DTInfinity Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 24 λεπτά πριν, petasis είπε Τι σημαίνει απαξίωση; Το ότι υπάρχουν π.χ. 500 καθηγητές να ερευνούν την γλώσσα και δεν έχουμε 10.000? Εξελίσσεται η γλώσσα τόσο πολύ, και υπάρχουν τόρα πολλά αναπάντητα ερωτήματα, ή πράγματα να ερευνηθούν; Και γιατί κάποιος με διδακτορικό στο εξωτερικό να κάνει καλύτερη έρευνα στη «γλώσσα» από κάποιον από εγχώριο Πανεπιστήμιο; (Το λέω ειδικά στη περίπτωση που αφορά την Ελληνική γλώσσα) Προσωπικά πάντως ως μεταδιδακτορικός, έκατσα με τους επιβλέποντες μου, έκανα την πρόταση μου και περιμένω να περάσει όλα τα στάδια για χρηματοδότηση μέσα από όλο τον ανταγωνισμό. Αν τα περάσει κι επιχορηγηθεί θα μπορέσω να πληρώνομαι γι αυτά που κάνω, διαφορετικά τα χρηματοδοτώ μόνος μου αναγκάστηκα. Δεν ήρθε κανένας να μου δώσει λεφτά έτσι απλώς δείχνοντας το διδακτορικό μου, ούτε έχει να κάνει με απαξίωση ενός κλάδου... Γενικά το βλέπω λίγο του τύπου... θες να προχωρήσεις και να σου αποδώσει, πάρε τα εργαλεία χρηματοδότησης που σου δίνονται και προχώρησε με αυτά. Διαφορετικά αλλάζεις τομέα ή μένεις έξω που ίσως έχουν άλλο τρόπο απορρόφησης των κονδυλίων έρευνας και μπορείς άμεσα να έχεις πρόσβαση σε αυτά.
chrisxkar Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 51 λεπτά πριν, DTInfinity είπε Και γιατί κάποιος με διδακτορικό στο εξωτερικό να κάνει καλύτερη έρευνα στη «γλώσσα» από κάποιον από εγχώριο Πανεπιστήμιο; (Το λέω ειδικά στη περίπτωση που αφορά την Ελληνική γλώσσα) Προσωπικά πάντως ως μεταδιδακτορικός, έκατσα με τους επιβλέποντες μου, έκανα την πρόταση μου και περιμένω να περάσει όλα τα στάδια για χρηματοδότηση μέσα από όλο τον ανταγωνισμό. Αν τα περάσει κι επιχορηγηθεί θα μπορέσω να πληρώνομαι γι αυτά που κάνω, διαφορετικά τα χρηματοδοτώ μόνος μου αναγκάστηκα. Δεν ήρθε κανένας να μου δώσει λεφτά έτσι απλώς δείχνοντας το διδακτορικό μου, ούτε έχει να κάνει με απαξίωση ενός κλάδου... Γενικά το βλέπω λίγο του τύπου... θες να προχωρήσεις και να σου αποδώσει, πάρε τα εργαλεία χρηματοδότησης που σου δίνονται και προχώρησε με αυτά. Διαφορετικά αλλάζεις τομέα ή μένεις έξω που ίσως έχουν άλλο τρόπο απορρόφησης των κονδυλίων έρευνας και μπορείς άμεσα να έχεις πρόσβαση σε αυτά. Δεν γνωριζω το αντικειμενο αλλα και εγω θεωρω οτι στο εξωτερικο ειναι καλυτερα τα πραγματα στην ερευνα οχι για την διαδικασια ντε και καλα αλλα λογο των εργαλειων οργανωσης ικανοτητα ελεγχου των κονδυλιων.Στην Ελλαδα ισχυουν οι συμπαθειες και τα βυσματα δεν μπαινει ή παραμενει ο ποιο ικανος αλλα αυτος που ειτε εχει βυσμα ειτε εχει την συμπαθεια αυτου που αποφασιζει ή ακομα αν ειναι σοι αμεσα ή εμμεσα.Τα κονδυλια το ανεφερα και παραπανω οτι δεν πεφτουν απαραιτητα εκει που πρεπει να πεσουν (εχω δει κονδυλια να πεφτουν σε τραπεζοματα μελων/καθηγητων,ξενοδοχεια,εξοδα και καλα χωρις αποδειξεις,αεροπορικα σε πρωτη θεση γιατι ο κωλος του καθηγητη δεν μπορει να κατσει σε economy class) οποτε αυτοματα πεφτει η ....ποιοτητα της ερευνας ασχετα με το αν αυτος που την κανει εχει την τρελη ορεξη για ερευνα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Σώπα! Ποια περίοδο είχε γίνει αυτό που λες!!! Περίπου 2005-2007, είχα συμμαθητή μου που πέρασε εκεί το 2005 και όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο και έφτανε η κουβέντα σε συμπεριφορές καθηγητών στις σχολες μας, θυμάμαι που μου το έλεγε. Το επίθετο του καθηγητή ξεκινούσε από Μ και είχε οκτώ γράμματα 😁
mechpanos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Περίπου 2005-2007, είχα συμμαθητή μου που πέρασε εκεί το 2005 και όταν μιλούσαμε στο τηλέφωνο και έφτανε η κουβέντα σε συμπεριφορές καθηγητών στις σχολες μας, θυμάμαι που μου το έλεγε. Το επίθετο του καθηγητή ξεκινούσε από Μ και είχε οκτώ γράμματα 😁 Μεγάλο αρ@@@ίδι!!! Χα χα χα χα χα... τον έχω ικανό, πράγματι!!!
forgotten Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε Ολο το νημα διαπνεεται απο την αντιληψη "μεγαλος επιστημονας, σπουδασε, πρεπει να πληρωνεται και κανει ζωαρα". Παρομοια αντιληψη σε ολα τα επαγγελματα, σε Ελλαδα και Κυπρο: υπερπαραγωγη δικηγορων και ιατρων και πολιτικων επιστημονων και φιλολογων και φιλοσοφων κοκ με στοχο αραγμα στο δημοσιο ή τα" μεγαλα λεφτα". Πληρως αποτυχημένο εκπαιδευτικό μοντέλο, για αυτο και πολλοι ξενιτευονται. Δεν μπορουσα να μην εντοπισω απο τον αποφοιτο των θεωρητικων επιστημων τα ανωτερω "παιδικα λαθη". Ουδεις τελειος (κι εγω γραφω χωρις τονους επειδή ειμαι απο κινητο) αλλα η ολη διατυπωση "αξιζει να σπουδαζεις αν μετα δεν εχεις χρηματικες απαιτησεις" προσκρουει στην σκληρη πραγματικοτητα:ενα ολοκληρο πτυχιο δεν μπορεσε να συνεισφερει στο να διακρινεται το "οι γνωστες ΘΕΩΡΕΙΤΕ" απο το "αυτο θεωρειται". Τι λες μεγάλε έχει 12 χρόνια από τότε πού σπουδάσα το πρώτο πτυχίο περιμένεις λοιπόν να γράφω από κινητό και να ελέγχω την ορθογραφια μου , δεν το γνωρίζω ότι αξιολογουμε από σας ... Για να το ξαναδω. Είναι σαν να λες σε ένα χημικο που επαψε να ασχολείται με το αντικείμενο να σου παραξει ένα χημικο που κανονικά θα ήταν απλή διαδικασία και τον κραζεις... Απλά τραγικος... Yγ εαν η τυπολατρεια και η ορθογραφια αποτελει την μονη σας ικανοτητα για διαλογο τοτε η επιχειρηματολογια σας βρισκεται υπο το μηδεν. Η επιθεση σε τετοιο επιπεδο αποτελει ανικανοτητα να μπορεσεις να εστιασεις και να επιχειρηματολογησεις επι μιας βασεως , οποτε επιτεθεσαι στο καθε γραφων για την ορθογραφια και τον τονισμο πιστευοντας οτι αυτο αποτελει δεικτη της αξιας του συνομιλητη σου για τα οσα λεει. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από forgotten
great Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) όλα αυτά συγκεντρώνονται στο κλασικό "those who can't work, teach" πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο ενα και καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις. αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψει ή οτι βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει. δεν ξερω ίσως. για μένα πάντως δεν τους πολυσυμπαθώ τους τοσο θεωρητικούς. είχα φίλο που ηταν σε αυτη την κατηγορια, θα σου ανέλυε πως δουλευει το πρωτόκολλο bluetooth αλλά το να συνδέσει τον εκτυπωτή δικτυακά δεν ήξερε, κακο ? καλο ? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από great 1
manny pac Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, great είπε όλα αυτά συγκεντρώνονται στο κλασικό "those who can't work, teach" πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο ενα και καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις. αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψει ή οτι βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει. δεν ξερω ίσως. για μένα πάντως δεν τους πολυσυμπαθώ τους τοσο θεωρητικούς. είχα φίλο που ηταν σε αυτη την κατηγορια, θα σου ανέλυε πως δουλευει το πρωτόκολλο bluetooth αλλά το να συνδέσει τον εκτυπωτή δικτυακά δεν ήξερε, κακο ? καλο ? Πόσο δίκιο όμως!Συμφωνώ 101% στενή συγγενείς μου 35 χρονών περίπου τελείωσε Βιβλιοθηκονομία και έχει μαζέψει άλλα 4-5 πτυχία. Η μόνη εργασία που έχει κάνει στην ζωή της ένα 6μηνο σε πρόγραμμα του Δήμου στην βιβλιοθήκη του και ένα εκπαιδευτικό 3μηνο σε μια Θεολογική Σχολή πάλι σε βιβλιοθήκη. Το τραγικό ξέρερε ποιό είναι;Πως με αυτή την κοπέλα δεν μπορείς να συζητήσεις απολύτως τίποτα,0 ενδιαφέροντα,ελάχιστες κοινωνικές συναναστροφές και και αυτές με τα ίδια ενδιαφέροντα και όλη της η ζωή ένα διάβασμα,πτυχία και κυνηγητό θέσης Δημοσίου να αράξει να το ξύνει και να πληρώνεται στο διαλύματα του διαβάσματος! Προτάσεις να εργαστεί σαν πωλήτρια με συγγενικά καταστήματα,καφέ κλπ απορρίπτονται δίχως καν συζήτηση. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από manny pac 1
smoipa Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα, Να πω δύο σκέψεις. Πρώτον, στον υπάρχον σύστημα σπανίως κάποιος αμείβεται σύμφωνα με το τι του αξίζει ή τι έχει ανάγκη προκειμένου να ζει αξιοπρεπώς.Το τι μπορεί να γίνει για αυτό είναι άλλη κουβέντα. Δεύτερον, αν πάρεις ως δεδομένο το πρώτο και αρχίσεις και παρατηρείς γύρω σου είναι ότι οι μισθοί είναι ανάλογα με τον κλάδο, το πόση ζήτηση έχει, πόσο εξειδικευμένη είναι η εργασία κοντολογίς τις ανάγκες "της αγοράς". Δεν πάει σύμφωνα με πτυχία στις περισσότερες περιπτώσεις. Χαρακτηριστικά εγώ είμαι προγραμματιστής χωρίς πτυχίο και με καλύτερο μισθό από φίλους με πτυχία και μεταπτυχιακά, αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι ο τέλειος και αυτοί χαζοί. Απλά ο κλάδος ο δικός μου τυχαίνει σήμερα να δίνει καλύτερους μισθούς. Αν το γενικεύσεις αυτό πχ. στον κλάδο το θεωρητικό όπως λες για τον φίλο σου βλέπεις τα ίδια ακριβώς πράγματα. Όντως οι θεωρητικές επιστήμες όπως τις λέμε σήμερα δεν δίνουν μισθούς συγκρίσιμους με τις θετικές ή τεχνικές για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν αποφέρουν τα ίδια κέρδη στις επιχειρήσεις και αυτές είναι με τη σειρά τους που θα σπρώξουν μισθούς προς τα πάνω. 1
lactate Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 5 ώρες πριν, great είπε πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο ενα και καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις. αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψει ή οτι βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει. δεν ξερω ίσως. Είναι αρκετά ισοπεδωτικό αυτό που γράφεις. Δηλαδή το διδακτορικό είναι κάτι χωρίς κόπο μια παιδική χαρά; Αν πχ η Marie Curie δεν εκανε διδακτορικο αλλα δουλευε εργατρια στην Πολωνία ο κόσμος θα ήταν ο ίδιος;
NT1G Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 7 ώρες πριν, great είπε ... για μένα πάντως δεν τους πολυσυμπαθώ τους τοσο θεωρητικούς. είχα φίλο που ηταν σε αυτη την κατηγορια, θα σου ανέλυε πως δουλευει το πρωτόκολλο bluetooth αλλά το να συνδέσει τον εκτυπωτή δικτυακά δεν ήξερε, κακο ? καλο ? Έχω γνωστό με διδακτορικό σε θέμα μηχανές εσωτερικής καύσης και δεν ξέρει να αλλάζει λάδια στο αμάξι του, κακό, καλό; 😭
LongTom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 14 ώρες πριν, great είπε όλα αυτά συγκεντρώνονται στο κλασικό "those who can't work, teach" πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο ενα και καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις. αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψει ή οτι βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει. δεν ξερω ίσως. για μένα πάντως δεν τους πολυσυμπαθώ τους τοσο θεωρητικούς. είχα φίλο που ηταν σε αυτη την κατηγορια, θα σου ανέλυε πως δουλευει το πρωτόκολλο bluetooth αλλά το να συνδέσει τον εκτυπωτή δικτυακά δεν ήξερε, κακο ? καλο ? E; Παρεξήγησα ή θέλεις να μας πεις ότι μόνο οι άχρηστοι/ες πάνε στην ακαδημαϊκή καριέρα και το διδακτορικό/post doc είναι για τους τεμπέληδες που δεν θέλουν να δουλέψουν; Καταλήγουν σε έδρανα; Πληροφοριακά δεν περνάς απόξω από το πανεπιστήμιο με ένα τυχαίο διδακτορικό και σε λεν έμπα να διδάξεις. Εκτός και εάν μιλάς για ΕΛ ιδρύματα (ή ανάλογα σε τρικοσμικές χώρες) που είναι πολύ συνηθισμένο να βάζουν τα παιδιά/γυναίκες/γκόμενες οι καθηγητές, Γενικότερα έχεις περάσει από τέτοια διαδικασία ή κάποιος κάπου σε είπε; | Εγώ πάλι είχα γείτονα που μας έλεγε ότι τα σχολεία-πανεπιστήμια είναι για τους σπασίκλες και με την πονηριά και μπράτσα του θα έκανε λεφτά. Τώρα ως (με το ζόρι) απόφοιτος ΤΕΛ παρακαλεί για ψευτοδουλειές αφού έφαγε πόδι και από Γερμανία σε ένα εξάμηνο. Βέβαια αυτά έχουν τα anecdotes, εάν ψάξεις αρκετά βρίσκεις κάποιο "παράδειγμα" που υποστηρίζει την άποψη σου...
chrisxkar Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 ενταξει υπαρχουν τα παντα δεν ειναι γενικος κανονας τωρα αυτα που γραφετε.Υπαρχει ο καθηγητης που του αρεσει να διδασκει και πηγε απλα να το ασκησει υπαρχει ο τεμπελης που δεν ειναι για τιποτα αλλο και απλ προσπαθει να μπει σε μια θεση καθηγητη υπαρχει ο φαντασμενος που νομιζει οτι επειδη εχει μεταπτυχιακο διδακτορικο εχει πιασει τον ταυρο απο τα αρχιδια πρεπει να τον κυνηγανε για μια θεση σαν καθηγητη οπως και να παιρνει ενα τσουβαλι χρημα σαν αμοιβη. Στα ελληνικα πανεπιστημια αρκει να τηρεις τα ελαχιστα κριτηρια και να πινεις τσιπουρα με τον πρυτανη για να σου προταθει μια θεση (αυτο ειναι το ελληνικο HR managment γατακια).
filipN Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, great είπε όλα αυτά συγκεντρώνονται στο κλασικό "those who can't work, teach" πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο ενα και καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις. αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψει ή οτι βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει. δεν ξερω ίσως. [...] - Ισχύει σε μερικές περιπτώσεις αλλά δεν ισχύει για όλους. - Είχα πριν πολλά χρόνια "συνάδελφο" σε σχολή επιπέδου ΙΕΚ που είχε, με το παραπάνω, τα τυπικά προσόντα για την κατάληψη αυτής της θέσης, ενώ εργαζόταν παράλληλα και στα ΤΕΙ (Καθηγητής Εφαρμογών). Είχε όμως τότε μηδενική επαγγελματική εμπειρία με αποτέλεσμα στην ιδιωτική σχολή να έρχεται μόνιμα 18ος μεταξύ 18 διδασκόντων στις αξιολογήσεις από τους σπουδαστές (και όχι μόνο). - Καλώς ή κακώς ο ίδιος άνθρωπος είναι τώρα Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η θέση του στην εκπαίδευση, αρχικά του Καθηγητή Εφαρμογών και αργότερα του Επίκουρου Καθηγητή (των ΤΕΙ) τον βοήθησε να αποκτήσει εκ των υστέρων και μια ισχνή επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο που δίδασκε στην αρχή της καριέρας του με μοναδικό εφόδιο σπουδές οκτώ (8) ετών. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2020 από filipN
Sacadmerde Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 19 ώρες πριν, great είπε όλα αυτά συγκεντρώνονται στο κλασικό "those who can't work, teach" πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο ενα και καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις. αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψει ή οτι βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει. δεν ξερω ίσως. για μένα πάντως δεν τους πολυσυμπαθώ τους τοσο θεωρητικούς. είχα φίλο που ηταν σε αυτη την κατηγορια, θα σου ανέλυε πως δουλευει το πρωτόκολλο bluetooth αλλά το να συνδέσει τον εκτυπωτή δικτυακά δεν ήξερε, κακο ? καλο ? Έλεγα να μην σχολιάσω αυτό το κείμενο, γιατί είναι τόσο χαμηλού επιπέδου, αλλά καφεδάκι και χαλαρή Παρασκευή, συμβάλουν για να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες (χαμηλού επιπέδου) φάσεις. Πάμε. 19 ώρες πριν, great είπε όλα αυτά συγκεντρώνονται στο κλασικό "those who can't work, teach" Αυτό το "κλασικό" είναι ένα τσιτάτο, το οποίο δεν ισχύει. Και δεν ισχύει, γιατί υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων, ειδικά στον τεχνολογικό τομέα. Ως ένα ακραίο παράδειγμα, θα φέρω τον διευθυντή της AI έρευνας στο Facebook, ο οποίος είναι και πρόεδρος και καθηγητής στο institute του New York University που ασχολείται με ΑΙ. Α! Ο ίδιος τύπος (μαζί με άλλους δύο, καθηγητές από το Toronto και το Montréal) πήρε το Alan Turing βραβείο (λεγόμενο και ως νομπελ της επιστήμης υπολογιστών) το 2018 ή 2019. Δεν θυμάμαι ακριβώς την χρονιά. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πόσο λάθος είναι το τσιτάτο που πέταξες. Εκτός αν και αυτός δεν ξέρει, επειδή δεν τον τέσταρες εάν μπορεί να συνδέσει έναν εκτυπωτή. 19 ώρες πριν, great είπε πτυχίο, μεταπτυχιακό , παμε μετα διδακτορικο, ας κάνουμε και αλλο Τα από πάνω, και χωρίς extra χρόνια σπουδών (δηλαδή, να τελειώνει κανείς ακριβώς στην ώρα του, φαντάζομαι όπως εσύ έκανες), σημαίνουν: 4-5 για το πτυχίο 1-2 για το μεταπτυχιακό 3 για το διδακτορικό Λέμε για τουλάχιστον 8 χρόνια. Εάν, δε, κανείς κάνει το διδακτορικό στα 5 χρόνια (αρκετά συνηθισμένο για νότια, βόρεια, και κεντρική Ευρώπη) και χάσει μόνο εάν χρόνο στην 4ετή σχολή, τότε πάμε στα τουλάχιστον 11 χρόνια. Εάν πάμε και σε μηχανικούς με 5ετή σχολή και συν ένα χρόνο στην σχολή, τότε πάμε στα 13 χρόνια συνολικά. Φαντάζομαι να καταλαβαίνεις τώρα πόσο πολύ το "ας κάνουμε και αλλο" δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς. 19 ώρες πριν, great είπε καταλήγουν σε εδρανα και θεσεις Αυτό είναι το αποκορύφωμα που δείχνει ότι δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς και όμως το κάνεις... θυμίζοντας το άλλο γνωμικό "η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια" ή το άλλο με την γνώμη και την τρύπα στον ποπό. Το να καταλήξει κανείς σε "έδρανα και θέσεις" είναι τόσο σπάνιο, που το academia είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους. Για παράδειγμα, ένα εργαστήριο μικρού μεγέθους, έχει (συνήθως) 3ς διδακτορικούς και το τρέχει ένας καθηγητής. Μέχρι να φύγει αυτός ο καθηγητής για σύνταξη, θα έχει βγάλει τουλάχιστον 7 διδακτορικούς (εάν δεν είναι καθόλου παραγωγικός.. δηλαδή εάν είναι από τους τελευταίους). Δηλαδή, μπορείς να το σκεφτείς σαν να έχεις μονο-γονεϊκές οικογένειες με 7 παιδιά η κάθε μία στην χειρότερη. Θέλω να ελπίζω ότι μπορείς να δεις το πρόβλημα υπερπληθυσμού που δημιουργείται. Άρα, μακάρι να "καταλήγουν σε έδρανα και θέσεις", αλλά (εκ των πραγμάτων) **δεν μπορεί να γίνει**. Οπότε, και αυτό που έγραψες πάει στον κουβά με τα άχρηστα και λάθος. 19 ώρες πριν, great είπε αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψε Για να γίνει κανείς διδάκτορας, πρέπει να γράψει τουλάχιστον 2 μεγάλης έκτασης εργασίες (πτυχίο και διδακτορικό), άρθρα σε περιοδικά και συνέδρια (τα οποία κρίνονται από άλλους επιστήμονες ανά τον κόσμο για το εάν θα δημοσιευθούν), και να σπαταλήσει άπειρες ώρες διαβάζοντας, γράφοντας κώδικα, αναλύοντας δεδομένα, βγάζοντας συμπεράσματα, και εν γένει να εργαστεί. Ειδικά όταν κανείς είναι στο διδακτορικό του, οι υποχρεώσεις ανεβαίνουν κατακόρυφα (γιατί μπαίνουν διδακτικές υποχρεώσεις στη μέση) ενώ οι απολαβές είναι λιγότερες από την βιομηχανία (για την ίδια εμπειρία) και το "9 με 5". Οπότε, μιλάμε για κακοπληρομένους εργάτες, που (κατά μέσο όρο) εργάζονται μόνιμα με απλήρωτες υπερωρίες. Στις ΗΠΑ και τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει μεγάλη έκταση η συζήτηση αυτού του φαινομένου, επειδή έχει μεγάλη επίδραση στην ψυχική υγεία των υποψήφιων διδακτόρων και μετά-διδακτόρων. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το μέγεθος της κοτσάνας του "αυτο σημαινει οτι δεν εχει δουλεψε" Αλλά πάμε και στα άλλα. 19 ώρες πριν, great είπε βαριέται να βγει στο 9-5 και να ακουει το αφεντικο να του φωνάζει Α) Εάν σε κάποιον φωνάζει το αφεντικό και το τρώει αμάσητο (π.χ. σε εσένα εάν μιλάς από ίδια εμπειρία), τότε είτε και ο ίδιος ξέρει πως έκανε πατάτα, είτε έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση και αφήνει άλλους να του φέρονται έτσι, ή έχει πέσει θύμα εκμετάλλευσης. Εάν εσένα σου αρέσουν αυτά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αρέσουν σε όλους. Όμως, αυτό που σημαίνει, είναι ότι ή θα πρέπει να αποκτήσεις καλύτερα skills για την δουλειά σου για να μην σου φωνάζει το αφεντικό σου, ή να δεις κάποιον ειδικό. Β) Στο academia δεν υπάρχει ωράριο. Το 9-5 είναι η καλή περίπτωση της δουλειάς στο academia, και σπάνια γίνεται. Κακό, ναι. Δύσκολο να αλλάξει όμως. Οπότε, το να λέει κανείς ότι "βαριέται να βγει στο 9-5" για κάποιον που δουλεύει στο academia, δείχνει ότι δεν έχει ιδέα για τι μιλάει. Γ) Αφεντικά έχουν μόνο οι δούλοι. Οι υπόλοιποι έχουν είτε επιβλέποντες/προϊστάμενους, είτε/και εργοδότες. Δεν ξέρω γιατί εσένα σου αρέσει να έχεις αφεντικό και θέλεις να το έχουν και άλλοι. 19 ώρες πριν, great είπε για μένα πάντως δεν τους πολυσυμπαθώ τους τοσο θεωρητικούς. είχα φίλο που ηταν σε αυτη την κατηγορια, θα σου ανέλυε πως δουλευει το πρωτόκολλο bluetooth αλλά το να συνδέσει τον εκτυπωτή δικτυακά δεν ήξερε, κακο ? καλο ? Τέλος, αυτό δεν ξέρω εάν είναι για γέλια ή για κλάματα. Είναι για γέλια που λες για "θεωρητικό" και εννοείς computer scientist, ενώ το αρχικό post έκανε λόγο για αγγλική φιλολογία. Είναι για κλάματα που θεωρείς πως το να συνδέσεις ένα εκτυπωτή είναι κατόρθωμα. Βέβαια, η πραγματικότητα είναι τέτοια που ο τύπος που ήξερες θα σε προσλάβει να του συνδέεις τον εκτυπωτή όποτε του έρθει (και εσύ θα τρέξεις για να μην χάσεις το μεροκάματο που θα συνδέσεις τον εκτυπωτή), θα βγάζει παραπάνω από εσένα, θα είναι καλύτερα από εσένα, ενώ εσύ θα κλαίγεσαι μια ζωή για τους "τεμπέληδες που δεν ξέρουν να συνδέσουν έναν εκτυπωτή", μη καταλαβαίνοντας το μέγεθος της άγνοιάς σου και του incompetence σου. Κρίμα. Υ.Γ. Φυσικά και υπάρχουν αυτοί που πήρανε μία θέση, ενώ υπήρχαν άλλοι πιο ικανοί. Δεν νομίζω ότι στο industry είναι όλοι άγιοι και έχουν εταιρίες μόνο όσοι πραγματικά το αξίζουν, έτσι; 3 1
LongTom Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2020 4 λεπτά πριν, Sacadmerde είπε Έλεγα να μην σχολιάσω αυτό το κείμενο, γιατί είναι τόσο χαμηλού επιπέδου, αλλά καφεδάκι και χαλαρή Παρασκευή, συμβάλουν για να ασχοληθεί κανείς με τέτοιες (χαμηλού επιπέδου) φάσεις. [...] Υ.Γ. Φυσικά και υπάρχουν αυτοί που πήρανε μία θέση, ενώ υπήρχαν άλλοι πιο ικανοί. Δεν νομίζω ότι στο industry είναι όλοι άγιοι και έχουν εταιρίες μόνο όσοι πραγματικά το αξίζουν, έτσι; Εσύ ωραία τα λες και τα γράφεις, αλλά δεν νομίζω να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας γενικότερα. Όποιος δεν τα ζήσει, νομίζει ότι μέσα στα πανεπιστήμια/εργαστήρια ξύνονται και πετάν φέλλους στα μπουκάλια να περάσει η ώρα όλοι του ντουνιά οι άχρηστοι. Μην πω για το αντι-επιστημονικό κύμα των τελευταίων ετών που είναι διεθνή μάστιγα και μας έβγαλε κι έναν περτικαλί πρόεδρα. Βέβαια για την κατάντια αυτή στην Ελλάδα φταίει και το ΕΛ ακαδημαϊκό σύστημα, που όπως την υπόλοιπη κοινωνία, η λαμογιά και τα κομματόσκυλα είναι πάντα πρώτα. Όταν όλοι αυτοί βλέπουν καθηγητάδες να διορίζονται βάση κόμματος και κονέ και έπειτα να κάθονται, σε λέει όλοι παντού έτσι είναι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις