Dr_Pepper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Λοιπόν παιδιά κοιτάχτε τι έγινε αγόρασα ένα ζευγάρι ακουστικά απο Γερμανία (amazon.de) αλλά έγινε λάθος απο μεριάς μου κατα την αποστολή του δέματος σε μια διεύθυνση που έχω στις ΗΠΑ. Πήγε εκεί λοιπόν και το στέλνει κάποιος γείτονας που αγγάρεψα σε εμένα στην ελλάδα. Και τώρα παίρνουν τηλέφωνο κάτι ιδιωτικές εταιρίες που ζητάνε 200 ευρώ εκτελωνιστικά.. (τα ακουστικά κάνουν 100 ευρώ) ή αλλιώς να πάω εγώ Αθήνα να τα εκτελωνίσω μόνος μου (που πάλι θα πληρώσω λένε αρκετά όμως) και εγώ ρωτάω αφού το δέμα αγοράστηκε απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ (άρα πληρώθηκε ΦΠΑ σε χώρα ΕΕ και μάλιστα νομίζω πως η amazon χρεώνει ελληνικό ΦΠΑ αν παραγγείλεις απο Ελλάδα) και στάλθηκε για προσωπική χρήση απο ΗΠΑ γιατί να εκτελωνιστή Αν μου έστελνε η θεία μου ένα ζευγάρι παπούτσια που φορούσα (μεταχειρισμένα δηλαδή ) και τα ξέχασα εκει θα πλήρωνα τελωνείο και για αυτά; Ουσιαστικά το αντικείμενο αυτό αν και τυπικά ειναι καινούργιο ουσιαστικά είναι μεταχειρισμένο γιατί το αγόρασα απο αλλού (Γερμανία) και όχι απο Αμερική και απλά στάλθηκε στις ΗΠΑ και απο εκει μέσω γνωστού σε εμένα πίσω... Επίσης αν δεν μπορώ να γλυτώσω το τελωνείο γιατί το κράτος μας ειναι αστα να πάνε... τουλάχιστον μπορώ να ζητήσω η δουλειά να γίνει στο τελωνείο της πόλης μου; δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ κάτοικος βορείου Ελλάδος θα πρέπει να αναγκαστώ να παω στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να το εκτελωνίσω την στιγμή που υπάρχει τελωνείο στην πόλη μου!!! Δηλαδή πως αφήνει η ΕΕΤΤ και το κράτος να στήνονται τέτοιες πατέντες κλοπής.... 200 ευρώ και άμα θέλω.. στην αθήνα και άμα θέλω... δηλαδή ειναι τρέλα!!!!
Dinos1973 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Έτσι ειναι, εν μπορεις να κανεις τιποτα!!!!
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Dinos1973 είπε Έτσι ειναι, εν μπορεις να κανεις τιποτα!!!! Μα δεν αγόρασα απο ΗΠΑ απο Γερμανία αγόρασα ... δεν πρέπει να είναι έτσι... αν είναι έτσι τότε αν πάρω κινητό απο ελλάδα και πάω αμερική γυρίσω πίσω πάω ξανά αμερική και γυρίσω πίσω θα πρέπει να πληρώσω 2 φορές εκτελωνιστικά για το κινητό που αγόρασα ελλάδα επειδή απλά έρχεται κάποια στιγμή απο αμερική; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από Dr_Pepper
panmitz Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δοκίμασες να τους στείλεις το παραστατικό αγοράς των ακουστικών, όπου φαίνεται ότι αγοράστηκε από Γερμανία στο όνομά σου;
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, panmitz είπε Δοκίμασες να τους στείλεις το παραστατικό αγοράς των ακουστικών, όπου φαίνεται ότι αγοράστηκε από Γερμανία στο όνομά σου; Σε ποιους στο αερδρόμιο στην αθήνα; καστοριά μένω... και αυτό ειναι ένα άλλο γιατί να μην μπορεί να έρθει το πακέτο στο τελωνείο καστοριάς;
zx1234r Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Η αποστολή του δέματος απο το amazon ολοκληρώθηκε. Εστάλει στις ηπα και τέλος. Η καινούργια αποστολή είναι εκείνη που σου έκανε ο γείτονας σου απο ηπα προς ελλαδα. Αυτή φυσικά και θα εκτελωνιστεί. Δεν έχει σχέση που έγινε η αγορά, έχει σχέση η χώρα προέλευσης. Υπηρεσίες εκτελωνισμού δεν διαθέτουν όλα τα αεροδρόμια. Τώρα μπορείς μόνο να πληρώσεις τα τέλη και την επόμενη φορά να προσέξεις που κάνεις αγορές. 3
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Ή να αγοράσεις πάλι τα ακουστικά και να βάλεις σωστή διεύθυνση Το πιο πιθανό να βγει πιο φτηνά... 5
WireFire Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δεν βλεπω καμια απατεωνια οπως ψευδως ισχυριζεσαι στον τιτλο σου. Εκανες λαθος που τα εβαλες να τα στειλουν σε λαθος διευθυνση και εν συνεχεια και δευτερο λαθος γιατι προφανως σου ηρθε το δεμα απο Αμερικη με courier και οχι με τα Αμερικανικα ταχυδρομεια.
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, zx1234r είπε Η αποστολή του δέματος απο το amazon ολοκληρώθηκε. Εστάλει στις ηπα και τέλος. Η καινούργια αποστολή είναι εκείνη που σου έκανε ο γείτονας σου απο ηπα προς ελλαδα. Αυτή φυσικά και θα εκτελωνιστεί. Δεν έχει σχέση που έγινε η αγορά, έχει σχέση η χώρα προέλευσης. Υπηρεσίες εκτελωνισμού δεν διαθέτουν όλα τα αεροδρόμια. Τώρα μπορείς μόνο να πληρώσεις τα τέλη και την επόμενη φορά να προσέξεις που κάνεις αγορές. Δηλαδή αν μου στείλει η θεία μου την μπλούζα που φορούσα στο λύκειο πριν 20 χρόνια θα πρέπει και αυτή να εκτελωνιστεί; Αν πάω με την μηχανή μου ΗΠΑ και γυρίσω πίσω θα πρέπει στην επιστροφή η μηχανή μου να εκτελωνιστεί; Καμία εμπορική συναλλαγή δεν έγινε ΗΠΑ απλά πέρασε απο εκει το αντικείμενο (τα ακουστικά) κάτι σαν ατυχής βόλτα ας πούμε. 2 λεπτά πριν, WireFire είπε Δεν βλεπω καμια απατεωνια οπως ψευδως ισχυριζεσαι στον τιτλο σου. Εκανες λαθος που τα εβαλες να τα στειλουν σε λαθος διευθυνση και εν συνεχεια και δευτερο λαθος γιατι προφανως σου ηρθε το δεμα απο Αμερικη με courier και οχι με τα Αμερικανικα ταχυδρομεια. 200 ευρώ τελωνείο για αντικείμενο αξίας 100 ευρώ και δεν βλέπεις απατεωνιά ; οκ και εγώ δεν βλέπω λόγο να σε ακούσω. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από Dr_Pepper 2 2
zx1234r Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μόλις τώρα, Dr_Pepper είπε Δηλαδή αν μου στείλει η θεία μου την μπλούζα που φορούσα στο λύκειο πριν 20 χρόνια θα πρέπει και αυτή να εκτελωνιστεί; Αν πάω με την μηχανή μου ΗΠΑ και γυρίσω πίσω θα πρέπει στην επιστροφή η μηχανή μου να εκτελωνιστεί; Καμία εμπορική συναλλαγή δεν έγινε ΗΠΑ απλά πέρασε απο εκει το αντικείμενο (τα ακουστηκά) κάτι σαν ατυχής βόλτα ας πούμε. Δεν έχει σημασία. Όλα τα δέματα εκτελωνίζονται. Αν είναι δώρο σε καλούν απο το γραφείο εκτελωνισμού να το αποδείξεις. Αν είναι μία μπλούζα σφραγισμένη και ισχυριστείς ότι είναι ΄δωρο, προφανώς δεν θα σε πιστέψει κανείς. Όσο για το όχημα, είναι άλλη ιστορία. δεν εκτελωνίζεται όμως.
Dr_Pepper Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, zx1234r είπε Δεν έχει σημασία. Όλα τα δέματα εκτελωνίζονται. Αν είναι δώρο σε καλούν απο το γραφείο εκτελωνισμού να το αποδείξεις. Αν είναι μία μπλούζα σφραγισμένη και ισχυριστείς ότι είναι ΄δωρο, προφανώς δεν θα σε πιστέψει κανείς. αν ήταν δώρο η μπλούζα σφραγισμένη θα ήταν τι θα μου δίναν δώρο λερωμένη μπλούζα 5ετίας; τέσπα έχω πάρει και άλλες φορές δέματα με προσωπικά μου αντικείμενα απο ΗΠΑ και δεν έγινε τιποτα τέτοιο αν δεν είστε σίγουροι για αυτά που λέτε παρακαλώ μην τα γράφετε λες και είστε δικηγόροι και γράφετε νόμους. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από Dr_Pepper 1 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Αγαπητά μου παιδιά. Όταν ανοίγετε θέματα, φροντίστε να βάζετε απλούς τίτλους χωρίς υπερβολές όπως "sos, επείγον, σώστε με, κλπ...". Επίσης, από τη στιγμή που ρωτάτε κάτι και απαντούν διάφοροι χρήστες, δεν σημαίνει πως απαραίτητα θα λαμβάνετε μόνο απόψεις και συμβουλές που θα σας ικανοποιούν! ΄Αρα δεν θα πρέπει και να εκνευρίζεστε όταν ακούτε και κάτι που δεν σας αρέσει (άσχετα αν είναι σωστό ή λάθος)... Ναι? Ναι! 1 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις