp που εκτυπώνουν καθημερινά τεράστιο όγκο και το μόνο που ζητάνε είναι τα λαστιχάκια που τραβάνε το χαρτί γιατί λιώνουν. Ο μεγαλύτερος από αυτούς έχει όγκο ~1 μύρριο σελίδες και ακόμα πάει. Δεν μιλάω για γουρούνια τύπου Konica Minolta που θέλουν ένα δωμάτιο να τους βάλεις, μιλάω για laser εκτυπωτή( χωρις σκανερ) σε νορμάλ μέγεθος. Απλά αθάνατοι.

 

Εννοείτε πάντα θα υπάρχουν περιπτώσεις που με inject και φθηνά μελάνια κάνουν δουλειά, ή με laser και συμβατά τονερ. Αλλά εκεί έχεις πιθανότητες να σου σκίσει τον εκτυπωτή και να τον πάρεις στο χέρι. Παλιά που δούλευα σε service φέρνανε εκτυπωτές χαλασμένους και συνήθως έφταιγε το μελάνι ή το τονερ. Σκασμένα μελάνια μέσα να τα έχουν κάνει πουτ...α και σπασμένα γρανάζια λόγω μούφα τονερ.

 

Εσύ έχεις βρει μια καλή τομή. Φθηνό μελάνι που σου κάνει την δουλειά που θες και φθηνός εκτυπωτής που και να χαλάσει τον πετάς και παίρνεις άλλον. Απλά δεν μπορούν όλοι να μπουν στο τρυπάκι γεμίζω, είτε γιατί δεν θέλουν να ασχοληθούν, είτε γιατί δεν έχουν χρόνο, είτε κλπ.

Οπότε για αξιοπιστία και αντοχή εγώ ψηφίζω laser. Οι inject θέλουν να ασχολήσε μαζί τους.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα είναι οι περισσότεροι νέοι εκτυπωτές δεν έχουν συμβατά μελάνια τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας.

Ομοίως και στους laser. Είχα έναν παλιο Hp laser 10+ χρόνια εκτύπωνε με συμβατό τονερ στα 15 ευρώ. Οι καινούργιοι laser έχουν τονερ αυθεντικό τονερ 80 ευρώ.

Επίσης έχω ένα epson φαξ δεκαετίας. 4 μελάνια συμβατα με κόστος 7 ευρώ! Εχω βέβαια προβλήμα λόγω παλαιότητας, αλλά αν γεμίσω με οινόπνευμα την κεφαλή ξεβουλώνει άμεσα!

Δεν έχω αγοράσει καινούργιο, γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι αντίστοιχα οικονομικό.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Να προσθέσω και γω το κάτι μου 

 

Έχω τον Epson 515w πάνω από δέκα χρόνια, είχε βγει προσφορά σε εξωφρενική τιμή με μεταφορικά από αμαζον Αγγλίας (παλιές καλές εποχές) και με μελανακια του ενός ευρώ από ebay με συντροφεύει μέχρι σήμερα, όπου επειδή πολλές φορές δεν έπαιζαν τα έτοιμα αγόρασα άδεια με τσιπακι που κάθε φορά κάνει reset αυτόματα. Έχω τα θέματακια μου βέβαια, κάτι στάμπες, συχνους σχετικά  καθαρισμούς και μέσω μηχανήματος και "πλύσιμο" και το κυριότερο ότι μάλλον επειδή βουλώνει χάνει το μελάνι... Δλδ αδειάζει μάλλον κάπου στο σφουγγαράκι από κάτω.. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, τίμιο μηχάνημα 

Δεν ξέρω αν θα μου προτείνατε κάτι άλλο σε μηχάνημα που θα μπορούσα να το δουλέψω έτσι.. Επίσης μελάνια χύμα φθηνά που βρίσκετε?

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω ένα πολυμηχάνημα HP Officejet 6300 series, αγορασμένο το 2006, δεν έχει χρησιμοποιηθεί πολύ αλλά φαίνεται έχει φάει τα ψωμιά του. Πρέπει να έχω εκτυπώσει κάπου 1000 - 1500 σελίδες και έχω σκανάρει καμιά 500ριά. Τα μελάνια τελειώνουν σχετικά γρήγορα ενώ με το έγχρωμο μελάνι υπάρχει μόνιμο πρόβλημα, έχω βολευτεί με ένα μεγάλο γνήσιο μαύρο διπλάσιο σε χωρητικότητα από τα κανονικά το οποίο το γεμίζω από γνωστό μαγαζί στην μισή τιμή ενώ το έγχρωμο που είτε βουλώνει είτε χαλάει σε 1 έτος το επιστρέφω στο πλαίσιο και μου το αλλάζουν τζάμπα τους λέω και καλά οτι χάλασε και βγάζει σφάλμα ο εκτυπωτής. Οι κεφαλές είναι πάνω στα μελάνια. Το μεν σκάνερ κάνει έναν θόρυβο που σημαίνει οτι κάποιο στοιχείο/γρανάζι χρειάζεται λάδωμα, αλλά άντε να βγάλω άκρη ούτε από τις οδηγίες γράφει κάτι. Τώρα επειδή τελειώνει το μαύρο μελάνι, θα σκεφτώ αν θα το γεμίσω ξανά ή θα αγοράσω ένα ΗΡ πολυμηχάνημα laser ασπρόμαυρο με εκτύπωση διπλής όψης, βρίσκω τέτοιο μηχάνημα στα 100 ευρώ με το toner στα 45 και ούτε ταλαιπωρίες με ξεραμένα μελάνια και τέτοιες ιστορίες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

HP 5150. Με συμβατά cartridge που αντέχουν 5-6 γεμίσματα, ένα μπουκαλάκι μελάνι τον χρόνο, μια σύριγγα και κάτι ψιλοπατέντες με εξυπηρετεί ακόμη μετά από τουλάχιστον 12 χρόνια

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα τον Epson Stylus Photo EX από το 1997 έως το 2003, εκεί αγόρασα έναν HP 9650, ήταν inkjet Α3+, ίδιος με αυτόν που είχα στη δουλειά κι έπαιρνα από εκεί τα μελάνια τζάμπα, τον κράτησα μέχρι το 2012, τότε πήρα έναν laser xerox 6010 (έβρισκα συμβατά μελάνια στο σκρουτζ με 7 ευρώ/μελάνι), και το 2019 πήρα ένα xerox 6600dn που έχω ακόμα.

Αντικαταστάθηκαν γιατί:

Ο epson είχε πρόβλημα με το καθάρισμα των κεφαλών, κάποτε δεν μπορούσε και κάποια χρώματα δεν τα τύπωνε καθόλου.

Ο HP μάγκωνε το χαρτί, όλο και χειροτέρευε το πρόβλημα, στο  τέλος δεν μπορούσε να τυπώσει καθόλου.

Ο xerox έπαθε κάποια βλάβη κι έβγαζε έναν κωδικό σφάλματος, το έψαξα στο internet και είδα ότι το ανταλλακτικό είχε 155 ευρώ, που δεν συνέφερε σε εκτυπωτή που αγοράστηκε 200.

Επεξ/σία από kinq1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εχω 2 χρονια τον Lexmark MS317dn

εχω τυπωσει 8000 με κοστος 2 τονερ - 25 ευρω το ενα, το δευτερο που ειναι πανω τωρα τρεχει ακομα.

Παρατηρησα με στατιστικα οτι ανα χιλιες εκτυπωσεις χανει 1% του τονερ.

Τωρα ποτε θα τελειωσει.... θα δειξει - μπορει και 5000 εκτυπωσεις ακομα.

Αγορασμενος 60 ευρω, και πραγματικα ειναι απο αυτο που λεμε γρηγορους 32 σελιδες το λεπτο.

Βεβαια εχω κοψει να τυπωνει ογκωδη πραγματα γιατι εχει να κανει με την περιοδο, αν αρχισει κανα σεμιναριο θα ξαναπιασει δουλεια με 100αδες.

Απλα φετος το 2020 η πανδημια εχει κοψει τα παντα πανω σε αυτα και μαζι και οι εκτυπωσεις.

Πλεον τυπωνω μαξ 50 φυλλα το μηνα.

Το μοναδικο του μειον ειναι το ον - οφφ διακοπτη που εχει στο πισω μερος, τον εχω βαλει σε μια στηλη και για να τον ανοιξω κανω γιογκα....

Απο καιρο θελω να παρω μια πριζα - διακοπτη για να τον ανοιγω ευκολα και ακομα παιρνω.... ατιμη πανδημια δεν μπορεις να κουνησεις.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρόβλημα με όλους τους inkjet είναι ότι αν τον χρησιμοποιείς περιστασιακά βουλώνει το μελάνι, η HP έχει την κεφαλή πάνω στο μελάνι οπότε κάθε φορά πάει στα σκουπίδια.

Ο HP 1515 που είχα δεν μου άρεσαν άλλα δυο πράγματα, το περιθώρια στις κόλλες A4 που δεν μπορούσα να το περιορίσω όσο ήθελα αλλά και όταν εκτύπωνα draft ήταν χάλια, έπρεπε να ανεβάζω την ποιότητα, σε αντίθεση με ένα παλιό εκτυπωτή που είχα HP960c, το scanner δεν ήταν τπτ καταπληκτικό από άποψη χαρακτηριστικών αλλά σίγουρα έκανες την δουλεία σου.

Δεν ξέρω για toner τι γίνετε, τώρα περιμένω καμιά προσφορά για να πάω σε laser, ελπίζω να μην έχω θέμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα το θέσω διαφορετικά.

Για κάποιον που ο εκτυπωτής είναι κυρίως μηχάνημα δουλειάς και βγάζει πολύ μεγάλο αριθμό εκτυπώσεων κυρίως ασπρόμαυρων δεν το συζητάμε ο laser είναι μονόδρομος.

Για οικιακό εκτυπωτή που θέλουμε αρκετοί από τον οποίο ζητάμε λίγες ασπρόμαυρες αλλά και αρκετές έγχρωμες για φωτογραφίες δικές μας ή των παιδιών π.χ. και κανένα σκανάρισμα που και που  οι inkjet είναι μονόδρομος και θα έλεγα με κεφαλή στα μελανάκια οπότε αν ξεχάσουμε να εκτυπώσουμε για μεγάλο διάστημα και αν βουλώσει άσχημα κάποιο και δεν ξεβουλώνει να μην πετάμε τον εκτυπωτή αλλά το μελανάκι και  αγορά καινούργιου. Σε αυτήν την περίπτωση φυσικά καλό είναι να διαθέσουμε λίγο χρόνο να μάθουμε να γεμίζουμε μόνοι μας τα μελανάκια και να μας έρχονται τζάμπα οι εκτυπώσεις. (πέτυχα ένα έγχρωμο σκυλί θα του έχω κάνει 30 γεμίσματα και συνεχίζει durasel λέμε)😁

Προσωπικά έχω τον hp 1510 στον 5ο χρόνο συνεχίζει να εκτυπώνει εξαιρετικά και τον είχα αγοράσει σε προσφορά νομίζω 38 ευρώ. Αν χαλάσει σε έναν παρόμοιο  θα πάω γιατί ο ίδιος δεν κυκλοφορεί.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Havik είπε

Το πρόβλημα με όλους τους inkjet είναι ότι αν τον χρησιμοποιείς περιστασιακά βουλώνει το μελάνι, η HP έχει την κεφαλή πάνω στο μελάνι οπότε κάθε φορά πάει στα σκουπίδια.

Κακώς το πετάς στα σκουπίδια υπάρχουν πολλοί τρόποι να καθαρίσεις την κεφαλή απο το στεγνωμένο μελάνι.

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, papoys1 είπε

Προσωπικά έχω τον hp 1510 στον 5ο χρόνο συνεχίζει να εκτυπώνει εξαιρετικά και τον είχα αγοράσει σε προσφορά νομίζω 38 ευρώ. Αν χαλάσει σε έναν παρόμοιο  θα πάω γιατί ο ίδιος δεν κυκλοφορεί.

 

Στις 9/10/2020 στις 5:43 ΠΜ, papoys1 είπε

Ανοίγω αυτό το θέμα προς τιμήν του hp1510 inkjet εκτυπωτή μου με σκάνερ που έχω χάσει το μέτρημα αλλά πρέπει να βαδίζει στον έκτο χρόνο.

Θυμάμαι τον είχα αγοράσει από το πάλαι ποτέ saturn και νυν media markt στην τιμή των 39 ευρώ.

Άμα είσαι  papoys ξεχνάς... Να φανταστεις τα saturn έχουν γίνει mediamarkt από το 2011 :D :D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Samsung Xpress 2625D από το 2013 με 63 χιλιάδες εκτυπώσεις, γύρω στις 50 χιλιάδες διπλής εκτύπωσης και χονδρικά κάπου τόσες χιλιάδες με ανακατασκευασμένο τόνερ και ντραμ.

Δουλεύει πολύ καλά. Αρκετά σπάνια απλώς μπορεί να μασουλήσει κάποιο φύλλο. Ωστόσο μετά την απεμπλοκή το ξαναεκτυπώνει. Επομένως αν κάποιος έχει δώσει εντολή για πολλές σελίδες και γίνει μασούλημα, δεν χρειάζεται να δώσει εκ νέου εντολή εκτύπωσης.

Χονδρικά 3-3,5 χιλιάδες σελίδες με τόνερ 15-20 ευρώ και ντραμ αλλαγή κάθε 9-10 χιλιάδες σελίδες με κόστος 13-19 ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω τον CANON PIXMA MG5350, 11-12χροννια, τον ειχα παρει γυρω στα 120ευ απο eshop, σε crazy sundays, ειχα παραγγειλει απο Γερμανια πριν τελειωσουν τα αυθεντικα που ειχε μεσα συμβατα 1 σετ για δοκιμη, αλλα εκανα το λαθος κ τα πηρα χωρις chip. Μετα πηρα με chip 5-10 σετ με μεσο κοστος 1-1,5ευ καθε μελανι,(καθε σετ εχει 2 μαυρα κ τα 3 βασικα χρωματα) δουλευαν αψογα... καποια σετ με πηγεναν χροννια κ μετα απο 1 χροννο ληξης τους αρχισε το μπλε να μην εκτυπωνει... εκανα καθαρισμο παλι τπτ, εβαλα φρεσκο μελανι κ εκανα βαθυ καθαρισμο κ αυτο ηταν, αρχισε να εκτυπωνει παλι κανονικα. Οποτε μειωνα σταδιακα τα σετ στις επονες παραγγελειες χωρις να ανεβαινει το κοστος.Εχει μεινει αδουλευτος μεχρι κ 6 μηνες χωρις να κολησει... καποια στιγμη αρχισε να εχει θεμα με το μαυρο στις φωτογραφιες, εκανα εκτυπωση ελεγχου ακροφυσιων κ ειχε οντως θεμα το μαυρο, εκανα απλο καθαρισμο κ δεν το ξαναεκανε... Καποια στιγμη κολησε παλι το μπλε, προφανως βουλωμα... κλασικα βαθυ καθαρισμο κ εφτιαξε, κ τελευταια τρωει πολυ μπλε κ δε ξερω γιατι. Καποιο αλλο κολημα σαυτα τα χροννια δεν αντιμετοπησα. Εχει εκτυπωσει περιπου 7200 σελιδες μαζι με φωτογραφιες σε Α4 κυριως. Εχει απο περσι παρακολουθω το forum για πολυμηχανηματα σε περιπτωση που τα φτησει κ εχω καταληξει στον epson l6160 αλλα με προβληματιζει το οτι δε περνει φωτογραφικο χαρτι απο πισω οπως ο canon. Αν κ εψαχνα παλι σε canon απογοητευτηκα με τοσα προβληματα που βγαζουν στην 1η 2ετια οταν ο δικος μου παρουσιασε κατι μετα τα 5 χροννια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Απο τη βλέπω οι περισσότεροι έχετε hp ...οπότε αναδυκνειεται εκτυπωτες με αντοχή..τα μελάνια είναι φθηνα ...ασχετο αλλά αγορα μελανιών απο Ελλάδα ή εξωτερικό;; ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...