KonstantineV Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Καλησπέρα στην παρέα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Quest 2 μέσω φίλου απο Γερμανία και έχω κάποιες απορίες που ίσως κάποιος εδώ μπορεί να με βοηθήσει. 1ον Το πακέτο που θα μου προωθήσει ο φίλος απο Γερμανία υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο και να κληθώ να πληρώσω? 2ον Η εγγύηση ισχύει μεν ως Ε.Ε. για 2 χρόνια αλλά αν χρειαστεί κάτι θα πρέπει να το στείλω πίσω Γερμανία και απο εκεί μετά να ξανασταλεί για τυχόν επισκευή κάπου? Πως λειτουργεί το support της Oculus σε αυτό, ξέρει κανείς? 3ον Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με το account που θα χρησιμοποιήσω επειδή δεν θα είναι απο την χώρα αγοράς της συσκευής? Τραβηγμένο μου φαίνεται αλλά δεν το έχω ξανακάνει και αγχώνομαι! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
niko13 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στο πρωτο ερωτημα οχι δεν εχει τελωνειο ειναι απο χωρα της ΕΕ.. Στο δευτερο ναι λογικα θα χρειαστει να το στειλεις γερμανια αν κατι στραβωσει χωρις ομως να ειμαι 100% σιγουρος. Στο τριτο οχι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση... Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από niko13 2
KonstantineV Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση Νίκο!
CChaps Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Στις 7/10/2020 στις 6:32 ΠΜ, KonstantineV είπε Καλησπέρα στην παρέα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Quest 2 μέσω φίλου απο Γερμανία και έχω κάποιες απορίες που ίσως κάποιος εδώ μπορεί να με βοηθήσει. 1ον Το πακέτο που θα μου προωθήσει ο φίλος απο Γερμανία υπάρχει περίπτωση να περάσει τελωνείο και να κληθώ να πληρώσω? 2ον Η εγγύηση ισχύει μεν ως Ε.Ε. για 2 χρόνια αλλά αν χρειαστεί κάτι θα πρέπει να το στείλω πίσω Γερμανία και απο εκεί μετά να ξανασταλεί για τυχόν επισκευή κάπου? Πως λειτουργεί το support της Oculus σε αυτό, ξέρει κανείς? 3ον Υπάρχει περίπτωση να έχω θέμα με το account που θα χρησιμοποιήσω επειδή δεν θα είναι απο την χώρα αγοράς της συσκευής? Τραβηγμένο μου φαίνεται αλλά δεν το έχω ξανακάνει και αγχώνομαι! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επειδή και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορά από amazon, μήπως έχεις νέες πληροφορίες σχετικά με τα ερωτήματά σου; 1
niko13 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αν εννοεις amazon.de η καποιο αλλο ευρωπαικο amazon δεν εχει extra χρεωσεις η τελωνεια....εχω παρει ενα σωρο πραγματα Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2020 από niko13 1
KonstantineV Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2021 Λοιπόν να επανέλθω με την εμπειρία μου πλέον: Παρήγγειλα από το Αμερικανικό Άμαζον, μου έδωσαν παραλαβή σε 20-30 μέρες (επειδή δεν υπήρχε στοκ τότε) ήρθε σε 21 μέρες στα χέρια μου εύκολα και γρήγορα με συνεχή ενημέρωση. Κόστος μου έβγαζε αρχικά στα 336 ευρώ όλα μαζί τελωνείο και μεταφορικά και μια βδομάδα αφού το παρέλαβα μου επέστρεψαν 11 ευρώ στην κάρτα μου επειδή το τελωνείο κόστισε λιγότερο. Respect. 3
swstost Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 hours ago, KonstantineV said: Λοιπόν να επανέλθω με την εμπειρία μου πλέον: Παρήγγειλα από το Αμερικανικό Άμαζον, μου έδωσαν παραλαβή σε 20-30 μέρες (επειδή δεν υπήρχε στοκ τότε) ήρθε σε 21 μέρες στα χέρια μου εύκολα και γρήγορα με συνεχή ενημέρωση. Κόστος μου έβγαζε αρχικά στα 336 ευρώ όλα μαζί τελωνείο και μεταφορικά και μια βδομάδα αφού το παρέλαβα μου επέστρεψαν 11 ευρώ στην κάρτα μου επειδή το τελωνείο κόστισε λιγότερο. Respect. Το ψάχνω κι εγώ, και μόλις μπήκα amazon.com και λέει: Price $299 Amazon GlobalShipping $20.58 Estimated Import Fees Deposit $129.49 Σύνολο $440 δηλαδή 365EUR που είναι αρκετά πάνω από τα 336EUR που σου είχε βγάλει αρχικά (πριν την επιστροφή). Είχες πετύχει κάποια προσφορά? [edit]: Μάλλον βγάζει ότιναναι στο shipping και στο estimated fees? Tα παραπάνω είναι από το άσπρο στο Oculus Store. Μόλις έκανα click δίπλα στο μαύρο πάλι στο Oculus Store και λέει: Price $299 Amazon GlobalShipping $37.11 Estimated Import Fees Deposit $91.60 Σύνολο $427.71 -> 354EUR Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από swstost
KonstantineV Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα σου πω τι παρατήρησα. Η τιμή αυξομειώνεται συνέχεια γιατί αλλάζει η ισοτιμία του δολλαρίου. Την ημέρα μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6/1 ήταν στα 321 ευρώ αλλά άργησα να πατήσω την σκανδάλη και το παρήγγειλα κάποιες μέρες μετά. Τώρα όσων αφορά το τελωνείο αν δεις λέει ότι αυτά που ζητάνε είναι εκτιμώμενο ποσό αλλά δεν θα σου ζητήσουν περισσότερα και θα σου επιστρέψουν τυχόν διαφορά (όπως έγινε σε εμένα). Εγώ κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία. Δεν ξέρω αν ήμουν ο κανόνας ή η εξαίρεση. Αν έχει και άλλος πληροφορίες πάνω σε αυτό ας πει. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2021 από KonstantineV 1
niko13 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2021 2 ώρες πριν, KonstantineV είπε Θα σου πω τι παρατήρησα. Η τιμή αυξομειώνεται συνέχεια γιατί αλλάζει η ισοτιμία του δολλαρίου. Την ημέρα μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο στις 6/1 ήταν στα 321 ευρώ αλλά άργησα να πατήσω την σκανδάλη και το παρήγγειλα κάποιες μέρες μετά. Τώρα όσων αφορά το τελωνείο αν δεις λέει ότι αυτά που ζητάνε είναι εκτιμώμενο ποσό αλλά δεν θα σου ζητήσουν περισσότερα και θα σου επιστρέψουν τυχόν διαφορά (όπως έγινε σε εμένα). Εγώ κατέθεσα την προσωπική μου εμπειρία. Δεν ξέρω αν ήμουν ο κανόνας ή η εξαίρεση. Αν έχει και άλλος πληροφορίες πάνω σε αυτό ας πει. Κ εμενα εχει τυχει να μου γυρισουν import fees 5 euro, το ιδιο εκπληκτος εμεινα.Παραπανω παντως δεν προκειται να σου ζητησουν, ειναι το max
jgeorgiou Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 19 ώρες πριν, swstost είπε Το ψάχνω κι εγώ, και μόλις μπήκα amazon.com και λέει: Price $299 Amazon GlobalShipping $20.58 Estimated Import Fees Deposit $129.49 Σύνολο $440 δηλαδή 365EUR που είναι αρκετά πάνω από τα 336EUR που σου είχε βγάλει αρχικά (πριν την επιστροφή). Είχες πετύχει κάποια προσφορά? [edit]: Μάλλον βγάζει ότιναναι στο shipping και στο estimated fees? Tα παραπάνω είναι από το άσπρο στο Oculus Store. Μόλις έκανα click δίπλα στο μαύρο πάλι στο Oculus Store και λέει: Price $299 Amazon GlobalShipping $37.11 Estimated Import Fees Deposit $91.60 Σύνολο $427.71 -> 354EUR Για να μειώσετε το import fees , βάλτε μέσα στην παραγγελία το ποιο φθηνό usb stick που θα βρείτε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα