Προς το περιεχόμενο

Ειναι οι θεωρητικές επιστήμες στην αγορά εργασίας μηδενικής αξίας

Προτεινόμενες αναρτήσεις

22 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Απο που προκυπτει αυτο;;; το ότι το καποιος σε αξιολογει με συγκεκριμένο τροπο και με βαση τις παραμετρους που είχε θέσει, για τον αλλο και για την δουλεια που σε θέλει μπορει να εισαι irrelevant!!! δηλαδη εαν ήμουν γενικος διευθυντής σε πολυεθνικη στην Βρετανια με ετήσιο μισθο 300 χιλιαρικα, θα έρθω στην Ελλαδα και θα απαιτησω τα ιδια;;; κουνια που σε κουναγε!!!!

ε τοτε προφανως δεν θα ερθω , οταν εχω για τον ιδιο κοπο λιγοτερα χρηματα δεν θα ερχομουν... καποιοι απλα δεν αντιλαμβανομαστε οτι οταν καποιος εχει χ προσοντα απαιτει και χ αμοιβη ανεξαρτητως χωρας...

1 λεπτό πριν, Rumpelstiltskin είπε

αυτο είναι ένα τεραστιο λάθος που κάνουν αρκετοί και δείχνει πόσο εκτός πραγματικότητας είναι. 

ας παμε στα βασικα, τι δουλεια κανει εκει, πόσα παίρνει και τι δουλειά ήθελε να βρει ελλάδα με τα ίδια χρήματα;

διδακτορικος ερευνητης, και θα ηθελε θεση σε πανεπιστημιο  σε ερευνητικο προγραμμα , προφανως δεν ασχοληθηκα περισοτερο με το θεμα ωστοσο με εξεπληξε η απαξιωση στο ελληνικο συστημα...

25 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Απο που προκυπτει αυτο;;; το ότι το καποιος σε αξιολογει με συγκεκριμένο τροπο και με βαση τις παραμετρους που είχε θέσει, για τον αλλο και για την δουλεια που σε θέλει μπορει να εισαι irrelevant!!! δηλαδη εαν ήμουν γενικος διευθυντής σε πολυεθνικη στην Βρετανια με ετήσιο μισθο 300 χιλιαρικα, θα έρθω στην Ελλαδα και θα απαιτησω τα ιδια;;; κουνια που σε κουναγε!!!!

και εσενα προφανως, κανεις δεν θα δουλεψει για την ψυχη της μανας του χωρις την αμοιβη που πρεπει να εχει, τουλαχιστο σε σοβαρες χωρες αυτο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 λεπτά πριν, forgotten είπε

ε τοτε προφανως δεν θα ερθω , οταν εχω για τον ιδιο κοπο λιγοτερα χρηματα δεν θα ερχομουν... καποιοι απλα δεν αντιλαμβανομαστε οτι οταν καποιος εχει χ προσοντα απαιτει και χ αμοιβη ανεξαρτητως χωρας...

διδακτορικος ερευνητης, και θα ηθελε θεση σε πανεπιστημιο  σε ερευνητικο προγραμμα , προφανως δεν ασχοληθηκα περισοτερο με το θεμα ωστοσο με εξεπληξε η απαξιωση στο ελληνικο συστημα...

Ειλικρινα.....δεν χασαμε και τιποτα, σαν φορολογούμενος πολιτης που θα τον πληρωνα δικαιουμαι να εχω αποψη!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Ειλικρινα.....δεν χασαμε και τιποτα, σαν φορολογούμενος πολιτης που θα τον πληρωνα δικαιουμαι να εχω αποψη!!!

η νοοτροπια που θα τον πληρωνω ειναι απλα τραγικη και την εχω ακουσει χιλιαδες φορες απο ατομα που δεν θα μπορουσαν να αντεπεξελθουν πολλες φορες σε θεσεις εργασιας αλλων , να μου επιτρεψεις να πω οτι ουτε αυτος εχασε κατι απο ατομα σαν εσενα...

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 3

ξεκινησα να γραφω για να κραξω ως εκει που δεν παει αλλα το εσβησα και θα αρκεστω στο οτι τα ελληνικα πανεπιστιμια απο αποψη γνωσεων διδασκουν επαρκη πραγματα,οι ακαδημαικοι συνηθως ειναι για γελια ,λαμογια που χωθηκαν απο κομμα και τρωνε λεφτα γιατι απλα μπορουν και διδασκουν μια νοοτροπια οτι εμεις εδω ειμαστε επιστημονες(γελαει ο κοσμος).

Και επειδη εντελει η παιδεια μονο δωρεαν δεν ειναι εγω προσωπικα οταν θα μου δωθει αυτη η ευκαιρια το παιδι μου θα το στειλω εξωτερικο για σπουδες να ανοιξουν λιγο οι οριζοντες του γιατι εδω περα στις σχολες το αντιθετο συμβαινει προσπαθουν να σε βαλουν σε ενα καλουπι σκεψης.

Οσον αφορα τις θεωρητικες επιστημες ρε συ φιλε μου για να ανθισει ενας τετοιος κλαδος απαιτει μια καλη οικονομια,η οικονομια μας απεχει ετη φωτος απο το καλή και σταθερη οποτε επενδυσεις και κονδυλια πεφτουν στα πρακτικα επαγγελματα

9 λεπτά πριν, forgotten είπε

η νοοτροπια που θα τον πληρωνω ειναι απλα τραγικη και την εχω ακουσει χιλιαδες φορες απο ατομα που δεν θα μπορουσαν να αντεπεξελθουν πολλες φορες σε θεσεις εργασιας αλλων , να μου επιτρεψεις να πω οτι ουτε αυτος εχασε κατι απο ατομα σαν εσενα...

και η δικια σου νοοτροπια ειναι ομως η ιδια θεωρεις οτι αξιζεις περισσοτερα και ζητας να παρεις "ο καθε εσυ" ερευνητης παραπανω επειδη τοσο αξιζει η εργασια σου στην αγγλια,τι λογικη ειναι αυτη και ο οικοδομος πληρωνεται 3 φορες πανω στην αγγλια ,ο οδηγος επισης,ο δικηγορος το ιδιο,το δικο μου επαγγελμα πληρωνεται απο οτι ειδα τωρα απο τα average salary 4 φορες πιο πολυ τι θα γινει δηλαδη ολοι να βγουμε και να λεμε θελουμε τοσα?

Δεν παιρνουν τοσα στην Ελλαδα γιατι αυτη ειναι η οικονομια σου,απλη λογικη θελει.Επισης ναι σαν ελληνας φορολογουμενος με τρελες ελλειψεις σε υποδομες δρομους και μηδαμινη αναπτυξη στις περιφερειες προφανως και ειναι εντελως παραλογο να δινει το κρατος τρελους μισθους για ερευνητες

• Confused 1

9 λεπτά πριν, chrisxkar είπε

ξεκινησα να γραφω για να κραξω ως εκει που δεν παει αλλα το εσβησα και θα αρκεστω στο οτι τα ελληνικα πανεπιστιμια απο αποψη γνωσεων διδασκουν επαρκη πραγματα,οι ακαδημαικοι συνηθως ειναι για γελια ,λαμογια που χωθηκαν απο κομμα και τρωνε λεφτα γιατι απλα μπορουν και διδασκουν μια νοοτροπια οτι εμεις εδω ειμαστε επιστημονες(γελαει ο κοσμος).

Και επειδη εντελει η παιδεια μονο δωρεαν δεν ειναι εγω προσωπικα οταν θα μου δωθει αυτη η ευκαιρια το παιδι μου θα το στειλω εξωτερικο για σπουδες να ανοιξουν λιγο οι οριζοντες του γιατι εδω περα στις σχολες το αντιθετο συμβαινει προσπαθουν να σε βαλουν σε ενα καλουπι σκεψης.

Οσον αφορα τις θεωρητικες επιστημες ρε συ φιλε μου για να ανθισει ενας τετοιος κλαδος απαιτει μια καλη οικονομια,η οικονομια μας απεχει ετη φωτος απο το καλή και σταθερη οποτε επενδυσεις και κονδυλια πεφτουν στα πρακτικα επαγγελματα

και η δικια σου νοοτροπια ειναι ομως η ιδια θεωρεις οτι αξιζεις περισσοτερα και ζητας να παρεις "ο καθε εσυ" ερευνητης παραπανω επειδη τοσο αξιζει η εργασια σου στην αγγλια,τι λογικη ειναι αυτη και ο οικοδομος πληρωνεται 3 φορες πανω στην αγγλια ,ο οδηγος επισης,ο δικηγορος το ιδιο,το δικο μου επαγγελμα πληρωνεται απο οτι ειδα τωρα απο τα average salary 4 φορες πιο πολυ τι θα γινει δηλαδη ολοι να βγουμε και να λεμε θελουμε τοσα?

Δεν παιρνουν τοσα στην Ελλαδα γιατι αυτη ειναι η οικονομια σου,απλη λογικη θελει.Επισης ναι σαν ελληνας φορολογουμενος με τρελες ελλειψεις σε υποδομες δρομους και μηδαμινη αναπτυξη στις περιφερειες προφανως και ειναι εντελως παραλογο να δινει το κρατος τρελους μισθους για ερευνητες

η πρωτη παραγραφος αποτελει στερεοτυπο, αν δεν αξιζε δεν θα κανε διδακτορικο σε oxford universiy,

για την δευτερη συμφωνω εν μερει , ωστοσο μια φτωχη σε εισαγωγικα χωρα δεν θα εχει ελπιδα σε innovation λογω μη funds για εργοδοτηση σοβαρων επιστημονων....

26 λεπτά πριν, forgotten είπε

Αυτό, εάν όντως είναι έτσι όπως το γράφεις, μυρίζει αρκετά. 

"Διδακτορικός ερευνητής" σημαίνει ότι είναι ακόμα φοιτητής. Δεν έχει πάρει το διδακτορικό, αλλιώς θα ήταν "μεταδιδακτορικός". 

Ισχύει αυτό; Είναι όντως διδακτορικός ή όχι; 

Επίσης, το "ήθελε θέση σε πανεπιστήμιο σε ερευνητικό πρόγραμμα" δείχνει μηδενική σχέση με τον ακαδημαϊκό κλάδο και το πως λειτουργεί. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Sacadmerde είπε

Αυτό, εάν όντως είναι έτσι όπως το γράφεις, μυρίζει αρκετά. 

"Διδακτορικός ερευνητής" σημαίνει ότι είναι ακόμα φοιτητής. Δεν έχει πάρει το διδακτορικό, αλλιώς θα ήταν "μεταδιδακτορικός". 

Ισχύει αυτό; Είναι όντως διδακτορικός ή όχι; 

μεταδιδακτορικος ,εχει παρει το διδακτορικο 

λαθος διατυπωση ,δεν εφτασα στο επιπεδο ερευνητων κλπ για να ξερω...

απλα μου εκανε εντυπωση η απαξιωση απο την συζητηση απο την ελλαδα προς τις θεωρητικες επιστημες οσο και η κατασταση γενικοτερα απο αλλα ατομα που γνωριζω....

Επεξ/σία από forgotten

Μόλις τώρα, forgotten είπε

μεταδιδακτορικος ,εχει παρει το διδακτορικο 

λαθος διατυπωση ,δεν εφτασα στο επιπεδο ερευνητων κλπ για να ξερω...

Τέλος, πώς ακριβώς ήρθε η απαξίωση; Δεν έχω καταλάβει. Επειδή δεν πήρε την θέση; Επειδή δεν πήρε όσα λεφτά ήθελε; Πώς; 

Στις περιπτωσεις οπου μπορου(σα)ν να σου ξεκλειδωνουν τοποθετησεις στο Δημοσιο
-και το ειχαν κανει στρατιες επι ετη ατελειωτα, μεχρι και προσφατα: δες πχ δασκαλοι-
μια χαρα σε καβατζωναν, κι οι θεωρητικές επιστήμες στην, ολως ιδιομορφη, Ελληνικη
αγορά εργασίας 😛
Ακομη και πτυχια, που φαινομενικα δεν ελεγαν τιποτα π.χ. Θεολογιας, ρωτησε καποιον
που του ηταν προαπαιτουμενο (Μητροπολιτη, Επισκοπο, κλπ) ποσο απιστευτα χρησιμο:
για το ανοιγμα των πυλων του...Παραδεισου του ηταν 😇

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@forgotten

Και κάτι σημαντικό: Ήταν η θέση που κυνήγησε πάνω στο αντικείμενο του; Ή πήγε σε μία μη σχετική με το αντικείμενό του θέση; 

Επεξ/σία από Sacadmerde

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, forgotten είπε

η πρωτη παραγραφος αποτελει στερεοτυπο, αν δεν αξιζε δεν θα κανε διδακτορικο σε oxford universiy,

για την δευτερη συμφωνω εν μερει , ωστοσο μια φτωχη σε εισαγωγικα χωρα δεν θα εχει ελπιδα σε innovation λογω μη funds για εργοδοτηση σοβαρων επιστημονων....

innovation χρειαζεται μια χωρα που εχει φτασει σε ενα βελτιστο σημειο τις δυνατοτητες της οικονομιας της και χρειαζεται το κατι παραπανω,εμεις καλα να ειναι το παλιο πασοκ ειμαστε σε εμβρυικο σταδιο οικονομιας για να φτασουμε να κυνηγαμε το παραπανω.Δεν εχουμε παραγωγες δεν εχουμε δρομους δεν εχουμε καλα καλα δικτυο επικοινωνιας μεταξυ μας στα οποια η γνωση υπαρχει απλα δεν γινεται τιποτα.Ακομα και τον τουρισμο που θελουμε να προωθησουμε τον παρουσιαζουμε σαν κυκλαδες κρητη τελος.Οποτε νομιζω οτι απλα ζητας πολλα απο ενα κρατος το οποιο ουσιαστικα υπαρχει 100 χρονια με την σημερινη του μορφη και οπως προειπα πηγε και 50 χρονια πισω απο κατι κομματα που μοιραζαν λεφτα για ψηφους.

Επεξ/σία από chrisxkar
  • Like 2

1 λεπτό πριν, Sacadmerde είπε

@forgotten

Και κάτι σημαντικό: Ήταν η θέση που κυνήγησε πάνω στο αντικείμενο του; Ή πήγε σε μία μη σχετική με το αντικείμενό του θέση; 

αγαπητε μου απο οτι καταλαβα προκηρυχθηκε μια θεση σε ελληνικο πανεπιστημιο με τα  προσοντα που αυτος ειχε και περισοτερα αλλα στην διαδικασια της συνεντευξης αντιληφθηκε οτι α. η θεση ειχε ηδη δοθει και β, στα τελικα αποτελεσματα βρεθηκε εκτος ....

3 λεπτά πριν, forgotten είπε

τελεια, με λίγα λόγια μηδενική πραγματική εμπειρία, πέρα απο το ακαδημαϊκό περιβάλλον. 

τι τον κάνει να διαφέρει από έναν οποιοδήποτε άλλο διδακτορικό ερευνητή για να θέλει να πληρώνεται περισσότερο και από όσα βγάζει ένα καθηγητής εδω; 

δηλαδη γιατί να μη κρατήσει έναν δικό του εκεί ο ταδε καθηγητής; και τι θα κάνει ο φίλος σου για να αξίζει να πληρώνεται όσο 2-3-4 μεταδιδακτορικοί εδώ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, forgotten είπε

αγαπητε μου απο οτι καταλαβα προκηρυχθηκε μια θεση σε ελληνικο πανεπιστημιο με τα  προσοντα που αυτος ειχε και περισοτερα αλλα στην διαδικασια της συνεντευξης αντιληφθηκε οτι α. η θεση ειχε ηδη δοθει και β, στα τελικα αποτελεσματα βρεθηκε εκτος ....

ΟΚ. Τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτό δείχνει απαξίωση των θεωρητικών επιστημών; 

Μπορείς να το εξηγήσεις; Γιατί αυτό που βλέπω από το παράδειγμα που έδωσες ως αρχικό σημείο εκκίνησης της συζήτησης αλλά και ως παράδειγμα στήριξης της ερώτησης σου, δεν υπάρχει καμία απαξίωση των θεωρητικών επιστημών. 

Βγάλανε θέση σε θεωρητικές επιστήμες και πήρανε και κάποιον. Πώς ακριβώς ήρθε η απαξίωση των θεωρητικών επιστημών; 

Δηλαδή, αυτό που βλέπω είναι ότι ένας γνωστός σου απλά δεν πήρε μία θέση (για Χ λόγους) και εσύ το γενίκευσες όσο δεν πάει και το έκανες "απαξίωση θεωρητικών επιστημών". 

Μπορεί να κάνω και λάθος όμως. Εδώ είμαστε, να μου δείξεις τι δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή, να μου δείξεις πως ακριβώς έγινε η απαξίωση των θεωρητικών επιστημών, επειδή δεν πήρανε στην θέση τον γνωστό/γνωστή σου. 

Επεξ/σία από Sacadmerde

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...