koularasss Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Στις 11/10/2020 στις 3:50 ΜΜ, koularasss είπε Η ανασυγκρότηση ήταν στο μη αυτόματο και το έβαλα απενεργοποιημένη Καλησπέρα επανέρχομαι καθώς χθες έπεσε στο 97%. Τι μπορώ να κάνω; ή είναι φυσιολογικό; Νορμάλ χρήση τον κάνω, 5-6 ώρες μέσα στη μέρα μέσο όρο, κάθε μέρα.
V.I.Smirnov Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Tα TBW αυξήθηκαν, η υγεία έπεσε. Αυτό θα συνεχιστεί. Ή χρησιμοποιείς ramdisk για τις σαβουροδουλειές ώστε να μειωθούν οι εγγραφές ή τον αφήνεις στην τύχη του.... -
fujitsuA530 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 κατέβασε το λογισμικό της ίδιας της kingston να δεις τι σου γράφει: https://www.kingston.com/en/support/technical/ssdmanager
koularasss Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2021 7 ώρες πριν, V.I.Smirnov είπε Tα TBW αυξήθηκαν, η υγεία έπεσε. Αυτό θα συνεχιστεί. Ή χρησιμοποιείς ramdisk για τις σαβουροδουλειές ώστε να μειωθούν οι εγγραφές ή τον αφήνεις στην τύχη του.... - TBW σημαίνει Terabytes Written? Αν ναι όντως αυξήθηκαν αυτό το διάστημα αλλά από σήμερα θα το αλλάξω χρησιμοποιώντας περισσότερο τον HDD. Ramdisk ουσιαστικά καταλαμβάνει μόνιμα χώρο της ram για να αποθηκεύω ότι θέλω; λογικά κάτι που χρησιμοποιώ συχνά. 7 ώρες πριν, fujitsuA530 είπε κατέβασε το λογισμικό της ίδιας της kingston να δεις τι σου γράφει: https://www.kingston.com/en/support/technical/ssdmanager SSD wear indicator λέει 97%. Να κοιτάξω κάτι άλλο;
fujitsuA530 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 1 ώρα πριν, koularasss είπε SSD wear indicator λέει 97%. Να κοιτάξω κάτι άλλο; Κατεβαίνει πολύ γρήγορα. Κάτι πρέπει να κάνεις από όσα έχουν ειπωθεί. Πχ να αδειάσεις κάμποσα GB, να μεταφέρεις την εικονική μνήμη στο hdd, να μεταφέρεις την cache του browser. Και να το παρακολουθείς. Αν κάνεις τα προαναφερθέντα και συνεχίζει να πέφτει, κάτι δεν είναι καλό.
koularasss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Έχω το 32,5% ελεύθερο μόνιμα. Τι εννοείς να μεταφέρω την εικονική μνήμη στο hdd; Για την cache του browser αν μεταφέρω τον browser στον hdd μεταφέρεται και αυτή;
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Eμένα, μετά από 4+ μήνες (59 μέρες συνεχούς λειτουργίας), στον δίσκο του λειτουργικού τα ΤΒW είναι λιγότερα από 1 ΤΒ, και στον άλλον λιγότερα από 0.5 ΤΒ. Δηλ. η φθορά των δίσκων είναι ουσιαστικά μηδέν. Τα κόλπα που κάνω αποδίδουν 😁... - Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov
koularasss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Είναι εύκολο να πεις τι έχεις κάνει ακριβώς μπας και σταματήσει να πέφτει ο δικός μου; 😂
V.I.Smirnov Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Αυτό που κάνω εγώ είναι να δουλεύω τον υπολογιστή με τον δίσκο του λειτουργικού "παγωμένο". Το utility που χρησιμοποιώ γι αυτό, έχει μια option που μπορείς να του δώσεις ram ως write cache. Έτσι όλες οι αλλαγές γίνονται στη ram, στον δίσκο δεν γράφεται απολύτως τίποτε. Αυτό γλυτώνει τεράστια ποσά σαβούρας - χώρια που το μηχάνημα είναι προστατευμένο και τα windows "αθάνατα". Αλλά αυτό απαιτεί μια νοοτροπία χρήσης που πιθανότατα δεν την έχεις. Εκείνο που σίγουρα μπορείς να κάνεις είναι η χρήση ramdisk για όλες τις προχειροδουλειές και την τρέχουσα δουλειά, σχεδόν τα πάντα. Στον δίσκο πρέπει να πηγαίνει μόνον ότι είναι να αποθηκευτεί τελεσίδικα και μόνιμα, τίποτε άλλο. Και τη ram εκμεταλλεύεσαι (αλλιώς χάσκει άδεια τον περισσότερο χρόνο), και οι δουλειές γίνονται γοργότερα, και οι δίσκοι γλυτώνουν άσκοπη φθορά. Το να μεταφέρεις διάφορα temp files στον HDD (π.χ. την cache του browser) είναι ημίμετρο. Για volatile διεργασίες και σαβούρες πρέπει να χρησιμοποιείται η ram, ΟΧΙ οι δίσκοι. Και δόξα τω Θεό, ram υπάρχει πλέον άφθονη. Επίσης, αν είναι ενεργοποιημένο το fast startup, επειδή αυτό είναι ένα είδος hibernation, όταν κλείνεις τον υπολογιστή σώζει ένα μέρος της ram στον δίσκο. Δεν ξέρω πόσο, λιγότερο από το κανονικό hibernation αλλά μπορεί να είναι και GB. Eγώ το έχω απενεργοποιήσει και χρησιμοποιώ το μόνον το sleep. - Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2021 από V.I.Smirnov
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα