Προς το περιεχόμενο

Denon , Wharfedale , crossovers ,audyssey

alexakos89

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω έναν Denon x1600h, 2 Wharfedale 10.2 , 2 Wharfedale 121  και ενα sub nsw300 yamaha.

Θα ήθελα τα φώτα σας για το audyssey και τις σωστες συνδεσεις.

Αυτή την στιγμή εμπρός έχω τα 10.2 με active bi-amp. Επιλεγμενο στον ενισχυτη. Τα πίσω με passive bi amp και το woofer κανονικα.

Κατα το audyssey τα εμπρος μου τα βαζει full band , large speakers, οποτε χανω το woofer και τα πισω 40hz. Το woofer το αφηνει στα 120hz.

Να πειράξω τα μπρος speakers και να τα γυρισω σε small(40hz)? ωστε να παιξει και το woofer?

Τα ηχεία πρέπει να είναι στα 40hz?η πρεπει να ανεβουν στα 80?

το woofer να το αφησω τα 120hz? η να το κατεβασω στα 80hz?

Γενικα ποιος είναι ο σωστός τρόπος ρυθμίσεις ηχείων και hz?

ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρέξε το audyssey να πάρει μέτρα εντάσεις κ.τ.λ.

Δήλωσε όλα σου τα ηχεία manually σε small, και το subwoofer σου στα 40 hz

πειραματίσου και με το LFE

Αν είναι LFE+main οι χαμηλές συχνότητες περνάνε και από τα ηχεία σου

Αν όχι περνάνε μόνο στο subwoofer

Επεξ/σία από lnwolfgr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω ακριβώς τον ιδιο ενισχυτή. Δήλωσε τα όλα small (αν γίνεται και στο calibration δεν το θυμαμαι) Και τρέξε audyssey (το ιδανικό είναι όλες τις φορές που ζητάει) όπως αναφέρει και ο Inwolfgr. Κεντρικό δεν έχεις?

μετά από το calibration τι σου βγάζει?

Από εκεί και πέρα το sub εγώ προτείνω απλα LFE και το αφήνει στα 120 άντε βαριά 80. Το να το κόβεις στα 40 δεν νομίζω οτι θα μπορεί να αποδόσει σωστά και θα χάνεις συχνότητες. Επίσης αν και δεν έχω ακούσει τα ηχεία σου ίσως είναι πολύ χαμηλό να τα βάλεις στα 40 και να περιμένεις να αναλάβουν τα πάντα

στα ηχεία τι crossover σου βγάζει?(menu - speakers - manual setup - crossover )θεωρητικά πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται όλα.

Επίσης ενεργοποίησε το height virtualisation δίνει βάθος.

Γενικά το audyssey βγαζει πολυ καλο αποτέλεσμα

Επίσης όρισε το impedance στα 6ohms (νομίζω οτι τα 10.2 ειναι 6αρια) γιατί απο default ειναι ρυθμισμένο στα 8οhms (manual σε 34)

Επεξ/σία από konstantin79
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

έχω ακριβώς τον ιδιο ενισχυτή. Δήλωσε τα όλα small (αν γίνεται και στο calibration δεν το θυμαμαι) Και τρέξε audyssey (το ιδανικό είναι όλες τις φορές που ζητάει) όπως αναφέρει και ο Inwolfgr. Κεντρικό δεν έχεις?

μετά από το calibration τι σου βγάζει?

Από εκεί και πέρα το sub εγώ προτείνω απλα LFE και το αφήνει στα 120 άντε βαριά 80. Το να το κόβεις στα 40 δεν νομίζω οτι θα μπορεί να αποδόσει σωστά και θα χάνεις συχνότητες. Επίσης αν και δεν έχω ακούσει τα ηχεία σου ίσως είναι πολύ χαμηλό να τα βάλεις στα 40 και να περιμένεις να αναλάβουν τα πάντα

στα ηχεία τι crossover σου βγάζει?(menu - speakers - manual setup - crossover )θεωρητικά πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται όλα.

Επίσης ενεργοποίησε το height virtualisation δίνει βάθος.

Γενικά το audyssey βγαζει πολυ καλο αποτέλεσμα

Επίσης όρισε το impedance στα 6ohms (νομίζω οτι τα 10.2 ειναι 6αρια) γιατί απο default ειναι ρυθμισμένο στα 8οhms (manual σε 34)

Τα 10.2 είναι 6αρια αλλά τα 121 8αρια. και τον έχω αφήσει τα 8ohm.

επίσης οι τιμές του audyssey ειναι, main 10.2 - full band , surround 121 - 40hz , Yamaha LFE 120hz. Κεντρικο εχω αλλα το εχω κλειστο διοτι ειναι ενα παλιο και χαλαει το soundstage.

Τον yamaha τον εχω LFE σκετο. Επισης αν αφησω τα 10.2 full band , δεν παιρνω bass στον LFE που ειναι λογικο.

Τώρα έχω γυρίσει τα 10.2 σε small (40hz) εννοειται και παιζει ομορφα. Εχω αφησει sub στα 120hz. 80 δεν μου δινει την συνεχεια που θελω. ειναι πιο ξερο.

Να κάνω καμία αλλαγή? Τώρα δεν ξέρω αν τα 121 είναι πιο καλά για εμπρός. Δεν μπορώ να καταλάβω και διαφορά στην ακουστική.

Δεν πειράζω height γιατι θελω να ειναι οσο πιο barebone γινεται.. αλλα θα κανω την δοκιμη (Δεν το βρισκω στην επιλογη tidal-HEOS)

5 ώρες πριν, lnwolfgr είπε

Τρέξε το audyssey να πάρει μέτρα εντάσεις κ.τ.λ.

Δήλωσε όλα σου τα ηχεία manually σε small, και το subwoofer σου στα 40 hz

πειραματίσου και με το LFE

Αν είναι LFE+main οι χαμηλές συχνότητες περνάνε και από τα ηχεία σου

Αν όχι περνάνε μόνο στο subwoofer

δεν κατεβαίνει στα 40 μέσα από το μενού του ενισχυτή το LFE. Επισης το εχω μονο LFE γιατι LFE και main κανει αυτο που ειπες και ψιλο χαλαει θαρρω 

Επεξ/σία από alexakos89

11 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Τα 10.2 είναι 6αρια αλλά τα 121 8αρια. και τον έχω αφήσει τα 8ohm.

επίσης οι τιμές του audyssey ειναι, main 10.2 - full band , surround 121 - 40hz , Yamaha LFE 120hz. Κεντρικο εχω αλλα το εχω κλειστο διοτι ειναι ενα παλιο και χαλαει το soundstage.

Τον yamaha τον εχω LFE σκετο. Επισης αν αφησω τα 10.2 full band , δεν παιρνω bass στον LFE που ειναι λογικο.

Τώρα έχω γυρίσει τα 10.2 σε small (40hz) εννοειται και παιζει ομορφα. Εχω αφησει sub στα 120hz. 80 δεν μου δινει την συνεχεια που θελω. ειναι πιο ξερο.

Να κάνω καμία αλλαγή? Τώρα δεν ξέρω αν τα 121 είναι πιο καλά για εμπρός. Δεν μπορώ να καταλάβω και διαφορά στην ακουστική.

Δεν πειράζω height γιατι θελω να ειναι οσο πιο barebone γινεται.. αλλα θα κανω την δοκιμη (Δεν το βρισκω στην επιλογη tidal-HEOS)

δεν κατεβαίνει στα 40 μέσα από το μενού του ενισχυτή το LFE. Επισης το εχω μονο LFE γιατι LFE και main κανει αυτο που ειπες και ψιλο χαλαει θαρρω 

καλημέρα

από οτι διάβασα έχεις δίκιο και καλά το αφησες στα 8ohm και οτι η διαφορά ειναι αμελητέα

Τα ηχεία σίγουρα όρισε τα small. Προσωπικά αφού έχεις καλά ηχεία ξεκίνα από τα 80hz  και άσε το sub όπως είναι να δουλέψει τα υπόλοιπα( όπως το έχεις μόνο LFE στα 120hz). Κάνε μια δοκιμή και αν δεν καταλαβαίνεις βελτίωση ξαναγύρνα το στα 40hz.

δες και εδώ για το πως τα εξηγεί  https://www.youtube.com/watch?v=IOExjOa9w6M

Τώρα για αλλαγή μπορείς να το δοκιμάσεις αλλά θεωρητικά έχεις ήδη βάλει τα καλύτερα ηχεία μπροστά. μόνο στην πράξη θα το διαπιστώσεις.

Η χρήση που κάνεις τι είναι ? ταινίες , παιχνίδια ή μόνο μουσική?

το height virtualization είναι ιδανικό για ταινίες και παιχνίδια. Πρακτικά προσομοιώνει τα ηχεία atmos σε ηχοσύστημα 5.1 (μόλις το ενεργοποιήσεις θα δεις να γράφει και atmos στο display, αν το υποστηρίζει το αρχείο). Ο τρόπος για να δεις αν σου αρέσει (που θα σου αρέσει γιατί γεμίζει τον ήχο, τον κάνει πιο πλούσιο) είναι να βάλεις μια ταινία με atmos και όπως παίζει μεσα από το menu - surround να το ενεργοποιήσεις και να το απενεργοποιήσεις. Θα το καταλάβεις αμέσως. Εγώ χρησιμοποίησα το wall του waters από τις συναυλίες (το τελευταίο) που έχει συνεχόμενο ήχο

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

καλημέρα

από οτι διάβασα έχεις δίκιο και καλά το αφησες στα 8ohm και οτι η διαφορά ειναι αμελητέα

Τα ηχεία σίγουρα όρισε τα small. Προσωπικά αφού έχεις καλά ηχεία ξεκίνα από τα 80hz  και άσε το sub όπως είναι να δουλέψει τα υπόλοιπα( όπως το έχεις μόνο LFE στα 120hz). Κάνε μια δοκιμή και αν δεν καταλαβαίνεις βελτίωση ξαναγύρνα το στα 40hz.

δες και εδώ για το πως τα εξηγεί  https://www.youtube.com/watch?v=IOExjOa9w6M

Τώρα για αλλαγή μπορείς να το δοκιμάσεις αλλά θεωρητικά έχεις ήδη βάλει τα καλύτερα ηχεία μπροστά. μόνο στην πράξη θα το διαπιστώσεις.

Η χρήση που κάνεις τι είναι ? ταινίες , παιχνίδια ή μόνο μουσική?

το height virtualization είναι ιδανικό για ταινίες και παιχνίδια. Πρακτικά προσομοιώνει τα ηχεία atmos σε ηχοσύστημα 5.1 (μόλις το ενεργοποιήσεις θα δεις να γράφει και atmos στο display, αν το υποστηρίζει το αρχείο). Ο τρόπος για να δεις αν σου αρέσει (που θα σου αρέσει γιατί γεμίζει τον ήχο, τον κάνει πιο πλούσιο) είναι να βάλεις μια ταινία με atmos και όπως παίζει μεσα από το menu - surround να το ενεργοποιήσεις και να το απενεργοποιήσεις. Θα το καταλάβεις αμέσως. Εγώ χρησιμοποίησα το wall του waters από τις συναυλίες (το τελευταίο) που έχει συνεχόμενο ήχο

Καλημερα ,

Δοκίμασα και τα 2 μπροστά , αλλά πραγματικά οι διάφορες ίσως και μηδαμινές στα αυτιά μου.

Τώρα τα έχω small στα 40HZ μπρος πισω. ΤΟ κεντρικο κλειστο γιατι δεν ειναι καλο.

Ακούω μουσική , tidal FLAC ,(pure - auto mode) σε stereo οταν καθομαι στο γραφειο , και ταινιες οταν βλεπω που ειμαι καναπε. Οποτε κανω και τα 2. Τωρα αν παιξω games βαζω ακουστικα.

Θα δοκιμάσω να παίξω και στα 80HZ τα ηχεια.

Δεν μου βγάζει ρε γαμωτο εμένα αυτή την επιλογή που λες. Ίσως πρέπει να είναι σε HDMI ? 

Edit : στα 80 παιρνω πιο πολυ μπασο απο τα ηχεια. 

Επεξ/σία από alexakos89

4 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Καλημερα ,

Δοκίμασα και τα 2 μπροστά , αλλά πραγματικά οι διάφορες ίσως και μηδαμινές στα αυτιά μου.

Τώρα τα έχω small στα 40HZ μπρος πισω. ΤΟ κεντρικο κλειστο γιατι δεν ειναι καλο.

Ακούω μουσική , tidal FLAC ,(pure - auto mode) σε stereo οταν καθομαι στο γραφειο , και ταινιες οταν βλεπω που ειμαι καναπε. Οποτε κανω και τα 2. Τωρα αν παιξω games βαζω ακουστικα.

Θα δοκιμάσω να παίξω και στα 80HZ τα ηχεια.

Δεν μου βγάζει ρε γαμωτο εμένα αυτή την επιλογή που λες. Ίσως πρέπει να είναι σε HDMI ? 

Λογικά θέλει Hdmi και το κατάλληλο αρχείο, δηλ να υποστηρίζει DD ή DTS

http://manuals.denon.com/AVRX1600H/NA/EN/GFNFSYmagdvpap.php#HQHUMLvqvdslos

• Thanks 1

Μόλις τώρα, konstantin79 είπε

Λογικά θέλει Hdmi και το κατάλληλο αρχείο, δηλ να υποστηρίζει DD ή DTS

http://manuals.denon.com/AVRX1600H/NA/EN/GFNFSYmagdvpap.php#HQHUMLvqvdslos

ΑΑ τότε ενεργοποιειτε. εντάξει τότε. Θα το δοκιμάσω με ταινία REMUX 2160.

Τώρα τα υπόλοιπα τα δοκιμάζω. Πάντως στα 80HZ παιρνω μπασο πιο πολυ απο τα ηχεια.

Τα ηχεία τα πήρα μεταχειρο - άριστα και έχω πάθει πλάκα.

• Like 1

19 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

ΑΑ τότε ενεργοποιειτε. εντάξει τότε. Θα το δοκιμάσω με ταινία REMUX 2160.

Τώρα τα υπόλοιπα τα δοκιμάζω. Πάντως στα 80HZ παιρνω μπασο πιο πολυ απο τα ηχεια.

Τα ηχεία τα πήρα μεταχειρο - άριστα και έχω πάθει πλάκα.

παράξενο το παραπάνω μπάσο. Είναι θέμα όμως προτιμήσεων,. οπότε γυρνα το στα 40 και αστο

Τόσο καλά? θέλω να πάρω μια 3αδα μπροστά αλλά ψάχνομαι για tv πρωτα. εχει έρθει η ωρα της

Από ζέστη πως τα παει ενισχυτής? Το μόνο αρνητικό που έχω δει πάνω του είναι αυτό. Το καλοκαίρι ζεμάταγε. Βέβαια με ένα φανάκι διορθώνεται και  είναι τέλεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

παράξενο το παραπάνω μπάσο. Είναι θέμα όμως προτιμήσεων,. οπότε γυρνα το στα 40 και αστο

Τόσο καλά? θέλω να πάρω μια 3αδα μπροστά αλλά ψάχνομαι για tv πρωτα. εχει έρθει η ωρα της

Από ζέστη πως τα παει ενισχυτής? Το μόνο αρνητικό που έχω δει πάνω του είναι αυτό. Το καλοκαίρι ζεμάταγε. Βέβαια με ένα φανάκι διορθώνεται και  είναι τέλεια.

Και εμένα βγάζει ζέστη , αλλά πιο πολύ στις ταινίες.. Στην μουσική που παίζω χαλαρά είναι καλά. Τον έχω σε auto mode το eco, και αν δεν φτασει τα 30db και κατω , δεν ανοιγει ολος ο ενισχυτης.

στα 30db και κατω ακους ενα κλακ. Ελπιζω να ειναι αυτο δηλαδη 😛

Πήρα και tv εγω. Κατασταλαξα μετα απο 5-6 αλλαγες. Στην 65XH9096 και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.

Τώρα ένα κεντρικό έμεινε.

Κανονικά όσο ανεβαίνεις HZ , δεν θα επρεπε να ελλατωνει το μπασο ?

EDIT : το παραπανω μπασο ερχεται απο το Yamaha sub και οχι απο τα ηχεια. η ακουστικη με εκανε να μπερδευτω. Επειδη δωσαμε τις χαμηλες ολες στο μπασο.

Επεξ/σία από alexakos89

11 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Και εμένα βγάζει ζέστη , αλλά πιο πολύ στις ταινίες.. Στην μουσική που παίζω χαλαρά είναι καλά. Τον έχω σε auto mode το eco, και αν δεν φτασει τα 30db και κατω , δεν ανοιγει ολος ο ενισχυτης.

στα 30db και κατω ακους ενα κλακ. Ελπιζω να ειναι αυτο δηλαδη 😛

Πήρα και tv εγω. Κατασταλαξα μετα απο 5-6 αλλαγες. Στην 65XH9096 και εχω μεινει απολυτα ικανοποιημενος.

Τώρα ένα κεντρικό έμεινε.

Κανονικά όσο ανεβαίνεις HZ , δεν θα επρεπε να ελλατωνει το μπασο ?

Ναι αυτό είναι!όταν το είχα πρωτοακούσει είχα πάθει και νόμιζα ότι ήταν ελαττωματικό. Το έχω απενεργοποιήσει προ πολλού,΄μου έδινε την εντύπωση οτι έκοβε σε ένταση.

Με αυτό https://www.acinfinity.com/component-cooling/component-usb-fans/multifan-s7-quiet-usb-cooling-fan-dual-120mm/

τώρα δεν ζεσταίνεται καν και χρησιμοποιώ μόνο τον ένα.

Ναι κανονικά όσο ανεβαίνεις θα έπρεπε να κόβει

κεντρικό θα πρέπει να πάρεις κάποιο που να δένει με αυτά που έχεις και ιδανικά αν βρείς της ίδιας σειράς.

H tv  σου ειναι κορυφη, αλλά ανεβαίνει πολυ για το budget μου. Θέλω το ίδιο μέγεθος αλλά με βλέπω προς την 65Q70T

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

Ναι αυτό είναι!όταν το είχα πρωτοακούσει είχα πάθει και νόμιζα ότι ήταν ελαττωματικό. Το έχω απενεργοποιήσει προ πολλού,΄μου έδινε την εντύπωση οτι έκοβε σε ένταση.

Με αυτό https://www.acinfinity.com/component-cooling/component-usb-fans/multifan-s7-quiet-usb-cooling-fan-dual-120mm/

τώρα δεν ζεσταίνεται καν και χρησιμοποιώ μόνο τον ένα.

Ναι κανονικά όσο ανεβαίνεις θα έπρεπε να κόβει

κεντρικό θα πρέπει να πάρεις κάποιο που να δένει με αυτά που έχεις και ιδανικά αν βρείς της ίδιας σειράς.

H tv  σου ειναι κορυφη, αλλά ανεβαίνει πολυ για το budget μου. Θέλω το ίδιο μέγεθος αλλά με βλέπω προς την 65Q70T

στα MM παει στα 1050 με καρτα εθνικης. https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/sony-kd-65xh9096/1522627

Εκτός αν σκέφτεσαι να κανείς το ιδιο με την q70t.

Θα σου πρότεινα να περιμενεις BF η να μαζεψεις κατι παραπανω. Sammy δεν θα επαιρνα. 

Επεξ/σία από alexakos89

3 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

στα MM παει στα 1050 με καρτα εθνικης. https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/sony-kd-65xh9096/1522627

Εκτός αν σκέφτεσαι να κανείς το ιδιο με την q70t.

Θα σου πρότεινα να περιμενεις BF η να μαζεψεις κατι παραπανω. Sammy δεν θα επαιρνα. 

περιμένω κάτι αντίστοιχο από Πειραιώς και θέλω να είναι κάτω από 1000€  μαζί με την επέκταση εγγυησης. Γενικά είναι ζορικο σε αυτό το ποσό και οι επιλογες λίγες

Μου αρέσουν τα χρώματα της sammy. LG led δεν.....

Sony μόνο αν είναι VA το πανελ και οχι ips

4 λεπτά πριν, konstantin79 είπε

περιμένω κάτι αντίστοιχο από Πειραιώς και θέλω να είναι κάτω από 1000€  μαζί με την επέκταση εγγυησης. Γενικά είναι ζορικο σε αυτό το ποσό και οι επιλογες λίγες

Μου αρέσουν τα χρώματα της sammy. LG led δεν.....

Sony μόνο αν είναι VA το πανελ και οχι ips

Τα χρώματα της Sammy δεν ειναι natural. Ειναι pusharismena.. αλλα γουστα ειναι αυτα. Εμενα πχ μου αρεσουν της sony γιατι ειναι ρεαλιστικα.

καλά αν βλέπεις ταινίες , σε σκοτάδι κτλ σε VA πας. LG led οχι.

Καλή και φτηνή επέκταση έχει το pub. 5ετη 40 ευρω μου την εδωσαν.

• Like 1

Οντως έχουν πρόβλημα με υπερθέρμανση. Ειμαι και εγώ παθών.

https://denon.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/354/~/amplifier-ventilation-recommendation

Και μάλιστα το είχα αναφέρει σε ένα άλλο topic σχετικό, έβαλα ακριβώς το ίδιο link, αλλά ένας τύπος με έκραζε για κάποιο λόγο, τώρα είναι μπαναρισμένος 🤣🤣🤣

Πάντως αν βλέπατε πως έκαιγε ο NAD φέτος το καλοκαίρι, θα είστε πολύ ευτυχισμένοι με την θερμοκρασία του denon, πιστέψτε με, μπριζόλα αν του πετούσα πάνω θα την έψηνε 🤣

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...