Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, η γιαγια μου οταν ειχε πεθανει (2014) περα απο 2 σπιτια 100% αφησε στην μητερα μου ενα κτημα που της ανηκε 100%, κατι κτηματα 20% σε ενα χωριο στην ακρη του θεου και ενα σπιτι με 20% ποσοστο επισης. Ειχαμε ξεκινησει τα διαδικαστικα απο το 2014 με την κληρονομια που πεθανε η γιαγια μου αλλα μετα πιαστηκαμε με αλλα θεματα ημασταν ετοιμοι να την τελειωσουμε αλλα οι δικοι μου ειχαν ξεχασει οτι τα αφησαμε στην μεση και μπηκα προχτες να δω το Ε9 και βλεπω ενα κτημα δεν φαινεται καν δηλωμενο μεσα, καθως και ενα σπιτι (αυτο στην ακρη του θεου) μη ηλεκτροδοτουμενο/νερο το οποιο της ανηκει ενα 20% (Δεν το θελουμε καν το συγκεκριμενο). Ρωταω συμβολαιογραφο (γνωστη γνωστου) μου λεει το Ε9 ειναι δουλεια του λογιστη, ρωταω λογιστη μου λεει για καθε χρονο που εχεις αδηλωτο το καθε ενα ειναι 100 ευρω αρα πιθανον συνολο να μιλαμε για 1200 ευρω μετα λεει αφου ομως ειναι μια η μεταβιβαση πιθανον να ειναι ενα ποσο δηλαδη 600 ευρω αλλα καλυτερα να ρωτησω συμβολαιογραφο. Διαβασα στο taxheaven ιδια περιπτωση του 2014 και ελεγαν λογιστες οτι ηρθε σε πελατη τους 100 ευρω για ολα τα χρονια, αλλος οτι απλα εμπαινε καθε χρονο και εκανε απλα την διορθωσει και προσθετε το κωδικο του σπιτιου/κτηματος. Η λογιστης μου λεει το θεμα ειναι οτι δεν εχετε κανει αποδοχη κληρονομιας που επρεπε στους πρωτους εξι μηνες να δεις μην εχεις κανα προστιμο 3-4 χιλιαδες. Αλλα στα αλλα ακινητα (το σπιτι 50% που ανηκε στην γιαγια μου πριν πεθανει καπως και τα αλλα κτηματα με ποσοστο 20%) βλεπω στο Ε9 της μανας μου οτι εγινε 100% αρα λογικα εχει κανει αποδοχη κληρονομιας.

Ειχε καποιος παρομοιο συμβαν ή ειναι λογιστης ή συμβολαιογραφος ; Θα παω στην συμβολαιογραφο που ειχαμε απο το 2014 να κλεισουμε ενα ραντεβου (θυμαμαι ειχε πει κατι υπογραφες ειχαν μεινει στο τελευταιο σταδιο ημασταν) αλλα θα ηθελα να παρω μια εξτρα γνωμη απο εδω

Δημοσ.

100 ευρω ειναι το προστιμο της καθε αναδρομικης δηλωσης Ε9 που πρεπει να κανεις. 100 ευρω ανα δηλωση (ανα χρονια δηλαδη) οχι 100 ευρω ανα ακινητο

απο κει και περα βεβαια υπαρχει και το θεμα του ΕΝΦΙΑ που θα κληθεις να πληρωσεις αναδρομικα, συν οτι δημοτικα τελη δε πληρωνονται μεσω ΔΕΗ, συν οτι φορους προκυπτουν απο τη κληρονομια. Το 90% ειναι δουλεια λογιστη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, fredd0 είπε

100 ευρω ειναι το προστιμο της καθε αναδρομικης δηλωσης Ε9 που πρεπει να κανεις. 100 ευρω ανα δηλωση (ανα χρονια δηλαδη) οχι 100 ευρω ανα ακινητο

απο κει και περα βεβαια υπαρχει και το θεμα του ΕΝΦΙΑ που θα κληθεις να πληρωσεις αναδρομικα, συν οτι δημοτικα τελη δε πληρωνονται μεσω ΔΕΗ, συν οτι φορους προκυπτουν απο τη κληρονομια. Το 90% ειναι δουλεια λογιστη.

Τα 100 ευρω δηλαδη θα προσθεθουν στο μελλον καποια στιγμη στην εφορια και θα ρυθμιστει σε δοσεις η τα θελουν εφαπαξ; Αλλα ουσιαστικα δεν ανηκει το ακινητο στην μητερα μου αρα τοσα χρονια δεν μπορουσε να το δηλωσει, ειναι στον "αερα".

Ειναι σε ενα χωριο για να καταλαβεις που μεχρι και νερο δεν το πληρωνουν, δεν γνωριζω για δημοτικα τελη τι ποσο ειναι αυτο που ξερω ειναι οτι ανηκει σε 7-8 ατομα και παιζει μονο οι παππουδες μου να το ειχαν δηλωσει.

ΕΝΦΙΑ καταλαβαινω οτι πρεπει να πληρωθει εννοειται αυτο

Τι εννοεις οταν λες φοροι για κληρονομια, εχει πληρωθει η συμβολαιογραφος αν εννοεις αυτος απλα το ειχαμε αφησει στην μεση. Παιζει να ισχυει αυτο που μας ειπε η λογιστης οτι θα πληρωσουμε προστιμο για την κληρονομια που δεν εχει κλεισει εδω και χρονια;

Βρηκα αυτο το αρθρο

Ιανουαριος 2020

Χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα, βάσει νομοθετικής ρύθμισης που ισχύει από το 2019, να υποβάλουν στο σύστημα TAXISnet εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 για ένα ή περισσότερα από τα έτη της περιόδου 2010-2020 χωρίς επιβάρυνση με το πρόστιμο των 100 ευρώ, προκειμένου να διορθώσουν διαφορές που έχουν προκύψει στα περιγραφικά στοιχεία των ακινήτων τους μετά την ακριβή καταγραφή τους που έγινε μέσω της διαδικασίας του Κτηματολογίου. 

Επεξ/σία από tasos41997
Δημοσ.

Μεσα σε εξι μηνες απο το θανατο της γιαγιας επρεπε να υποβαλετε δηλωση φορου κληρονομιας, και η ΔΟΥ σας να σας βγαλει τι πρεπει να πληρωσετε για φορο κληρονομιας. Με οσα λες (ακινητα που δεν υπαρχουν στο Ε9 κλπ) στην καλυτερη περιπτωση εχετε υποβαλει ελλειπη δηλωση, στη χειροτερη καθολου. Αυτο εχει προστιμο, και αν προκυψει φορος (γιατι η αξια των οσων κληρονομει η μητερα σου ειναι μεγαλυτερη απο την αφορολογητη) και προστιμο επι του φορου. Αυτα θα στα πει λογιστης, οταν πας με λιστα αντικειμενικων αξιων των οσων κληρονομει η μητερα σου. Πιθανως και συμβολαιογραφος να μπορει να στα πει.

Τα 100 ευρω (η τα πολλα 100ευρα) ναι θα μπουν στο ταξις ως οφειλη της μαμας, που μπορει να τη ρυθμισει νομιζω σε μεγιστο 12 δοσεις.

Αυτο το "στον αερα" μη το πολυ-επαναλαμβανεις. Αν μητερα σου δεν εχει κανει αποποιηση κληρονομιας τοτε ειναι ιδιοκτητης του 20% ενος σπιτιου στο χωριο κλπ, αυτο δηλωνεται, δεν ειναι καθολου "στον αερα" .. το "μοιρασμα" της κληρονομιας, ακομα κι αν δεν υπαρχει διαθηκη, παιρνει αντε μια βδομαδα. Δεν ειναι θεμα διαπραγματευσης, θεμα μοιρασματος βαση κανονων ειναι.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Μεσα σε εξι μηνες απο το θανατο της γιαγιας επρεπε να υποβαλετε δηλωση φορου κληρονομιας, και η ΔΟΥ σας να σας βγαλει τι πρεπει να πληρωσετε για φορο κληρονομιας. Με οσα λες (ακινητα που δεν υπαρχουν στο Ε9 κλπ) στην καλυτερη περιπτωση εχετε υποβαλει ελλειπη δηλωση, στη χειροτερη καθολου. Αυτο εχει προστιμο, και αν προκυψει φορος (γιατι η αξια των οσων κληρονομει η μητερα σου ειναι μεγαλυτερη απο την αφορολογητη) και προστιμο επι του φορου. Αυτα θα στα πει λογιστης, οταν πας με λιστα αντικειμενικων αξιων των οσων κληρονομει η μητερα σου. Πιθανως και συμβολαιογραφος να μπορει να στα πει.

Τα 100 ευρω (η τα πολλα 100ευρα) ναι θα μπουν στο ταξις ως οφειλη της μαμας, που μπορει να τη ρυθμισει νομιζω σε μεγιστο 12 δοσεις.

Αυτο το "στον αερα" μη το πολυ-επαναλαμβανεις. Αν μητερα σου δεν εχει κανει αποποιηση κληρονομιας τοτε ειναι ιδιοκτητης του 20% ενος σπιτιου στο χωριο κλπ, αυτο δηλωνεται, δεν ειναι καθολου "στον αερα" .. το "μοιρασμα" της κληρονομιας, ακομα κι αν δεν υπαρχει διαθηκη, παιρνει αντε μια βδομαδα. Δεν ειναι θεμα διαπραγματευσης, θεμα μοιρασματος βαση κανονων ειναι.

Η συμβολαιογραφος μας ειχε πει οτι εχουμε σχεδον τελειωσει και θελει μονο να παει να καταθεση τα χαρτια, θελω να πιστευω οτι εχει κανει δηλωση φορου κληρονομιας, για τα προστιμα φορων για τι ποσα περιπου γνωριζουμε;

Με την διορθωση τετραγωνικων που ακουσα θα δωθει παραταση δεν ισχυει και για τα κτηματα να προσθεθουν μεσα αυτα χωρις καποιο προστιμο;

Στο κτηματολογιο που πηγαμε περσι για το κτημα που δεν ειναι στο Ε9 οι τιτλοι ιδιοκτησιας ειναι στο ονομα της γιαγιας μου ακομα δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο αυτο

Δημοσ.

Το πρόστιμο αφορά τα τελευταία 5 χρόνια από ότι γνωρίζω. Οπότε είναι 5*100 . Απλά μετά λογικά ίσως έρθουν και τα υπόλοιπα π.χ. ΕΝΦΙΑ για τα τελευταία 5 χρόνια.

Καλύτερα θα στα πει ο λογιστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επισεις εαν η περιοχη ειναι στο κτηματολογιο λυπαμαι αλλα θα έχετε πολλα τρεξηματα!!!!!

Επεξ/σία από Dinos1973
Δημοσ.

Ρώτησα την συμβόλαιογραφο και μου είπε είτε το αφήσω ένα χρόνο είτε δέκα το πρόστιμο είναι 100 ευρώ 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, tasos41997 είπε

Ρώτησα την συμβόλαιογραφο και μου είπε είτε το αφήσω ένα χρόνο είτε δέκα το πρόστιμο είναι 100 ευρώ 

8 ώρες πριν, fredd0 είπε

100 ευρω ειναι το προστιμο της καθε αναδρομικης δηλωσης Ε9 που πρεπει να κανεις. 100 ευρω ανα δηλωση (ανα χρονια δηλαδη)

Απο λογιστή πρέπει να πάρεις την απαντηση σου. Θα πρέπει να γίνει διορθωτική για όλα τα χρόνια που πρέπει σε κάθε δήλωση του Ε9 . Πρόστιμο όπως σου ανέφερα θα έχεις μόνο για τα τελευταια 5 χρόνια. Επικοινωνησε με τον λογιστή σου για αυτήν την περίπτωση όχι με συμβολαιογράφο. Ο Συμβολαιογράφος απλά θα φτιάξει το συμβόλαιο πως τα ακίνητα είναι απο το 2014 σε εσένα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Απο λογιστή πρέπει να πάρεις την απαντηση σου. Θα πρέπει να γίνει διορθωτική για όλα τα χρόνια που πρέπει σε κάθε δήλωση του Ε9 . Πρόστιμο όπως σου ανέφερα θα έχεις μόνο για τα τελευταια 5 χρόνια. Επικοινωνησε με τον λογιστή σου για αυτήν την περίπτωση όχι με συμβολαιογράφο. Ο Συμβολαιογράφος απλά θα φτιάξει το συμβόλαιο πως τα ακίνητα είναι απο το 2014 σε εσένα.

Με την διόρθωση των τετραγωνικων μέτρων που ίσχυε μέχρι πριν ένα μήνα για ξεχασμένα ακίνητα χωρίς πρόστιμο δεν ισχύει; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tasos41997 είπε

Με την διόρθωση των τετραγωνικων μέτρων που ίσχυε μέχρι πριν ένα μήνα για ξεχασμένα ακίνητα χωρίς πρόστιμο δεν ισχύει; 

Η διόρθωση τετραγωνικών νομίζω αφορά ακίνητα που είχες ήδη στην δήλωση σου.

Δεν το γνωρίζω όμως να στο απαντήσω εγω. Ισως να ξέρει κάποιο άλλο μέλος.

Δημοσ.

μεχρι προσφατα δεν ισχυε το 100ευρω προστιμο μεχρι την αναρτηση των οριστικων πινακων του κτηματολογιου.το εκαναν για να διορθωσει ο καθενας τα στοιχεια του,ωστε να ταυτιζονται αυτα που εβαλε στο κτηματολογιο με το ε9.δεν ξερω αν ισχυει ακομα.εγω εκανα για 10 χρονια και δεν πληρωσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σας ευχαριστω πολυ, θα συνεννοηθω πρωτα με την συμβολαιογραφο απο βδομαδα και μετα με λογιστη

Επεξ/σία από tasos41997
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω τι εχετε κάνει και σε πιο σημείο τα εχετε αφήσει έτσι όπως τα λες μπερδεμένα. Για τα ακίνητα πρέπει να έχετε στην κατοχή σας τους τίτλους κτισης/συμβόλαια και για τα οποία θα έχει πληρωθεί φόρος κληρονομιάς., μετά φτιάχνετε σωστά το Ε9, μετά να πάτε στο κτηματολόγιο και τέλος στους δήμους, η παράταση που είχε δωθει για την οικειοθελη αποκάλυψη των τετραγωνικών έχει λήξει. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...