Liverpool89 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα σας. Εχω ενα λαπτοπ asus k53SD με λειτουργικό τον τελευταίο μηνα ubuntu 18.04 lts, μου εβγαλε αναβαθμιση σε 20.04.1 την εκανα κανονικα χωρις κανενα θεμα. Ομως απο την μερα που εγινε η αναβάθμιση ο υπολογιστης δεν μπορει να κανει επανεκκίνηση ή τερματισμο κανονικα. Μονο μεσω τερματικου ή απο το κουμπι που δεν ειναι οτι το καλύτερο. Δεν εχω βαλει κατι, μόνο οτι ειχα πριν, dash panel, arch menu. Με την 18.04 δεν ειχα κανενα τετοιο θεμα. Ευχαριστώ.
filip123go Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Καλή τύχη. Είναι που τα linux distro παίρνουν απροβλημάτιστα τα updates. Εμένα μετά από update σε CentOs δεν μου άνοιγε Intelij. Γιατί έτσι. Δεν γούσταρε. Στο pc την δουλειάς όλα αυτά. Εδώ κάτι σχετικό με το πρόβλημά σου. Είναι για παλαιότερη έκδοση αλλά ίσως βρεις λύση.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Να βαλω την γραμμη εντολης acpi=force το εκανα τιποτα. Να βαλω την παραπάνω εντολη μαζι με amp(αυτο μπορει να το γραφω εδω λαθος, δεν το θυμαμαι καλα)=power_off παλι το δοκιμασα τίποτα. Να τις σβησω και να γραψω reboot=bios το εκανα. Παλι τίποτα. Μονο απο το τερματικο κλεινει. Που το θεωρω πιο ασφαλη, απο να πατάω το κουμπι. Στην εκδοση 18.04 τετοιο θεμα δεν ειχα. Μενει να δοκιμασω μια αλλη διανομη live, αν κλεινει κανονικα εκεινη.
the other one Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 όταν λες από το τερματικό κλείνει εννοείς γράφεις πχ sudo poweroff και κλείνει κανονικά; άρα το πρόβλημα το έχει υποθέτω όταν πας να κάνεις shutdown μέσω του gnome; τι κάνει ακριβώς δεν ανταποκρίνεται καν στο click; πετά μαύρη οθόνη; κάνει hang σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο;
Liverpool89 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Ναι γραφω sudo shutdown -h Απλα παω στο βελάκι, τερματισμος, βγαζει τις τρεις επιλογές, ακύρωση, επανεκκίνηση, τερμστισμος. Πατάω να κανει τερμστισμο αλλά δεν κλείνει, οση ωρα και να το αφήσω. Ανοιγω πχ το Firefox κανονικα. Ολα παίζουν. Σαν να μην εχω κάνει ενέργειες για να κλείσει ο υπολογιστής. Αν οατησω στο τερματικό sudo reboot κανει επανεκκίνηση.
BadBoy Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δε γνωρίζω για το πρόβλημα, απλώς να πω ότι δε χρειάζεσαι sudo για το shutdown και το reboot.
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Αν δωσεις αυτο σαν απλος χρηστης (χωρις sudo κλπ), σου δουλευει? systemctl poweroff Τα shutdown και reboot θελουν sudo γιατι ειναι εντολες που βρισκονται στο /sbin, στο οποιο δεν εχει προσβαση ενας απλος χρηστης.
Liverpool89 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δοκιμασα σε live usb ομως linux mint και κλεινει κανονικα οπως πρεπει. Δεν δουλεύει η εντολη βγαζει αυτο. Σορυ για το screen.
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν κανεις logout, σε αφηνει να κανεις τερματισμο απο το μενου του gdm (της οθονης που βλεπεις οταν βαζεις ονομα χρηστη και κωδικο)? Επισης, τι σου βγαζει αυτη η εντολη? Κανονικα θα πρεπει να λεει "no jobs running". systemctl list-jobs Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από jim_p
Liverpool89 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δυστυχώς οχι δεν κανει, ούτε απο κει.
jim_p Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δες και το δευτερο που ρωτησα με το "systemctl list-jpbs"...
Liverpool89 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δυο εργασιες μου δειχνει οτι εκτελούνται
the other one Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) θα μάντευα πως 2 πράγματα συμβαίνουν, είτε έχεις κάποιο device mounted που για κάποιο λόγο ζορίζεται να το κάνει unmount εκείνη την ώρα είτε άλλα προγράμματα ή/και χρήστες ενεργοί όπου πιθανόν το gnome ζητά explicit άδεια να κλείσουν πριν γίνει το shutdown δεν ξέρω κι εγώ ακριβώς πώς το διαχειρίζεται ο desktop manager (αλήθεια τι έχεις gdm ή lightdm; μπορείς να πειραματιστείς με άλλον αν θες) πάτα μια πάλι το κουμπί στο gui περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και πάτα μετά το force reboot απ' το κουτί του pc κι όταν ανοίξει δώσε journalctl -r και σκρόλλαρε προς τα κατω μεχρι να δεις να λέει -- REBOOT -- ό,τι γράφει κάτω από αυτό είναι τα logs πριν το κλείσεις με το χέρι, μπορεί να βοηθήσουν να καταλάβεις/ουμε τίποτα Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από the other one
chek2fire Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) για δώσε σε κονσόλα sudo shutdown -P now Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από chek2fire
Liverpool89 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, chek2fire είπε για δώσε σε κονσόλα sudo shutdown -P now Ετσι κλεινει. 23 λεπτά πριν, the other one είπε θα μάντευα πως 2 πράγματα συμβαίνουν, είτε έχεις κάποιο device mounted που για κάποιο λόγο ζορίζεται να το κάνει unmount εκείνη την ώρα είτε άλλα προγράμματα ή/και χρήστες ενεργοί όπου πιθανόν το gnome ζητά explicit άδεια να κλείσουν πριν γίνει το shutdown δεν ξέρω κι εγώ ακριβώς πώς το διαχειρίζεται ο desktop manager (αλήθεια τι έχεις gdm ή lightdm; μπορείς να πειραματιστείς με άλλον αν θες) πάτα μια πάλι το κουμπί στο gui περίμενε μερικά δευτερόλεπτα και πάτα μετά το force reboot απ' το κουτί του pc κι όταν ανοίξει δώσε journalctl -r και σκρόλλαρε προς τα κατω μεχρι να δεις να λέει -- REBOOT -- ό,τι γράφει κάτω από αυτό είναι τα logs πριν το κλείσεις με το χέρι, μπορεί να βοηθήσουν να καταλάβεις/ουμε τίποτα Ολα αυτα που με ρωτας τα πιο πολλα μου ειναι καπως κινεζικα. Ενα μηνα το εχω το λινουξ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα