Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Λοιπόν, Με τις Πανελλήνιες πέρασα σε μια σχολή και κατά πάσα πιθανότητα με τους αθλητές θα μπω σε άλλη. Οι δυο σχολές σχετίζονται και, συνεπώς, τα μισά και περισσότερα μαθήματα τις πρώτης μπορώ να τα περάσω διαβάζοντας απλώς για τη δεύτερη. Επιτρεπεται να φοιτήσω και στις 2; Αν όχι, ελέγχεται, και ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες;
panostza Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Απαγορεύεται. Τώρα τι και πως ελέγχεται, άλλο θέμα. 1
mourouzis2005 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Οταν εγγραφεσαι υπογραφεις δηλωση οτι δεν φοιτας σε αλλο ΑΕΙ. Η μοναδικη διασταυρωση γινεται κεντρικα στο υπουργείο οταν καταχωρεις τα στοιχεια σου για πασο. Διαλεξε την σχολη που σου αρεσει και ξεκινα. Αν θελεις να σου αναγνωριστουν μαθηματα και να παρεις 2 πτυχια, υπαρχει η κατηγορια των κατατακτηριων αφου κατεχεις πτυχιο.
christakos07 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Υπάρχει κεντρική πλατφόρμα διαχείρισης. Δεν μπορείς να φοιτήσεις σε δύο σχολές ταυτόχρονα. Διάλεξε αυτή που θες και διαγράψου από την άλλη. 1
DrLo Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Πήγαινε σε αυτή που σε ελκύει περισσότερο. Αφού τελειώσεις ...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ για 2η ... δώσε κατατακτήριες (αν είναι με εξετάσεις και όχι με βαθμό κλπ) ... Ελπίζοντας να σου αναγνωριστούν κοινά μαθηματα
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 6 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε Οταν εγγραφεσαι υπογραφεις δηλωση οτι δεν φοιτας σε αλλο ΑΕΙ. Η μοναδικη διασταυρωση γινεται κεντρικα στο υπουργείο οταν καταχωρεις τα στοιχεια σου για πασο. Διαλεξε την σχολη που σου αρεσει και ξεκινα. Αν θελεις να σου αναγνωριστουν μαθηματα και να παρεις 2 πτυχια, υπαρχει η κατηγορια των κατατακτηριων αφου κατεχεις πτυχιο. Άρα αν δε ζητήσω πάσο στη 1 θα είμαι κομπλέ; 1 ώρα πριν, DrLo είπε Πήγαινε σε αυτή που σε ελκύει περισσότερο. Αφού τελειώσεις ...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΡΕΞΗ για 2η ... δώσε κατατακτήριες (αν είναι με εξετάσεις και όχι με βαθμό κλπ) ... Ελπίζοντας να σου αναγνωριστούν κοινά μαθηματα Το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολη σχολή (ιατρική) οποτε δεν παίζει να έχω όρεξη για δεύτερη τότε.
V.I.Smirnov Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Utopia13 είπε Άρα αν δε ζητήσω πάσο στη 1 θα είμαι κομπλέ; Το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολη σχολή (ιατρική) οποτε δεν παίζει να έχω όρεξη για δεύτερη τότε. Όχι, ΔΕΝ θα είσαι κομπλέ. Κατά την εγγραφή υπογράφεις δήλωση ότι ΔΕΝ φοιτείς σε άλλη. Αν υπογράψεις ψέμματα και ανακαλυφθεί στο μέλλον (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία), θα έχεις κυρώσεις (έως και αφαίρεση του διπλώματος). Φοιτώντας σε δυο σχολές καταλαμβάνεις θέση που κανονικά θα έπαιρνε άλλος, γι αυτό απαγορεύεται. Στα μεταπτυχιακά μπορείς, στα προπτυχιακά κατηγορηματικά ΟΧΙ. - Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2020 από V.I.Smirnov 1
DrLo Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Utopia13 είπε Το θέμα είναι ότι είναι πολύ δύσκολη σχολή (ιατρική) οποτε δεν παίζει να έχω όρεξη για δεύτερη τότε. Δε ξέρω τι όρεξη μπορεί να έχεις τοτε. Παρόλα αυτά θεωρώ για κάποιο λόγω πιο πιθανό να έχεις όρεξη, διάθεση, χρόνο και "μυαλό" να βγάλεις μια 2η σχολή μετά την ιατρική παρά ταυτόχρονα. Εκτός των άλλων τότε θα μπορείς να κρίνεις αν και ποια σχολή θα άξιζε να κάνεις και όχι απλά γιατί εκεί σου έκατσε η μπίλια. Ποια είναι η 2η σχολη αν επιτρέπεται; Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2020 από DrLo 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 1 ώρα πριν, DrLo είπε Δε ξέρω τι όρεξη μπορεί να έχεις τοτε. Παρόλα αυτά θεωρώ για κάποιο λόγω πιο πιθανό να έχεις όρεξη, διάθεση, χρόνο και "μυαλό" να βγάλεις μια 2η σχολή μετά την ιατρική παρά ταυτόχρονα. Εκτός των άλλων τότε θα μπορείς να κρίνεις αν και ποια σχολή θα άξιζε να κάνεις και όχι απλά γιατί εκεί σου έκατσε η μπίλια. Ποια είναι η 2η σχολη αν επιτρέπεται; Φαρμακευτική.
Marios8888 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Στις 7/10/2020 στις 2:54 ΠΜ, Utopia13 είπε Λοιπόν, Με τις Πανελλήνιες πέρασα σε μια σχολή και κατά πάσα πιθανότητα με τους αθλητές θα μπω σε άλλη. Οι δυο σχολές σχετίζονται και, συνεπώς, τα μισά και περισσότερα μαθήματα τις πρώτης μπορώ να τα περάσω διαβάζοντας απλώς για τη δεύτερη. Επιτρεπεται να φοιτήσω και στις 2; Αν όχι, ελέγχεται, και ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες; Διαλεξε μια απο τις 2 και πηγαινε αν σε πιασουν να εισαι και στις 2 ταυτοχρονο σε διαγραφουν η μπορει να σου αφαιρεσουν και το πτυχιο αν εχεις τελειωσει. Τωρα αν εσενα η ιδιοσυγκρασια σου, σου επιτρεπει να φας την θεση ενος παιδιου που εχει παλεψει παρανομως ξερω γω ρισκαρε το.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 36 λεπτά πριν, Marios8888 είπε Διαλεξε μια απο τις 2 και πηγαινε αν σε πιασουν να εισαι και στις 2 ταυτοχρονο σε διαγραφουν η μπορει να σου αφαιρεσουν και το πτυχιο αν εχεις τελειωσει. Τωρα αν εσενα η ιδιοσυγκρασια σου, σου επιτρεπει να φας την θεση ενος παιδιου που εχει παλεψει παρανομως ξερω γω ρισκαρε το. Τι εννοείς ότι τρωω τη θέση ενός παιδιού; Αφου ακόμη και εάν διαγράφω, η θέση μου μένει κενή και δεν μπορεί να τη διεκδικήσει κανένας.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Πάντως για το τυπικό σκέλος της υπόθεσης, νομίζω ότι μπορείς να είσαι σε 2 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ εγεγγραμένη αλλά ΟΧΙ ΣΕ 2 ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2020 Στις 7/10/2020 στις 2:34 ΜΜ, Utopia13 είπε Άρα αν δε ζητήσω πάσο στη 1 θα είμαι κομπλέ; Υποψιν οτι κατα 99.9% θα σε τσιμπησουν επισης [οτ]αν πας να παρεις βιβλια και για τις δυο! 🙀
LaouraMakro234 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η παράλληλη φοιτηση 2 προπτυχιακων ενός τους ΕΑΠ ( Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευση) όμως στο οποίο έχω μπει χωρίς εξετάσεις και η άλλη σχολή ειναι η Γαλλική Φιλολογία του ΑΠΘ. Και αν ναι ποιες θα είναι οι κυρωσεις; Πόσο πιθανο είναι να σε πιάσουν;
agnostos13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, LaouraMakro234 είπε Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η παράλληλη φοιτηση 2 προπτυχιακων ενός τους ΕΑΠ ( Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως εκπαίδευση) όμως στο οποίο έχω μπει χωρίς εξετάσεις και η άλλη σχολή ειναι η Γαλλική Φιλολογία του ΑΠΘ. Και αν ναι ποιες θα είναι οι κυρωσεις; Πόσο πιθανο είναι να σε πιάσουν; Ο νόμος απαγορεύει να φοιτείς σε δύο δημόσια προπτυχιακά προγράμματα ταυτόχρονα. Το να σε πιάσουν εξαιρετικά πιθανό μιας και υπάρχουν πλέον διάφορες πλατφόρμες διασταύρωσης στοιχείων (το πόσο σωστά και άμεσα μπορεί να γίνει αυτό βέβαια σηκώνει κουβέντα). Για τις κυρώσεις δεν γνωρίζω αλλά το πιο απλό...να σε διαγράψουν και από τις δύο φτάνει πιστεύω για να έχεις πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα