Alekos_37 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, Μου έδωσαν ένα MACBOOK Α1278 το οποίο έχει καμένο σκληρό δίσκο. Του άλλαξα το δίσκο με έναν νέο και αναρωτιέμαι τι γίνεται με το λειτουργικό; Μπορώ να του περάσω οποιαδήποτε έκδοση; Υπάρχουν κάπου επίσημα τα iso ώστε να τα κατεβάσω; Γενικά η διαδικασία είναι η ίδια με τα Windows στην εγκατάσταση του λειτουργικού; Ευχαριστώ!!
dr_frozenarm Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δες οδηγίες εδώ: Χρειάζεσε όμως να έχεις apple account για να κατεβάσεις το iso του MacOS. H κάποιον γνωστό για να στο κατεβάσει. Από ότ βλέπω έχεις μηχάνημα του 2011? Νομίζω ότι μέχρι το Sierra υποστηρίζει ... https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility Τσέκαρε iso εδώ : https://applehint.com/t/download-macos-x-10-4-10-15-original-all-versions/376 (Διευκρίνηση δεν έχω κατεβάσει ποτέ από αυτό το site οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Με δική σου ευθύνη κατεβάζεις) Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από dr_frozenarm
Mp@mp1s Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μπορείς να δοκιμάσεις μέσω internet recovery. Δες παρακάτω τη διαδικασία Shut down your Mac. Hold down Command-Option/Alt-R and press the Power button. (On some Mac keyboards the Option key will be named Alt). Hold down those keys until you a spinning globe and the message "Starting Internet Recovery. This may take a while". The message will be replaced with a progress bar. Wait for it to fill. Expect it to take a while... Wait for the MacOS Utilities screen to appear. Click Reinstall macOS and follow the installation process.
Alekos_37 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Στις 8/10/2020 στις 10:01 ΜΜ, Mp@mp1s είπε Μπορείς να δοκιμάσεις μέσω internet recovery. Δες παρακάτω τη διαδικασία Shut down your Mac. Hold down Command-Option/Alt-R and press the Power button. (On some Mac keyboards the Option key will be named Alt). Hold down those keys until you a spinning globe and the message "Starting Internet Recovery. This may take a while". The message will be replaced with a progress bar. Wait for it to fill. Expect it to take a while... Wait for the MacOS Utilities screen to appear. Click Reinstall macOS and follow the installation process. Ευχαριστώ για την βοήθεια! Κατέβασα το iso, το έγγραψα σε ένα φλασάκι ώστε να είναι bootable και έκανα την διαδικασία όπως την περιγράφεις παραπάνω. Δυστυχώς όμως μου δίνει μονάχα την επιλογή να κάνει boot απο τον δίσκο(είναι κενός) και το φλασάκι δεν το βλέπει καθόλου. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Στις 8/10/2020 στις 5:28 ΜΜ, dr_frozenarm είπε Δες οδηγίες εδώ: Χρειάζεσε όμως να έχεις apple account για να κατεβάσεις το iso του MacOS. H κάποιον γνωστό για να στο κατεβάσει. Από ότ βλέπω έχεις μηχάνημα του 2011? Νομίζω ότι μέχρι το Sierra υποστηρίζει ... https://eshop.macsales.com/guides/Mac_OS_X_Compatibility Τσέκαρε iso εδώ : https://applehint.com/t/download-macos-x-10-4-10-15-original-all-versions/376 (Διευκρίνηση δεν έχω κατεβάσει ποτέ από αυτό το site οπότε δεν ξέρω τι παίζει. Με δική σου ευθύνη κατεβάζεις) Δοκίμασα και αυτή την λύση η οποία φαίνεται πολύ πιο εύκολη όμως με τον συνδυασμό των πλήκτρων δεν εμφανίζει το εικονίδιο του δικτύου. Πάει σε μια άσπρη οθόνη με το σήμα του απαγορευτικού(ένας γκρίζος κύκλος με μια οριζόντια γραμμή επάνω του) Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δικτυο το μηχάνημα; Αρχίζω να πιστεύω ότι το μηχάνημα ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα, μπορώ άραγε να το διαπιστώσω με κάποιο τρόπο;
atheatos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Alekos_37 είπε Ευχαριστώ για την βοήθεια! Κατέβασα το iso, το έγγραψα σε ένα φλασάκι ώστε να είναι bootable και έκανα την διαδικασία όπως την περιγράφεις παραπάνω. Δυστυχώς όμως μου δίνει μονάχα την επιλογή να κάνει boot απο τον δίσκο(είναι κενός) και το φλασάκι δεν το βλέπει καθόλου. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Δοκίμασα και αυτή την λύση η οποία φαίνεται πολύ πιο εύκολη όμως με τον συνδυασμό των πλήκτρων δεν εμφανίζει το εικονίδιο του δικτύου. Πάει σε μια άσπρη οθόνη με το σήμα του απαγορευτικού(ένας γκρίζος κύκλος με μια οριζόντια γραμμή επάνω του) Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δικτυο το μηχάνημα; Αρχίζω να πιστεύω ότι το μηχάνημα ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα, μπορώ άραγε να το διαπιστώσω με κάποιο τρόπο; Μπορεί να μην δουλεύει το keyboard καλά και το συνδυασμο των πλήκτρων για το internet recovery να μην τον καταλαβαίνει. Σιγουρεψου ότι κατά την εκκίνηση έχεις πατήσει τα σωστά πλήκτρα για το internet recovery. Αλλιώς δοκίμασε με ένα usb πληκτρολόγιο. Επίσης αυτό που γράφεις, ότι σου δίνει την επιλογή , να κάνει boot από τον δίσκο ενώ είναι κενός, θα ήθελα αν γίνεται να το ξεκαθαρίσεις . Αφού σου δίνει την επιλογή να κανείς boot από κάπου τότε αυτό το κάπου δεν είναι κενό....Μήπως σου βγάζει μόνο τον bootloader από το στικάκι? Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2020 από atheatos
Mp@mp1s Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 19/10/2020 στις 2:29 ΜΜ, Alekos_37 είπε Ευχαριστώ για την βοήθεια! Κατέβασα το iso, το έγγραψα σε ένα φλασάκι ώστε να είναι bootable και έκανα την διαδικασία όπως την περιγράφεις παραπάνω. Δυστυχώς όμως μου δίνει μονάχα την επιλογή να κάνει boot απο τον δίσκο(είναι κενός) και το φλασάκι δεν το βλέπει καθόλου. Μήπως κάνω κάτι λάθος; Δοκίμασα και αυτή την λύση η οποία φαίνεται πολύ πιο εύκολη όμως με τον συνδυασμό των πλήκτρων δεν εμφανίζει το εικονίδιο του δικτύου. Πάει σε μια άσπρη οθόνη με το σήμα του απαγορευτικού(ένας γκρίζος κύκλος με μια οριζόντια γραμμή επάνω του) Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δικτυο το μηχάνημα; Αρχίζω να πιστεύω ότι το μηχάνημα ίσως να έχει κάποιο πρόβλημα, μπορώ άραγε να το διαπιστώσω με κάποιο τρόπο; Στην επιλογή του Internet recovery δεν χρειαζεσαι φλασακι με iso την εγκατάσταση την κάνεις online. Στην μπάρα επάνω δεξια σου βγάζει τις εφαρμογες οπως disc utility κλπ? Εαν ναι τσεκαρε απο εκει αν βλεπει το φλασακι σου, αλλά αν λειτουργουν κανονικα τα κουμπιά και και τα κάνεις σωστα θα πρεπει να μπει στο Internet recovery Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2020 από Mp@mp1s
Alekos_37 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Στις 19/10/2020 στις 6:51 ΜΜ, atheatos είπε Μπορεί να μην δουλεύει το keyboard καλά και το συνδυασμο των πλήκτρων για το internet recovery να μην τον καταλαβαίνει. Σιγουρεψου ότι κατά την εκκίνηση έχεις πατήσει τα σωστά πλήκτρα για το internet recovery. Αλλιώς δοκίμασε με ένα usb πληκτρολόγιο. Επίσης αυτό που γράφεις, ότι σου δίνει την επιλογή , να κάνει boot από τον δίσκο ενώ είναι κενός, θα ήθελα αν γίνεται να το ξεκαθαρίσεις . Αφού σου δίνει την επιλογή να κανείς boot από κάπου τότε αυτό το κάπου δεν είναι κενό....Μήπως σου βγάζει μόνο τον bootloader από το στικάκι? Ναι, τα σωστά πλήκτρα πατάω. Ακολουθώ επακριβώς τις οδηγίες. Μου δίνει την εντύπωση ότι εμφανίζει μονάχα το boot μενού. Είτε έχω κουμπωμένο το στικάκι, είτε όχι, όταν πατάω τον συνδυασμό πλήκτρων για να επιλέξω απο που θα κάνω boot, εμφανίζει ακριβώς το ίδιο μενού. Είναι το ίδιο αν δοκιμάσω ένα windows πληκτρολόγιο; Στις 21/10/2020 στις 5:09 ΠΜ, Mp@mp1s είπε Στην επιλογή του Internet recovery δεν χρειαζεσαι φλασακι με iso την εγκατάσταση την κάνεις online. Στην μπάρα επάνω δεξια σου βγάζει τις εφαρμογες οπως disc utility κλπ? Εαν ναι τσεκαρε απο εκει αν βλεπει το φλασακι σου, αλλά αν λειτουργουν κανονικα τα κουμπιά και και τα κάνεις σωστα θα πρεπει να μπει στο Internet recovery Ναι, σε αυτήν την περίπτωση δεν εχω κουμπωμένο το φλασάκι. Στην πάνω μπάρα δεν μου εμφανίζει κάτι. Μπορώ με κάποιο τρόπο να διαπιστώσω αν δεν καταλαβαίνει τον συνδυασμό πλήκτρων ή αν φταίει κάτι άλλο;
giostau Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2020 Καλημέρα, κάποια παλιότερα macbooks & imacs ΔΕΝ μπαίνουν σε Internet recovery αν δεν έχει γίνει κάποιο EFI update ή και καθόλου κάποια ακόμα πιο παλιά. Οπότε μπορεί το δικό σου να εμπείπτει σε αυτήν την κατηγορία. Σε αυτήν την περίπτωση, μονόδρομος η δημιουργία USB bootable και εγκατάσταση από εκεί (boot με Alt πατημένο)
Mp@mp1s Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2020 Στις 23/10/2020 στις 9:36 ΠΜ, Alekos_37 είπε Ναι, τα σωστά πλήκτρα πατάω. Ακολουθώ επακριβώς τις οδηγίες. Μου δίνει την εντύπωση ότι εμφανίζει μονάχα το boot μενού. Είτε έχω κουμπωμένο το στικάκι, είτε όχι, όταν πατάω τον συνδυασμό πλήκτρων για να επιλέξω απο που θα κάνω boot, εμφανίζει ακριβώς το ίδιο μενού. Είναι το ίδιο αν δοκιμάσω ένα windows πληκτρολόγιο; Ναι, σε αυτήν την περίπτωση δεν εχω κουμπωμένο το φλασάκι. Στην πάνω μπάρα δεν μου εμφανίζει κάτι. Μπορώ με κάποιο τρόπο να διαπιστώσω αν δεν καταλαβαίνει τον συνδυασμό πλήκτρων ή αν φταίει κάτι άλλο; Μπαίνει σε recovery καθόλου? Σου βγάζει αυτό?
DTInfinity Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Βάλτου Windows 10. Έτσι έκανα κι εγώ σε ένα MacBook Early 2008 που αγόρασα πριν λίγες μέρες με 50 Ευρώ από αγγελία συμφορουμίτη και τρέχει αξιοπρεπέστατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα