Προς το περιεχόμενο

Dual Camera Live Streaming

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή στο αντίστοιχο subforum (αν ανήκει εκεί) δεν βλέπω φως :

---------------------------------

Θέλω να κάνω live streaming (Facebook, YouTube, ίσως και αλλού) 2 ατόμων σε online radio (πχ 1 παρουσιαστής και 1 καλεσμένος)  και η εικόνα από τις 2 κάμερες να βγαίνει στο ίδιο stream.

Επίσης, να έχω την δυνατότητα να εναλλάσω την εικόνα ανάλογα με το ποιος μιλάει (πχ να πηγαίνει στον παρουσιαστή όσο ρωτάει και στον καλεσμένο όσο απαντάει και στους 2 μαζί, όπως παραπάνω, όταν κουβεντιάζουν). 

Τι εξοπλισμό και τι software θα χρειαστεί ;

Το budget είναι λίγο ελεύθερο, ανάλογα την λύση.  (πχ 2 Webcams 200€, 2 επαγγελματικές 1000€) χωρίς να ξεφεύγουμε παράλογα. 

Για 1 άτομο, θεωρώ ότι θα αρκούσε και μία καλή Webcam, αλλά για 2 άτομα με μπερδεύει λίγο.

Δημοσ.

Software:Free υπάρχει το OBS που εχει περιορισμενες δυνατοτητες.Premium Vmix(κορυφη),wirecast..

Μπορείς να αγοράσεις κάποια κονσόλα τύπου blackmagic σε συνδυασμο με κάμερες αλλά ξεφεύγει πολύ το budget,Για την περιπτωση σου καλυτερα παρε 2 καλες webcam κ θα κανεις την εναλλαγη των καμερων μέσα απ το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Οπως ειπαν ήδη θες 2 καμερες και ένα καλό μικρόφωνο (μπορείς να πάρεις και δύο ψείρες εναλλακτικά). Το Obs μια χαρά θα δουλέψει και μπορεις να κάνεις και εναλλαγή καμερών όποτε θες. 

και ενα tip: ευκολα χρησιμοποιείς και το κινητό ως webcam ειδικά αν εχεις κάποιο  μοντέλο με καλή κάμερα, μεσω της εφαρμογής DroidCam 

Δημοσ.

Πάρε 2 Logitech 930 στα 250 ευρώ (μην πούμε για τιμές προ Covid}). Και με το Obs θα είσαι οκ. 

Αν πας σε πιο επαγγελματικό δεν θέλεις μόνο καλό pc και κάμερα αλλά και capture device. Και αυτό γιατί το hdmi της κάρτας σου είναι μόνο out. 

Δημοσ.

Μετά από μία έρευνα που έκανα, μάλλον θα πάω προς capture device που θα παίρνει έως 4 hdmi και θα ελέγχεται και ο ήχος από εκεί. Θα είναι και πιο user friendly με τα φυσικά κουμπιά.

Καλή φάση και το obs με Webcams, αλλά δεν είναι για την απλή επαγγελματική χρήση που το θέλω.

Επίσης, διάβασα ότι το obs δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά σε μεγάλες αναλύσεις ή πάνω από 2 συσκευές. 

Υπολογίζω γύρω στα 1000€ η συσκευή και από 250€ έκαστη κάμερα και τέλος (δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...