GeorgeR1_700 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, πριν λίγες μέρες τέσταρα 2 στικάκια με το crystalmark για να δω τις ταχύτητες τους. Και τα 2 sandisk (διαφορετικά μοντέλα). Το ένα stick από τα 2 μου βγάζει μήνυμα "ο δισκος εχει προστασια εγγραφης" (όταν θέλω να κάνω copy, όχι όμως στο paste), το άλλο stick δεν έχει θέμα. Έκατσα και το έψαξα και επέλεξα την λύση μέσω του Registry Editor. Το έκανα αλλά πάλι μου κάνει τα ίδια (εδώ να πω πως έχω windows 10 64 bit, και ακολούθησα αυτόν τον οδηγό ). To έκανα και μέσω cmd και πάλι τα ίδια. Το στικάκι είναι το Sandisk Ultra. Μια άλλη πρόταση που είδα είναι ότι γίνεται και μέσω ubunutu, αλλά πριν φτάσω εκεί πέρα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια άλλη λύση. 1. Μια άλλη λύση είναι το EnableUSBWrite αλλά δεν κατάλαβα από που να το κατεβάσω (και από τι κατάλαβα κάνει το ίδιο με αυτό που έκανα με το Registry)(επίσης δεν ξέρω αν είναι έμπιστο το link που εχει αυτός στο βίντεο για να το κατεβάσω). 2. Μια άλλη λύση που βρήκα είναι αυτή, λέτε να την δοκιμάσω? Κάτι παρόμοιο είναι και το Avira ή το CMD Alternative που μου φαίνονται πιο έμπιστα (ctlr+f και γράψτε Avira ή CMD Alternative για να σας πάει σε αυτές τις ενότητες, στο ίδιο site είναι). Γενικά αυτό που ξέρω είναι πως αν το stick ζητάει διαμόρφωση το πρόβλημα λύνεται μέσω TestDisk, το TestDisk μπορεί να βοηθήσει εδώ πέρα? Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? (Το έχω δοκιμάσει και σε 2ο pc πληροφοριακά) ΥΓ: Μου φαίνεται δεν θα ξαναπάω σε sandisk, 3 stick έχω πάρει μέχρι τώρα και μου έγιναν τα εξής: 1ο usb ελλαττωματικό, το αντικατέστησα και πάλι τα ίδια... 2ο usb το έκανα μια φορά διαμόρφωση σε NTFS και χάλασε 3ο usb που είναι και το σημερινό το έτρεξα σε crystalmark και είδα τι έπαθα 😂 Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 7 λεπτά πριν, GeorgeR1_700 είπε Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο? RMA και άλλο. Τα ίδια έπαθα πέρυσι με Transcend κάρτα SD. Είναι σύνηθες φαινόμενο βλάβης (θανάτου) σε κάρτες SD, στικάκια και SSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε RMA και άλλο. Τα ίδια έπαθα πέρυσι με Transcend κάρτα SD. Είναι σύνηθες φαινόμενο βλάβης (θανάτου) σε κάρτες SD, στικάκια και SSD. To RMA δεν ισχύει μόνο εν μέσω εγγύησης? Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Έχει λήξει νομίζω, θα το τσεκάρω αλλά θέλω να δω μήπως υπάρχει και άλλος τρόπος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Αν είναι από Πλαίσιο θα φτιάξουν νέα εγγύηση και θα σας δώσουν πιστωτικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Αν είναι από Πλαίσιο θα φτιάξουν νέα εγγύηση και θα σας δώσουν πιστωτικό. Από eshop είναι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Τέρης Α. Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Τι να πω, ας μιλήσει κάποιος ομοιοπαθής. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Εγώ συχνά πυκνά βλέπω τελευταία ιούς που κοροϊδεύουν τα windows όσον αφορά τα φλασάκια . Στην περίπτωση σου είναι σχεδόν απίθανο μιας και δεν έχει μολυνθεί και το άλλο φλασάκι αλλά δεν χάνεις τίποτα να το βάλεις σε linux και αν δουλέψει να του πάρεις τα αρχεία να κάνεις format και να τα βάλεις μέσα ξανά. Αν όντως είναι χαλασμένο, τα sand Disk στο πλαίσιο έχουν απ όσο θυμάμαι 5 έτη εγγύηση. Εεε αν έχει περάσει πας θα πάρεις αναγκαστικά κάποιο άλλο. Δεν νομίζω να σου κάνουν κάποια "μπουγάδα", ειδικά στο eshop, εκπλήσσομαι που ακούω ότι το κάνει το πλαίσιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, manolis940 είπε Εγώ συχνά πυκνά βλέπω τελευταία ιούς που κοροϊδεύουν τα windows όσον αφορά τα φλασάκια . Στην περίπτωση σου είναι σχεδόν απίθανο μιας και δεν έχει μολυνθεί και το άλλο φλασάκι αλλά δεν χάνεις τίποτα να το βάλεις σε linux και αν δουλέψει να του πάρεις τα αρχεία να κάνεις format και να τα βάλεις μέσα ξανά. Αν όντως είναι χαλασμένο, τα sand Disk στο πλαίσιο έχουν απ όσο θυμάμαι 5 έτη εγγύηση. Εεε αν έχει περάσει πας θα πάρεις αναγκαστικά κάποιο άλλο. Δεν νομίζω να σου κάνουν κάποια "μπουγάδα", ειδικά στο eshop, εκπλήσσομαι που ακούω ότι το κάνει το πλαίσιο Ναι θα το δοκιμάσω με linux τελικά καθώς δοκίμασα όλες τις λύσεις και δεν μου δούλεψε καμία. Αλλά μάλλον θα πεταχτώ σε έναν φίλο μου καθώς το vitrual box έχει θέμα (που από τι είδα λύνεται αλλάζοντας το optimization στο bios), και από την άλλη δεν το κάνω με boot από στικάκι καθώς αντί μέσα στο boot μενού μου να έχει ως πρώτη επιλογή για boot τον SSD μου, έχει την επιλογή windows boot manager. Αν και δεν θα έχω θέμα δεν βρήκα πουθενά κάτι παρόμοιο στο internet, αλλά επειδή τρέχω τώρα την πτυχιακή μου δεν είμαι να τρέχω για φορμάτ σε περίπτωση πάει κάτι στραβά (αν και έχω πλήρες back up), και όσο για το optimization δεν ξέρω αν επηρεάσει κάποιο από τα προγράμματα της πτυχιακής μου. Όπως και να χει δεν έχω την πολυτέλεια να πάω για φορμάτ αυτό το διάστημα πόσο μάλλον για ένα θέμα όχι τόσο σοβαρό όσο ένα στικάκι. Ούτως ή άλλως έχω και back up από το στικάκι. Τέλος θα δω μήπως τελικά δεν έχουν περάσει 2 έτη από την μέρα αγοράς, μόνο που δεν μπόρεσα να βρω την απόδειξη (παράξενο πάντως, όλες τις εγγυήσεις τις έχω σε έναν φάκελο και δεν έχω χάσει ποτέ καμία, τώρα που χρειάστηκε μια φορά βρήκα να χάσω την συγκεκριμένη 😂 ) . Αλλά λογικά θα την βρω και ηλεκτρονικά, στην χειρότερη θα πω τον σειριακό αριθμό μπας και από κει γίνει κάτι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 10 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Ναι θα το δοκιμάσω με linux τελικά καθώς δοκίμασα όλες τις λύσεις και δεν μου δούλεψε καμία. Αλλά μάλλον θα πεταχτώ σε έναν φίλο μου καθώς το vitrual box έχει θέμα (που από τι είδα λύνεται αλλάζοντας το optimization στο bios), και από την άλλη δεν το κάνω με boot από στικάκι καθώς αντί μέσα στο boot μενού μου να έχει ως πρώτη επιλογή για boot τον SSD μου, έχει την επιλογή windows boot manager. Αν και δεν θα έχω θέμα δεν βρήκα πουθενά κάτι παρόμοιο στο internet, αλλά επειδή τρέχω τώρα την πτυχιακή μου δεν είμαι να τρέχω για φορμάτ σε περίπτωση πάει κάτι στραβά (αν και έχω πλήρες back up), και όσο για το optimization δεν ξέρω αν επηρεάσει κάποιο από τα προγράμματα της πτυχιακής μου. Όπως και να χει δεν έχω την πολυτέλεια να πάω για φορμάτ αυτό το διάστημα πόσο μάλλον για ένα θέμα όχι τόσο σοβαρό όσο ένα στικάκι. Ούτως ή άλλως έχω και back up από το στικάκι. Τέλος θα δω μήπως τελικά δεν έχουν περάσει 2 έτη από την μέρα αγοράς, μόνο που δεν μπόρεσα να βρω την απόδειξη (παράξενο πάντως, όλες τις εγγυήσεις τις έχω σε έναν φάκελο και δεν έχω χάσει ποτέ καμία, τώρα που χρειάστηκε μια φορά βρήκα να χάσω την συγκεκριμένη 😂 ) . Αλλά λογικά θα την βρω και ηλεκτρονικά, στην χειρότερη θα πω τον σειριακό αριθμό μπας και από κει γίνει κάτι... Μέσω virtual box πάλι μπορεί να μην δουλέψει γιατί πρακτικά θα πρέπει πρώτα να το διαβάσουν τα windows και μετά το virtual box. Δοκίμασε το πιο εύκολο. Σε ένα άλλο φλασάκι πέρνα κάποια διανομή πχ ubuntu η fedora και μην την εγκαταστήσεις αλλά πάτα το try που σου εμφανίζει. Είναι πλήρως λειτουργική έκδοση και απ το φλασάκι. Αν δεν δουλεύει εκεί δεν σημαίνει ότι θα σου δουλέψει σε κάποια εγκατεστημένη version. Τα ubuntu έχουν τις πιο απλές οδηγίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GeorgeR1_700 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, manolis940 είπε Μέσω virtual box πάλι μπορεί να μην δουλέψει γιατί πρακτικά θα πρέπει πρώτα να το διαβάσουν τα windows και μετά το virtual box. Δοκίμασε το πιο εύκολο. Σε ένα άλλο φλασάκι πέρνα κάποια διανομή πχ ubuntu η fedora και μην την εγκαταστήσεις αλλά πάτα το try που σου εμφανίζει. Είναι πλήρως λειτουργική έκδοση και απ το φλασάκι. Αν δεν δουλεύει εκεί δεν σημαίνει ότι θα σου δουλέψει σε κάποια εγκατεστημένη version. Τα ubuntu έχουν τις πιο απλές οδηγίες Γνωρίζω την διαδικασία, γενικά την έχω κάνει 3-4 φορές σε διαφορετικά pc. Αλλά στο δικό μου μέχρι στιγμής δεν έτυχε να βάλω στικάκι για να κάνει boot. Όπως είπα και πριν " δεν το κάνω με boot από στικάκι καθώς αντί μέσα στο boot μενού μου να έχει ως πρώτη επιλογή για boot τον SSD μου, έχει την επιλογή windows boot manager". Παραθέτω όλες τις επιλογές. Δεν θέλω να το βάλω να κάνει boot από στικάκι καθώς αυτό το windows boot manager δεν το βρήκα στο διαδίκτυο. Αν και είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα έχω θέμα όπως είπα δεν μπαίνω στην διαδικασία για τους προαναφερθείς λόγους. Μάλλον θα το δοκιμάσω σε άλλο pc... ----------------- Πριν λίγο κατάφερα να βρω μια απόδειξη μέσω της revolut (καθώς μέσω αυτής έγινε η αγορά), το μόνο που έχει είναι η ακριβή ημερομηνία που έγινε η αγορά, και τελικά είναι εντός εγγύησης Φαντάζομαι θα βγει άκρη. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2020 από GeorgeR1_700 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα