Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 'Εχει παρουσιαστεί μούχλα στο πίσω μέρος στο ντουλάπι με τους σωλήνες του νεροχύτι αλλα και στο ντουλάπι πάνω από τη βρύση. Δε θέλω να βγω άλλο οφτοπικ στο άλλο θέμα με τον αφυγραντήρα για αυτό ξεκινάω νέο καθώς το πρόβλημα δείχνει σοβαρό. Πήρα σε ένα συνεργείο καθαρισμού και λένε ότι δε μπορεί να φύγει. Δε κατάλαβα αν εννοούν ότι θα φύγει για λίγο και θα επιστρέψει ή γενικά δε μπορεί να φύγει. Μου πρότειναν κιόλας να το βάψω αλλά πάλι δε κατάλαβα το γιατί. Δεν έχω καταλάβει επαρκώς τη διάσταση του προβλήματος και πως πρέπει να αντιδράσω. Το σπίτι δεν είναι δικό μου για να αλλάζω έπιπλα ή να κάνω κάτι παραπάνω από έναν επιφανειακό καθαρισμό. Η ιδιοκτήτρια δε δείχνει να ενδιαφέρεται, αυτό που μου είπε είναι απλά να ανοίγω τα ντουλάπια, δε φαίνεται να τη νοιάζει το πρόβλημα ή να το θεωρεί κάτι σοβαρό. Τι ακριβώς να κάνω τώρα? Να το καθαρίζω κάθε τόσο με την οικιακή βοηθό? με τι υλικό καθαρίζεται? Να το βάψω? αλλά πως αυτό λείνει το πρόβλημα? Δυστυχώς δεν υπάρχουν τόσο εξειδικευμένες επιχειρήσεις εδώ όσο στην Αθήνα. Εσείς πως θα αντιδρούσατε σε αυτό? Είναι κάπως ενοχλητικό όταν πλένω τα πιάτα και μπορεί και επικύνδυνο αλλά δε ξέρω πόσο. Μία οικιακή βοηθός που έρχεται σπίτι μου και το είδε μου είπε ότι το διαμέρισμα ήταν ακατάληλλο για κατοίκηση και ότι η ιδιοκτήτρια πρέπει να μπαλώσει τη ζημιά. Γενικά είμαι ευχαριστημένος από το σπίτι και η ιδιοκτήτρια έχει υπάρξει πολύ συνεργάσιμη έως τώρα και μου έχει λύσει πολλά προβλήματα. Δεν θα τη χαρακτήριζα ανέυθυνη, αντιθέτως είναι χρήσιμη και έντιμη. Δε ξέρω όμως τι να κάνω με αυτό το νέο πρόβλημα. Αν το συνεργείο καθαρισμού δε μπορεί τότε ποιος μπορεί? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από aizensama24
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Το ντουλάπι έχει πλάτη ή είναι ο τοίχος απο πίσω;Αν έχει πλάτη τότε απο πίσω είναι ζούγκλα απο νερά.Αν είναι ο τοίχος τότε το βάφεις ή το καθαρίζεις με χλωρίνη .Αφου έιναι κάτω απο τον νεροχύτη κοιτάς απο που φευγουν νερά.Υποπτο είναι το σημείο που ο νεροχύτης ακουμπάει στον τοίχο ,επίσης έλεγξε ότι δεν έχεις διαρροή απο τις βρύσες στον τοίχο.Αν δεν ρίξεις νερό λίγες μερες καθαρίζει; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Το ντουλάπι έχει πλάτη ή είναι ο τοίχος απο πίσω;Αν έχει πλάτη τότε απο πίσω είναι ζούγκλα απο νερά.Αν είναι ο τοίχος τότε το βάφεις ή το καθαρίζεις με χλωρίνη .Αφου έιναι κάτω απο τον νεροχύτη κοιτάς απο που φευγουν νερά.Υποπτο είναι το σημείο που ο νεροχύτης ακουμπάει στον τοίχο ,επίσης έλεγξε ότι δεν έχεις διαρροή απο τις βρύσες στον τοίχο.Αν δεν ρίξεις νερό λίγες μερες καθαρίζει; Δε το πλησιάζω πολύ γιατί το φοβάμαι, πήγα να πάθω σοβαρή ζήμια μία φορά. Το προστατευτικό που έχει βάλει η ιδιοκτήτρια είναι ψηλόύποπτο. Όλο και κάτι θα γίνεται λάθος με αυτούς τους σωλήνες. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από aizensama24
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μηπως να φερεις υδραυλικο να δει αν σταζει τιποτα;
SB_1957 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 20 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε το πλησιάζω πολύ γιατί το φοβάμαι, πήγα να πάθω σοβαρή ζήμια μία φορά. Το προστατευτικό που έχει βάλει η ιδιοκτήτρια είναι ψηλόύποπτο. Όλο και κάτι θα γίνεται λάθος με αυτούς τους σωλήνες. Αφού δεν θέλεις να το πειράξεις και καλά κάνεις, πες στην ιδιοκτήτρια να στείλει υδραυλικό να ελέγξει τις υδραυλικές συνδέσεις και την αποχέτευση. Αν δεν εντοπιστεί το πρόβλημα ό,τι και αν κάνεις η μούχλα θα επανέρχεται και θα αυξάνεται.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Εγω θα ψηλαφούσα όλες τις σωλήνες και ενώσεις να δω αν έχουν υγρασία.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Μηπως να φερεις υδραυλικο να δει αν σταζει τιποτα; Είχε γίνει μία διαρροή παλιά όπου είχε σπάσει ένας σωλήνας και είχε γεμήσει το πάτωμα με νερά αλλά ήρθε υδραυλικός και το έφτιαξε, από τότε δε στάζει τίποτα. Έχω βάλει εκεί τη λεκάνη για προληπτικούς λόγους αλλά δεν έχει κάτι μέσα. Πιο παλιά πριν τη διαρροή έσταζε λίγο. 13 λεπτά πριν, SB_1957 είπε Αφού δεν θέλεις να το πειράξεις και καλά κάνεις, πες στην ιδιοκτήτρια να στείλει υδραυλικό να ελέγξει τις υδραυλικές συνδέσεις και την αποχέτευση. Αν δεν εντοπιστεί το πρόβλημα ό,τι και αν κάνεις η μούχλα θα επανέρχεται και θα αυξάνεται. Τώρα αυτή η μαυρίλα εκεί πέρα θα επεκταθεί περεταίρω? Αν τη καθαρίσω πόσο καιρό παίρνει να επιστρέψει? Αν είναι να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό τότε θα κάνει σοβαρή ζημιά στα έπιπλα και φυσικά εγώ δεν θα μπορώ πια να κάνω τίποτα στο νεροχύτι. Δε ξέρω και πόσο κινδυνέυουν οι σωλήνες από αυτό. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από aizensama24
filip123go Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Υπάρχει ειδικό αντιμουχλικο σπρει. Από χρωματοπωλείο το παίρνεις. Ψεκάζεις το σημείο και για 2-3 χρόνια δεν θα ξανα-δεις μουχλα.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Υπάρχει ειδικό αντιμουχλικο σπρει. Από χρωματοπωλείο το παίρνεις. Ψεκάζεις το σημείο και για 2-3 χρόνια δεν θα ξανα-δεις μουχλα. Χμ, οι εταιρίες ελαιοχρωματιστών είναι υπεύθυνοι για αυτά και όχι τα συνεργεία καθαρισμού?
filip123go Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 1 λεπτό πριν, aizensama24 είπε Χμ, οι εταιρίες ελαιοχρωματιστών είναι υπεύθυνοι για αυτά και όχι τα συνεργεία καθαρισμού? Δεν κατάλαβα την ένσταση σου... Το ξέρεις ότι στα χρωματοπωλεία δεν πουλάνε μόνο χρώματα έτσι;
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Παρε την χλωρινη που την εχεις ετοιμη κιολας .Ριξε μπολικο αστο καμια μερα και μετα σκουπισε καλα .Καντο 5-6 φορες Αν σε μια βδομαδα δεν πεθανει κατι την τροφοδοτεί απο πισω
filip123go Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, SPYRER_007 είπε Παρε την χλωρινη που την εχεις ετοιμη κιολας .Ριξε μπολικο αστο καμια μερα και μετα σκουπισε καλα .Καντο 5-6 φορες Αν σε μια βδομαδα δεν πεθανει κατι την τροφοδοτεί απο πισω Επειδή έχω δοκιμάσει με χλωρίνη, μετά από λίγο ξανα-βγαίνει στο ίδιο σημείο αν δεν το καθαρίσεις τέλεια. Με σπρέι το ψεκάζεις και ησυχάζεις. Και το σπρέι βάση την χλωρίνη έχει (μυρίζει κ όλας) αλλά μάλλον έχει και άλλα πράγματα μέσα, ειδικά για την μούχλα.
SPYRER_007 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Σωστο .................απλα μιλαμε για λεκεδακι 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Το προστατευτικό που έχει βάλει η ιδιοκτήτρια είναι ψηλόύποπτο. Ο τοιχος δεν ειναι αυτο???????Η υπαρχει κατι απο πισω που δεν βλεπουμε. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από SPYRER_007
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Σωστο .................απλα μιλαμε για λεκεδακι Ο τοιχος δεν ειναι αυτο???????Η υπαρχει κατι απο πισω που δεν βλεπουμε. Υπάρχει και ένα πλαστικό στην πλάτη ,πάει μέχρι την μεση περίπου στο ύψος.Αν κοιτάξεις στην δεξιά πλευρά θα το δεις.
SB_1957 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Είχε γίνει μία διαρροή παλιά όπου είχε σπάσει ένας σωλήνας και είχε γεμήσει το πάτωμα με νερά αλλά ήρθε υδραυλικός και το έφτιαξε, από τότε δε στάζει τίποτα. Έχω βάλει εκεί τη λεκάνη για προληπτικούς λόγους αλλά δεν έχει κάτι μέσα. Πιο παλιά πριν τη διαρροή έσταζε λίγο. Τώρα αυτή η μαυρίλα εκεί πέρα θα επεκταθεί περεταίρω? Αν τη καθαρίσω πόσο καιρό παίρνει να επιστρέψει? Αν είναι να επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό τότε θα κάνει σοβαρή ζημιά στα έπιπλα και φυσικά εγώ δεν θα μπορώ πια να κάνω τίποτα στο νεροχύτι. Δε ξέρω και πόσο κινδυνέυουν οι σωλήνες από αυτό. Αφού υπήρχε πρόβλημα και είχε πλημμυρίσει και διορθώθηκε αυτό σημαίνει ότι δεν στέγνωσε και γι' αυτό σου βγάζει μούχλα. Αυτό που έβαλε σαν πλάτη η ιδιοκτήτρια για να κρύψει τον χάλια τοίχο, πρέπει να βγει για να στεγνώσει καλά. Η χλωρίνη κάνει δουλειά, αλλά η χλωρίνη η απλή. Με ένα σφουγγάρι βάζεις σκέτη χλωρίνη όπου υπάρχει μούχλα και επαναλαμβάνεις όποτε και όπου εμφανίζεται. Μπορείς να βάλεις στο ντουλάπι ένα κουτί με αφυγραντικά άλατα, αλλά να το αδειάζεις τακτικά από το νερό που μαζεύει. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από SB_1957
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα