Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η παραάνω εντολη κάνει force κλείσιμο προγραμμάτων. Κάποιο από αυτά που τρέχεις εμποδίζει να κλείνει ο υπολογιστής. Λύση είναι να βγάλεις την εικόνα που εμφανίζει κατά το κλείσιμο για να δεις εκεί στην αναφορά που δείχνει τι εμποδίζει το λειτουργικό να κλείσει.

δλδ θα δεις ότι θα έχει κολλήσει σε μια γραμμή κατά το shutdown 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εντάξει άστο το πρώτο μέρος, απλά δοκίμασε να ποστάρεις τα logs, πάτα να κλείσει, περίμενέ το για λίγο, κλείστο με το χέρι και μετά άνοιξε ένα τερματικό και πάτα αυτήν την εντολή και scroll προς τα κάτω με το κάτω βελάκι μέχρι να δεις αυτό που γράφω, πόσταρε εδώ αυτό το κομμάτι απ' το REBOOΤ και κάτω (copy στο τερματικό του gnome κάνεις με ctrl shift c)

Δημοσ.

Απο αυτο που δειχνεις στην εικονα με το list-jobs φαινεται οτι το συστημα τρεχει μια διαδικασια για να μπει σε suspend, και δεν την εχει ολοκληρωσει λογικα. Εβαλες προσφατα το συστημα σου σε αναμονη? Παω να κανω κανα googling...

Δημοσ.

Θα τα κανω ενα ενα να δω. Το περίεργο ειναι οτι παλια οταν το ανοιγα το λάπτοπ μου εβγαζε για οτι η εφαρμογή Thunderbird ζηταει κωδικο. Τωρα δεν μου το ξαναζητησε. 

Σε ανονη δεν το εχω βαλει.

Γενικα τον υπολογιστή τον εχω για πολυ απλα πραγματα, αρχεια και να βαζω παιδικα το μωρό. 

IMG_20201009_151410.jpg

Εδω μου δειχνει οτι απετυχε το shutdown, για reboot δεν βρηκα κατι. 

Δημοσ.

ναι my bad για reboot πρέπει να πατήσεις restart αντί για shutdown αν failάρει το ένα θα failάρει και τ' άλλο στο πα για πιο εύκολα :P αλλά λογικά έπεσες μέσα anyway, δυστυχώς δε φαίνεται όλο το error στην οθόνη για αυτό καλύτερα copy, όπως και να χει μάλλον δεν καταφέρνει να κλείσει κάποιο από τα processes

Δημοσ.

Για αρχη, να πω οτι τωρα παρατηρησα πως μιλας για λαπτοπ. Μπορει λοιπον να μην το εβαλες εσυ ποτε σε suspend αλλα να μπηκε επειδη εκλεισες την οθονη.

Κοψτου το suspend και τα ομοια του (sleep κλπ) με ενα

sudo systemctl mask systemctl mask sleep.target suspend.target hibernate.target hybrid-sleep.target

Και μετα επανεκκινησε το με

sudo reboot

Λογικα μετα θα πρεπει να εισαι οπως πριν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jim_p είπε

Για αρχη, να πω οτι τωρα παρατηρησα πως μιλας για λαπτοπ. Μπορει λοιπον να μην το εβαλες εσυ ποτε σε suspend αλλα να μπηκε επειδη εκλεισες την οθονη.

sudo systemctl mask systemctl mask sleep.target suspend.target hibernate.target hybrid-sleep.target

sudo reboot

Μαλλον παραλειψει μου. Εγω το λάπτοπ το εχω συνδεμενο με την τηλεόραση συνεχεια το ανοιγω, τα κανω ολα μεσω της οθόνης της τηλεόρασης, το καπακι του λάπτοπ το εχω κλειστο, αλλα και πριν το ιδιο εκανα. Θα δοκιμασω αυτο που μου πρότεινες.

Κατι εχει φαει σκαλωμα ειναι το μονο σιγουρο.

Υποπτευομαι οτι το gmail μπορει να μου κανει την δουλεια. Το εχω συνδεσει να βλεπω το ημερολόγιο κλπ. Θα δοκιμασω ολα αυτα που με είπατε με την σειρα και θα σας πω.

Επεξ/σία από Liverpool89
Δημοσ.

Γιατι δεν ανοιγεις το καπακι του λαπτοπ τοτε να δοκιμασεις αν σου δουλευει το μενου του gnome υπο "κανονικες" συνθηκες?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, jim_p είπε

sudo reboot

Με αυτες τις εντολες το δοκιμασα καναδυο φορες και κανει επανεκκίνηση, τερματισμό. 

Σας ευχαριστώ. Αν δω οτι ξανατρωει σκαλωμα, μπορει να δοκιμασω αλλη διανομη. 

3 λεπτά πριν, jim_p είπε

Γιατι δεν ανοιγεις το καπακι του λαπτοπ τοτε να δοκιμασεις αν σου δουλευει το μενου του gnome υπο "κανονικες" συνθηκες?

Αυτο να σου πω την αληθεια δεν το δοκιμασα καθολου. 

Τωρα με τις εντολές κανει επανεκκίνηση. 

Δημοσ.

Σκοπος δεν ειναι να κανεις επανεκκινηση ή τερματισμο με sudo poweroff ή με sudo shutdown -P ή με systemctl poweroff. Σκοπος ειναι να ξεκολλησει απο εκεινο το suspend που ηθελε να κανει και που το εβγαζε στο systemctl list-jobs, αρα να δουλεψουν και οι επιλογες του gnome, που στην πραγματικοτητα εκτελουν systemctl poweroff κλπ απο πισω.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jim_p είπε

Σκοπος δεν ειναι να κανεις επανεκκινηση ή τερματισμο με sudo poweroff ή με sudo shutdown -P ή με systemctl poweroff. Σκοπος ειναι να ξεκολλησει απο εκεινο το suspend που ηθελε να κανει και που το εβγαζε στο systemctl list-jobs, αρα να δουλεψουν και οι επιλογες του gnome, που στην πραγματικοτητα εκτελουν systemctl poweroff κλπ απο πισω.

Καταλαβα τι θελεις να πεις. 

Τωρα εγω εχω δωσει τις εντολες στο τερματικο. Μπορω να το αναιρεσω και να δοκιμασω απο το λάπτοπ κατευθειαν; Δεν με ενοχλει αν στο κλεισιμο πρέπει να ανοιγω το καπακι για να τον κλείνω, εφοσον δουλεύει ετσι.

Δημοσ.

Τωρα κανει τερματισμο/επανεκκινηση απο τις επιλογες του gnome?
Για να αναιρεσεις αυτο εδω που εγραψα παραπανω, το

δινεις

sudo systemctl unmask systemctl mask sleep.target suspend.target hibernate.target hybrid-sleep.target

Αλλαζεις το "mask" σε "unmask" στην ουσια για το suspend και τα ομοια του, οποτε του επιτρεπεις να φορτωθει στην επομενη εκκινηση και να δουλεψει οπως πριν. Εννοειται πως μετα την αλλαγη θελει επανεκκινηση.

Δημοσ.

Ναι με τις επιλογες που μου εδωσες κλείνει κανονικά απο τις επιλογες του gnome.

Ωραια θα το δοκιμασω και θα σου πω τι κανει. Αν δουλεψει ετσι δεν με πειραζει να το κλεινω απο το λάπτοπ απευθείας.

Δημοσ.

Δηλαδη? Αν σου δουλευει κανονικα με τις παραπανω επιλογες απενεργοποιημενες, και εφοσον δεν χρησιμοποιεις suspend κλπ, κρατα τες απενεργοποιημενες για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο και στο μελλον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...