MasterX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δυο οροφους κατω απο το σπιτι μου εχουμε ενα επιπλωμενο διαμερισμα προς ενοικιαση που αλλαζει ενοικιαστη καθε 1-2 χρονια αλλα ισως και λιγοτερο απο χρονο. Επειδη πολλοι ρωτανε αν εχει και δωρεαν ιντερνετ σκεφτηκα οτι θα ειναι καλη ιδεα να μοιραζω ιντερνετ με repeater απο το δικο μου ωστε να το δινω μια παραπανω παροχη. Αυτο που με προβληματιζει πιο πολυ ειναι η ασφαλεια και συγκεκριμενα το αν θα μπαινουν σε επικινδυνα site (πχ τορεντ) καθως ο περισσοτερος κοσμος που δε γνωριζει πολλα, για να δει ταινιες μπαινει να το πολυ σκεφτει σε οποιο site του το προσφερει και απ οσο γνωριζω πολλα streaming site λειτουργουν μεσω τορεντ. Μια λυση ειναι να τους βαζω και το Cyberghost VPN που εχω, αλλα αυτο θα γινει σε ποιες συσκευες τους; αν εχουν λαπτοπ η PC οκ.. χρειαζεται και στο κινητο τους ισως; Αλλη λυση υπαρχει; μεσω του ρουτερ ισως; Εχω 100αρα Nova και ρουτερ το TP-LINK TD-W9970(EU) Ver 3.0
zx1234r Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Καλύτερα να μην μοιράζεσαι το ίντερνετ σου με αγνώστους. Είσαι υπόλογος για τη χρήση του. 4
MasterX Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, zx1234r είπε Καλύτερα να μην μοιράζεσαι το ίντερνετ σου με αγνώστους. Είσαι υπόλογος για τη χρήση του. ναι αυτο με προβληματιζει.. απλα σκεφτομουν μηπως υπαρχει καποιος ασφαλης τροπος επειδη μοιρασμα με αγνωστους γινεται σε χιλιαδες σπιτια, AirBnB, ξενοδοχεια, καφε, μαγαζια.. πως εξασφαλιζονται ολοι αυτοι; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από MasterX
zx1234r Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Είσαι ξενοδοχείο ή καφετέρια? Αν είσαι ιδιώτης δεν είναι το ίδιο. Αυτές οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε διαφορετικά πλαίσια.
soteras Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Καλυτερα μην δωσεις το ιντερνετ σε εναν παντελως αγνωστο
MasterX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 τελικα απ οτι λετε δεν ειναι καλη λυση, οποτε οποιος θελει για λιγους μηνες θα του προτεινω να βαλει λυσεις του τυπου Vodafone Giga WiFi on the spot (Giga Boost 40GB για 30 μέρες με 20ε) COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi (50GB για 30 μέρες με 25ε) ξερουμε αν βαζοντας τη Σιμ αυτων των υπηρεσιων σε κινητο με 2 καρτες μοιραζουν κανονικα και σε αλλες συσκευες (λαπτοπ,..);
zx1234r Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Στις 9/10/2020 στις 10:10 ΜΜ, MasterX είπε τελικα απ οτι λετε δεν ειναι καλη λυση, οποτε οποιος θελει για λιγους μηνες θα του προτεινω να βαλει λυσεις του τυπου Vodafone Giga WiFi on the spot (Giga Boost 40GB για 30 μέρες με 20ε) COSMOTE 4G Pocket Wi-Fi (50GB για 30 μέρες με 25ε) ξερουμε αν βαζοντας τη Σιμ αυτων των υπηρεσιων σε κινητο με 2 καρτες μοιραζουν κανονικα και σε αλλες συσκευες (λαπτοπ,..); Ναι γίνεται σε κινητό αλλά καλύτερα είναι με ένα 4g router. 1
logvphys Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Εγω το εχω κανει αυτο στη δικια μου πολυκατοικια και μοιραζω ιντερνετ στους οροφους με tik σε διαφορετικα υποδικτυα και με bandwidth management.............. ολοι μια χαρα ευχαριστημενοι ειναι. 1
MasterX Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, logvphys είπε Εγω το εχω κανει αυτο στη δικια μου πολυκατοικια και μοιραζω ιντερνετ στους οροφους με tik σε διαφορετικα υποδικτυα και με bandwidth management.............. ολοι μια χαρα ευχαριστημενοι ειναι. τι ειναι το tik?
infin1tyGR Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εννοεί τη MikroTik, την εταιρεία που φτιάχνει τα RouterBOARDs. Πολύ value for money routers/APs με επαγγελματικές δυνατότητες γενικά. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από infin1tyGR 1
hyperlost Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 To μοίρασμα wifi ή ethernet καλωδίου στα ξενοδοχεία γίνεται με εξοπλισμό που περιλαμβάνει όριο στα mbps ανά συσκευή και φραγή συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Τα επαγγελματικά AP έχουν τέτοιες δυνατότητες. Αλλά θέλουν το στήσιμο και σετάρισμα που πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Κάνεις φραγή σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες και δεν μπορούν να μπουν οι συνδεδεμένοι χρήστες. Ενδέχεται το μοδεμ/ρουτερ σου να παρέχει τέτοιες δυνατότητες, αλλά δεν το γνωρίζω, θα πρέπει να το ψάξεις. Επαγγελματικά AP αξιόλογα για τέτοιες δουλείες είναι τα Ubiquiti. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα