mironas Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα. Αγόρασα τα παρακάτω κομμάτια καινούργια με σκόπο να κάνω μια σύνθεση πύργου. g.skill ripjawsV 16gb 3200, Ryzen 5 3400g, Msi B450 Gaming Plus Max. (Τροφοδοτικό, ssd υπήρχαν από πριν λειτουργικά). Όταν τα έβαλα όλα πάνω και πήγα να τον ανοίξω, ανάβει το λαμπάκι πάνω στην μητρική πως υπάρχει πρόβλημα στο cpu και δεν ανοίγει. Η μητρική έλεγε στο κουτί της πως υποστηρίζει σειρά ryzen 3000, έκανα επιτυχημένο flash μέσω usb το τελευταίο bios δεν άλλαξε τίποτα, αποσύνδεσα όλα τα περιφεριακά κάνοντας reset το bios και πάλι τίποτα. Λέτε να είναι χαλασμένη η μητρική ή ο επεξεργαστής? Έχετε να μου προτείνετε να δοκιμάσω τίποτα άλλο? Ευχαριστώ.
duffyduck Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 τροφοδοτικο ή μητρικη α. clear cmos β. μονο ενα στικακι μνημης στην DIMMA2 (δοκιμασε εναλλαξ) γ. αποσυνδεση ολων των συσκευων και του ssd συμπεριλαμβανομενου δ. (αυτο το βημα το αγνοεις) εξωτ. καρτα γραφικων δεν υπαρχει οποτε αυτο το βημα το αγνοεις 1. Αρχικα θα ελεγα να κανεις δοκιμη εκτος tower case, με μονο τροφοδοτικο, επεξεργαστη+ψυκτρα, και ενα στικακι μνημης. Βραχυκυκλωνεις με ενα κατσαβιλι τα pins του power button και βλεπεις τι κανει. 2. Το επομενο βημα ειναι δοκιμη με αλλο καλο/ποιοτικο τροφοδοτικο που ξερεις οτι δουλευει. Αν διορθωθει, τοτε ξερεις οτι φταιει το τροφοδοτικο. Για σιγουρια μπορεις να δοκιμασεις το μαλλον χαλασμενο τροφοδοτικο σε αλλο pc. 3. Αν δεν δεις φως τοτε παμε για μητρικη ή πολυ σπανια επεξεργαστη. Ψαχνεις και βρισκεις εναν αλλον επεξεργαστη και δοκιμαζεις. Αν διορθωθει, τοτε ξερεις οτι μπορει να φταιει ο επεξεργαστης. Αφου δουλευει με τον αλλο επεξεργαστη κανε ενα BIOS update ξανα στην μητρικη, και δοκιμασε ξανα με τον 3400G αφου κανεις πρωτα clear cmos προαιρετικα: Επισης, αν θες, δοκιμαζεις και τον επεξεργαστη σου σε αλλη μητρικη για βεβαιωθεις οτι ειναι OK ή χαλασμενος 1 1
elpenor Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Κλασικό σε 2400g/3400g να μην δουλεύουν με παλιό τροφοδοτικό. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από elpenor 1
mironas Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δοκίμασα αυτά που μου είπες duffyduck και δεν άλλαξε κάτι. Βρήκα επίσης μια άλλη μητρική και έναν ryzen 2600, τον επεξεργαστή μου τον αναγνώριζε στην άλλη μητρική ενώ η μητρική μου δεν αναγνώριζε τον άλλο επεξεργαστή (οπότε ο 3400g δεν έχει πρόβλημα σίγουρα). Τροφοδοτικό είναι ένα corsair cx 430 αγορασμένο πριν 2-3 χρόνια, δε νομίζω να φταίει αυτό. Θα κοιτάξω αν μπορώ να βρω και κάποιο άλλο τροφοδοτικό να κάνω μια τελευταία δοκιμή αλλιώς θα επιστρέψω την μητρική πίσω. 1
mironas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Στις 8/10/2020 στις 2:06 ΠΜ, elpenor είπε Κλασικό σε 2400g/3400g να μην δουλεύουν με παλιό τροφοδοτικό. Η απάντηση από τον έλενχο του καταστήμτος που πήγα cpu, ram, mobo είναι πως όλα δουλεύουν κανονικά και φταίει η ισχύς του τροφοδοτικού..... Κάτι που το αποκλείω καθώς δεν υπάρχει κάρτα γραφικών. Έψαξα όσο μπορούσα πάνω σε αυτό. Βρήκα πως το τροφοδοτικό corsair cx430 είναι ATX12V v2.3, ενώ το τελευταίο standard που υπάρχει στα τροφοδοτικά είναι το v2.4. Λες να φταίει αυτό? Υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάξω στο τροφοδοτικό? Αν όντως υπάρχει λόγο κάποιου χαρακτηριστικού του τροφοδοτικού ασυμβατότητα εννοείται να αγοράσω τροφοδοτικό αλλιώς να δω τι θα κάνω με το κατάστημα.
elpenor Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mironas είπε Η απάντηση από τον έλενχο του καταστήμτος που πήγα cpu, ram, mobo είναι πως όλα δουλεύουν κανονικά και φταίει η ισχύς του τροφοδοτικού..... Κάτι που το αποκλείω καθώς δεν υπάρχει κάρτα γραφικών. Έψαξα όσο μπορούσα πάνω σε αυτό. Βρήκα πως το τροφοδοτικό corsair cx430 είναι ATX12V v2.3, ενώ το τελευταίο standard που υπάρχει στα τροφοδοτικά είναι το v2.4. Λες να φταίει αυτό? Υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να κοιτάξω στο τροφοδοτικό? Αν όντως υπάρχει λόγο κάποιου χαρακτηριστικού του τροφοδοτικού ασυμβατότητα εννοείται να αγοράσω τροφοδοτικό αλλιώς να δω τι θα κάνω με το κατάστημα. Μπορεί το τροφοδοτικό να το πήρες πριν από 3 χρόνια αλλά είναι μοντέλο του 2010. Εμένα με δύο τροφοδοτικά του 2011 (1200/750 watt) δεν λειτουργούσε στον 2400g η κάρτα γραφικών. Εκτιμώ ότι με βάση την εμπειρία μου και μετά και από τον έλεγχο του μαγαζιού οι πιθανότητες να φταίει το τροφοδοτικό είναι πολύ μεγάλες. Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις τροφοδοτικό μπες στο internet και δες πότε βγήκαν τα review ώστε να καταλάβεις την παλαιότητα του, φρόντισε να βρεις για το ίδιο ακριβώς μοντέλο μην βάλεις μόνο το βασικό του όνομα (πχ CP-9020046-NA είναι το μοντέλο που έχεις). Τα καταστήματα στη χώρα μας έχουν ξεγελάσει πολύ κόσμο πουλώντας αρχαία προϊόντα. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2020 από elpenor 1
mironas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αγόρασα ένα καινούργιο Coolermaster MWE bronze V2 450W (το οποίο δοκιμάστηκε και λειτουργεί σε άλλον υπολογιστή) και πάλι δεν εκκινεί. Δεν ανάβει καν το λεντάκι: no cpu detected που ανάβει με το παλιό τροφοδοτικό corsair cx430. Μήπως έχει τελικά πρόβλημα η μητρική και στο κατάστημα δεν ελένχθηκε τίποτα? Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από mironas
Billykranes Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Στις 7/10/2020 στις 2:44 ΜΜ, mironas είπε Καλησπέρα. Αγόρασα τα παρακάτω κομμάτια καινούργια με σκόπο να κάνω μια σύνθεση πύργου. g.skill ripjawsV 16gb 3200, Ryzen 5 3400g, Msi B450 Gaming Plus Max. (Τροφοδοτικό, ssd υπήρχαν από πριν λειτουργικά). Όταν τα έβαλα όλα πάνω και πήγα να τον ανοίξω, ανάβει το λαμπάκι πάνω στην μητρική πως υπάρχει πρόβλημα στο cpu και δεν ανοίγει. Η μητρική έλεγε στο κουτί της πως υποστηρίζει σειρά ryzen 3000, έκανα επιτυχημένο flash μέσω usb το τελευταίο bios δεν άλλαξε τίποτα, αποσύνδεσα όλα τα περιφεριακά κάνοντας reset το bios και πάλι τίποτα. Λέτε να είναι χαλασμένη η μητρική ή ο επεξεργαστής? Έχετε να μου προτείνετε να δοκιμάσω τίποτα άλλο? Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα