Προς το περιεχόμενο

HACK SIM iPhone

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά είμαι άπειρη, εύχομαι να μην κράξετε. Λοιπόν εχθές ήρθε μια ειδοποίηση στο iphone (7) θα ανεβάσω φωτό να δείτε, η οποία ειδοποίησα προερχόταν από το ημερολόγιο. Το πρώτο λάθος που έκανα είναι να κάνω επαναφορά (που ούτε καν διαγράφηκαν τα δεδομένα) και το δεύτερο είναι που δεν έβαλα κωδικό αμέσως μετά γιατί ξεχάστηκα (κωδικό ξεκλείδωμα ) το έβλεπα συνέχεια από εχθές λοιπόν σαν event και μου έδειχνε πως θα το είχε έως αύριο το απόγευμα και αυτές τις δυο μέρες μου ερχόταν συνέχεια η ίδια ειδοποίηση και την αγνοούσα πιστεύοντας πως απλά θα φύγει. Και όμως αυτό το event ανανεώθηκε μέχρι αύριο και το βραδυ δηλαδή μετά από σίγουρα 30 ώρες από την στιγμή που ξεκίνηςε, λαμβάνω ενα μήνυμα (η αποστολή του μηνύματος απέτυχε ) sms δηλαδή και εκεί που πήγα να το ανοίξω μου έστειλε Κ η what’s up για τα δεδομένα που τελείωναν και δεν πρόλαβα να δω σε ποιον αριθμό κτλ. Κ εννοείτε δεν υπάρχει κανένα μήνυμα. Ναι έχω ακούσει ότι την iOS δεν την χακαρεις μα αυτό έχει να κάνει με την sim και αν μέσω αυτής καταφέρουν να κλέψουν στοιχεία πολλών άλλων όπως email κτλ; 
να σημειώσω πως αμέσως μετά στις ρυθμίσεις του ημερολογίου βρήκα τον λογαριασμό αυτών που μου έστελναν τις ειδοποιήσεις και το διέγραψα. Τι κάνω;; Αρχικά σκέφτηκα να πάω στην cosmote. Περιμένω κάποια βοήθεια και ελπίζω κάποια καθησυχαστική απάντηση (επίσης δεν είχα κάρτα για αυτό απέτυχε το μήνυμα)

40355676-1300-4FDA-B114-94F30B17D739.png

Δημοσ.

Το κατάλαβα αφού το άνοιξα την ιστοσελίδα και είδα ότι δεν έχει να κανει με την apple και δεν πάτησα το περιεχόμενο του. Παρόλα αυτά αυτό με το sms μου φάνηκε ύποπτο 

Το κατάλαβα αφού άνοιξα την ιστοσελίδα και είδα ότι δεν έχει να κανει με την apple και δεν πάτησα το περιεχόμενο του. Παρόλα αυτά αυτό με το sms μου φάνηκε ύποπτο 

και κάτι ακόμη, πεταει στο άκυρο χωρίς να ανοίξω κάποια εφαρμογή ή οτιδήποτε την άδεια μου (πχ για τις φωτογραφίες, να συνδεθώ στο email, να στέλνει γνωστοποιήσεις μια εφαρμογή  )

Δημοσ.

Σωσε ότι θες κάνε μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων γιατί κάτι έχει περάσει και στα κάνει αυτά.Κάπου κάτι πάτησες και την πάτησες.ΠΡΟΣΟΧΗ με την επαναφορά χάνονται τα πάντα απο την συσκευή.

Δημοσ.
10 minutes ago, Ann045 said:

Το κατάλαβα αφού το άνοιξα την ιστοσελίδα και είδα ότι δεν έχει να κανει με την apple και δεν πάτησα το περιεχόμενο του. Παρόλα αυτά αυτό με το sms μου φάνηκε ύποπτο 

Το κατάλαβα αφού άνοιξα την ιστοσελίδα και είδα ότι δεν έχει να κανει με την apple και δεν πάτησα το περιεχόμενο του. Παρόλα αυτά αυτό με το sms μου φάνηκε ύποπτο 

και κάτι ακόμη, πεταει στο άκυρο χωρίς να ανοίξω κάποια εφαρμογή ή οτιδήποτε την άδεια μου (πχ για τις φωτογραφίες, να συνδεθώ στο email, να στέλνει γνωστοποιήσεις μια εφαρμογή  )

backup και factory defaults

Δημοσ.

Πως κάνω επαναφορά; Γιατί το έψαξα και έκανε μονο την αναφορά χωρίς την διαγραφή δεδομένων 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το ημερολόγιο έχει κάνει συγχρονισμό με το iCloud,
αν γίνει και επαναφορά backup , τα spam που έχουν καταχωρηθεί φαντάζομαι ίσως παραμείνουν.

Το ερώτημα είναι άλλο : υποτίθεται ότι το iPhone είναι πιο κλειστή πλατφόρμα από τον ανταγωνισμό
και υποτίθεται κι οι εφαρμογές του App store ελέγχονται πιο διεξοδικά.

Ιός; Εφαρμογή; iPhone χωρίς update; Cydia; Υποκλοπή κωδικών; Κάτι ακόμα;
Ή απλά δεν είναι το αδιαπέραστο από malware όπως θα περίμενε κάποιος κόσμος;
Ειλικρινές το ερώτημα.
Γιατί πρόσφατα κι άλλος αντιμετώπισε κάτι ανάλογο και πόσταρε σχετικά.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.

Ειλικρινά δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ το λογισμικό ή για οποιαδήποτε κόντρα τέτοιου είδους. Όσο για το αν είναι συνδεδεμένο με το iCloud ήταν όντως. Και το έκανα απενεργοποίηςη πριν το κάνω επαναγορά, μα όπως ανάφερα στην αρχή διέγραψα αυτούς που μου έστελναν ειδοποιήσεις τέτοιου είδους μέσω ρυθμίσεων στο ημερολόγιο. Δεν είδα τίποτα περίεργο έως τώρα για κλοπή κωδικών ωστόσο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, Ann045 said:

Ειλικρινά δεν είμαι εδώ για να υπερασπιστώ το λογισμικό ή για οποιαδήποτε κόντρα τέτοιου είδους. Όσο για το αν είναι συνδεδεμένο με το iCloud ήταν όντως. Και το έκανα απενεργοποίηςη πριν το κάνω επαναγορά, μα όπως ανάφερα στην αρχή διέγραψα αυτούς που μου έστελναν ειδοποιήσεις τέτοιου είδους μέσω ρυθμίσεων στο ημερολόγιο. Δεν είδα τίποτα περίεργο έως τώρα για κλοπή κωδικών ωστόσο 

δεν ξέρω γιατί το καταλαβαίνεις ως κόντρα και άθελα μπαίνεις σε γραμμή υπεράσπισης
προφανώς ούτε εσύ ξέρεις, και αν μπορείς να μην την ξαναπατήσεις, το ερώτημα που κάνω σε βοηθάει μελλοντικά

για την ιστορία, iPhone έχω και ρωτάω με ποιόν τρόπο από το πουθενά (=χωρίς χειροκίνητα και εν γνώση σου να μπεις στις ρυθμίσεις)
μπορεί να σου φυτεύει κάποιος subscribed calendars
το αποτέλεσμα που είναι το spam το βλέπουμε, την αιτία το μηχανισμό δεν

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Το ερώτημα ήταν αν κατάφεραν αυτό που ήθελαν και μέσω της κάρτας sim μπορούν να κλαπούν υπόλοιπα στοιχεία. 

7 λεπτά πριν, KoreanW είπε

δεν ξέρω γιατί το καταλαβαίνεις ως κόντρα και άθελα μπαίνεις σε γραμμή υπεράσπισης
προφανώς ούτε εσύ ξέρεις, και αν μπορείς να μην την ξαναπατήσεις, το ερώτημα που κάνω σε βοηθάει μελλοντικά

για την ιστορία, iPhone έχω και ρωτάω με ποιόν τρόπο από το πουθενά (=χωρίς χειροκίνητα και εν γνώση σου να μπεις στις ρυθμίσεις)
μπορεί να σου φυτεύει κάποιος subscribed calendars
το αποτέλεσμα που είναι το spam το βλέπουμε, την αιτία το μηχανισμό δεν

Αυτό δυστυχώς δεν το ξέρω μα φαντάζομαι απο διάφορες ιστοσελίδες που επισκέπτομαι. Ναι και εγώ θεωρούσα πως ηταν πιο ασφαλής όπως προανέφερα. 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
το έχω κάνει αφαίρεση το ανέφερα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιδιο γινόταν και με το  calendar του android κάποια εποχή. 

Η λύση για να μην ξαναγίνει https://discussions.apple.com/thread/250588376 

To stop this, open Apple Mail, then go to Mail -> Preferences... then click the General tab.

Towards the bottom, untick 'Add invitations to Calendar automatically'.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, Ukforthemoment said:

Το ιδιο γινόταν και με το  calendar του android κάποια εποχή. 

Η λύση για να μην ξαναγίνει https://discussions.apple.com/thread/250588376 

To stop this, open Apple Mail, then go to Mail -> Preferences... then click the General tab.

Towards the bottom, untick 'Add invitations to Calendar automatically'.

Το MacOS δεν αφορά αυτό;

Επίσης, το "add invitation" δεν είναι διαφορετική ιστορία απ' το να σου φυτεύει ολόκληρο ημερολόγιο στα accounts?

On 09/10/2020 at 00:56, KoreanW said:

Αν το ημερολόγιο έχει κάνει συγχρονισμό με το iCloud,
αν γίνει και επαναφορά backup , τα spam που έχουν καταχωρηθεί φαντάζομαι ίσως παραμείνουν.

Το ερώτημα είναι άλλο : υποτίθεται ότι το iPhone είναι πιο κλειστή πλατφόρμα από τον ανταγωνισμό
και υποτίθεται κι οι εφαρμογές του App store ελέγχονται πιο διεξοδικά.

Ιός; Εφαρμογή; iPhone χωρίς update; Cydia; Υποκλοπή κωδικών; Κάτι ακόμα;
Ή απλά δεν είναι το αδιαπέραστο από malware όπως θα περίμενε κάποιος κόσμος;
Ειλικρινές το ερώτημα.
Γιατί πρόσφατα κι άλλος αντιμετώπισε κάτι ανάλογο και πόσταρε σχετικά.

Το post που λέει για IOS 15(!), νομίζω ότι ήταν η περίπτωση που συνέβη και σε γνωστό μου. Πάτησε ok κάπου που δεν έπρεπε και του φύτεψε ημερολόγιο στα account. Το ξήλωσε και όλα καλά. Και αυτή περίπτωση τέτοια μοιάζει. 

@Ann045 

Μετά τη διαγραφή απ' τα Settings>Mail>accounts, είχες κάποιο άλλο σύμπτωμα;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...